2007-10-20
是日重陽假期,不用拜山休息訓夠所以夜晚決定外出一遊。呢幾日天氣真係乾到無人有,塊面0的皮好似石屎咁不停剝落,怪不得四處都係山火啦﹗政府教左幾千年都無用,年年都係有人拜山拜到燒山,吹脹﹗去左九龍城,去番老地方泰好味,之前仲特登去惠康買支29.8 既half bottle過去添﹗呢間野真係夠厚,有佢點綴下食飯都開心0的﹗坐低點送,已見對面有一台人食到扯哂火,話0的送成個鐘都未黎,仲放低廿蚊話唔食好瀟灑咁走左去添﹗當時我地仲笑他沒有耐性﹗點最好味的生蝦,35蚊有八隻,你地睇落好似好鬼求奇咁,其實真係好新鮮好爽的,食左幾次都無中毒,唔洗擔心﹗食完個蝦飲下酒傾下計啦﹗點知等等等,真係等左成半個鐘都未有下一個送,不耐煩的我已X個阿姐架喇﹗點知等左九個字都無,扯哂火之下拍台走人,其實當時個心係見到對面馬路有街頭串燒,所以過對面食無咁嬲﹗真係唔好趁公眾假期前後來呢度,0個0的阿姐真係無性的﹗你走都係由你﹗下次仲會來嗎?好好考慮下﹗
下次仲會來嗎?好好考慮下﹗