2019-08-26 54 瀏覽
●海南雞飯($55)●呢間正呀喂!!!快啲BOOKMARK!!! 性價比超級高嘅泰菜😍😍👍👍只需要50蚊就可以食到大大碟嘅海南雞飯 送埋餐飲+例湯!!!雞飯做到粒粒分明 充滿油香 暫時係我喺香港食過咁多海南雞飯雞油味最香嘅~但香得嚟完全唔會油膩 好抵讚!!!🐷🐷🐷●泰式豬頸肉拼盤($78)●呢個又係另外一個必試嘅item!!!!拼盤有豬頸肉 春捲 咖哩角 蝦餅 全部分量勁多!!!都只不過係78蚊!!仲要全部都係即叫即炸 食落去仲係熱辣辣 脆卜卜😍😍真係感動到流淚😭😭●泰式紅豆冰/ 泰式珍多冰($6)●午餐時段只要加六蚊就可以試泰式特飲👍兩杯椰子味都好濃郁 椰子控一定會好鍾意😆😝😝●泰式生菜包($55)●生菜包嘅豬肉食得出有鑊氣 用咗好勁火候嚟炒 配埋生菜完全唔會覺得漏 只係好香😆🐷🐷🐷●木瓜沙律($45)●呢個係我最鍾意食嘅~~甜酸醬調配得啱啱好 食完啲熱辣辣既炸嘢之後 再食塊啖涼爽既木瓜沙律好舒服~~😆😍🐷🐷🐷●豬手撈麵($60)●豬手份量好多💕滿足晒豬手控!肥瘦比例亦都啱啱好 有滿滿嘅骨膠原之餘仲有好多肉 豬手控表示很可以😚😚佢啲鹵水汁都調配得好好 加上麵底係用泰國嘅金邊粉 完全塑

●海南雞飯($55)●

●泰式豬頸肉拼盤($78)●

●泰式紅豆冰/ 泰式珍多冰($6)●

●泰式生菜包($55)●

●木瓜沙律($45)●

●豬手撈麵($60)●

豬手份量好多💕滿足晒豬手控!肥瘦比例亦都啱啱好 有滿滿嘅骨膠原之餘仲有好多肉 豬手控表示很可以😚😚佢啲鹵水汁都調配得好好 加上麵底係用泰國嘅金邊粉 完全塑造到泰式風味😍😍 我決定咗以後掛住泰國嘢食就會返黎呢度嚕!!!😆😆💞💞💕💕💕大件夾抵食CP高到癲!!
2019-08-14
2019-08-26 41 瀏覽
朋友突然好掛住泰國既野食🇹🇭所以同佢去左旺角食泰國野💜_🌟泰式小食拼盤 $82小食拼盤上面有蝦餅,雞肉串燒,春卷,咖喱角❣️全部都係即叫即炸 不過食落去嘅時候又唔會話太油膩👍🏻雞肉串燒加上咖喱汁十分夾,其他小食加上甜酸醬後亦好開胃☺️_🌟冬陰公湯(細) $58有兩種唔同嘅size😆大家可以根據人數去揀選自己想要嘅份量👍🏻湯底唔算辣 入面亦有唔少香料,蝦等等_🌟香濃咖喱蟹配蒜蓉包這個真的推薦❣️蟹有預先開定 份量充足之餘竟然有膏😚咖喱汁好香濃 配上蒜蓉包一齊食非常之滿足 呢個同朋友share食真係五錯🤣唔想散叫嘅朋友仔呢度都有二人餐比大家選擇性價比也很高啊😋
朋友突然好掛住泰國既野食🇹🇭所以同佢去左旺角食泰國野💜
🌟泰式小食拼盤 $82
雞肉串燒加上咖喱汁十分夾,其他小食加上甜酸醬後亦好開胃☺️

