今晚和朋友去日本酒屋吃晚餐,店內裝潢充滿日式氣氛,天花板掛滿日式燈籠和霓虹燈,牆上貼滿懷舊海報,就連餐牌都寫日文,全場播放日本歌曲,超有日本感覺。讓人彷彿走進時光隧道,進入日本地道居酒屋。餐廳分榻榻米座位區和普通座位區。我們揀選了近窗邊的榻榻米座位,旁邊有一系列的日式擺設,日本氛圍超高。迷の刀五雕刺身盛合  這道刺身盛合量足,擺盤很美麗,五款時令刺身包括三文魚、深海池魚、油甘魚、甜蝦及帶子,每款刺身都切得厚實,鮮嫩光澤,口感極佳。拖羅入口即溶,油甘魚鮮甜,帶子則爽口新鮮。三文魚層層疊這道招牌菜以其火炙的獨特方式呈現,三文魚油脂融入壽司飯中,搭配厚厚的沙律醬,口感層次分明,上面的芝士更是十分美味。店員現場炙燒的過程更是視覺享受,芝士在三文魚上融化,讓人忍不住食指大動。清酒煮白蛤鍋白蛤的份量十足,肉質肥美且彈牙,完全無沙,湯底的清酒香氣濃郁,令人食慾大開。每一粒蜆肉都飽滿鮮甜。山椒燒雞脾肉  雞髀肉嫩滑多汁,搭配山椒的香氣,令人回味無窮。免治軟骨雞肉棒蘸上蛋黃弓起吃,口感獨特,柔軟且富有彈性,非常美味。蒜燒厚切牛舌芯 牛舌厚實,口感彈牙,蒜香四溢,推介!雞皮餃子以雞皮取代傳統餃子皮,炸至金

迷の刀五雕刺身盛合

山椒燒雞脾肉
雞髀肉嫩滑多汁,搭配山椒的香氣,令人回味無窮。

免治軟骨雞肉棒
蘸上蛋黃弓起吃,口感獨特,柔軟且富有彈性,非常美味。

蒜燒厚切牛舌芯
牛舌厚實,口感彈牙,蒜香四溢,推介!

雞皮餃子
以雞皮取代傳統餃子皮,炸至金黃酥脆,內餡豬肉鮮嫩多汁,口感極佳。

明太子醬厚燒玉子
玉子燒柔軟細膩,上面放着的明太子醬充滿鹹香風味,滋味十足。

上癮的塩椰菜
名字可愛特別,椰菜非常新鮮清爽,味道恰到好處。

冰菠蘿梳打
非常有驚喜!一大塊已冰凍的菠蘿放入杯中,無需加冰,保持冰凍口感,最後還能享用菠蘿,清新解膩。

白桃梳打
清甜可口,讓人心情愉悅。

這家居酒屋不僅食物美味,環境也充滿情調,絕對值得一試。那令人陶醉的日式氛圍和豐富的菜品選擇,無論是刺身、海鮮、串燒還是日式小吃,每樣菜都高質,讓我們享受了一頓難忘的晚餐。

• 雞皮餃子
  • 刺身五點盛
2025-02-16 394 瀏覽
尖沙咀🚇嘅「樂酒場 がくさかば」,真係好有🇯🇵日本風情,入面嘅佈置好有心思🏯,仲有啲木製嘅枱凳同埋榻榻米區域,☺️感覺好似真係去咗日本咁!作為居酒屋🏮佢哋有多種唔同嘅酒類供應,🍶此外佢哋都有冇酒精又fancy嘅飲品🍹供應,就好似呢個冰菠蘿梳打🍍咁,真係好 refreshing,菠蘿嘅甜味同梳打嘅氣泡🥰完美結合,飲落去好爽,而且原件嘅冰菠蘿🧊仲係食得嘅添。牛油果🥑山葵漬 creamy 嘅口感🤤加上山葵嘅微辛,味道好特別,😍食落去好開胃,真係一個好正嘅前菜👍。三文魚🐟層層疊上臺之後職員會用🔥火槍再燒香佢,三文魚新鮮到不得了👏,層層疊嘅設計令到每一啖都充滿層次感,🧀芝士沙律醬飛魚籽同埋魚油嘅香味喺口腔入面爆發💥,真係令人回味無窮!迷の刀🔪五雕刺身盛合真係好豐富😆,有五種唔同嘅魚生擺盤好靚,每一種🐟都切得好精緻,魚生嘅鮮味完全保留👍得到,食落好滿足!🦀蟹味噌甲羅燒加配薄餅🫓呢個配搭真係幾特別,蟹味噌甲羅燒🥄嘅濃郁鹹鮮味道同加埋薄餅一齊食,無論🤩口感同味道都係咁有層次,真係好啱我口味。雞皮餃子🥟外邊炸得好鬆脆,雞皮🐓包住嘅豬肉餃子餡料亦都鹹香好味☺️,咬落啖啖肉真係好正。蒜燒厚切🔪牛舌芯入口鬆軟,食

