2019-09-19 843 瀏覽
素食自助餐,款式多,有熟食,糕點,湯,飲品,沙律....食物味道也很好,而且環境都好。我覺得最好味是反沙炒芋頭。吃完要自己收拾碗碟,這樣做,自己就唔會浪費太多食物。
2019-09-12 1051 瀏覽
每日平時人山人海去過嘅朋友都知,原來佢哋營業時間至晚上1030,9 點去到無咁多人,靜啲,坐得舒服啲。入座前服務員話我只係得1.5小時用膳時間,好窩心,講真,一個人食飯45分鐘己經好盡,點會要個半鐘咁耐。😂😂雖然遲去,但食物選擇充足,可以慢慢食,最愛胡椒素蘿蔔湯,胡椒味濃,暖胃驅風。晚飯有豆腐雪糕及三種唔同口味,成份係植脂奶,算係無蛋奶素,味道ok 嘅! 如果可以自家製就最好。埋單時,主持人提我佢哋注重健康,無用素肉嘅,又係喎。放工夜,想找素,又想靜靜哋食飯,推薦呢度 😊😊😊

埋單時,主持人提我佢哋注重健康,無用素肉嘅,又係喎。

放工夜,想找素,又想靜靜哋食飯,推薦呢度 😊😊😊
胡椒蘿蔔湯
2019-09-10
1 分鐘 (堂食)
胡椒蘿蔔湯
2019-09-09 962 瀏覽
員工態度十分之差,我地原本開開心心黎比錢食飯,但帶位員工不但黑面,而且態度十分惡劣!!如果等位無飛既話,系咪可以友善咁講,而吾系一句達埋黎「無飛!岀去等!」以後都吾會再黎呢間!!
2019-09-09
午餐
2019-09-09 778 瀏覽
walk in去食,話屋企人未到就黑口黑面,態度好差,比錢買難受咁,野食中規中矩,不過不失,係職員態度真係要注意下,不過價錢都可以,今次食午餐88蚊,75分鐘,如果平日去食下午茶會平20。
2019-08-28 1635 瀏覽
近年開左好多間素食的自助形式餐廳,大同小異都係出去拎想食的野,食完自己收拾番餐具。今日試左這間位於尖沙咀的每日,環境佈置比較文青,岩年青人。素食款式都幾多,比較鍾意炸香蕉,糕點,皮蛋,花生蘋果好特別,蛋餅都幾好食!覺得這間的素食款式多,顏色多,味道多,但無非常出色的推介。甜品多選擇,有雪糕。飲品有果汁,比起只有涼茶的其他素食餐廳多一點選擇。不過雪糕有點失望,海鹽雪糕色素太重了,吃著感覺很不好,豆腐味比較正常。另外覺得餐廳隔音做得不夠好,有點嘈。
  • 香蕉拔絲
  • 花生脆蘋果
2019-08-18 1795 瀏覽
上次walk in,無位,要等比較耐,肚餓就無食。今次特別提前訂位,終於有位試試。同阿媽一齊去,都唔少人,但坐得唔算迫。餐廳裝修同設計走簡約風,氣氛啱曬放假hea下。食物唔錯,好多款式,湯、沙律、甜品、熱盤、涼菜...咁多款我唔一一介紹,你哋自己睇相都估到有好多種類,我除左胡椒味菜湯,幾乎款款都食曬。有啲食物好味得嚟又特別值得推介,好似椒鹽粟米(惹味),花生脆蘋果(口感好清脆)、紫薯球(好綿)、椒鹽豆腐(外貌內軟滑)、炸雲吞(暫時食過炸得最鬆脆嘅餐廳)、薑汁糕(好有薑辣味),另外,阿媽特別推介一啲香菇食物,話入味又炆得腍。店員服務態度幾好,不停refill食物,中間疑似有個女客想強行闖入walk in坐落人地個空位度(個人應該出左去拎食物),個店員都好有禮貌,解釋暫時未有位,請佢等等。雖然要自己執食具,但其實ikea都一樣,一分鐘都唔使一個人就執完。