🌟冬陰公湯(細) $58

🌟香濃咖喱蟹配蒜蓉包

唔想散叫嘅朋友仔呢度都有二人餐比大家選擇
性價比也很高啊😋
2019-08-25 26 瀏覽
今晚同媽媽出左去食飯,皆因佢突然想食下泰國菜好彩皇天不負有心人,見到呢間泰角見到要排隊,就覺得水準應該唔錯,大約等10分鐘左右就有位了媽好貪心咁叫左個雙拼飯,我都唔汁輸叫左海南雞拼脆雞飯海南雞雞肉夠滑,但對我黎講海南雞既精髓係在於個汁,餐廳有兩款醬汁配海南雞,我就喜歡香草味較濃既果款脆雞則係半煎炸雞件,外皮夠香口,肉質又唔會過乾泰式豬手拼香葉肉碎飯豬手皮肉都好軟稔同入味,而香葉肉碎既香料味好出,撈飯好正而且兩碟飯餸同飯既分量相當充裕,建議細食既女仔可以叫小飯兩個人仲可以多叫碟炸蝦餅蝦餅炸到外層有少少焦,但勝在有厚度同彈牙,配返泰式酸辣醬就最岩了晚餐係有包埋野食,見本身個價都幾抵食,都唔介意加少少轉特飲椰汁珍多冰泰國啤酒泰式
今晚同媽媽出左去食飯,皆因佢突然想食下泰國菜
好彩皇天不負有心人,見到呢間泰角
見到要排隊,就覺得水準應該唔錯,大約等10分鐘左右就有位了

媽好貪心咁叫左個雙拼飯,我都唔汁輸叫左海南雞拼脆雞飯

脆雞則係半煎炸雞件,外皮夠香口,肉質又唔會過乾

泰式豬手拼香葉肉碎飯

豬手皮肉都好軟稔同入味,而香葉肉碎既香料味好出,撈飯好正
而且兩碟飯餸同飯既分量相當充裕,建議細食既女仔可以叫小飯

兩個人仲可以多叫碟炸蝦餅

晚餐係有包埋野食,見本身個價都幾抵食,都唔介意加少少轉特飲

椰汁珍多冰
泰國啤酒泰式

一向都鍾情泰菜 知道邊度有正宗好吃泰菜n_cc都唔會錯過 或許是太耐無走出旺角區 最近走到通菜街發現原來有不少新鮮面孔經過呢間泰角海南雞 比門口5隻雞吸引住=P 原來泰角主打海南雞飯 仲得到不少美食獎 望望餐牌 飯餐麵餐選擇都不少  選擇都不少 當然少不了小食、精選二人套餐 飯餐仲可以雙拼 一次過滿足你兩個為食慾望 熱泰式檸水/凍泰式檸茶 檸茶檸水都是正宗泰式風味 用上青檸取代檸檬  味道酸酸甜甜 跟港式味道截然不同 味道有點似烏梅味 飲落開胃之餘仲可以有消滯感 海南雞半隻 上枱時九成雞肉都已經去骨 吃起來非常方便 雞肉質感非常嫩滑 入口有啖啖鮮雞味 細膩有嚼勁 絲毫不會感到油膩 配上黑醬油以及水門雞醬 沾上兩款醬汁味道各有特色水門雞醬味道酸中帶點甜 而黑醬油味道獨特 沾後令雞肉味更香濃 更開胃香葉肉碎飯 豬肉碎不會死咸 味道不錯 半肥瘦炒得均勻乾身  食落帶有陣陣香料味香 雖然帶點微辣 不過感覺清新新鮮 不過肉碎偏向濃味 喜歡濃味既朋友可以一試豬頸肉脆脆沙律雖然有雞肉 不過還是想點一下別的 又不想太熱氣 呢款又豬頸肉又有沙律正合心
一向都鍾情泰菜 知道邊度有正宗好吃泰菜n_cc都唔會錯過
經過呢間泰角海南雞 比門口5隻雞吸引住=P
原來泰角主打海南雞飯 仲得到不少美食獎
望望餐牌 飯餐麵餐選擇都不少
選擇都不少 當然少不了小食、精選二人套餐
飯餐仲可以雙拼 一次過滿足你兩個為食慾望

