2021-09-12
😋非常足料,段純貞牛肉麵,值得一試!!這天晚上與朋友一同去了這間餐廳-段純貞牛肉麵,原本想著份量不會太多,誰知一上菜時發現非常足料!喜歡食牛肉麵的朋友絕對要試試😋😋😋。我們叫了一碗原味牛肉麵,一碗濃湯雞麵,碟鹽酥雞,一杯珍珠奶茶及荔枝乳酸。麵可以揀手工麵或細麵。圖一:原味牛肉麵 、珍珠奶茶走冰走甜牛肉麵揀左手工麵。碗麵非常多一塊塊的牛肉,個人覺得牛肉不錯,厚度適中,唔多肥肉👍🏻👍🏻,湯味濃;奶茶唔錯,還有小菜添味😋。圖二: 燉濃湯雞麵這個揀左細麵。湯較為清淡,想不到雞的份量頗多,有一隻算大的雞脾同雞胸。亦有小菜。圖三:荔枝乳酪圖五: 鹽酥雞帶有胡椒,非常美味。😋總結: 餐廳環境唔錯,裝修唔錯,寧靜,可以好好享受美食,食物亦唔錯,推介俾喜歡食台灣美食或牛肉麵的人一試。
圖一:原味牛肉麵 、珍珠奶茶走冰走甜
圖二: 燉濃湯雞麵
圖三:荔枝乳酪
圖五: 鹽酥雞
帶有胡椒,非常美味。😋