蒜燒厚切🔪牛舌芯入口鬆軟,食落有陣陣🧄蒜香,味道濃郁,👅真係好滿足。

串燒🔥雞翼,雞皮燒得香脆,🐔咬落去好 juicy,肉質入味又唔會👏燒得太乾身。

清酒🍶煮白蜆鍋真係好暖胃,🥰清酒嘅香味滲入咗白蜆入面,😋蜆肉鮮甜,湯底清酒味好香濃,🥣飲落去好舒服。
2024-10-22 3141 瀏覽
✳️周日,一家人歡聚🥳,慶祝母親生日,我們特意選在尖沙咀的*樂酒場*,品嚐這家高級日本居酒屋提供的美食。✨店內裝潢充滿日式風情,牆壁和天花板上懸掛著燈籠,霓虹光管散發著柔和的光芒,彷彿置身於東京的街頭。無論是選擇榻榻米還是正常坐位區,氛圍都讓人感到舒適而愉悅。✨我們的餐點選擇豐富,首先品嚐了**芝士盛厚燒玉子**($98),外表金黃酥脆,內裡柔滑,芝士的濃郁與玉子的鮮美相得益彰。接著,**熱蝦壽司**🍙($48)和**玉子壽司**($30)也讓人驚喜,蝦肉🦞鮮甜,搭配醋飯的酸香,讓人食指大動。🌟主菜方面,我們點了**A4鐵板和牛**($238),肉質極為鮮嫩,油花分佈均勻,口感滑順。再搭配**牛油炒田園野菜**($68),讓整體餐點更加均衡。**A4和牛壽喜鍋**($380)也是不容錯過,湯底鮮美,和牛肉片在鍋中輕輕涮煮,瞬間釋放出肉香。🌟飲品方面🍶🥂,**巨峰梳打**($52)清新可口,而三杯的**芒果梳打**($156)更是讓人心情愉悅。🤩著數報料:餐廳在周一至周五有優質超值的午餐定食供應,性價比高,非常吸引。這裡絕對是品味日本料理的理想之地。

• 人氣壽司盛合
原來尖沙咀都有隨意門🚪 一踏入樂酒場,彷彿走進日本地道居酒屋🎏 店內裝潢充滿日式氣氛,掛滿日式燈籠﹑霓虹燈﹑懷舊海報,就連餐牌都寫日文,超有日本感覺🇯🇵.ᐟ 食物方面選擇豐富,無論係刺身﹑海鮮﹑串燒﹑日式小食都應有盡有,每樣菜都好高質✨ 就連飲品都夠打卡able,一定唔可以錯過呢間超正日本餐廳💯❝ 五鵰刺身盛合 $𝟑𝟑𝟖 ❞滿滿一盤刺身份量十足,將刺身捲成花形充滿心思,單睇賣相已經好吸引😍 五款時令刺身有三文魚﹑深海池魚﹑油甘魚﹑甜蝦﹑帶子。每款都好厚切,新鮮有光澤,鮮味十足💯❝ 三文魚層層疊 $ 𝟏𝟑𝟖 ❞超有睇頭既招牌菜,推介必點⭐️ 三文魚上鋪滿芝士,店員會即場炙燒🔥 360度將厚厚既芝士燒溶,睇足幾分鐘,簡直色香味俱全😍 小卷包住青瓜,加上厚切三文魚﹑芝士﹑蟹籽,入口超有層次感😋❝ 蟹味甲羅燒 $ 𝟕𝟖+𝟏𝟔 ❞居酒屋必備甲羅燒🦀 蟹殼裝滿蟹膏,燒煮後帶有濃郁味噌香氣,十分香口.ᐟ 搭配油酥薄餅簡直完美💯❝ 清酒煮白蛤鍋 $𝟏𝟎𝟖 ❞一上菜已經聞到濃郁清酒香氣🍶 令人食指大動👍🏻 一整鍋蜆肉非常足料,粒粒蜆肉都大粒飽滿,味道鮮甜😋❝ 明太子醬厚燒玉子 $𝟕𝟖 ❞玉子燒口感軟嫩,面

