今次其實已經唔係第一次幫襯因為上次在荔枝角分店已經有D失望我諗有可能係自己期望過高, 所以才會飲後有落差,上次是飲<黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0>她說明是比原本增加30%鮮奶份量,但我真的感覺分別不大諗住俾多次機會呢個品牌點知今次係更加失望今次的是<黑糖珍珠奶昔>跟我印像中的奶昔有十分之大的分別可能是我不了解台灣的奶昔吧?但她跟奶昔無論在溫度上或者質感上都跟我所認知的不一樣如果以她的價格跟飲品比較的話,我相信在葵涌廣場這邊,她絕對不會是我的選擇希望她的飲品將來會更有突色,才能在葵涌廣場
今次其實已經唔係第一次幫襯
因為上次在荔枝角分店已經有D失望
我諗有可能係自己期望過高, 所以才會飲後有落差,
上次是飲<黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0>
她說明是比原本增加30%鮮奶份量,但我真的感覺分別不大
諗住俾多次機會呢個品牌
點知今次係更加失望
今次的是<黑糖珍珠奶昔>
跟我印像中的奶昔有十分之大的分別
可能是我不了解台灣的奶昔吧?
但她跟奶昔無論在溫度上或者質感上都跟我所認知的不一樣
如果以她的價格跟飲品比較的話,我相信在葵涌廣場這邊,
她絕對不會是我的選擇
希望她的飲品將來會更有突色,才能在葵涌廣場
2020-09-11
10 分鐘 (外賣自取)
2020-11-11 125 瀏覽
來到年青人的集中地葵芳廣場行下街,當然都會食下野,見到新開了一間台灣淡水人氣店 - 李圓圓當然要試一下。黑糖圓圓以古法工序,天然養生、咸香濃厚、甘甜不膩,睇到這樣介紹,當然要即時飲番杯先得!李圓圓的正確飲法只需把吸管攪拌5-6圈便可,這樣就可飲到最佳的感覺。店中推介飲品,我都唔客氣下單要了2款。黑糖珍珠鮮奶2.0 / 冬瓜鮮檸檬黑糖珍珠鮮奶2.0點解會叫2.0?原來2.0是比原來的珍珠鮮奶多30%鮮奶,令其奶味更重、更香滑;我當然要跟足飲法,攪拌5-6下飲用,黑糖跟鮮奶配合得天衣無縫,而且黑糖珍珠都是即日現炒,口感煙靭、有咬口,飲落不會太甜太膩,奶味極重,真是不可錯過!冬瓜鮮檸檬試完黑糖口味,另一杯當要都要叫好飲推介中的冬瓜鮮檸檬,冬瓜平常比較小喝到,但一飲下去卻有意外驚喜,入口清新冰涼,酸酸甜甜,真是一杯消暑又解渴的最佳飲品。

店中推介飲品,我都唔客氣下單要了2款。

黑糖珍珠鮮奶2.0 / 冬瓜鮮檸檬

黑糖珍珠鮮奶2.0
點解會叫2.0?

冬瓜鮮檸檬
李圓圓💛講起李圓圓你會諗起D咩?那個超可愛的小朋友?好的那是李元元哈!不過今次想介紹係呢間由台灣開到黎香港的台式飲品店!佢地既珍珠是現煮的所以會飲到微溫的感覺,同埋建議喝前用吸管攪拌5-6圈:)💡2.0=厚奶=鮮奶+30%💁‍♀️黑糖珍珠鮮奶2.0($33)👍"超高質珍珠 可以話係其中一間我食過Top3高質既珍珠""係現煮的 口感係幾有咬口 重點係唔會痴牙"💡甜度係固定的 不能少甜 但放心唔會太甜既💁‍♀️紅茶鮮奶2.0($27)👍"今次我嗌左2.0既奶味真係超濃郁 如果想飲番濃少少既茶味建議嗌番普通既紅茶鮮奶就可以了"
李圓圓💛

💡2.0=厚奶=鮮奶+30%

💁‍♀️黑糖珍珠鮮奶2.0($33)👍
"超高質珍珠 可以話係其中一間我食過Top3高質既珍珠"
"係現煮的 口感係幾有咬口 重點係唔會痴牙"
💡甜度係固定的 不能少甜 但放心唔會太甜既

