2024-05-08
成日都見有人推薦,好想一試🥰今日同屋企人路過,終於可以一嘗啦yeah!勁近地鐵站,行過去5分鐘都唔洗👍🏼入到去,都幾懷舊好有老香港嘅感覺!入面樓底都幾高,有啲水晶吊燈添呀!好復古嘅感覺!🤭佢有好多點心,有冠軍古早味點心,好多外面比較少見,例如燒腩卷,黑芝麻卷….都好有特色🤩最後揀咗個燒腩卷,炒飯,同馳名嘅燒鵝啦😜瑤柱蛋白炒飯 $98好大碟!有好多瑤柱,咸咸香香好正😝仲要好多蛋白!!啲炒飯粒粒分明,好乾身,炒得好好,有水準!!性價比高👍🏼燒腩卷好耐無食過😮💨好懷念!!用咗南乳醬去配,非常之地道🥹入面有芋頭+一大塊腩肉🥰個包皮好軟熟有咬口,好好味🤤新強記燒鵝(例) $190真係有小小貴,但係好出名🥰所以點都要嗌!!!一到見到份量又覺得ok😆好大碟咁!啲肉又幾多,最正係好多皮,一咬落去爆油爆汁,好正😝
瑤柱蛋白炒飯 $98
燒腩卷