2019-07-28
心血來潮,同💁🏻♂️去尖沙咀食中菜,睇開我嘅人都知道我對服務態度同環境都有啲要求,如果我係有比適當嘅價錢嘅話我認為服務質素同環境要相對上合適依間係我心目中來講,佢無論服務又好環境友好冷氣又好都做得非常之好,最重要係食物質素都幾好,價錢又唔會非常之貴,CP值高店員做嘢快,有禮貌,今次我哋叫咗個燉湯,本身諗住會唔會係茶餐廳嗰啲好希嘅湯,因為都成$55一位,點知原來係咁有心整嘅燉湯,佢個雞非常之嫩,連啲骨都煲到林晒,入面仲有北氏黨參等等,又唔會非常油,好飲見到個個人都叫脆皮雞,我哋又叫,皮脆肉嫩,加埋個酸酸甜甜嘅醬汁有啲泰國feel,幾好食💁🏻♂️最欣賞係個鐵板豆腐,個豆腐個人認為篇重口味,汁有啲似酸辣湯嗰啲,有啲肉有啲蛋不過非常之適合送飯,同埋上枱嘅時候熱辣辣都幾好食我自己比較喜歡嘅係個燉湯,因為街邊嘅燉湯冇咁多了收費都一樣,所以覺得好抵食😂😂😂總括嚟講,如果有多啲人多啲朋友或者一家人來講想慢慢食餐飯,依度冇而係一個非常之好嘅選擇