2021-04-16 216 瀏覽
今日約埋男朋友黎到荃灣為左食「泰夯蝦」我地食三點個場🦐🦐🦐晏就黎食好抵食埋單有七折😂入面啲走廊個啲都算幾闊出出入入去拎野食都方便冷盤有青木瓜沙律🥙同泰式鳳爪唔錯 值得夾少少試下👍🏻除咗海鮮類有任食之外佢哋都有好多唔同嘅肉類同埋蔬菜🥬可以供客人選擇嘅場內都會有呢啲水箱入面放咗好多泰國嘅大頭蝦🦐海鮮類方面都有好多選擇有扇貝啦 八爪魚啦🐙生蠔 🦪仲有蜆都有嘅咁我哋今次坐嘅位置呢就係有個水箱喺隔離嘅,店員會喺我哋入座之後佢會拎啲大頭蝦放喺我哋隔離方便我哋夾🦐上嚟處理但過程需要我地自行處理姐係夾啲蝦上黎放落冰水整暈佢地再擺上鐵盤烤熟我地食左幾隻都唔敢再烤因為感覺會有少少唔好意思啲🦐但咁烤法都真係會好新鮮既蝦都多膏🦐🦐🦐我地唔敢烤蝦之後轉戰係咁烤海鮮非常興奮啲蜆超大粒扇貝都可以💕另外仲有刺身任食三文魚同帶子都推薦但我地食左頭盤就冇再食店員又會拎左啲有鮑魚又帶子比我地店內仲有泰式凍甜品食🌝
今日約埋男朋友黎到荃灣為左食「泰夯蝦」
我地食三點個場🦐🦐🦐

另外仲有刺身任食三文魚同帶子都推薦
但我地食左頭盤就冇再食

店員又會拎左啲有鮑魚又帶子比我地

店內仲有泰式凍甜品食🌝
和朋友去了荃灣眾安街2-8號周合成大廈1樓的泰夯蝦食燒海鮮。這是一間正宗曼谷流水蝦海燒海鮮餐廳,餐廳佔地相當寬闊,而且裝修得很有泰國曼谷夜市的氣氛。店員服務非常殷勤有禮,招呼我們在流水蝦魚缸旁邊安坐,這裏的流水蝦相當新鮮都是非常生猛。店員很細心介紹先,將流水蝦放在冰桶一分鐘後,才攞上來燒烤。除了流水蝦外,在海鮮櫃裏還有其他新鮮食材,例如扇貝,生蠔,卜卜蜆,魷魚等。另一個浴室櫃放了,雞翼,牛肉,豬肉,丸類蔬菜等燒烤食材,分開放,相當整齊衛生。另外餐廳每人奉送一隻鮑魚及帶子,鮑魚是活鮑魚,相當鮮甜。除了燒烤食材外,還有熟食,例如:炒飯,蝦碌,炸物等熟食,方便在燒海鮮之前,可以先吃少少小食醫肚。而飲品方面有多達十多款以上有含糖的汽水與不含糖的茶類,適合各人口味。甜品有雪糕雪條,發自家製的奶凍,西瓜等。總結:泰夯蝦是一間相當抵食的海流水蝦,燒海鮮餐廳,食物選擇多,而且非常新鮮,店員招呼亦相當主動殷勤有禮,令客人感到舒服,是一間會讓人會回來再食的燒海鮮餐廳👍👍
店員很細心介紹先,將流水蝦放在冰桶一分鐘後,才攞上來燒烤。

