2011-12-12
假日去強記,一定要早!好彩同男友六點半去到,都要坐響街邊既枱;過多十五分鐘,排左成十幾人等位~~~雖然人多,但阿姐好快手,樣樣都想食,加上要向男友"陪罪",哈哈,兩口子叫左六樣野:1&2)蛇羹加糯米飯套餐- 天氣得果十一度,新界仲要低幾度,此套餐簡直係冬日孖寶:)阿姐話係自己廚師起肉,湯底用番浸蛇既水做,但我同男友都覺得蛇肉略小,而且無薄脆同菊花,同一d賣蛇既老舖相比可說相差甚遠。糯米飯卻有驚喜,香軟及糯。此套餐盛為八十大元,建議可散叫單叫糯米飯3)鼓油王炒麵-夠鑊氣,最愛芽菜蔥段下得夠多,記得叫阿姐俾埋辣椒醬同甜醬更惹味4)鼓椒炒蟶子- 味道正正常常,但size好似比上次食細左小小5)椒鹽九肚魚- 啖啖肉食得過6)瑤柱扒豆苗- 時令豆苗,推介<7) 蒜蓉開邊蒸蝦- 落單後阿姐話廚房既蝦唔夠,下次再叫過啦>好飽呀,男朋友仔笑返啦,哈哈~~ 好飽好飽打包炒麵同豆苗返公司第二日做lunch~~~~
5)椒鹽九肚魚- 啖啖肉食得過
6)瑤柱扒豆苗- 時令豆苗,推介