• 椒鹽豆腐
  • 炸雲吞
  • 紫薯球
  • 椒鹽粟米
  • 花生脆蘋果
2019-08-16 1325 瀏覽
#每日 #素食自助餐 🍽最近越來越多人食素,而呢間素食自助餐令小編覺得好驚喜,因呢間自助餐選擇豐富之外,好多都有創意,最緊要好多都好好味!例如用合桃尼整咕嚕肉,花生脆蘋果等,食落一d都唔奇怪,系一間新派既素食餐廳🏠另外,有自家製煲既湯,飲落好濃味之餘,一d味精都無👍最後甜品要推薦雪糕🍦,3款雪糕都好正🤤 包括海鹽、玄米茶同豆腐味🤤🤤🤤呢d味道平時真系比較少見👀另外,雪糕比較硬身~大家想食就要早少少拎出尼解凍❄️-價錢:$138/1位(星期一至四) $168(星期五至日及公眾假期)好味指數:9.2/10抵食程度:9/10回頭度: 9.2/10————————————————————————📍地點:尖沙咀山林道10-12號山林閣地舖📞電話:25702266⏰營業時間:星期一至星期日12:00-22:00#美食 #foodie#尖沙咀美食 #素食自助餐 #素食 #食齋 #buffet #tsimshatsuifood #tsimshatsui #hongkong #food #foodssss___
#每日 #素食自助餐 🍽
📍地點:尖沙咀山林道10-12號山林閣地舖
📞電話:25702266
⏰營業時間:星期一至星期日12:00-22:00
2019-08-15 1289 瀏覽
我鐘意食素係因為身體健康又可以為環保出一分力所以間唔中都有條癮去食素食buffet 仲要一個人享受寧靜,"翠綠"時光今日黎到每日素食雖然係星期3 lunch但依然好多人被安排到最入面長枱其實冷氣都幾唔夠唔緊要"心靜自然涼"~~~~首先食啲頭盤頭一兩件野已經感受到每樣item都有認真去做調味好似涼菜咁青瓜爽脆少少辣加埋微酸非常開胃直頭收$48碟我都會買唔好睇呢片蘋果加少少麥片好似好hea好求其一食落口包你feel到地有heart!正常黎講蘋果要泡鹽水先唔會咁易變黃但我擺入口完全唔覺得有咸味蘋果亦白雪雪好新鮮而面頭既脆脆都好有心思有濃郁蜂蜜味麥味又好出眾甜入心頭但個避風塘粟米太濃味令本身個甜味無曬亦都幾口渴沙律bar都幾多野揀但係用黎"不"柚子醋既spoon太細啦要"不"好鬼多下咦!居然有薑醋咁過癮!?好香wo"不"一碗試下!香就香不過有少少失望個薑醋無咩薑味而且隻蛋好硬用spoon大力"顏"左6,7下都整唔開最後索性成隻蛋擺落口咬桂花糕都一般般唔太香桂花味。。。最後飲兩碗流質野飲完準備返工啦一:赤小豆粉葛湯二:海帶綠豆沙兩者都好味既比較鮮但偏淡如果湯加返多啲鹽糖水加返多啲糖就perfec
我鐘意食素
係因為身體健康
又可以為環保出一分力

所以間唔中都有條癮去食素食buffet
仲要一個人
享受寧靜,"翠綠"時光

今日黎到每日素食
雖然係星期3 lunch
但依然好多人

被安排到最入面長枱
其實冷氣都幾唔夠
唔緊要
"心靜自然涼"~~~~

首先食啲頭盤
頭一兩件野已經感受到每樣item都有認真去做調味

好似涼菜咁
青瓜爽脆
少少辣加埋微酸
非常開胃
直頭收$48碟我都會買

唔好睇呢片蘋果加少少麥片好似好hea好求其
一食落口包你feel到地有heart!

正常黎講蘋果要泡鹽水先唔會咁易變黃

沙律bar都幾多野揀
但係用黎"不"柚子醋既spoon太細啦
要"不"好鬼多下

咦!
居然有薑醋咁過癮!?
好香wo
"不"一碗試下!

香就香
不過有少少失望
個薑醋無咩薑味

而且隻蛋好硬
用spoon大力"顏"左6,7下都整唔開
最後索性成隻蛋擺落口咬

桂花糕都一般般
唔太香桂花味。。。

最後飲兩碗流質野
飲完準備返工啦

一:赤小豆粉葛湯
二:海帶綠豆沙

兩者都好味既
比較鮮
但偏淡
如果湯加返多啲鹽
糖水加返多啲糖就perfect啦!

