2021-02-21 1945 瀏覽
東京大眾酒場嘅裝修好有日本居酒屋感覺,喺度食餐飯,真係可以當自己去咗次日本旅行!餐廳最近推出咗激安放題任食,兩小時任食$178位,加$90可升級任飲日本清酒及啤酒,另收加一服務費!入座每人即送日式煮食一客,四位入座仲送清酒一支!正呀!放題有超過40款美食,包括有前菜、關東煮、海鮮及串燒!精選生啤入口清爽,同串燒係絕配,正!大眾酒場自家製梅酒入口先嘗到梅酒嘅酸甜,甜度適中,非常順口,nice!尾瀨之雪檸檬柚子酒品嚐到柚子及檸檬嘅酸甜味,好清新,酒精濃度較低,女士們會好喜歡!壽喜燒 (主食)湯汁鹹鹹甜甜,將肉片沾點生蛋黃食,味道更濃厚美味!煎鵝肝飯定食 (主食)鵝肝表層煎至金黃香脆 ,內裏軟嫩,油香四溢!串燒東京大眾酒場嘅串燒款款都好高質,必食推介!雞皮燒至香脆可口,好滋味!燒雞軟骨串粒粒有肉有軟骨,香脆惹味!海鮮炸多春魚味道甘香,送飯送酒都好岩!帶子鮮甜嫩滑!先付墨魚咀、炸池魚仔、芥末章魚都好開胃!關東煮第一次食咁豐富嘅關東煮!自選材料包括有:麻吉燒、鳴門卷、竹輪、芋絲、韓式魚糕串、粟米、魚腐、福袋、魚餅、牛筋!再加上鮮甜嘅湯頭,食材都入曬味,正!

精選生啤
入口清爽,同串燒係絕配,正!

大眾酒場自家製梅酒
入口先嘗到梅酒嘅酸甜,甜度適中,非常順口,nice!

尾瀨之雪檸檬柚子酒

壽喜燒 (主食)

湯汁鹹鹹甜甜,將肉片沾點生蛋黃食,味道更濃厚美味!

煎鵝肝飯定食 (主食)

鵝肝表層煎至金黃香脆 ,內裏軟嫩,油香四溢!

串燒
東京大眾酒場嘅串燒款款都好高質,必食推介!
雞皮燒至香脆可口,好滋味!

燒雞軟骨串粒粒有肉有軟骨,香脆惹味!

海鮮
炸多春魚味道甘香,送飯送酒都好岩!

帶子鮮甜嫩滑!

先付
墨魚咀、炸池魚仔、芥末章魚都好開胃!

2021-02-21 460 瀏覽
平時喺香港食嘅放題都係比較多國菜式,今次係為左食有日本味道嘅日式料理而黎,其實之前都食過呢間餐廳,所以都好期待今次嘅放題,估唔到就算做放題食物質素都依然維持到!全日價錢都係$178,四位就送一支清酒,但係我哋得兩個人又好想飲,所以就加$90任飲清酒我就試咗兩款比較岩好少飲酒嘅女士,梅酒同柚子梅酒: 梅酒真係好重梅香味,酒精味唔算重,入口唔嗆喉。至於柚子梅酒就較重柚子味,鐘意果味重嘅人可以揀呢款男朋友就揀咗東京盛純米吟釀清酒,飲清酒可以係10幾款杯入面自己揀呢款清酒入口有米香,甘而微甜,好順滑。食物方面,每人都可以揀一款主食,我揀左蟹肉蟹膏飯定食同壽喜燒:壽喜燒嘅湯底最緊要,呢款岩岩好,唔會太甜太咸,滾完啲菜好鮮甜蟹肉蟹膏飯啲料就鋪晒喺面,拌勻再加醬汁提一提個蟹鮮味幾好味!先付都些左幾款,最推介炸池魚仔同芥末章魚。池魚仔炸得好脆口好香,又唔會太乾,配酒飲真係一流好似去左日本咁芥末章魚嘅芥末唔嗆鼻,幾溫和,章魚亦好爽口關東煮:湯底真係好有日本味道材料夠入味,特吃係福袋同蘿蔔。蘿蔔清甜無渣;福袋入面係軟綿綿嘅麻薯好好味串燒以雞為主,炸雞皮、雞軟骨都好出色,脆口而燒胡椒柚子雞肉串就好有驚喜,胡

我就試咗兩款比較岩好少飲酒嘅女士,

呢款清酒入口有米香,甘而微甜,好順滑。

蟹肉蟹膏飯啲料就鋪晒喺面,拌勻再加醬汁提一提個蟹鮮味
幾好味!