豬肉碎不會死咸 味道不錯 半肥瘦炒得均勻乾身
食落帶有陣陣香料味香 雖然帶點微辣 不過感覺清新新鮮
不過肉碎偏向濃味 喜歡濃味既朋友可以一試

豬頸肉脆脆沙律

雖然有雞肉 不過還是想點一下別的 又不想太熱氣 呢款又豬頸肉又有沙律正合心意
豬頸肉份量非常多 入口鬆化軟腍香口 外層帶點脆口 食落唔會乾
配合泰式香料芹菜花生洋蔥雜菜 沾上特製醬汁 味道酸酸辣辣頗開胃
用作開胃也是不錯之選

鳳爪沙律

基本上是去泰菜餐廳必點冷盤沙拉前菜之一 鳳爪早已經去骨 進食時就更方便
配上洋蔥、蕃茄及香芹 酸辣開胃 味道剛好 不過不失
2019-08-15
2019-08-23 27 瀏覽
突然好想食海南雞飯係旺角女人街揾到間泰角海南雞下午時間去,人唔多服務好試左2個下午茶海南雞飯質素極高,雞滑,雞肉全去骨最岩我呢d懶人食份量夠, 食完好飽賣相討好附送湯,胡椒味重、清甜豬頸肉炸蝦餅飯蝦餅油而不膩、夠脆絕不失望擺相討好, 呃like之選而飲品方面,可選特飲今次試的是 泰式奶茶其實我覺得傳統比較好飲,因為茶味出比一般奶茶甜,未必人人可接受如果想食泰國野,又冇時間飛去泰國呢間是不錯之選, 地點方便,價錢合理😄
突然好想食海南雞飯
係旺角女人街揾到間泰角海南雞
下午時間去,人唔多
服務好
試左2個下午茶

海南雞飯
質素極高,雞滑,雞肉全去骨
最岩我呢d懶人食
份量夠, 食完好飽

賣相討好
附送湯,胡椒味重、清甜

豬頸肉炸蝦餅飯
蝦餅油而不膩、夠脆
絕不失望

擺相討好, 呃like之選

而飲品方面,可選特飲
今次試的是 泰式奶茶

如果想食泰國野,又冇時間飛去泰國
呢間是不錯之選, 地點方便,價錢合理😄

• 海南雞飯
2019-08-15 366 瀏覽
我們太久沒有吃過泰國菜,今天趁時間許可,立刻準時下班過去談天說地吃個早晚餐。香港人嘛,平日忙碌,早飯午餐也只能隨便吃些簡單的快餐三文治壽司,晚餐才是放鬆一點的大餐時間。豬頸肉脆脆沙律55今天沒有點燒豬頸肉,因為不想整頓飯全是肉類,於是要了個沙律,既能嚐到香口的豬頸肉,又食到泰式香料芹菜花生洋蔥雜菜,沾上汁料,酸酸辣辣超開胃。豬頸肉份量好多,稱得上是大堆頭,還要是厚切就驚喜入味,便宜有特色。生菜包55每回吃泰菜都一定叫,豬肉碎不會死咸,半肥瘦炒得均勻,生菜也挺爽脆,香料新鮮清新,做得相當美味,包著吃能平衡肉膩。更難得的是生菜🥬給得很慷慨,夠包著所有肉碎同吃呀!沙嗲串燒雞10串120串燒雞肉十分可口,外脆內軟肉不乾,最出色是沙嗲醬,帶花生粒🥜格外惹味。冬陰公湯25細價錢優惠,不會限制了人少不想叫一大煲的約束,較少巧的份量,亦給了大家帶酸辣的刺激滿足,湯有紅油,但很宜人不是很辛辣那種,材料則不過不失,有香菇還有蝦等。椰汁珍多冰16冰凍怡人,雖然料不多,但椰汁味很濃郁,甜度適中,飲品都是大大杯的。椰汁紅豆冰16少冰後亦夠甜,豆量不多但煮得軟糯,質地順喉,撈後很有椰香,很解渴。食後感:這兒客人也