💁‍♀️紅茶鮮奶2.0($27)👍
2020-11-09 51 瀏覽
相信唔少人都飲過李圓圓🙆🏻‍♀️而對於我地兩個黑糖珍珠鮮奶嘅愛好者黎講🙈李圓圓係我地其中一間最愛❤️所以今次收到 @bubbleleehk 邀請我地去新分店試飲 真係好興奮🥰 佢地嘅新分店係葵廣 啱曬鍾意去掃街嘅朋友仔👬 黑糖珍珠鮮奶2.0 $33呢款基本上係我哋每次去李圓圓都必叫嘅飲品💕 佢比起普通嘅黑糖珍珠鮮奶嘅牛奶量多30%🥛 而且係用明治牛奶 所以非常香奶味👍🏻 雖然無得自己揀甜度 但係甜度真係好適中 黑糖味好出🤤而且珍珠都好煙韌😋 各方面都好出色 真係無得彈!😝黑糖珍珠奶昔 $33呢杯奶昔嘅黑糖味依然非常香 同埋比較冰凍 啱曬夏天飲🤤但就比起上面個杯甜 奶味亦都無咁濃🤔 比較適合鍾意甜野嘅朋友😬不過要注意呢杯飲品要盡快飲 最好十分鐘內飲曬👅如果唔係嘅話 啲冰溶左就會淡左🙈 整體黎講 笑唔停同講唔停都覺得呢間手搖飲品真係非常非常高質❤️ 大家黎開葵廣掃街一定要試下呀💕

黑糖珍珠鮮奶2.0 $33

黑糖珍珠奶昔 $33

李圓圓已經係好多區都開左分店,今次連葵芳都有,咁近我點可以唔去試下呢😎之前閨密其實都向我極力推薦呢間,話呢間既珍珠係全香港數一數二😍所以完全係充滿期待咁去啊😳-🎈黑糖珍珠鮮奶2.0 $33第一次黎當然要揀佢No.1既黑糖珍珠鮮奶2.0🥳原來2.0係比原本個款增加左30%既鮮奶,所以喝起上來鮮奶味好濃郁,完全喝到非常滑順的奶香感😋最鐘意佢既珍珠係新鮮現煮,咬落好煙韌,每一粒珍珠都充滿著黑糖既香味😝-🎈冬瓜鮮檸檬 $22呢款偏向fresh一點😝喝起上來有一種透心涼的感覺~意外地冬瓜和檸檬相互的配搭不錯,雖然不能調較甜度,但加了檸檬令到整杯的感覺不會太甜!-🔸李圓圓📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖
🎈黑糖珍珠鮮奶2.0 $33

🎈冬瓜鮮檸檬 $22
🔸李圓圓
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖
2020-10-31
  • 黑糖珍珠鮮奶2.0
2020-11-08 98 瀏覽
小編今日經過葵廣2樓見到一間新開既台式飲品店🥃,而呢間台式飲品亦出名係黑糖珍珠⚫,而且亦都係香港人識食之店,小編點都要試吓。而呢一間餐廳就叫做「李圓圓」,而小編就簡單咁飲一款台式飲品介紹吓啦📝。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈黑糖珍珠鮮奶紅茶 $30呢款係飲品店既人氣No.3,紅茶既味道非常突出,每一啖都飲到茶香🌿。小編對鮮奶既味道其實比較敏感,但呢一款既鮮奶唔會太過突出亦反而令到質感變得香滑,更好飲🤤。而黑糖珍珠同出面既味道同口感差唔多 ,煙煙韌韌,Q彈口感🦷。小編嗌既甜度係正常,但相比出面就比較清淡,甜味係取自於黑糖珍珠,所以飲既時候唔會太過甜膩💦,對小編嚟講係啱啱好。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦喺葵涌廣場可以飲到既台式飲品越來越多,其實選擇亦都差唔多,所以要係葵廣呢個美食集中營開店就一定要搵到獨特既優勢✨,特別吸引既款式令食客感到驚喜。餐廳既位置係2樓,附近亦有好多小食店同台式飲品👀。「林圓圓」係唔同地區亦都有分店,朋友們見到可以一試🥃。 ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈黑糖珍珠鮮奶紅茶 $30
2020-11-01
外賣自取
$30 (其他)
2020-10-27 138 瀏覽
真係囤積左一大堆野食都未出posts🙈遲下得閒嘅時候一定會出哂比大家睇🤧 上一上水要話比大家知:我終於試到個個人都話最好飲嘅李圓圓啦😆!之前佢一直都離我這麼近那麼遠😂 一係就食飽飲唔落,一係就飲左第二樣,跟住先醒起唔記得飲佢🙈 終於,今次去葵廣掃完街有機會又有肚飲啦🥰除左黑糖珍珠鮮奶之外,我同朋友仲叫左杯同樣都係招牌嘅冬瓜茶🙈 之前我都有講過,我係一個幾偏食嘅人🙈 但我又覺得做得foodie嘅,就應該要克服呢個問題,咩都試下🙆🏻‍♀️ 所以就真係叫左我從來都唔會食嘅冬瓜 所整嘅冬瓜鮮檸檬茶~🖤黑糖珍珠鮮奶2.0🍼 $33原諒我係無飲過黑糖珍珠鮮奶1.0🙈😂 因為我唔係黑糖珍珠鮮奶嘅愛好者~(因為真係飲過啲好睇唔好飲嘅🙈)但我覺得呢杯黑糖珍珠鮮奶2.0都好唔錯~首先,聽聞佢係好似多鮮奶過本身原版嘅黑糖珍珠鮮奶,所以真係好香好重奶味~而且佢啲鮮奶真係飲得出係勁滑溜,又唔會過份thick, 飲落真係唔會覺得漏同會好飽~讚💗其次,我真係勁欣賞無叫少甜都唔甜嘅手搖🥰 好記得我叫完之後就即刻同個朋友講: 哎吔我唔記得叫三分甜... 真係好開心佢並無想像中咁甜,反而係好香醇嘅奶味加黑糖味~🤩 另外,佢