好似去左日本咁

芥末章魚嘅芥末唔嗆鼻,幾溫和,章魚亦好爽口

關東煮:
湯底真係好有日本味道
好好味

串燒以雞為主,炸雞皮、雞軟骨都好出色,脆口
而燒胡椒柚子雞肉串就好有驚喜,胡椒柚子係日本一種調味醬,帶有少少刺激,我好鐘意!!呢款雞肉好好味
encore
海鮮都有幾款,清酒煮蠔同帶子都唔錯,兩者都唔會煮到過火,蠔好肥美無腥味,有酒香

總括黎講無乜令人失望嘅菜式,同平時係呢間食嘅日本料理質素一樣,幾用心
希望keep到!!
2021-02-17 501 瀏覽
最近禁晚市堂食都冇咩心情食嘢😿想打邊爐、去居酒屋、食串燒都要六點前先做得!我個friend就介紹咗我嚟大角咀嘅呢間東京大眾酒場佢話可以一次過滿足我三個願望🙊一入到黎係日式feel嘅裝修職員好好服務,會喺門口同客人打招呼放題嘅款式都幾多,保證食到回本《日式主食——壽喜燒》配料幾多下,一人份量啱啱好!啲牛肉索晒壽喜燒汁之後又甜又滑😋《關東煮》上菜嘅時候係熱嘅——加分!個汁略甜,不過勝在款式夠多《燒生蠔&帶子》好香牛油味又唔會overcook😋《燒粟米》一個字,甜😋😋又係用咗牛油燒食到encore!《燒雞軟骨》燒雞軟骨香口得嚟咸咸地勁啱我呢啲追求口感嘅人~《飲品》有汽水同烏龍茶揀~不過其實加$90就可以任飲日本清酒如果四個人嚟仲送清酒一支總括而言,$178 2小時放題可以任食日式料理,上菜速度快,支持!
最近禁晚市堂食都冇咩心情食嘢😿
想打邊爐、去居酒屋、食串燒
都要六點前先做得!
我個friend就介紹咗我嚟大角咀嘅呢間東京大眾酒場
佢話可以一次過滿足我三個願望🙊

一入到黎係日式feel嘅裝修
職員好好服務,會喺門口同客人打招呼
放題嘅款式都幾多,保證食到回本

《日式主食——壽喜燒》

配料幾多下,一人份量啱啱好!
啲牛肉索晒壽喜燒汁之後又甜又滑😋

《關東煮》

上菜嘅時候係熱嘅——加分!
個汁略甜,不過勝在款式夠多

《燒生蠔&帶子》

好香牛油味又唔會overcook😋

《燒粟米》

一個字,甜😋😋
又係用咗牛油燒
食到encore!

《燒雞軟骨》

燒雞軟骨香口得嚟咸咸地
勁啱我呢啲追求口感嘅人~

《飲品》

有汽水同烏龍茶揀~
不過其實加$90就可以任飲日本清酒
如果四個人嚟仲送清酒一支

2021-02-11 572 瀏覽
呢一間餐廳地方都有少少偏遠但好值得再來,人少少坐得好chill 的中午!未試過任食但咁chill🤣🤣 我係旺角站行去奧海城途經,大概要15分鐘,我同朋友都放假可以飲下酒,叫咗任食加清酒放題,每人$245~ 首先先選擇一個主食,因為我同朋友一齊食,所以我就揀咗一個飯,等個肚有多啲空位食串燒飲酒🍻 叫咗一個蟹肉蟹膏飯定食,另外叫左咗一個壽喜燒,然後其他叫左佢主打嘅關東煮同埋串燒!蟹肉蟹膏飯定食好驚喜,因為原來佢仲有埋蟹籽,係三色全有大滿足,蟹膏夠滑身同濃味,撈完飯好鮮,有種番左韓國食蟹膏飯感覺!太耐無去旅行食過呢種味道有少少激動🤣蟹肉就唔算多,蟹籽都新鮮脆口,三樣野加埋拌飯超香!強烈建議!配清酒好夾另外的壽喜燒鍋都唔錯,淡淡嘅甜豉油湯底,加埋牛肉煮之後愈來愈濃郁,再加埋唔同嘅蔬菜好清爽!不過男仔食可能就份量偏少左,不過佢其他串燒關東煮🍢任食就無所謂啦🤣串燒一定要即上即食!因為熱辣辣脆卜卜真係會好食好多,我朋友都比我迫佢放低個飯先 🤣🤣🤣 款款都試左,雖然佢雞類串燒為主,無牛豬,但款款雞感覺都唔同,最鐘意係明太子芝士雞肉串,明太子咸香,芝士濃滑,配上雞肉串好好食,三種口感,不過會略咸少少,要

