2014-10-04
7點几到舖頭, 唔算多人, 一入去就有卡位了, 2個人叫左琵琶豆腐, 雜菜粉絲煲同西檸肉排。跟餐有白飯同例湯, 例湯係花生雞腳煲豬骨, 都几好味。先講琵琶豆腐, 份量夠大, 下面仲有生菜執底, 但味道偏淡, 唔夠香口, 因為味道淡份量又大, 2個人食就寡左點, 如果多點人一齊share 就啱la..啱晒點唔鍾意食太重口味的老人家同小朋友。雜菜粉絲煲有點失望, 成個煲勁多菜, 但粉絲勁少, 好似食2啖就冇晒咁, 不過點菜都算ok,唔會好老, 味道ok, 如果粉絲多返點會好點, 因為叫得粉絲煲其實粉絲都係主角ma..西檸肉排算係最好味的一個餸, 檸汁夠酸, 啱晒我呢點鍾意食酸的朋友, 用來撈飯正!!!!!!肉排都好冧, 一咬就化, 煮得啱啱好, 但可惜的就係份量比較細, 我地2個人食都覺得唔係好夠。
跟餐有白飯同例湯, 例湯係花生雞腳煲豬骨, 都几好味。