❝ 五鵰刺身盛合 $𝟑𝟑𝟖 ❞

❝ 三文魚層層疊 $ 𝟏𝟑𝟖 ❞

❝ 蟹味甲羅燒 $ 𝟕𝟖+𝟏𝟔 ❞

❝ 清酒煮白蛤鍋 $𝟏𝟎𝟖 ❞

❝ 明太子醬厚燒玉子 $𝟕𝟖 ❞

玉子燒口感軟嫩,面層添上明太子醬增添鹹香風味,滋味十足.ᐟ

❝ 雞皮餃子 $𝟓𝟖 ❞

經典居酒屋小食,以雞皮取代傳統餃子皮,炸至金黃酥脆,油香十足。內裡係豬肉餡料,軟嫩多汁。

❝ 雞翼串燒 $𝟑𝟐 ❞

一串兩件,烤至外脆內嫩,保持肉汁,簡單以鹽調味已經好好味🤤

❝ 西葫蘆豚肉卷串燒(二本) $𝟓𝟐 ❞

豚肉香脆多汁,捲起爽脆既翠玉瓜口感超豐富,推介必試⭐️

❝ 冰菠蘿燒酌 $𝟔𝟖 ❞

飲品有驚喜😍 整塊已冰凍既菠蘿放喺杯上🍍 無需加冰都可以保持冰凍口感,又唔會令燒酌味道變淡,最後仲可以食埋片菠蘿🤣 真係唔只打卡咁簡單👍🏻

❝ 巨峰梳打 $𝟓𝟐 ❞

一般都怕巨峰梳打會有人造味道好甜,呢杯竟然好啱飲😍 帶有巨峰味道又唔會過甜,超開胃.ᐟ

• 五雕刺身盛合
藏身於鬧市中的日式居酒屋,輕柔的日式音樂,客人脫鞋入座塌塌米,讓人彷彿置身日本街角五雕刺身盛合 $338每片都厚切非常慷慨,擺盤精美,三文魚、甜蝦、帶子、油甘魚等件件鮮甜,口感細膩柔軟三文魚層層疊 $138以火槍炙燒成半熟三文魚,表面是融化的芝士與特製沙律醬,層次豐富,入口即化,令人回味牛油果山葵漬 $68將牛油果的飽滿口感與山葵的清新辛香結合,有點像在吃刺身,非常特別蟹味噌甲羅燒配薄餅$78+$16將濃郁的蟹膏與味噌的鹹香完美融合,熱騰騰的薄餅外脆內軟,鹹香鮮味明太子醬厚燒玉子 $78蛋香濃郁,玉子燒濕潤鬆軟,配合明太子醬的鹹香,好吃清酒煮白蛤鍋 $108選用新鮮飽滿的白蛤,清甜的湯底帶清酒香氣蒜燒厚切牛舌心 $48 & 串燒雞翼$32牛舌芯爽彈柔嫩,雞翼外酥內嫩,搭配清新的檸檬汁,超讚巨峰Highball $58 & 自家製檸檬燒酌 $68Highball完美平衡了水果甜美與酒香,檸檬燒酌則以清新的檸檬香氣搭配濃郁酒香,份量十足總括來說,位置便利,味道和氣氛都很好,值得再來