蟹肉蟹膏飯定食

壽喜燒

串燒一定要即上即食!因為熱辣辣脆卜卜真係會好食好多,我朋友都比我迫佢放低個飯先 🤣🤣🤣 款款都試左,雖然佢雞類串燒為主,無牛豬,但款款雞感覺都唔同,最鐘意係明太子芝士雞肉串,明太子咸香,芝士濃滑,配上雞肉串好好食,三種口感,不過會略咸少少,要送酒喔🙈🙈🙈胡椒柚子雞肉串就略帶酸味好開胃,真係都好有新鮮感🤣同埋雞軟骨都係必叫!雖然有一串雞軟骨頂頂個舊燒得太勁少少燶左無食到,但係其他全部水準以上再以上!考得非常之香脆,比起雞肉嘅口感更多,有埋雞油香,送酒一流!
明太子芝士雞肉串
烤雞皮好考火候,一定要脆焦先好食,呢一間火候真係控制得唔錯,串燒方面都好滿意,有時食肉食到悶悶地,就會食下秋葵,蔬菜🥬口感中和一下!燒粟米雖然因為佢斬開咗一半,所以嗰竹籤成日都會跌出嚟,我就用手食🤣但係佢係燒得非常之好,同粟一燒個包裝上面嘅粟米係一模一樣樣,少少焦香但係入邊仲有汁,唔會好乾,非常之好,我都食咗4寸🙈

關東煮方面我最鐘意食蘿白!成舊冇渣入晒味真係冇得輸!福袋同埋麻吉燒都好特別,係腐皮同魚糕外層,入邊係麻薯,雙層口感非常之正!福袋一咬仲勁多汁🤤🍢
關東煮

先付任食嘅章魚🐙同墨魚咀勁啱配清酒!因為味道都比較重身,芥末章魚的確比較鹹香辣,Wasabi味都好勁,墨魚咀就會大舊少少,平時食開嘅日式小前菜😋我兩樣都鍾意❤️配酒一流!松葉蟹野菜沙律🥗就中和一下味蕾,松葉蟹分量唔算好多,但係都會食得出,係真正嘅蟹肉,我都幾鍾意食當一個小菜,味增青瓜都係配串燒中和味蕾必選!
先付(芥末章魚及墨魚咀)

海鮮方面叫左海老、牛油帶子!牛油帶子超肥但超香,牛油帶子呢個配搭無得輸 😌海老唔算大隻同無膏🙈但烤得好香,出面個殼係焦脆,蝦味好濃郁,送酒一流!
牛油帶子

最後酒方面叫咗三款~你叫完酒之後佢會比一個九宮格盤你,入面有唔同酒杯俾你去選擇,成件事好有儀式感!
清酒

喜多屋特別釀造清酒,順喉滑身,清酒嘅米香味都好足,尾調有少少燒灼感,整體好適合配串燒飲喔!

大眾酒場自家製梅酒,色澤係漂亮的香檳色,口感酸酸甜甜,梅香味同酒味皆重,好適合女仔飲,如果有得熱水更加好喔!

尾瀨之雪檸檬柚子酒!超級超級推介女仔飲!!!因為勁易入口,比起清酒,酒味唔算好濃郁,算果酒感覺重,係滿滿嘅柚子蜜清甜味,檸檬味好醒胃,後尾不斷encore 呢款,酒精度數: 8%,我心水大推平時唔飲得太列酒嘅女仔飲,飲咗兩三杯都好順!我仲即刻上網睇吓邊度有得買😂😂😂都成二百幾蚊一枝!只要飲多幾杯就夠回本啦😏
尾瀨之雪檸檬柚子酒