🖤黑糖珍珠鮮奶2.0🍼 $33
其次,我真係勁欣賞無叫少甜都唔甜嘅手搖🥰 好記得我叫完之後就即刻同個朋友講: 哎吔我唔記得叫三分甜... 真係好開心佢並無想像中咁甜,反而係好香醇嘅奶味加黑糖味~🤩 另外,佢啲黑糖珍珠都煮得好高質~又夠煙韌又唔會一食落口就爆甜,得死甜味,仲冇痴埋哂一舊舊添~ 因為新鮮煮出黎所以暖暖地,再加埋碎冰同牛奶,簡直係個完美嘅combination ,成件事都好美好~😍((之前飲過一啲黑糖珍珠厚奶係好似mix唔到一齊咁,啲ingredients 係各有各出味咁,combine唔到一齊😅

💚冬瓜鮮檸檬 🍋$22
講真叫完呢個真係好驚...因為我又唔鍾意冬瓜,又唔記得叫少甜🙈 但係呢個真係超有驚喜! 除左唔會好似茶記凍檸茶咁甜之外,佢個味真係超fresh~完全可以起到清熱同消暑嘅作用~ 佢係無嗰陣冬瓜獨有嘅瓜味🤩(對於覺得冬瓜有陣臭味嘅人簡直係福音~)而且萬萬都估唔到檸檬係會同冬瓜可以match到,仲要係凍飲! (成日覺得叫親xxx檸檬嘅都會係熱飲🤣🙈)唔會過酸但同時好開胃,飲完真係會有冰涼嘅感覺,真係用嚟消滯清熱氣一流!😋

另外,店員都好好,知道我地要去隔離商場嘅草地「野餐」就比左個勁得意嘅外賣手搖packing比我地~平時都會用手拎住算,今次真係第一次咁樣拎住啲台飲行黎行去~又衛生,又方便,仲唔洗凍親隻手仔🥰

我兩樣都好推薦大家試🤣不過覺得冬瓜鮮檸檬嘅驚豔程度高啲😋
黑糖珍珠鮮奶
2020-09-21
$27.5 (下午茶)
黑糖珍珠鮮奶
冬瓜鮮檸檬
講起黑糖珍珠鮮奶有邊個會唔識李圓圓👧🏻?小編之前去台灣嘅時候專程入淡水飲過一次🤤一直都好想飲返台灣嘅味道~今次就嚟到#黃店 李圓圓最近新開嘅葵芳分店重拾昔日味道🥳💓.1. 黑糖珍珠鮮奶2.0 ($33)// 長期位居人氣No.1嘅完美比例黑糖珍珠鮮奶2.0比起普通黑糖鮮奶多出30%嘅鮮奶🥛!雖然小編唔係鮮奶嘅big fans🤣但係李圓圓嘅牛奶好香濃順滑,而且係好厚實嘅鮮奶口感🤏🏼飲完覺得自己嘅血液係流住鮮奶(*´∀`*) //// 黑糖珍珠超入味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),珍珠煮得好煙韌而且黑糖味好香濃唔會得死甜// 加埋好鐘意李圓圓用碎冰上🧊就算啲冰溶咗都唔會好似平時啲茶飲店咁會溝淡咗杯嘢飲,依然係原汁原味😆✨////上層冰凍嘅鮮奶配埋下層煮到暖笠笠嘅黑糖珍珠超正😆衝擊緊我嘅口腔(๑´⍢`๑) //Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑.2. 黑糖珍珠奶昔 ($33)// 第一次試李圓圓嘅奶昔😚上層係牛奶沙冰🤏🏼下層就係黑糖珍珠🖤雖然佢叫奶昔,但係口感其實係沙冰🤣//// 牛奶沙冰好消暑!!🤤🤤望住店員加咗層勁高嘅牛奶沙冰好療癒✨好啱夏天飲🌤但係可能因為將牛奶打成沙冰,所以奶味相對無咁重🥺而且鮮奶打成嘅沙冰好快
1. 黑糖珍珠鮮奶2.0 ($33)

Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
2. 黑糖珍珠奶昔 ($33)

// 牛奶沙冰好消暑!!🤤🤤望住店員加咗層勁高嘅牛奶沙冰好療癒✨好啱夏天飲🌤但係可能因為將牛奶打成沙冰,所以奶味相對無咁重🥺而且鮮奶打成嘅沙冰好快會溶,所以店員再三提醒奶昔係10分鐘KO限定版🥳(嗰陣呆咗心諗點樣10分鐘飲曬😦點知一人一啖真係好快飲咗一半🤣!飲到停唔到口)

Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
⭐️儘管小編對黑糖鮮奶嘅興趣唔大,不過李圓圓嘅鮮奶真係好飲😻!!!!而且黑糖珍珠真係好煙韌同埋好重黑糖香💓💯
  • 黑糖珍珠鮮奶
2020-10-16 80 瀏覽
李圓圓咁出名身邊好多朋友都好鍾意飲,搞到我都好好奇究竟有咩咁吸引同埋咁好味,而我今次竟然先係第一次品嚐。🔷黑糖珍珠鮮奶2.0 💰33 💙75/100 💙75/100Brown Sugar Bubble with Fresh Milk (Milk +30%)平時比較少飲係因為呢個品種都無得調整糖度,但試一試就無防。要有鮮奶增量版,但本身以為2.0係指會多左厚鮮奶係面。而珍珠係的的確確幾好高質,口感煙韌得黎又唔會痴到一嚿嚿咁,重點仲係同平時嘅珍珠相比好似大粒左。但畢竟我比較唔好太甜嘅飲品,所以都係試左試就算,下次可能會飲下佢地嘅其他口味拉。

2020-10-05 96 瀏覽
之前剩係飲開鮮奶,今日買咗奶昔試,撈勻佢之後飲落個味同鮮奶差唔多,係質地唔一樣,類似沙冰咁,行到勁熱飲落真係要升天,正到🤪🤪奶昔好似無鮮奶咁容易濟,飲落會清爽啲
2020-10-03 91 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於葵芳!📜”李圓圓 (葵芳)📌 地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖🕐營業時間: 1200-2130🍽分店地區:荔枝角,觀塘,旺角,佐敦📝評價💬📢1️⃣ 黑糖珍珠鮮奶2.0一拎上手見到個顏色好靚😍😍黑糖珍珠份量有成三份一杯。係店入面即整,熱辣辣既黑糖珍珠同鮮奶好夾🥰🥰店員都提醒先攪拌五至六下先飲☺️奶味十分濃郁,珍珠甜度適中,十分煙韌。整體同台灣既冇分別,十分出色💛💛2️⃣黑糖珍珠奶昔 望落去大杯過2.0🤪好似好多泡泡咁😂上面係牛奶沙冰 下面係黑糖珍珠😎😎一次過滿足兩個願望☺️☺️不過呢杯呢店員多次提醒我好快好快咁飲😂😂😂所以真係好快飲兩啖就飲晒😂😂😂我覺得奶味太少 因為變咗沙冰又要飲得快好似就味道唔係太濃😂比較鍾意黑糖珍珠鮮奶2.0💛💛💛KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於葵芳!
📜”李圓圓 (葵芳)
📌 地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖
🕐營業時間: 1200-2130
🍽分店地區:荔枝角,觀塘,旺角,佐敦