豬頸肉脆脆沙律55

生菜包55

沙嗲串燒雞10串120

冬陰公湯25細

椰汁珍多冰16

椰汁紅豆冰16

食後感:這兒客人也蠻多的,幸好上菜麻利,最重要是價格親民夠貼地,傾得開懷叫多點餸菜也不過份離地😃

P.S. 價性比很高,二人價錢三人份量。
2019-08-15 57 瀏覽
早上1130行過門前掛著5隻雞的泰角海南雞,被距地吸引左入去。餐廳一早已有人等緊外賣,店主仲要處理埋food panda 的order. 好忙,我睇完餐牌,時間剛剛好到距忙完。--叫左個辣炒肉碎飯,店主即提醒我,其實可以叫雙拼,我即刻蹬大隻眼, 正wo,一次可以滿足我兩個願望🤣咁就雙併左辣炒肉碎和海南雞飯。$65 好平賣相好靚😍肉碎味道好好,一起炒的蔬菜也十分新鮮,有一兩個細辣椒仔,啖啖惹味。-海南雞賣相已經好吸引,食落仲又香又滑,距地個油飯好好食,唔會太油,適合香港人口味。醬油方面,佢哋有一個自製的水門雞醬和黑醬油,水門雞醬我尤其鍾意,酸酸甜甜辣辣👍🏼👍🏼👍🏼--飲品我叫左泰式檸茶,呢間餐廳我見有泰國人係度,整出來的檸茶是正宗泰式那種,所以有少少偏酸,但本人熱愛酸野,所以冇問題,不過店主好好人,主動問我會唔會太酸,如果係距可以幫我加甜溝到冇咁酸。--總結,餐廳乾淨企理,食物質素中上👍🏼性價比高。聽店主說,海南雞和蝦餅是本店招牌,我今次冇食到蝦餅,下次會再幫襯,順便試埋其他菜式。

咁就雙併左辣炒肉碎和海南雞飯。
$65 好平
賣相好靚😍

總結,餐廳乾淨企理,食物質素中上👍🏼性價比高。
旺角原來有間又平又好吃的泰國餐廳!這家的海南雞超滑~我們點了泰式海南雞拼脆雞飯,雞件超多超好味!!!脆雞皮非常脆口~泰式雜錦拼盤裡有春卷、蝦餅和豬頸肉,豬頸肉沾特式醬汁超級美味!!簡直是絕配!!炸蝦餅和春卷不會太油膩,裡面的餡料很軟熟,口感真的一流!飲品方面,我們選了水蜜桃梳打和泰式椰汁紅荳冰。我超愛不太甜的泰式椰汁紅荳冰!香港茶餐廳的紅荳冰太甜了~水蜜桃梳打的水蜜桃味很濃,混合梳打一起喝超解暑!下次一定再來!

旺角原來有間又平又好吃的泰國餐廳!
這家的海南雞超滑~
我們點了泰式海南雞拼脆雞飯,
雞件超多超好味!!!
脆雞皮非常脆口~

泰式雜錦拼盤裡有春卷、蝦餅和豬頸肉,
豬頸肉沾特式醬汁超級美味!!
簡直是絕配!!
炸蝦餅和春卷不會太油膩,
裡面的餡料很軟熟,
口感真的一流!