呢間店環境對住個大玻璃,出邊街景遼闊,同朋友一邊傾偈,一邊小酌真係非常休閒,下次如果經過旺角奧運呢邊,都會再選擇嚟多次試吓其他唔同酒!
蟹肉蟹膏飯定食
壽喜燒
明太子芝士雞肉串
關東煮
先付(芥末章魚及墨魚咀)
牛油帶子
清酒
  • 串燒
2020-12-01 644 瀏覽
一向都好鍾意去居酒屋食串燒, 同朋友飲清酒傾偈💛 見到呢間小店有關東煮, 感覺好似幾地道, 所以想試吓💓未叫嘢食之前, 每人已經會有一杯魚湯🐟🫕非常濃郁, 味道有啲偏鹹, 不過應該冇味精我哋問店員可唔可以俾杯水我哋, 然後佢話可以order樽裝水或者其他飲品🙈所以我哋叫咗一支梅酒share🍶食物方面我哋叫咗:關東煮🍢可以喺出邊直接叫, 見到邊樣想食就叫邊樣😋 我哋揀咗:- 雞蛋🥚- 蘿蔔🍢- 牛肚🐮- 牛筋🐮- 腐皮餃子🥟- 竹輪🍢全部都幾好味, 其中最鍾意嘅係蘿蔔, 吸收晒湯嘅精華😋 另外仲叫咗呢個店員推介嘅蟹肉蘿蔔, 同樣好好味, 蟹肉嘅份量都算多🦀雞泡魚乾都烤得啱啱好👍🏻明太子玉子燒🧡 鹹香嘅明太子配上軟綿綿嘅玉子燒冇得輸😋 如果少啲沙律醬會更加好 (個人唔係好鍾意食沙律醬)柚子鹽雞肉串🧂+ 明太子雞肉串🐥雞肉都幾嫩滑💓 柚子鹽嗰串好好味😋 仲叫咗個甲羅燒🦀 配薯片好有趣🤣整體不錯, 嗰晚坐到差唔多夜晚12點😂 適合同朋友暢談一晚💕

未叫嘢食之前, 每人已經會有一杯魚湯🐟🫕
非常濃郁, 味道有啲偏鹹, 不過應該冇味精

食物方面我哋叫咗:
關東煮🍢
可以喺出邊直接叫, 見到邊樣想食就叫邊樣😋 我哋揀咗:
- 雞蛋🥚
- 蘿蔔🍢
- 牛肚🐮
- 牛筋🐮
- 腐皮餃子🥟
- 竹輪🍢

全部都幾好味, 其中最鍾意嘅係蘿蔔, 吸收晒湯嘅精華😋

雞泡魚乾都烤得啱啱好👍🏻

柚子鹽雞肉串🧂+ 明太子雞肉串🐥

雞肉都幾嫩滑💓 柚子鹽嗰串好好味😋

仲叫咗個甲羅燒🦀 配薯片好有趣🤣

朋友為了關東煮而來的呢到主打關東煮,燒物,各式各樣酒品還有一個酒牌,無影到坐低後,每位有一杯熱湯咸咸地的燒雞泡魚乾,份量少前菜。冷盤,墨魚咀關東煮好似車仔面咁要俾樣,夾邊樣價錢照計燒物一大堆和牛好味!雞皮好脆,好似薯片咁露筍和秋葵都燒得唔錯。燒蟹蓋配薯片蟹蓋中的是蟹羔伴蟹肉蟹肉太乾身食落同蟹羔不太夾薯片,有點怪整體適合傾計談心環境佈置有特色食物沒有太大驚喜不錯不失!⭕️全店職員戴上口罩 ⭕️進店前量度體溫 ⭕️提供酒精搓手液,枱上提供酒精紙巾⭕️座位間有膠板相隔
朋友為了關東煮而來的
呢到主打關東煮,燒物,各式各樣酒品

還有一個酒牌,無影到

坐低後,每位有一杯熱湯
咸咸地的

燒雞泡魚乾,份量少

前菜。冷盤,墨魚咀

關東煮好似車仔面咁
要俾樣,夾邊樣
價錢照計

燒物一大堆
和牛好味!
雞皮好脆,好似薯片咁
露筍和秋葵都燒得唔錯。

燒蟹蓋配薯片

食物沒有太大驚喜
不錯不失!

