2024-01-10 42 瀏覽
行開尖沙咀韓印紅發現原來開左間自家餐廳,入口係正門市隔離,環境乾淨闊落,大部分都係梳化位,坐落幾舒服。店員大部份都係韓國人,態度好NICE 好熱情,亦都有好多韓國客人幫襯。咁岩今晚有其他客人生日,店員出黎送上蛋糕同唱生日歌,仲有生日皇冠俾客人帶,非常有氣氛。食物好有水準而且好正宗,價錢亦合理,CP值超高。前菜每日有唔同款,今晚有白飯魚、泡菜、蟹柳青瓜沙律等等。蔬菜生拌牛拌飯 ($108)生牛肉肉質鮮嫩,配上新鮮蔬菜同者其他配菜,再撈埋韓式大醬,既保留了牛肉既原汁原味,又增添左豐富既口感同味道。柚子炸雞 (半份 $98)柚子醬味道清新酸甜,唔會太甜OR太酸,炸漿好薄而且一啲都唔油,炸得酥脆,咬落仲好嫩滑Juicy。海鮮火鍋 ($388)大大鍋海鮮好足料,有新鮮大蝦、蟹、鮑魚、魷魚、帶子等等,湯底仲用多一款韓國蟹去煮,非常濃郁鮮甜。店員仲會落手剪埋鮑魚同魷魚,等我哋方便食用,非常貼心。烤韓牛肉餅配飯 ($138)我都係第一次食韓式烤牛肉餅,入口同想像中既唔同,有少少似中式蒸肉餅,肉質軟糯。牛肉撈埋洋蔥同調味,肉味濃郁,食落香口入味,配埋飯一流。
蔬菜生拌牛拌飯 ($108)

柚子炸雞 (半份 $98)

海鮮火鍋 ($388)

烤韓牛肉餅配飯 ($138)
2024-01-10 55 瀏覽
喺香港除咗日本嘢多,韓國其實都好盛行,喺尖沙咀直頭開到成行成市其中呢間韓國餐廳,非常有空間感一開頭會用幾碟前菜招待我地,豆腐挺身,又滑又彈口。泡菜大大片,醃得好入味。醃蝦大根浸到好腍,醬汁同蝦嘅鮮味好夾仲有豆角同午餐肉,好多姿多彩想數韓國出名食乜,好少人第一就數到麵呢碗海鮮拉麵,用嘅比一般拉麵更粗身,唔會變腍但又好索汁,海鮮湯底用大量泡菜熬製,有大量海鮮如青口、魷魚、蝦蟹等等,鮮辣香縈繞不斷,尤其蟹肉極度鮮嫩,滑到你唔信另外炸醬麵更係韓劇食品必備,胃弟話呢間炸醬麵同喺韓國食嘅一模一樣,都係咁地道醬汁夠稠密,落咗好多洋蔥吊味,美味非常唔嚟食唔知,原來韓國都有糖醋骨,整法同我地平時食嘅好唔同,唔係紅噹噹,而係用蘆薈、菠蘿、木耳同甜椒炒埋一齊,醬汁透透地,豬肉質感比較鬆綿呢度仲有得燒肉,一個set可以一次過食到牛肋肉同五花肉,開頭胃弟燒到雞手鴨腳,老闆娘就走過嚟好純熟咁幫我地燒燒到金黃香脆,教埋我地點咩醬食可以點大醬、燒汁同麻醬食,感覺出名食唔到呢種醬味,好香好特別仲可以配蒜漬、紅薑、洋蔥片同泡洋蔥絲一齊食,款款滋味無窮,又有驚喜