飲品方面,我們選了水蜜桃梳打和泰式椰汁紅荳冰。
我超愛不太甜的泰式椰汁紅荳冰!
香港茶餐廳的紅荳冰太甜了~
水蜜桃梳打的水蜜桃味很濃,
混合梳打一起喝超解暑!
下次一定再來!
2019-08-11 55 瀏覽
我自己很喜歡吃泰國菜。剛好我和台灣的朋友約好今天見面。我就和她一起來吃我喜歡的泰國海南雞飯。。我剛剛才發現原來泰角海南雞飯入選了2019年UFood 「海南鸡饭」我原本就很喜歡吃海南雞飯了。這裡的海南雞飯十分滑,而且很有雞味。加上海南雞的特別醬汁。再配上雞油食。這真的是人間美味。「泰脆鷄飯」我台灣朋友就點菜,點了泰脆雞飯。我當然不會放過偷偷吃了一口。然後我第一次發現原來炸得脆脆的炸雞原來也可以一點都不油膩。加上泰式雞醬汁。這我也很喜歡,我的小心心都給他了。

我自己很喜歡吃泰國菜。
剛好我和台灣的朋友約好今天見面。
我就和她一起來吃我喜歡的泰國海南雞飯。。
我剛剛才發現原來泰角海南雞飯入選了2019年UFood
「海南鸡饭」
我原本就很喜歡吃海南雞飯了。
這裡的海南雞飯十分滑,
而且很有雞味。
加上海南雞的特別醬汁。
再配上雞油食。
這真的是人間美味。
「泰脆鷄飯」
我台灣朋友就點菜,點了
泰脆雞飯。
我當然不會放過偷偷吃了一口。
然後我第一次發現原來
炸得脆脆的炸雞原來也可以一點都不油膩。
加上泰式雞醬汁。
這我也很喜歡,我的小心心都給他了。
2019-08-09 57 瀏覽
旺角有好多出色O既餐廳但好食O既泰國菜真係唔多咁啱比我搵到一間,係前排新開佢有個二人餐幾抵食但今日好想食生菜包, 個餐無所以最後散叫算先試個小食拼盤炸蝦餅、炸魚餅、豬頸肉同春卷岩晒心大心細成日款款都想食既小妹仲有跟埋沙嗲醬同甜酸醬朋友好like個生菜包肉碎用辣椒、醬油同醋炒過炒得好香, 色水唔錯份量亦唔少海南雞好滑, 雞胸好軟無骨啖啖肉, 好好味黃飯就食落香而不油另外兩款醬汁都好掂總括依間泰國菜性價比好高價錢親民, 質素唔錯

旺角有好多出色O既餐廳
但好食O既泰國菜真係唔多
咁啱比我搵到一間,係前排新開

佢有個二人餐幾抵食
但今日好想食生菜包, 個餐無
所以最後散叫算

先試個小食拼盤
炸蝦餅、炸魚餅、豬頸肉同春卷
岩晒心大心細成日款款都想食既小妹
仲有跟埋沙嗲醬同甜酸醬

朋友好like個生菜包
肉碎用辣椒、醬油同醋炒過
炒得好香, 色水唔錯
份量亦唔少

海南雞好滑, 雞胸好軟
無骨啖啖肉, 好好味
黃飯就食落香而不油
另外兩款醬汁都好掂

總括依間泰國菜性價比好高
價錢親民, 質素唔錯
2019-08-08 58 瀏覽
泰式風味二人餐都只係$198!而且份量勁多,兩個男仔食都會超飽飽😋頭盤有泰式木瓜沙律、泰式拼盤同時菜一碟,拼盤包括日式沙嗲串燒4串、春卷2件、咖喱角2件,全部都好香口滋味。主菜有2份,我地叫左泰式海南雞飯同泰式香葉肉碎飯,其他仲有脆雞扒飯同蝦餅飯,而且全部都可以轉撈麵底,姐係有八款主食比大家揀。海南雞飯嘅油飯好香好入味,雞肉都算嫰滑。香葉肉碎飯就辣辣地,肉粒炒到乾身,配白飯都可以食哂成碗,味道比較重,鐘意食濃味嘅朋友仔可以試下。全部主菜都有送雞湯架!套餐飲品點左我最愛嘅紅豆冰,泰式椰汁紅豆冰椰奶味夠香,不過紅豆就少左dd。仲單左點一份泰式生菜包,食泰國菜必食!有成十幾塊生菜,肉碎都好多,同香葉肉碎飯係唔同味架,自己包黎食好滿足。最後係炸蝦餅,勁香脆,切開一半又容易入口。