⭕️全店職員戴上口罩
⭕️進店前量度體溫
⭕️提供酒精搓手液,枱上提供酒精紙巾
⭕️座位間有膠板相隔
2020-11-03
2020-10-15 772 瀏覽
10月10日到大角咀附近行街, 搵食時候經過呢度店裡日本風味濃,支持支持💛Lunch set鰻魚玉子飯定食 $78配關東煮,有蒟蒻,大根,玉子鰻魚都幾大條,呢個價錢幾值,味道唔會太濃岩岩好!仲有啲炒蛋同洋蔥喺飯表面,加埋啲醬汁唔錯!雞叉燒溏心蛋鹽湯拉麵 $74雞叉燒幾特別🤣夠哂嫩丫!溏心蛋入面仲係蛋白彈下彈下,拉麵質幼麵麻麻地,湯底咸咸地,但又未至於要咸到要飲水個隻,鹽味係咁架!唔錯唔錯!配煎餃子,味道普普通通,2個人食有3個餃子😂
10月10日到大角咀附近行街, 搵食時候經過呢度
店裡日本風味濃,支持支持💛

Lunch set

鰻魚玉子飯定食 $78
配關東煮,有蒟蒻,大根,玉子

雞叉燒溏心蛋鹽湯拉麵 $74

配煎餃子,味道普普通通,2個人食有3個餃子😂
2020-09-21 600 瀏覽
本身諗住少少地食個關東煮做lunch點知黎到發現佢有做lunch set~飯 拉麵都有😍於是嗌左個鰻魚玉子丼 配 關東煮 連野飲 ($78)個飯一上枱已經呆左 因為都幾大碗🙈仲以為佢又有飯又有關東煮 份量唔會好多添🤣份量無欺場之餘 味道都唔錯 鰻魚都算大條 而且夠味得黎唔太鹹😋(好多舖頭d鰻魚汁都好鹹🙊)飯夠多汁唔會乾爭爭 加埋d蛋同洋蔥 就算食晒條鰻魚都唔怕無野送飯🤣關東煮有蘿蔔 芋絲同獅子狗 湯底清清地 蘿蔔都幾甜又無渣 好味🤤價錢唔算特別平但overall都抵食同好食👍估唔到諗住食少少野最後會攬住個肚走🤣🤣
本身諗住少少地食個關東煮做lunch
點知黎到發現佢有做lunch set~飯 拉麵都有😍
於是嗌左個鰻魚玉子丼 配 關東煮 連野飲 ($78)
lunch set
2020-06-14 1059 瀏覽
一直以為呢一度淨係做晚市 酒吧 估唔到原來午餐係做午市定食 而且性價比 出奇地高💛燒雞扒拉麵定食 係今次三樣入面最推介嘅原本以為拉麵呢度唔係主打 湯底會係求其 味精開出嚟 估唔到 咁落好順喉 豬骨味濃郁 小小漿口嘅杰度 感覺似係煮咗好耐! 燒雞扒 同埋溫泉蛋都做得好好配埋洋蔥同埋 筍絲 絕對唔畀 出面其他專門店嘅遜色。 拉麵套餐 仲送一客餃子 餃子個外皮墊著一層薄脆 焦香脆口另外嗌咗滑蛋豬扒飯同埋滑蛋鰻魚飯 啲兩碗飯嘅份量驚人 嗰塊豬扒中好似男仔嘅手板咁大 加上充滿著蛋汁嘅白飯 就算幾大食 相信 都能夠大快朵頤 午餐價錢 好抵食 唔使一百蚊 可以有前菜主食 汽水 配合埋佢嘅份量同埋質素 我覺得絕對係應該多多支持💛香港人 加油

燒雞拉麵

滑蛋鰻魚飯定食

拉麵餐煎餃
滑蛋豬扒飯定食
燒雞拉麵
滑蛋鰻魚飯定食
滑蛋豬扒飯定食
2020-05-14 365 瀏覽
💛今晚七點嚟到,入面已經坐滿放工嘅上班族,雖然熱鬧但大家都斯文唔會太嘈,老闆四圍同客人介紹酒種,又主動斟唔同嘅酒比人免費試,喺一個氣氛好好嘅居酒屋。餐廳主打送酒食物,主要賣清酒、梅酒同啤酒。而家一隻德國手工啤酒做緊優惠,$10一支!真係未見過可以咁平嘅手工啤酒,入口清新淡淡麥香,然後仲嗌左一杯熟成一年梅酒,濃郁嘅梅味配搭強勁酸香。開左個胃,係時候大吃一頓!先俾大家睇下食左啲咩,三個人食咁多一啲都唔貴。串燒嗌左好多都冇完全影相,最好食喺胡椒柚子免治雞肉,鹹香又有脆脆口感甲羅燒,用薯片配蟹膏蟹肉真係第一次,香濃蟹膏鮮味配合香脆薯片非常好食,令人欲罷不能。shakeshake 炸雞,新鮮炸起嘅雞錘自己灑上紫菜粉,然後搖勻個袋,熱辣辣又嫩滑雞肉配埋香脆外皮,令人必須大大口啤酒灌落去先爽!蒜蓉雜菌,清酒蒸蠔最後食咪關東煮,烏冬,雜菜鍋,雞肉美人鍋,食飽成個人暖笠笠