另外餐廳每人奉送一隻鮑魚及帶子,鮑魚是活鮑魚,相當鮮甜。

甜品有雪糕雪條,發自家製的奶凍,西瓜等。

呢排成日見到人哋食流水蝦,又未試過就心郁郁想去試吓啦!行過眾安街就見到好大嘅宣傳海報,見佢又做緊七折優惠,就行咗上去試一試!👍🏻海鮮重頭戲大頭蝦條條都好生猛,係流水蝦槽游來游去。蝦肉幾彈牙而且鮮甜,蝦頭仲有好多蝦膏添!(燒之前可以剪走蝦鬚同腳,會更加方便,燒緊可以加少少粗鹽更惹味)其他海鮮可以自己拎,有青口、生蠔、扇貝、小聖子同海蜆 。全部用冰鎮住,貝殼類全部都好肥美,無沙無碎。(餐廳仲送咗一人一鮑魚,刺身仲可以添食添:三文魚、赤背、馬刀背、筆記背、甜蝦、榮螺),推介扇貝,超大粒超厚肉好甜好甜好甜!👍🏻肉類試咗餐廳嘅牛仔骨,超嫩超重牛味,唔會太過口,方便我哋燒!另外亦有雞腎、雞軟骨、多款醃雞翼(咖喱、麻辣、香蒜、黑椒味)、豬頸肉等等,好衛生!👍🏻飲品甜品自助餐形式,想飲咩就拎咩!款式包羅萬有,仲有多款口味嘅雪糕,泰式甜品:椰汁糕,大菜糕、番薯糖水都有,唔夠都仲有爽甜嘅西瓜(好彩甜品有第二個胃) 👍🏻👍🏻燒到攰外面仲有即夾即食,青木瓜沙律、無骨鳳爪、炒飯、避風塘炒蝦,唔同種類都一應俱全。👍🏻👍🏻餐廳有好多個流水蝦槽,環境超級闊落,卡位相當舒適!💡有手套、紙巾、濕紙巾供應!總括嚟講呢一餐真

👍🏻海鮮

👍🏻肉類

👍🏻飲品甜品

👍🏻👍🏻餐廳有好多個流水蝦槽,環境超級闊落,卡位相當舒適!

💡有手套、紙巾、濕紙巾供應!

總括嚟講呢一餐真係超級滿意!!!10分推薦大家嚟食
2021-04-11 186 瀏覽
現場環境油煙不算大,蝦缸大頭蝦也生猛大隻。值得一讚燒烤爐夠大,size跟人數(去過另1間2人4人都係同size真係把鬼)。當日主力食海鮮,肉只係食咗羊架味道都唔錯。最最最好味係鰻魚,簡直超出預期,但每人得1份。自取海鮮區有蠔有扇貝有大眼雞魚,蔬菜有原條茄子,每枱都有調味料好方便。熟食區選擇唔多但每樣味道都唔錯,仲竟然有灼爽魚皮,好耐冇食過了。仲有仲有,員工收碟收得好勤快,而且想要乜都好快拎比你,見到有枱倒瀉嘢好快有人清理現場,抵讚。可能供應無限或者咁啱遇到全場斯文人,冇搶食情況出現,食得舒適拎得悠閒~~總括係可以回頭嘅。
現場環境油煙不算大,蝦缸大頭蝦也生猛大隻。值得一讚
2021-03-13
  • 鰻魚
2021-04-10 74 瀏覽
第一次嚟試,打算開心到朋友慶祝生日,入到去已經感覺好大煙,好似冇抽風咁🙄,食物都係一般般,有服務員態度超差,完全唔想做咁,最後個廁所衛生情況仲⋯⋯😖,應該都唔會有下次。😔
2021-04-09
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2021-04-02 265 瀏覽
非常滿意嘅一次體驗員工服務態度都幾好 會細心介紹點樣去燒嘢食食物方面 大蝦固然係主打 自己揀蝦自己燒 令我最大驚喜係扇貝 大大隻扇貝 任你燒 真係過足口癮 另外佢地送嘅牛肉 鮑魚都幾好食熟食方面雖然有台灣腸 蝦片 雖然唔係話好好選擇 都可以啦嘢飲選擇都唔少 我最鍾意嘅係梳打水 如果可以提供青檸就very good喇甜品okay,有泰式甜品 仲有香港製嘅雪糕雪條 唔錯應該會再翻兜 會叫多啲朋友來試 任食三個鐘 地方都幾闊落 同朋友一跟食一路吹水 正
非常滿意嘅一次體驗
員工服務態度都幾好 會細心介紹點樣去燒嘢食
熟食方面雖然有台灣腸 蝦片 雖然唔係話好好選擇 都可以啦
甜品okay,有泰式甜品 仲有香港製嘅雪糕雪條 唔錯
2021-04-01
2021-04-01 317 瀏覽
玩夾蝦,流水蝦,食蝦食得正,全部新鮮蝦,捉到蝦又可以即刻燒燒,睇到啲蝦扎扎跳好得意。真係有種感覺去咗曼谷碼頭邊食海鮮感覺。仲有開張優惠七折。但講真都要人均消費三百幾蚊,都要有點貴
玩夾蝦,流水蝦,食蝦食得正
仲有開張優惠七折。但講真都要人均消費三百幾蚊,都要有點貴
流水蝦
生猛流水蝦
2021-03-31
流水蝦
生猛流水蝦
好耐都冇放題爐燒食番餐,呢到最特別之處係可以任撈任燒流水蝦,每位有一份鮑魚、聖子,除左熱盤外、有小吃炸物、肉類、甜品、飲品自取外,任拎海鮮:帶子、花螺、花甲當晚都唔少大人、細路一家大細咁嚟幫襯,少見左人來人往拎嘢食既感覺,一大班人享受相聚同埋自家燒既感覺唔錯先講呢到主角,大大隻有鉀既流水蝦,爐燒非常之鮮味,而且仲食到有膏!夾上嚟既蝦隻隻都生猛,用冰箱浸過後可以令佢地停止不斷跳,燒既時間亦唔使好耐,醬油出面都俱全,可以有鼓油、蒜燈、牛油、粗鹽、辣椒碎🌶️等配料幫手調味!每位一客既飽魚、聖子,而飽魚都幾彈牙,少量鮮味,聖子反而失色少少,可能系個人口味上分別,大家整體對呢兩客海鮮滿意炸物上有榴連炸球/天婦羅🍤/薯角/咖哩角/炸蝦片身為榴連愛好者,緊係試左呢到既榴連炸球,外皮酥脆內面榴連肉充足,食既時候要小心會燙到,味道不錯,比較偏甜,適合當甜品,天婦羅🍤簡直唔熱氣唔食既Fans至愛,粉唔過厚,食得出啱啱即炸,唔錯肉類方面對面應有盡有,豬、牛、雞味道方面冇雪藏味道,只要燒既火喉掌握得夠,加些少鹽粒+醬料,已可令肉類非常之好味😋食肉獸既朋友可以食多d甜品🍮方面布丁/果凍/雪糕等等試左款比較特別既「