2019-08-10 1335 瀏覽
又去左食素估唔到山林道開左間素食自助餐入面環境好舒服入到去發現都好多選擇尼間比較多多國素食例如有素既pizza,壽司🍣呀真係喜出望外食素一段時間有時發現都未必度度都有素餐單尼度有素pizza都好開心尼間既標示都幾清楚菜牌上都會寫明係純素、蛋素、奶蛋素、含五辛⋯等食各類素食人士參考,都好細心食物味道唔錯種類都多西式甜品沙拉都比較多飲品果汁糖水都有個素湯又係好好飲食素尼段時間無食過雪糕好開心尼度有豆腐雪糕用豆腐做👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好開心👍🏻可惜我胃口無咁大食唔落如果唔係食多杯滿足呀👍🏻
又去左食素
估唔到山林道開左間素食自助餐

入面環境好舒服
入到去發現都好多選擇
尼間比較多多國素食

例如有素既pizza,壽司🍣呀
真係喜出望外
食素一段時間
有時發現都未必度度都有素餐單

尼度有素pizza都好開心
尼間既標示都幾清楚
菜牌上都會寫明係純素、蛋素、奶蛋素、含五辛⋯
等食各類素食人士參考,都好細心
食物味道唔錯

食唔落
如果唔係食多杯
滿足呀👍🏻

2019-07-29 1446 瀏覽
想平平地潮食素食真係要揀依度。款式新穎又唔貴。最愛紫薯沙律波波,花生醬青蘋果片,椒鹽豆腐等等~ 中西合璧,仲有沙律吧,同平時傳統食素食點心的餐廳不同。作為潮食港女,可謂必試👍🏼價錢公道唔貴~ 連我媽媽(5x歲)都覺得好正。真係老少咸宜,孝女的我當然要請媽咪食。認真推介,訂枱要襯早,應該都出左名。裝修係清新木色,有幾張大長枱幾張少圓枱,比較扣分就係要搭枱,老人家坐唔慣係覺得無咁舒服。今次失策帶左我個仔去,原來無BB座椅。不過我都安心比佢試左幾啖紫薯蓉及烚南瓜。仲有香蕉都啱1歲的呀B食。起初驚呀B唔食得。但職員都非常友善,仲解釋佢地全自然絕無味精,可以安心比BB一齊享用~ 所以大家都食得好開心
2019-07-28 1296 瀏覽
近呢兩年多左人食素,林林種種既素食店開得愈來愈多😋自己都叫做食過幾間,大多數都滿意既🤣🤣咁岩前排同事食左呢間覺得唔錯,令我又醒起曾幾何時都mark低過呢間「每日」😌的起心肝決定今日同屋企人食,好彩有預早訂枱😋😋😋「每日」係十二點開門,我地大約十一點九去到已經見到有人龍,真係厲害!!😆見到有人walk in想食職員都話full晒。❤️推介:— 蘋果片搽花生醬,上面有啲脆脆果個非常好味,我食左五六片呀😏— 炸蓮藕餅好香脆好juicy都係必食😌— 綠茶芋泥餅,綠茶味完全食唔出🤣🤣不過薄薄一層既芋泥好綿好味,愈咬愈香芝麻味,雖然我覺得甜左啲,不過都好好食😌— 楊枝金露,唔甜又足料,奶味幾重,唔錯!— 反沙芋,其實我幾鍾意食芋頭🤣🤣糖包圍住切到細細條既芋頭,粉粉的😋係甜左啲既,不過食一兩舊過口癮又覺得好滿足😌— 椰香南瓜賣相麻麻😂但係南瓜好食,椰味香但食落唔會漏👍🏻— 唔知芝士咩豆焗蕃茄,蕃茄好juicy!配合上面既豆又幾夾,芝士再濃啲就正啦😆😆— 眉豆唔知咩湯,屋企人飲左話好正好濃,真材實料無味精湯,有屋企煲既感覺😋— 土耳其無糖蕃茄汁,微微帶酸,睇返個盒只有1%sugar😂其實唔知落黎做咩🤣濃

❤️推介:
— 炸蓮藕餅好香脆好juicy都係必食😌
— 楊枝金露,唔甜又足料,奶味幾重,唔錯!
— 椰香南瓜賣相麻麻😂但係南瓜好食,椰味香但食落唔會漏👍🏻
— 土耳其無糖蕃茄汁,微微帶酸,睇返個盒只有1%sugar😂其實唔知落黎做咩🤣濃濃杰杰既蕃茄汁,好fresh呀😆
另外有啲熟食既菜呀豆卜呀菇呀都好味架😂😂但唔記得晒啲名😌

💔唔推薦:
— 蘋果紫薯,我食唔出有紫薯香甜味😑好失望呀!
— 咕嚕肉,一般都係用麵筋仿肉,佢地就用比較貴既合桃,我覺得怪怪地,唔夾😅
— 香蕉糕 ,幾香香蕉味既,不過真係勁勁勁甜🤣🤣🤣我咬左一啖就唔想再食
— 肉鬆豆腐,無味啦,肉鬆又少啦😣

