2024-01-10
行開尖沙咀韓印紅發現原來開左間自家餐廳,入口係正門市隔離,環境乾淨闊落,大部分都係梳化位,坐落幾舒服。店員大部份都係韓國人,態度好NICE 好熱情,亦都有好多韓國客人幫襯。咁岩今晚有其他客人生日,店員出黎送上蛋糕同唱生日歌,仲有生日皇冠俾客人帶,非常有氣氛。食物好有水準而且好正宗,價錢亦合理,CP值超高。前菜每日有唔同款,今晚有白飯魚、泡菜、蟹柳青瓜沙律等等。蔬菜生拌牛拌飯 ($108)生牛肉肉質鮮嫩,配上新鮮蔬菜同者其他配菜,再撈埋韓式大醬,既保留了牛肉既原汁原味,又增添左豐富既口感同味道。柚子炸雞 (半份 $98)柚子醬味道清新酸甜,唔會太甜OR太酸,炸漿好薄而且一啲都唔油,炸得酥脆,咬落仲好嫩滑Juicy。海鮮火鍋 ($388)大大鍋海鮮好足料,有新鮮大蝦、蟹、鮑魚、魷魚、帶子等等,湯底仲用多一款韓國蟹去煮,非常濃郁鮮甜。店員仲會落手剪埋鮑魚同魷魚,等我哋方便食用,非常貼心。烤韓牛肉餅配飯 ($138)我都係第一次食韓式烤牛肉餅,入口同想像中既唔同,有少少似中式蒸肉餅,肉質軟糯。牛肉撈埋洋蔥同調味,肉味濃郁,食落香口入味,配埋飯一流。
柚子炸雞 (半份 $98)
海鮮火鍋 ($388)
烤韓牛肉餅配飯 ($138)