五雕刺身盛合 $338

三文魚層層疊 $138

牛油果山葵漬 $68

蟹味噌甲羅燒配薄餅$78+$16

明太子醬厚燒玉子 $78
蛋香濃郁,玉子燒濕潤鬆軟,配合明太子醬的鹹香,好吃

清酒煮白蛤鍋 $108
選用新鮮飽滿的白蛤,清甜的湯底帶清酒香氣

蒜燒厚切牛舌心 $48 & 串燒雞翼$32
牛舌芯爽彈柔嫩,雞翼外酥內嫩,搭配清新的檸檬汁,超讚

巨峰Highball $58 & 自家製檸檬燒酌 $68

總括來說,位置便利,味道和氣氛都很好,值得再來
2025-02-21 0 瀏覽
尖沙咀的樂酒場是一家充滿日式風情的居酒屋,地點方便,k11附近。這次與朋友一同前往,點了多款招牌菜式,整體體驗非常不錯。迷の刀五離刺身盛合絕對是亮點之一。刺身新鮮且切工精細,每一片都充滿了鮮甜味道。三文魚層層疊非常震撼,三文魚份量完全遮蓋哂下層的壽司飯, 職員即場炙燒,加上蔥,蟹籽,油脂味香,新鮮肥美,必食👍🏻牛油果山葵漬則帶來了一種清新的口感,牛油果的滑順與山葵的微辣完美結合,非常開胃。蟹味醬甲羅燒是另一道令人驚喜的菜式,蟹膏鮮甜濃郁,搭配加配既薄餅,口感層次豐富。雞翼和厚切牛舌芯則是燒物的代表,雞翼外皮香脆,內裡多汁,牛舌芯食落香嫩,非常適合搭配清酒。明太子醬厚燒玉子和清酒煮白蜆則是兩道充滿日式風味的料理。厚燒玉子口感綿密,明太子醬的鹹香提升了整體風味;白蜆則鮮美多汁,清酒的香氣與蜆的鮮甜完美融合,令人忍不住一口接一口。飲品方面,巨峰梳打和蜜瓜茄打都非常清爽,甜度適中,適合搭配各種料理。整體來說,樂酒場的料理品質上乘,服務也非常周到,濃郁日式居酒屋的氛圍,絕對是一個值得一試的好地方。

2025-02-20 0 瀏覽
又係同太太撐枱腳嘅時間啦😬雖然臨近情人節,但對於小編黎講每日簡簡單單咁同自己心愛嘅人一齊過,天天都係情人節啦😻 今次小編就係尖沙咀搵到呢間「樂酒場 がくさかば」居酒屋🏮小編已經bookmark左一段時間架啦,係時候要帶埋太太黎試吓😊迷の刀 五雕刺身盛合首先當然要介紹一下呢個賣相 同 味道都非常之好嘅5款刺身啦😋包括有三文魚、油甘魚、甜蝦、帆立貝 同埋 深海池魚😊 每款都鮮味十足!而且相當之厚切!非常回味🤤三文魚層層疊呢個三文魚層層疊店員一上枱就用火槍一噴,啲香味撲鼻!真係香到不得了!搞到小編流到成枱都係口水🤤食落仲要入口即溶,真係好味到形容唔到呀😋牛油果山葵漬估唔到牛油果同山葵漬都幾夾,有少少酸酸地嘅味道,等小編用牛油果🥑清洗一下味蕾,再迎接之後嘅嘢食先🤣蟹味噌甲羅燒 配 薄餅將新鮮香濃嘅甲羅燒夾埋薄餅一齊食,可以襯托出蟹味噌甲羅燒嘅鮮味出黎😋實在太好味👍雞翼串燒燒得相當香脆,燒到啲雞皮都脆脆地😋蒜燒厚切牛舌芯串燒厚切牛舌果然冇改錯名!牛舌都相當厚身!但又唔會好韌,而且仲有啖啖嘅蒜香味😋明太子醬厚燒玉子明太子醬配上厚燒玉子嘅味道夾得岩岩好!唔會太咸,一食落口都已經覺得好滿足😊清酒煮白蛤