食完「每日」真係捧住個肚走😆😆好滿足呀!真心$108午市,尖沙咀食,質素又好,職員refill得又快😋熱食又夠熱,真心覺得好值好抵,所以非常推薦丫😋😋

2019-07-24 1130 瀏覽
最近想吃素食,朋友便推介這間。環境裝潢都好文青,唯枱與枱之間的距離太近,幾乎聽到隔離枱的對話。食物選擇多,熱食溫度都好夠。推介合桃咕嚕肉,好創新。甜品方面就略甜,可能自己平時食得淡啦,不過豆腐雪糕都值得去試。
最近想吃素食,朋友便推介這間。

2019-05-25
2019-07-20 16240 瀏覽
近年興起素食自助餐, 食物吸引度和餐廳環境甚是參差, 要吸引顧客光顧, 實在不易。是日路經Everyday, 入內走了一轉, 感覺食物及環境均良好, 決定來個 Green Monday。小店座位舒適, 裝潢簡約無壓迫感, 唯取食物時有點擠。午餐跟下午茶食物種類相同, 但相差$20。食物味道中規中矩, 勝在款式多。以$68 (75分鐘) 的下午茶來說, 能有如斯多選擇, 已非常不錯。花生脆蘋果 - 簡單清爽, encore了幾次牛油果蒜茸焗法包 - 法包有點失風, 韌避風塘椒鹽粟米 - 少辣惹味脆皮蘿蔔糕香煎藕餅素茄子鮮椰汁焗南瓜蒜茸涼拌青瓜南乳炆枝竹馬蹄蓮藕素燴雜菌杞子陳醋雲耳蠔皇烤麩四寶蘿蔔味菜胡椒湯 - 胡椒味甚重, 味道不錯青蘋果紫薯球椒鹽豆腐 - 略鹹涼拌竹筍炒青菜薑汁芥蘭欖菜炒飯砂鍋芋絲津白芝士眉豆焗蕃茄雜菌准生冷麵合桃咕嚕肉生炒糯米飯豉油皇炒麵綠茶芋泥餅桂圓水果茶反沙芋 - encore了數次還有很多很多食物未試

花生脆蘋果 - 簡單清爽, encore了幾次
牛油果蒜茸焗法包 - 法包有點失風, 韌
避風塘椒鹽粟米 - 少辣惹味

南乳炆枝竹馬蹄蓮藕
素燴雜菌
杞子陳醋雲耳
蠔皇烤麩四寶

蘿蔔味菜胡椒湯 - 胡椒味甚重, 味道不錯

青蘋果紫薯球

反沙芋 - encore了數次
還有很多很多食物未試
2019-07-08
2019-07-18 1007 瀏覽
店內設計有問題,食物枱放通道中間,兩邊座位又太貼,無人流通道(危險場面特多)。食物合格,放置未經細心策劃,更不附照片多樣品種。空調不足、無冷熱飲用水供應,(只有味的飲品,湯水及甜品),可以的是洗水間。尚算有心經營小店,(但用餐時間太短)
題外話/補充資料: 價錢貴左D
2019-07-13
  • 抄面及飲品
2019-07-18 1929 瀏覽
之前一直都經過這間食店,好特別,叫做每日,難道每日都換菜式,每日都有新鮮?後來發覺他們原意是每日都有不同素食供給大家,悉隨尊便。梗有一款啱大家。但有一件事是萬萬想不到,原來是好多人食素的,未行到鋪頭,已經有條長長人龍,為何呢?今天又不是齋期!如果你唔訂位的話,對不起,是沒有,你不要以為間鋪頭細,大概可以坐到70-80人呀!當安排完座位之後,就要出發拿東西食,因每人只可以亨受75分鐘時間。你不要以為齋都是千篇一律,羅漢齋,炸芋頭魚,對不起,是欠奉的😉,但他們的菜色可以用千變萬化,五花八門,色香味俱全👍來形容。完全簡直不敢相信自己眼晴。有蓮藕,咕嚕炸合桃,菜,沙律,欖菜炒反,糯米飯,炸蘿蔔糕,椒鹽豆腐,羅漢果水,齋湯,點心。每一種食品都是用心制作。價錢合理,午餐每位$88,環境簡潔,餐具採用環保。絕對是良心企業。食完這頓飯之後,整個人都fresh 了✌️✌️
食完這頓飯之後,整個人都fresh 了✌️✌️
2019-07-18
10 分鐘 (堂食)