仲單左點一份泰式生菜包,食泰國菜必食!
2019-08-07 48 瀏覽
經過油麻地呢間細細地幾骨子嘅泰國餐廳,望落個menu價錢都相當親民(主食大概都係$50-$60左右),於是就坐低試一試!門口掛住五隻雞🐥🐥🐥🐥🐥當然要試下呢度嘅海南雞啦我地共嗌左兩個主食,除左海南雞飯,仲有Pad Thai兩個主食好大碟,海南雞大舊得黎亦夠嫩滑,pad thai就算唔加青檸本身都好夠味另外仲嗌左幾個小食,價錢同主食相約。首先有泰式豬頸肉脆脆沙律唔好睇小個份量,內藏好多塊豬頸肉!肉質仲幾夠淋tim!我地揀左小辣,聞落同食落都零舍惹味第二款小食係生菜包,比較唔好芫茜嘅我感覺呢款小食較重芫茜味,但其實啲碎豬肉係醃得好香口嘅最後仲嗌左泰式大串燒雞飲品同一般泰國餐廳種類差不多,我地就揀左椰汁紅豆冰同龍眼冰整體覺得呢間餐廳價錢相宜,食物質素又唔錯,下次行開要再encore!

門口掛住五隻雞🐥🐥🐥🐥🐥當然要試下呢度嘅海南雞啦

我地共嗌左兩個主食,除左海南雞飯,仲有Pad Thai

最後仲嗌左泰式大串燒雞

飲品同一般泰國餐廳種類差不多,我地就揀左椰汁紅豆冰同龍眼冰
2019-08-07
2019-08-02 176 瀏覽
之前睇Ufood 2019話呢間係其中一間入圍餐廳所以今日特登同朋友嚟試雖然今日打風又落大雨但我哋6:30嚟到餐廳已經人頭湧湧當中亦都有唔少遊客平均食一個飯都只係需要$50-60喺旺角來講呢個價錢真係可以話好抵豬頸肉無骨鳳爪沙律🥗$55作為一個前菜的確好開胃首先鳳爪無骨之餘,酸酸甜甜嘅味道可以話令人食慾大增豬頸肉嘅外層燒得略脆仍然有肉質唔會太乾👍🏻泰式小食拼盤$78小食拼盤入面有蝦餅,雞肉串燒,春卷,咖喱角全部都係即叫即炸,所以食嘅時候脆卜卜。雞肉串燒加上沙嗲醬配搭一流蝦餅外脆內軟,加上甜酸醬後係滿分💯泰式生菜包 中辣$55生菜包嘅辣到可以自己揀平時食生菜包嘅時候最怕食到碎骨但呢度嘅生菜包真係可以放心大啖咬而且肉碎入面嘅肥肉唔算多香料嘅調配亦都非常好每一啖都食得好滋味泰式海南雞飯$55黎呢度非要不可嘅海南雞飯好似我咁怕肥嘅朋友仔仲可以將雞油飯轉白飯當然我見隔離枱食嘅油飯都非常吸引首先雞肉已經起晒骨雞皮同雞肉都好嫩滑識落口毫無雪藏味而且食海南雞飯又點少得海南雞醬用嚟送飯真係冇得彈泰式炒金邊粉$60金邊粉乾濕程度適中味道亦都同泰國食嘅一樣咁好味而且蝦大隻之餘,份量好多平時我食蝦最怕食到蝦腸
之前睇Ufood 2019