迷の刀 五雕刺身盛合

牛油果山葵漬

蟹味噌甲羅燒 配 薄餅

雞翼串燒

燒得相當香脆,燒到啲雞皮都脆脆地😋

蒜燒厚切牛舌芯串燒

清酒煮白蛤鍋

白蛤肉相當之肥美,用上清酒煮,每食一粒白蛤肉都會感受到啖啖嘅酒味係蛤肉滲出黎!真係十分之唔錯👍

冰菠蘿燒酎
自家製蜂膠檸檬HIGHBALL
Weekday 同朋友一齊嚟咗呢度食飯越坐越多人喺而家呢個時勢真係唔簡單👍🤣,可能同餐廳日式裝修兼價錢大眾化有關,餐廳好努力營造好多香港人鍾意嘅日本🇯🇵氣氛陳列咗好多日本🇯🇵漫畫海報日本🇯🇵酒蔵 labels 日本🇯🇵車站標誌日本🇯🇵不同類型嘅まつり海報日本🇯🇵飾物例如鯉魚旗🎏 Koinobori (鯉のぼり)日本🇯🇵酒樽等等🤣,咁努力可能咁樣咁多客人🤩$68「Highball 自家製鹽檸檬🍋」同埋 $30「烏龍茶」:Highball 杯邊搽咗鹽有 subtle 嘅檸檬味 🍋😋 $58「雞皮餃子」:雞皮脆脆哋令到餃子非常香口🤩$68「吉列童星蝦仁(2隻)兒時回憶」:有兩隻蝦仁🍤似乎比類似福字麵包住嚟咋所以外邊脆卜卜😋,莫非呢啲係日本人嘅童年回憶🤣🤔$78「明太子醬厚燒玉子」:日式煎雞蛋加埋明太子醬有少少鹹香幾好味🤣$108「清酒煮白蛤鍋」:蜆大大隻兼,脹卜卜用清酒煮簡單幾好食👍$338「迷の刀 五雕刺身盛合」:有 三文魚籽、帆立貝、油甘魚、牡丹蝦、三文魚 等,全部都新鮮😋$138「三文魚層層疊」:壽司飯卷上邊放有大量切條三文魚再上邊放有超大量蛋黃醬,上枱嘅時候店員姨姨用火槍燒蛋黃醬令蛋
$58「雞皮餃子」:雞皮脆脆哋令到餃子非常香口🤩
$138「三文魚層層疊」:壽司飯卷上邊放有大量切條三文魚再上邊放有超大量蛋黃醬,上枱嘅時候店員姨姨用火槍燒蛋黃醬令蛋黃醬溶化兼出咗啲油😋
$78「蟹味噌甲羅燒加配 $16「薄餅」」:甲羅燒配印度薄餅一齊食都幾夾🤣
2025-02-18 0 瀏覽
新年約fd 聚一聚高質居酒屋餐廳裝潢風格令人感覺置身於日本好滿足既一餐牛油果山葵漬 HK$68牛油果控一定一定要食🥑🫶🏻! 一直都有人話牛油果蘸上豉油同埋芥末後就會變成三文魚😂原來係真!!又愛上了😂😂😂迷の刀五雕刺身盛合 HK$338 拼盤包括吞拿魚赤身、三文魚配三文魚籽、甜蝦、油甘魚同埋帆立貝。油甘魚腩魚肉細緻甘甜。帆立貝肉厚鮮美。肥美三文I魚配三文魚籽,滿滿魚油滲進口中,五款刺身都係好高質!三文魚層層疊 HK$138三文魚疊成一層層,份量非常之多。經炙燒後魚油更濃郁香氣,肥美嫩滑,入口即溶,再加上層芝士片,超級好味! 想再encore 😋!蟹肉味噌甲羅卷 HK$78加配薄餅 HK$16蟹殼裡滿滿濃厚既蟹膏,香氣滿滿,咸香適中,我地加配左薄餅,煙韌口感令人非常回味!明太子厚燒玉子燒 HK$78玉子燒蛋味香濃而且十分嫰滑,口感綿密鬆軟,仲要配搭埋明太子醬微微炙燒,咸香惹味。燒雞翼 HK$32雞肉嫰滑香口。蒜燒厚切牛舌芯 HK$48牛舌十分厚身😍,牛肉味夠晒濃郁,軟嫩多汁,豐富既油花,蒜燒更加香口。清酒煮白蛤鍋 HK$108白蛤肉質鮮甜冇沙,脹卜卜好飽滿!巨峰梳打 HK$52冰菠蘿燒酎
新年約fd 聚一聚

燒雞翼 HK$32
雞肉嫰滑香口。

蒜燒厚切牛舌芯 HK$48

清酒煮白蛤鍋 HK$108
白蛤肉質鮮甜冇沙,脹卜卜好飽滿!

巨峰梳打 HK$52
冰菠蘿燒酎 HK$68
超推介冰菠蘿燒酎!大大舊菠蘿非常之打卡😂,飲品味道就好似菠蘿冰,味道香濃,易入口!