炸物上有榴連炸球/天婦羅🍤/薯角/咖哩角/炸蝦片

肉類方面對面應有盡有,豬、牛、雞

甜品🍮方面布丁/果凍/雪糕等等
試左款比較特別既「鹽🧂」味雪糕
冇其他加入既味道,只係單獨地有咸味,系幾特別,對自己來講曲奇味既雪糕球更吸引

飲品方面唔少紙包/罐裝飲料,冇自家製特飲,如果想解膩嘅朋友,選擇烏龍茶/菊花茶都系唔錯既選擇

整體食身質數系滿意,由於客人比較多,職員服務比較忙碌,如果要求想幫手爐燒既服務呢到就唔包,坐位上4人卡坐唔錯,亦有設吸油煙機,去除燒烤味,$380食物、環境、服務可接受,不過老實講,呢類價錢去食到有質素、服務、環境選擇都唔少,價值算中上價位😉如下想挑戰任食燒流水鮮蝦,慶祝日子值得來一嘗既
2021-03-25 436 瀏覽
蝦、帶子、蜆等都新鮮,但肉只有開頭送的一盤牛肉,好食但份量不算多,放題部份冇肉!只有雞翼、魷魚、雞腎、瓜菇等,不知有否他說的30款,但食肉獸表示完全唔滿足,亦都食唔飽,而且進食環境逼夾、煙霧彌漫,應該唔會再去食