平均食一個飯都只係需要$50-60
喺旺角來講呢個價錢真係可以話好抵

豬頸肉無骨鳳爪沙律🥗$55
作為一個前菜的確好開胃
首先鳳爪無骨之餘,酸酸甜甜嘅味道
可以話令人食慾大增

豬頸肉嘅外層燒得略脆
仍然有肉質唔會太乾👍🏻

泰式小食拼盤$78
小食拼盤入面有蝦餅,雞肉串燒,春卷,咖喱角
全部都係即叫即炸,所以食嘅時候脆卜卜。
雞肉串燒加上沙嗲醬配搭一流
蝦餅外脆內軟,加上甜酸醬後係滿分💯

泰式生菜包 中辣$55

用嚟送飯真係冇得彈

泰式炒金邊粉$60
金邊粉乾濕程度適中
味道亦都同泰國食嘅一樣咁好味
而且蝦大隻之餘,份量好多
平時我食蝦最怕食到蝦腸

每一疊嘅份量都好多
最後又食到超飽咁走

2019-08-01
2019-08-01 52 瀏覽
旺角超抵食泰菜 - 泰角海南雞睇個名就知道主打食咩啦!就係海南雞飯門口都掛住五隻雞!夜晚唔使等,直接有得入去食!二人套餐先至$198有泰式木瓜沙律、小食拼盤、時菜,主菜可以叫兩款飯或者撈麵同兩杯飲品,咁既價錢平時九龍城都唔夠叫兩個菜。我就叫招牌嘅海南雞飯同埋去泰國必食嘅香葉肉碎飯!仲叫左冬陰公湯,生菜包。❤️海南雞無骨好滑多肉!油飯香口唔乾!❤️香葉肉碎炒飯,小小辣,肉碎比較乾身,撈落啲飯到食超正。❤️冬陰公湯👍🏼👍🏼👍🏼椰奶味勁,中和了辣味,好足料,有兩隻蝦,好多菇。❤️炸蝦餅👍🏼👍🏼👍🏼冇炸過龍,蝦膠彈牙,好好食。❤️木瓜沙律🥗👍🏼👍🏼👍🏼木瓜夠爽,酸味夏天食好開胃,感覺成個人都好涼爽。❤️小食拼盤好豐富呀!雞肉串燒咖喱角同埋春卷!食泰菜梗係要泰式飲品啦珍多冰!咁多嘢食都係300蚊。分量足夠四個人食添!下次帶埋朋友一齊嚟!
旺角超抵食泰菜 - 泰角海南雞
睇個名就知道主打食咩啦!就係海南雞飯門口都掛住五隻雞!
夜晚唔使等,直接有得入去食!

❤️海南雞無骨好滑多肉!油飯香口唔乾!

❤️香葉肉碎炒飯,小小辣,肉碎比較乾身,撈落啲飯到食超正。

❤️冬陰公湯👍🏼👍🏼👍🏼
椰奶味勁,中和了辣味,好足料,有兩隻蝦,好多菇。

❤️炸蝦餅👍🏼👍🏼👍🏼
冇炸過龍,蝦膠彈牙,好好食。

❤️木瓜沙律🥗👍🏼👍🏼👍🏼
木瓜夠爽,酸味夏天食好開胃,感覺成個人都好涼爽。

❤️小食拼盤
好豐富呀!雞肉串燒咖喱角同埋春卷!
食泰菜梗係要泰式飲品啦珍多冰!

2019-07-30 47 瀏覽
其實我好怕去旺角,因為好多人,但美食當前, 作為吃貨嘅我,又點可以錯過呢,呢間泰角海南雞, 就係我要介紹嘅泰國菜, 入面價廉物美, 兩個人嘅套餐, 只係268蚊, 就叫到成枱嘢食, 味道正宗, 推介佢開旺角嘅你哋😍😍😍