餐廳內🍽️佈置到好有🇯🇵日本當地感覺,滿佈日式燈籠 • 霓虹燈 • 日本海報...,想再好Feel d,可坐埋榻榻米座位🧎‍♀️🧎‍♂️你話,係咪有飛左既Feel先😏其實...係一間尖沙咀既🇯🇵日本居酒屋🏮~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪迷の刀五雕刺身盛 ($338)三文魚 • 帶子 • 鯛魚 • 油甘魚 • 甜蝦,再加左三文魚籽點綴🧡(嚴格黎講…係咪算6款,抵左😝)刺身夠厚切 • 肥美,師傅👨🏻‍🍳用心砌得好靚,仲捲左幾朵玫瑰花🌹黎緊2.14 / 紀念日 / 重要日子都好岩,男士們識做啦🫢.▪三文魚層層疊 ($138)好誇張呀!疊左個三文魚山🏔️,頂頂加左芝士,底下有壽司小卷🍣上枱後,店員哥哥會用火槍🔥燒溶芝士 & 火炙三文魚,魚油爆晒出黎,滲埋落底既壽司小卷到😏再加蟹籽 • 蔥,香味滿滿😎.▪牛油果山葵漬 ($68)坊間流傳神奇既配搭🪄牛油果 + Wasabi + 點豉油 = 三文魚🐟不過...我都係覺得食番"真"三文魚開心d🤣.▪蟹味噌甲羅燒 ($78) 加配薄餅 (+$16) 烤過後,蟹膏香氣更香濃。配住薄餅食冇咁膩🦀.▪串燒🍢▫️雞翼 (
餐廳內🍽️佈置到好有🇯🇵日本當地感覺,
滿佈日式燈籠 • 霓虹燈 • 日本海報...,
想再好Feel d,可坐埋榻榻米座位🧎‍♀️🧎‍♂️
你話,係咪有飛左既Feel先😏
其實...係一間尖沙咀既🇯🇵日本居酒屋🏮

▪迷の刀五雕刺身盛 ($338)
(嚴格黎講…係咪算6款,抵左😝)

▪三文魚層層疊 ($138)
再加蟹籽 • 蔥,香味滿滿😎
三文魚層層疊

▪牛油果山葵漬 ($68)
坊間流傳神奇既配搭🪄
牛油果 + Wasabi + 點豉油 = 三文魚🐟
不過...我都係覺得食番"真"三文魚開心d🤣

▪蟹味噌甲羅燒 ($78) 加配薄餅 (+$16)
烤過後,蟹膏香氣更香濃。配住薄餅食冇咁膩🦀

▪串燒🍢
▫️雞翼 ($32/本)
▫️蒜燒厚切牛舌芯 ($48/串)
表面燒得微微焦脆,少少簡單調味🧂牛舌芯比較有咬口👅

▪明太子醬厚燒玉子 ($78)
表面明太子成條放上面好有睇頭🤩
厚燒玉子少鬆軟 • 唔會實的的🥚

▪雞皮餃子 ($58)
鍾意脆卜卜餃子既朋友要食💥
用雞皮取代餃子皮。外皮金黃香脆,內餡有少少爆汁💦
雞皮餃子

▪清酒煮白蛤鍋 ($108)
蜆肉大大粒,昆布 • 清酒湯底輕輕吊出鮮甜味🍲

▪野飲
▫️自家製蜂膠檸檬梳打 ($68)
▫️梅乾燒酌 ($58)
前者💛潤喉飲落酸酸甜甜,後者鹹鹹地🩷
Menu上部份酒精野飲可轉成梳打,同樣夠gur🤪

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
雞皮餃子
*樂酒場*位於尖沙咀,係一間高級日本居酒屋🏮,無論牆身和天花板都滿佈日式燈籠和霓虹光管,裝潢滿滿日本風🎏,而且可選榻榻米或普通坐位區,全場播放日本歌曲🎶🎵。其中必食:刺身、甲羅燒、串燒系列、鍋物等,配上燒酌特飲 or 自家製飲品亦非常出色,來一個超有氣氛的晚上吧🍺。居酒屋就是包羅萬有~刺身既三文魚🍣 壽司層層疊盛,上枱後炙燒很吸睛😍 燒後魚油香爆發;熟食既白蛤鍋帶清酒香🍶 蜆肉鮮甜;而前菜牛油果山葵漬口感似tuna💚;燒物牛舌芯帶蒜香有咬口。最後居酒屋不能少既酒精飲品🍸cheersss!🔸迷之刀 五雕刺身盛合 $338🔸三文魚壽司層層疊盛 $138🔸清酒煮白蛤鍋 $108🔸蟹味噌甲羅燒 配薄餅 $94🔸明太子醬厚燒玉子 $78🔸牛油果山葵漬 $68🔸蒜燒厚切牛舌芯 $48🔸燒鳥雞翼 $32🔸自家製蜂膠檸檬 (燒酎) $68🔸飛雪蜜瓜梳打 $68..×××××ש尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓..