蒜蓉雜菌,清酒蒸蠔

最後食咪關東煮,烏冬,雜菜鍋,雞肉美人鍋,食飽成個人暖笠笠

• 蟹肉蟹膏甲羅燒
2020-05-04 2656 瀏覽
想小酌一杯與朋友聊聊天減減壓,於網上找到這間位於大角咀的東京大眾酒場。地點不算很方便,奥運站岀要再行一會,不算難找。坐下得知經openrice訂座可享折扣,即覺得可安心亂叫食物(笑。坐下不久店員便送上每人一杯熱雞湯,冬天飲很暖胃。飲品及關東煮都是自行走岀去選。店員見我倆想飲Sake亦有了解我們口味後再作推薦,選好會用冰桶裝好,並帶來一盒sake杯讓你選喜歡的,很貼心。關東煮湯有點過咸,點的食材除了蘿蔔外其他還好不是相當吸味,算是不過不失,配上一個港式的麻辣醬顯得不倫不類,如像日本提供黃芥辣可能更好。串燒及燒物點了數款,整體質素不錯。發現便宜的比貴的好吃,明太子雞串、車厘茄煙肉串等都味道不錯,較貴的牛舌硬得如香口膠,咬得牙軟方能勉強吞下。甲羅燒味噌及蟹膏味均不足,未有該有的香味,相對失色。最後點了一個美人鍋作結,店員會幫忙處理。雞湯濃及熱辣辣,吃罷一堆小食及飲酒後暖一暖胃確實舒暢。可惜又是去到最後偏咸。整體餐廳氣氛不錯,有點置身日本居酒屋感,飲杯酒確是不錯,食物質素正常,仍有進步空間。

送的雞湯

美人鍋

2020-03-22
燒雞軟骨,明太子雞肉串
2020-04-11 731 瀏覽
坦白講這餐廳不是買食物的 主要是喝酒的他們提高送走的食物但坦白講如果可以提高少少食物質素會非常吸引其食物質素非常一般特別是關東煮,基本上是Junk Food食物內容和台灣7-eleven 十元八塊食到飽的食物差不多以他食物質素相比收費是非常不合理串燒質素也非常一般, 但價錢 相對 ok但食物質素是一般的牛舌 燒到 乾爭爭, 也偏鹹燒黑豚肉 是全晚最好食 可能因為他們普遍少得比較乾黑豚肉有比較多脂肪相信餐廳是target一些 對食物要求不高的年輕人值得點讚的是服務員的態度, 非常體貼及細心啤酒72元一大杯也是非常超值作為一家食肆連最基本的 食水也不但應要客人買膠樽裝水,有欠環保 及低檔餐廳裝修非常合我心意期望他們改善 還是有很好發展的潛力
坦白講這餐廳不是買食物的
主要是喝酒的

其食物質素非常一般
特別是關東煮,基本上是Junk Food
食物內容和台灣7-eleven 十元八塊食到飽的食物差不多
以他食物質素相比收費是非常不合理

串燒質素也非常一般, 但價錢 相對 ok
但食物質素是一般的
牛舌 燒到 乾爭爭, 也偏鹹
燒黑豚肉 是全晚最好食
可能因為他們普遍少得比較乾
黑豚肉有比較多脂肪