📝評價💬📢

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
2020-10-01 88 瀏覽
放假同朋友去葵廣掃街,見到新開咗間李圓圓,叫咗杯試下。黑糖珍珠鮮奶2.0鮮奶2.0會較原本增加30%份量。鮮奶係用明治4.3特濃牛奶,平時係都飲開呢隻牛奶加埋珍珠,正!!!啲珍珠真係好彈牙,但覺得有少少偏甜。掛住飲,唔記得咗飲杯嘢飲
放假同朋友去葵廣掃街,見到新開咗間李圓圓,叫咗杯試下。

黑糖珍珠鮮奶2.0
加埋珍珠,正!!!啲珍珠真係好彈牙,但覺得有少少偏甜。

掛住飲,唔記得咗飲杯嘢飲

2020-10-01 78 瀏覽
.之前一直都好想試下呢間😛 而家終於有機會飲到啦😆係葵涌廣場開左新分店 去葵廣掃街既時侯就有得邊飲邊食啦🤭🥤黑糖珍珠鮮奶2.0 ($33)呢個2.0版本比原來既再多30%奶😍 好重奶味同好香滑😋 雖然本身固定左甜度同冰度 但飲落去唔會覺得好甜 岩岩好🥰 黑糖珍珠都係現炒既 煙靭又有咬口 份量都好足 每啖都飲到珍珠🤤 難怪係佢地no.1💕 真係好推薦👍🏻🥤茉香黑糖珍珠 ($22)因為朋友唔中意飲甜野 所以揀番個可以減糖既飲品 我地兩個都眼殘以為係有奶😂 點知係茉香綠茶黎🤣 茶味濃郁 好香茉莉味☺️ 唔會比黑糖珍珠搶曬d香味 就算啲冰融左都keep到好香茶味👍🏻——————店員亦好貼心 提醒飲之前要用飲管攪拌5-6圈 唔好上下搖晃以免加快啲冰融化🙈而且外賣拎走既包裝都好可愛同方便♥️
之前一直都好想試下呢間😛 而家終於有機會飲到啦😆
係葵涌廣場開左新分店 去葵廣掃街既時侯就有得邊飲邊食啦🤭

🥤黑糖珍珠鮮奶2.0 ($33)

🥤茉香黑糖珍珠 ($22)
——————
而且外賣拎走既包裝都好可愛同方便♥️

2020-09-21 91 瀏覽
今日運動完就去葵廣食下野 食到最尾準備返屋企⋯朋友就諗住買杯李圓圓~ 珍珠黑糖鮮奶茶2.0 (多鮮奶30%)諗住叫無糖 因為好怕甜但呢d都係冇得揀無糖 咩冰度的😔 已經設定好店員話攪六下可以飲~搞咗六下之後 飲第一啖有啲甜 跟住朋友再搞多幾下 就冇咁甜所以我自己就建議你哋攪勻搖下佢好d 咁同其他品牌嘅黑糖珍珠奶冇乜分別?唯一分別就係粒珍珠淋d 都ok的 送咗張積分卡 買夠十次 可以有一張會員卡之後有九折 隔離有食客收到張卡 都話張卡冇乜用 我問朋友會唔會再試多次 佢話「唔會」😁
今日運動完就去葵廣食下野
食到最尾準備返屋企⋯朋友就諗住買杯李圓圓~

珍珠黑糖鮮奶茶2.0 (多鮮奶30%)

諗住叫無糖 因為好怕甜
跟住朋友再搞多幾下 就冇咁甜
所以我自己就建議你哋攪勻搖下佢好d

送咗張積分卡 買夠十次 可以有一張會員卡之後有九折
隔離有食客收到張卡 都話張卡冇乜用
我問朋友會唔會再試多次 佢話「唔會」😁
黑糖珍珠鮮奶2.0🥤比較重奶味 /明治奶奶同黑糖就算溝埋左都係黑糖味偏淡但飲得出珍珠係黑糖珍珠而且偏淋*無得揀甜度同冰度(員工表示2.0係會少啲冰 多啲奶比另一杯黑糖珍珠鮮奶係貴3蚊但小舌頭覺得唔係差好多😥)黑糖珍珠奶昔🥤奶昔係冰同奶打混 個底係熱既黑糖珍珠飲落就好似冰火交雜咁
黑糖珍珠鮮奶2.0🥤
而且偏淋
*無得揀甜度同冰度
(員工表示2.0係會少啲冰 多啲奶
比另一杯黑糖珍珠鮮奶係貴3蚊
但小舌頭覺得唔係差好多😥)

黑糖珍珠奶昔🥤
奶昔係冰同奶打混