2021-03-19 469 瀏覽
今日大日子去咗荃灣試新嘢!冇意中喺Openrice 見其他分店有高評價,就嚟試吓喇!一嚟到,店員會送上一份肉加海鮮,鮑魚同帶子係一日一隻,肉可以任食,除咗和牛,出面有三款海鮮系任食嘅!可惜今日冇生蠔,今日係扇貝,大蜆同埋螺,之後我哋就去咗夾蝦,都幾搞鬼,D蝦好生猛,話明係流水蝦,夾果陣難免D水會周圍彈🤪,冇所謂啦!有得玩又有得食😅!夾到嘅蝦會浸落冰筒到拎返去燒。值得一讚係,店員好有心機教我地點樣燒D海鮮👍。開動啦 ..... 😍😍😍😍,蝦好多膏好甜,正呀!扇貝加咗我最中意嘅蒜蓉牛油同辣椒,不錯,諗住呢度主打海鮮,竟然牛都不錯啊,我哋仲encore 咗兩碟添!其實出邊仲有好多食物可以拎,榴槤波波不錯,但係我哋主力食海鮮同埋牛肉,根本食唔到其他嘢🤪,肚冇晒位喇😜!下次會再嚟試下其他!
2021-03-10 1112 瀏覽
今日男朋友生日,之前一直想試但都book唔到位,今日閒日walk-in有位。上網睇到又話生日正日免費,去同問職員話生日只有半價。之後問另一個似係話到事既職員,佢又話生日半價只限4人訂座先會有。反正有7折,加上生日唔想掃興,都照試吓。蝦都算生猛同新鮮,但燒完好細隻,味道尚算可以接受。熟食既選擇比較少,有冬陰功蝦、豉椒炒蝦,炒飯等等。榴蓮波波同燒菠蘿味道唔錯。另外,扇貝同蜆燒完都唔錯。有醬料提供,但味道都一般。我見社交平台有寫話送帶子,鮑魚同和牛,另外我坐低無幾耐聽到有職員都同其他食客介紹有帶子,和牛同鮑魚個啲送,但只供應一次。但我坐低食左一個幾鐘都未上,同職員係咪會送,佢就話我睇返張單先,之後先死死地氣上返俾我。唔知係咪食客唔講佢哋就扮唔知唔俾。即刻印象差左好多。職員服務都ok,一坐低會主動介紹有咩食物,都會教你啲蝦點處理,有啲咩食,有時會幫你燒下蝦。但有時想搵佢哋幫手又唔見人。食客唔算多,坐得都好集中,都唔夠人手服務客人,有待改善。埋單每人3百多少少,真心呢個價錢可以食其他更好既,CP值諗真低。因為我本來期望好高,但試完覺得麻麻,所以會有啲失望。除非好鍾意食蝦,如果唔係一直燒蝦會好厭。

埋單每人3百多少少,真心呢個價錢可以食其他更好既,CP值諗真低。因為我本來期望好高,但試完覺得麻麻,所以會有啲失望。除非好鍾意食蝦,如果唔係一直燒蝦會好厭。食物選擇好少,唔推介。

2021-03-10
慶祝紀念
生日
2021-01-27 1900 瀏覽
估唔到咁正,有泰國既風味,大頭蝦隻隻爆膏,大既厚肉,細既膏香!限量和牛、鮑魚非常好味,其他食物泰國菜都十分味濃足料夠味,服務都十分滿意,用心講解燒烤方法位置,入場時見有大肚女士主動去人少煙地方進食,值得讚揚!清潔方式燒烤,都大煙,而且似燒烤場塵都大,可以通風及吸油煙要再想想,另想食星期六/日,三星期都全滿!睇黎要開分店先得😅
2021-01-27
150 分鐘 (堂食)
  • 燒蝦
  • 和牛
  • 鮑魚
  • 燒帶子
  • 燒生蠔
2021-01-26 1240 瀏覽
19年的聖誕曾去曼谷吃流水蝦, 隔了不過兩個月就爆發疫情, 至今就不能外遊, 唯有去呢度解鄉愁呢度嘅流水蝦絕對新鮮及正宗, 紮紮跳又有蝦膏 , 比起我喺曼谷食嗰次更好! 除此之外, 另外仲有少量海鮮, 例如蠔同硯, 都鮮甜, 且有海水味除海鮮外, 亦可自助取其他肉類及蔬果 , 另有熟食提供, 味道中上, 特別推介冬陰功湯: 酸辣度適中亦有不少蝦, 每位客人會獲送鮑魚及扇貝各一隻同少量和牛, 但當然, 嚟得呢度, 就梗係主打燒流水蝦喇服務員的服務細心及有禮, 會向客人指導如何燒烤, 另外一位相信不是高層便是老細的男士, 是無線的藝員, 除指導燒烤外, 亦會客人聊天新張期內有七折優惠, 折後連加一服務費約310元, 抵食抵玩! 光顧當天為平日的午市, 都滿座, 在疫情下真不易, 可見有其吸引力! 唯一批評便是抽風氣不足, 感覺空氣有點不流通