熟食既白蛤鍋帶清酒香🍶 蜆肉鮮甜;

🔸自家製蜂膠檸檬 (燒酎) $68
🔸飛雪蜜瓜梳打 $68
×××[樂酒場 がくさかば]×××
©尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓
話說好掛住日本🥹同朋友仔黎呢度止住癮先😆🫢餐廳無論佈置、員工好有日本氛圍🏮正呀!!!<牛油果山葵漬>牛油果配山葵好夾,係好開胃嘅前菜🫶🏻<清酒煮白蛤鍋>白蛤份量好多,口感肥美又彈牙,完全無沙,湯底充滿好濃清酒味👍🏻<迷之刀-五雕刺身盛合>刺身新鮮、肥美厚身,拖羅入口即溶,油甘魚啖啖甘甜,帶子爽口新鮮,推介。<三文魚層層疊>鍾意三文魚嘅朋友仔要試,員工即場火炙,三文魚油溶喺壽司飯上面,配厚厚嘅沙律醬超級邪惡。<蟹味噌甲羅燒>甘香、creamy嘅蟹膏,配脆卜卜嘅薄餅,我忍唔住食哂所有膏😳<明太子醬厚燒玉子>係我至愛嘅明太子配玉子😍少少辣好惹味。<飛雪蜜瓜梳打>味道好有兒時回憶。
話說好掛住日本🥹同朋友仔黎呢度止住癮先😆🫢

餐廳無論佈置、員工好有日本氛圍🏮正呀!!!

<牛油果山葵漬>
牛油果配山葵好夾,係好開胃嘅前菜🫶🏻

<清酒煮白蛤鍋>

<迷之刀-五雕刺身盛合>

<三文魚層層疊>

<蟹味噌甲羅燒>
<明太子醬厚燒玉子>
係我至愛嘅明太子配玉子😍少少辣好惹味。

<飛雪蜜瓜梳打>
味道好有兒時回憶。
2025-02-05 281 瀏覽
樂酒場係充滿昭和風情嘅居酒屋,餐廳滿佈霓虹燈、日文海報、和風裝飾,令人一秒間返到鄉下,氣氛好好,好適合朋友小聚🤩🤩🤩🤩🤩😜😜😜⭐前菜🔆迷の刀五雕刺身盛合包括三文魚,帶子,拖羅,油甘魚及甜蝦,刺身盛合令人眼前一亮,刺身色澤鮮豔,口感滑嫩,拖羅肥美鮮香,入口即化🔆牛油果山葵漬牛油果醇厚,山葵漬酸香帶鹹,為味蕾帶嚟驚喜⭐串燒🔆雞翼外皮烤得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,簡單以鹽調味,火候控制準確🔆蒜燒厚切牛舌芯牛舌厚實,口感彈牙,蒜香撲鼻,啖啖都感到滿足⭐小食🔆三文魚層層疊鮮嫩三文魚口感滑順,配上微辣蟹子沙律醬,及芝士,口感層次極為豐富,上枱時更會以火槍炙燒,儀式感十足🔆蟹味噌甲羅燒加配薄餅甲羅燒燒得恰到好處,口感滑順,搭配薄餅一齊食,美味嘅配搭,就係咁簡單🔆明太子厚燒玉子質地細膩,明太子鮮美滋味融入其中,甜中帶鹹,口感層次豐富🔆清酒煮白蛤鍋蛤蜊鮮甜配上有清酒香氣嘅湯底,鮮甜得嚟又感受到海洋氣息⭐飲品🔆自家製蜂膠檸檬燒酌蜂膠香氣同檸檬清新完美結合,自然滋味🔆飛雪蜜瓜梳打清新爽口飲品,蜜瓜甜味恰到好處樂酒場尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓#樂酒場 #居酒屋 #昭和風情 #尖沙咀 #美