相信餐廳是target一些 對食物要求不高的年輕人

值得點讚的是服務員的態度,
非常體貼及細心

啤酒72元一大杯
也是非常超值

作為一家食肆連最基本的 食水也不但應
要客人買膠樽裝水,有欠環保 及低檔

餐廳裝修非常合我心意期望他們改善 還是有很好發展的潛力
2020-03-12 465 瀏覽
朋友推介我去食呢間飲清酒食關東煮,今晚就去試試佢!關東煮係出去open kitchen order, 叫左蘿白,魚糕,蝦餅,芋絲。 最好食係蘿白,好甜,其他都正常。可以點麻辣醬,有啲譚仔feel,都幾惹味。要揸車冇飲酒,叫左蘋果同白桃梳打,蘋果好味d,白桃個味有啲假,不過要$42一支真係食水好深😾磯煮鮑魚,凍食,冇乜特別。明太子玉子燒,好香明太子,玉子幾甜,可以再叫。日本和牛串,全晚最好食,好林,肉味好濃。甲羅燒,蟹肉味重過蟹膏味,係冇咁膩,不過對於想食蟹膏黎講就唔會滿足。Shake shake 紫菜味雞翼,幾新穎,送酒一流。蟹肉沙律,冇蟹肉,個芝麻醬太太太多,好咸,千祈唔好叫。
朋友推介我去食呢間飲清酒食關東煮,今晚就去試試佢!

磯煮鮑魚,凍食,冇乜特別。

明太子玉子燒,好香明太子,玉子幾甜,可以再叫。
日本和牛串,全晚最好食,好林,肉味好濃。

Shake shake 紫菜味雞翼,幾新穎,送酒一流。

蟹肉沙律,冇蟹肉,個芝麻醬太太太多,好咸,千祈唔好叫。

2020-03-08 326 瀏覽
晚餐時間去食餐廳主要食串燒加關東煮一坐低 店員就送上每人一杯熱辣辣雞湯如果天氣凍少少 一定好正好暖粒粒關冬煮湯底有啲咸 好濃味串燒都唔錯整體黎講 不過不失 可以約埋成班朋友去食野同傾計
2020-03-07
2020-01-22 1842 瀏覽
由於想試下精緻嘅日本料理,所以平日晚上同女朋友嚟撐枱腳。具日本風嘅居酒屋設計同半開放式嘅廚房令人感到份外溫馨,更為有趣嘅係鋪頭啲凳底部都以可口可樂架做裝飾。啱啱坐低,店員已經細心為我地送上雞湯,亦都仔細咁介紹菜單同推薦嘅菜式。海鮮方面,我哋嗌咗海老,蒲燒鰻魚同燒活元貝。海老一大隻海蝦,表面加咗一啲啲鹽,食果陣啖啖蝦肉,口感飽滿,不用沾上任何醬汁就已經別有風味,而元貝同樣大大粒,味道爽口鮮甜,蒲燒鰻魚醬汁香濃,入口相當滋味。相信海鮮愛好者一定會鍾意,嘅新鮮,味道又好味而有層次,令人忍唔住一啖接着一啖咁食。串燒方面,我哋嗌咗日本和牛串、雞肉串,以及黑毛豬腩串。三款之中最為出色嘅係黑毛豬腩串,肥而不腻,相比起其餘兩款更為嫩滑。而其他則肉腍而不膩,十分肥美,油香濃郁。關東煮方面,我哋嗌咗日本蘿蔔、竹輪、日本魚餅,以及稻庭烏冬。冬天食關東煮真係暖入心。日本蘿蔔入口即融,魚餅竹輪亦都好好味。稻庭烏冬則配上日式清湯底,味道不錯。本來打算嗌美人鍋配烏冬,可惜太好賣,去到已經一早售罄。炸物方面,見有一款shake shake脆炸雞鎚,因為覺得新奇所以嗌咗。一共六隻附上紫菜味shake shake調味粉,
由於想試下精緻嘅日本料理,所以平日晚上同女朋友嚟撐枱腳。

本來打算嗌美人鍋配烏冬,可惜太好賣,去到已經一早售罄。

炸物方面,見有一款shake shake脆炸雞鎚,因為覺得新奇所以嗌咗。一共六隻附上紫菜味shake shake調味粉,香脆而味濃,建議配飲品一齊食。

飲品方面,嗌咗信州白提子梳打,及舩板梅子酒。以解燒物串燒帶來之口乾感,入口透心涼。兩者都是日本製,一個白提子梳打為碳酸飲品,飲落就是充滿氣感,很爽快。另外就是果酒,酒精濃度不高,搭配之下十分容易入口,可以在閒時與朋友斟酌一番。

溫馨嘅一餐晚飯以日本綠茶雪糕作為點綴,都算係種幸福。
2019-11-20