2021-01-22
  • 流水蝦
2021-01-25 1197 瀏覽
見新開張做優惠7折,就同fd一齊黎試下。預先訂座送鮑魚,優惠做到1月尾就無啦。上到黎感覺就係抽風麻麻,好大陣油煙味,不過店員態度幾好,講解得好詳細,去邊夾蝦,邊到有嘢拎,燒嘅過程中,有店員經過見到我地唔識點處理隻蝦,教埋我地點剪,因為頭輪我拎左啲金針菇、大啡菇、娃娃菜,店員教埋我話有錫紙兜同牛油蒜蓉,唔洗我懵盛盛咁係爐上燒,服務非常好。蝦好新鮮,爽口彈牙❤️食物質素方面,海鮮係新鮮即開,好可惜我3:30入場,剩係拎到一盤帶子就無曬啦,不過值得一讚係洗得好乾淨無沙同無內臟👍🏻除此之外,提前訂左送嘅鮑魚好好食,係新鮮唔韌好淋,都可能係因為我地燒得啱啱好🤣右邊兩片係送嘅A5和牛,左邊嗰啲睇個樣我同fd就無燒黎食,黎呢到真係海鮮係好食,其他都麻麻🥴
上到黎感覺就係抽風麻麻,好大陣油煙味,

蝦好新鮮,爽口彈牙❤️

2021-01-25
2021-01-23 7087 瀏覽
2021年1月23日 「泰.夯蝦」係荃灣開分店標題:曼谷正宗流水蝦我地都鍾意食蝦,仲要係「流水蝦放題」當然唔會放過啦第一時間訂位,訂左星期六 3:30pm 收費:$388 + 10%今個月有七折,折實後每位$3112.5小時任食放題每位送日本宮崎縣A5和牛一片、鮑魚一隻及扇貝一隻。今日主角任食流水蝦,仲有新鮮燒生蠔、帶子、蜆、美國安格斯牛肉及燒烤食物多款。仲可以自己煮烏冬麵、有熟食5款、炸物6款、冬陰功湯及番薯糖水,除咗椰青外,所有飲品都係任飲的。甜品有香港出品的波波雪糕,泰式甜品糕點係全場最差的,因為人人都主力食海鮮,沒有消耗就不會製造新鮮嘅出來,建議店家可以取消泰式糕點,以免浪費。每位服務員的態度都非常好,服務員會定時定候睇下我地燒成點,不斷出手幫我地燒,當日有位男性服務員,特別點名「稱讚」他,他叫安仔,絕對係「泰.夯蝦」的最佳員工,另一位比較高大嘅男士,估計不是高層就是老闆,都係服務周到。已經好耐未去過一間餐廳,服務員嘅態度令到我哋有賓至如歸嘅感覺,未食已經覺得今餐係一流。講返嘢食,今日嘅所有生料(海鮮及肉類)都非常之新鮮,流水蝦有膏,燒生蠔、蜆鮮甜,冬陰功湯夠酸夠辣,番薯糖水夠
2021年1月23日
「泰.夯蝦」係荃灣開分店
標題:曼谷正宗流水蝦
我地都鍾意食蝦,仲要係「流水蝦放題」當然唔會放過啦

第一時間訂位,訂左星期六 3:30pm
收費:$388 + 10%
今個月有七折,折實後每位$311
2.5小時任食放題
每位送日本宮崎縣A5和牛一片、鮑魚一隻及扇貝一隻。

講返嘢食,今日嘅所有生料(海鮮及肉類)都非常之新鮮,流水蝦有膏,燒生蠔、蜆鮮甜,冬陰功湯夠酸夠辣,番薯糖水夠薑夠辣,麻辣雞中翼夠麻夠辣,炸物全部都脆脆的,波波雪糕味道多選擇。
2021-01-23