⭐前菜
🔆迷の刀五雕刺身盛合

🔆牛油果山葵漬
牛油果醇厚,山葵漬酸香帶鹹,為味蕾帶嚟驚喜

⭐串燒
🔆雞翼
外皮烤得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,簡單以鹽調味,火候控制準確

🔆蒜燒厚切牛舌芯
牛舌厚實,口感彈牙,蒜香撲鼻,啖啖都感到滿足

⭐小食
🔆三文魚層層疊

🔆蟹味噌甲羅燒加配薄餅

🔆明太子厚燒玉子
質地細膩,明太子鮮美滋味融入其中,甜中帶鹹,口感層次豐富

🔆清酒煮白蛤鍋
蛤蜊鮮甜配上有清酒香氣嘅湯底,鮮甜得嚟又感受到海洋氣息

⭐飲品
🔆自家製蜂膠檸檬燒酌
蜂膠香氣同檸檬清新完美結合,自然滋味

🔆飛雪蜜瓜梳打
清新爽口飲品,蜜瓜甜味恰到好處

樂酒場
尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓

#樂酒場 #居酒屋 #昭和風情 #尖沙咀 #美食 #刺身 #牛油果 #串燒 #日本料理 #美食探險 #食評 #食物攝影 #美食分享 #清酒 #火槍炙燒 #朋友聚會 #味蕾驚喜 #飲品推薦 #香港美食 #美食日記 #日式小食

2025-02-04 243 瀏覽
尖沙咀超有氣氛的居酒屋,真係好靚,四周圍都係霓虹燈,燈光閃爍得好夢幻。入到去嗰陣,感覺好似行入咗日本,周圍都係好多色彩繽紛嘅裝飾,連牆上都貼住啲經典嘅日本雜誌,睇到眼花撩亂。呢間居酒屋嘅食物真係整得好精緻又有趣,每一樣都好似藝術品咁。推薦“迷の刀 五雕刺身盛合”,呢個拼盤真係好吸引,色彩鮮艷,三文魚層層疊,切得好薄,咬落去即刻感受到海鮮嘅鮮味,簡直係一種享受。另外,仲有“蟹味噌甲羅燒”,配埋薄餅,蟹味噌嘅香味真係令人垂涎欲滴,薄餅搭配蟹味噌,口感真係一流。再來就係燒雞翼,經典又好食,外脆內嫩,配合新鮮檸檬汁,食完真係想再嚟一份。仲有“蒜燒厚切牛舌芯”,每一串都切得厚厚,蒜香味撲鼻而來,咬落去肉質鮮嫩,真係好滋味。再加一個“牛油果山葵漬”,清新嘅味道配搭埋醬油好似食緊刺身咁非常之美味!仲有“明太子醬厚燒玉子”,玉子燒滑嫩,明太子醬帶來一絲惹味,味道層次分明,食得人心情好好。最後要介紹嘅係“吉列童星蝦”,呢2隻童星點心麵蝦帶我哋番童年回憶,外脆內Juicy,真係食到好開心。我地叫左2大杯“冰菠蘿梳打”,原條大冰菠蘿清爽又美味,完美結束呢一餐。整體來講,這間居酒屋不單止食物好味,環境都好有情

我地叫左2大杯“冰菠蘿梳打”,原條大冰菠蘿清爽又美味,完美結束呢一餐。整體來講,這間居酒屋不單止食物好味,環境都好有情調,絕對值得一試!

今日去了一間樓上日式居酒屋我哋叫嘢食:🌟燒物 🔥明太子醬厚燒玉子蒜燒厚切牛舌芯雞翼火喉控制得絕佳,外焦內嫩滑,每一口都讓人回味無窮,開胃小食絕對滿足!特別推薦牛舌芯,肉質厚實,牛味濃郁,真的好好食!🤤🌟刺身🍣迷の刀五離刺身盛合必試三文魚層層疊這份刺身驚喜十足!三文魚層層疊,色澤誘人,搭上獨特醬汁,擺盤精緻,打卡一流!慶祝生日還可以插上蠟燭,別有一番風味!重點是新鮮又抵食,性價比超高,之後再叫幾件串燒也完全不心痛!✨🌟精品食物 🍜蟹味噌甲羅燒配薄餅清酒煮白蛤鍋白蛤粒粒飽滿,鮮甜可口,份量十足,絕對是完美搭配啤酒的選擇!濃郁的蟹味與香酥薄餅的組合,口感層次豐富,讓人欲罷不能!🍻🌟燒酎 🍋自家製蜂膠檸檬冰菠蘿Highball這裡的燒酎清香幽雅,酒體輕盈,味道清新,酒精濃度不高,超適合女生飲用,打卡效果也贊!📸今天真是大滿足!鍾意食日本嘢嘅朋友,絕對不能錯過!🥳❤️
今日去了一間樓上日式居酒屋

蟹味噌甲羅燒配薄餅

🌟燒酎 🍋
自家製蜂膠檸檬
冰菠蘿Highball

今天真是大滿足!鍾意食日本嘢嘅朋友,絕對不能錯過!🥳❤️
  • 麻醬牛油果豆腐沙律
  • 吉列童星蝦