2007-02-11
老生日(2月9日),媽媽之前黎呢度話好食,雖然見之前食評都話做左水魚,即管死就死啦,就黎試下。一入到去放低個袋,好興奮咁衝出去揀海鮮。見到少年廚神,仲問我地係唔係落單,佢\都出晒名,依家梗係唔入去煮野啦!先黎瀨尿蝦,要左2隻大既,$15/兩,黎之前睇過食評得知呢度d瀨尿蝦比出面貴少少,平時$12-13兩,已有心理準備,兩隻大約$200左右,本想要細隻d,因為太大隻唔夠入味,但係呢度最細都手臂咁長喇!再黎龍蝦,呢度d龍蝦好極端,一係就仲細過瀨尿蝦既本地花龍,一係就大大隻既澳洲龍蝦,我地得2個人驚食唔晒,老揀左隻大d既澳洲龍蝦26兩,$20/兩,落單個位叔叔話送埋加工&伊麵比我地,平時要收$30加工費。想食黃金蝦,大叔幫我地執左6隻,唔知幾多$。佢\問我地要唔要菜,果日d時菜又唔係咁0岩我地食,問佢\有咩飯好介紹,佢\介紹我地\"食神炒飯\",好啦!1) 芝士龍蝦伊麵-好味,隻龍蝦d肉又爽又甜又多汁,新鮮到暈,汁都好味,可以再傑少少,d伊麵多少少就更perfect,不過食完呢一碟我都飽左6-7成2) 椒鹽瀨尿蝦-太大隻,唔夠入味,可以再煮耐多少少3) 黃金蝦-麻麻地,好似淨係食d蛋黃咁,不
2) 椒鹽瀨尿蝦-太大隻,唔夠入味,可以再煮耐多少少
3) 黃金蝦-麻麻地,好似淨係食d蛋黃咁,不過隻蝦都幾鮮
4) 食神炒飯$68-唔多好食,乾爭爭
服務態度好好,成晚同我地換左6-7次碟,見我地食完晒,主動拎生果,完全冇趕我地走,慢慢坐。大叔仲問我地d野好唔好食tim!
初初食完碟龍蝦都已經飽飽地,不過到最尾食唔落碟飯,但係仍然覺得好似未夠喉想叫多碟海鮮,不過老已經好飽了!!!我地都一定會再黎!