其中呢間韓國餐廳,非常有空間感

仲有豆角同午餐肉,好多姿多彩

海鮮拉麵

想數韓國出名食乜,好少人第一就數到麵

韓國炸醬麵

醬汁夠稠密,落咗好多洋蔥吊味,美味非常

韓式糖醋肉

燒到金黃香脆,教埋我地點咩醬食

牛肋肉150g+濟州島黑豬五花肉

2024-01-07
海鮮拉麵
韓國炸醬麵
韓式糖醋肉
牛肋肉150g+濟州島黑豬五花肉
  • 前菜
2024-01-09 44 瀏覽
店內韓國菜單提供各種傳統韓國菜餚,有炸雞、烤肉和泡菜。朋友點了很多菜,味道非常棒。店員非常友善,對這家韓國餐廳的體驗非常滿意。食物之品質非常好,味道非常正宗。服務出色,店內的職員會細心燒出肉。對韓國料理感興趣,建議嘗試這店子。店內也大很多韓國客人,也有韓國超市,店外霓虹燈吸引牛肋肉點了一份燒牛肋肉,份量也多,首推特選牛肋骨肉,牛肋骨肉味道香濃,燒得肉汁滿滿。. 牛肋肉緊貼著脊骨兩側,肌肉運動量小、脂肪多,夾帶著少許的筋,肉質軟嫩程度僅次於菲力,更帶有嚼勁。牛膝骨湯配飯韓國必會吃的,新鮮味道,濃味帶人參,少少豬肉片, 好濃韓國口味。烤牛肉餅第一次食, 估唔到係成舊都係牛肉, 佢有啲似中式嘅蒸牛肉餅, 但佢唔係碎牛肉, 啲肉小片小片撈埋洋蔥, 調味甜甜哋, 佢煎到個面有少少香口, 幾好食, 好濃牛肉味, 夾埋啲蔥花食又係另一個味道。前菜款式免,滿滿之心思,非常歡迎添食,棒! 看了隔離桌點了很多回,真菜式幾好樣,有機會再試濟州島黑毛五花肉近年韓國流行起五花肉,有別於一般傳統嘅五花肉,五花肉大大縮短燒肉時間,減低了滿口油膩感。豬肉烤肉料理是經典菜式,味道棒,非常好吃糖醋肉傳統韓國菜餚,保持了新

店內也大很多韓國客人,也有韓國超市,店外霓虹燈吸引

牛肋肉

牛膝骨湯配飯

前菜

濟州島黑毛五花肉

糖醋肉
傳統韓國菜餚,保持了新鮮度。嘗試了他們的韓式中華料理,是韓式東坡肉糖醋肉 ,醬汁很特別,酸酸甜

炸雞
外皮酥脆,內裡多汁。

這家韓國餐廳的體驗非常滿意,食物的品質非常好,味道非常正宗。

#韓式 #韓國 #韓國菜 #炸 #尖沙咀 #菜 #香港美食 #美食 #必食 #香港好去處 #飯 #串燒 #香港 #香港串燒 #菜 #韓國 #糖 #菜 #尖沙咀 #菜 #香港美食 #美食 #尖沙咀必食 #好去處 #韓餐 #尖沙咀 #韓國 #米酒

2024-01-07 88 瀏覽
朋友鍾意食韓國菜所以去咗金馬倫道搵好西,呢間係韓印紅第一間旗下嘅餐廳,以矜貴嘅海、陸、空食材入饌,主打多款正宗韓式鍋物,份量足,價錢合理,可以一試!主食選擇眾多,Seafood Spicy Noodle係經典款之一,熱辣辣,餡料飽滿,海鮮新鮮,湯底微微辣,麵條軟硬度適中,掛汁,惹味可口、Fried Sauce Noodles醬汁夠多,麵條Q彈,鹹度適中,份量唔少,建議多人share,性價比高~ 小食方面當然唔少得Sweet and Sour Pork,出面比較少見,炸至外脆,肉質嫩,酸甜惹味又醒胃、Fried Ginseng and Squid第一次食,同樣炸至金黃酥脆,賣相一流,點埋醬汁,值得一試😛Fried Chicken份量好多,外脆內嫩,咬落juicy,有原味亦有其他選擇提供,可以按個人喜好揀味道、仲有Cheese Egg Roll,芝士濃郁,蛋又滑又嫩,十分美味,絕對會encore嘅一間小店~

2024-01-05 42 瀏覽
坐位舒服,價錢合理,職員friendly ,生牛肉伴飯好食,醬油蟹價錢係全世界最抵,蟹夠大隻,新鮮,唔會太咸,恰到好處,炸雞惹味香脆,地方夠寬闊,音樂唔會太大聲。

今晚我和同事朋友們來到了尖沙咀海陸空韓國餐廳,品嚐了他們最新推出的菜單,這些菜色絕對值得一試。首先,讓我來談談他們的炸醬麵。這道菜色是我們點菜中的一個亮點。麵條煮得剛剛好,帶有彈性,搭配濃郁的炸醬,口感豐富。每一口都充滿了濃郁的味道,令人回味無窮。接下來是糖醋排骨,排骨肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出甜酸醇厚的口感。糖醋醬的平衡度恰到好處,將酸甜味道完美地融合在一起,讓這道菜色成為我們的最愛之一。如果你喜歡辣食,那麼這裡的特辣麻辣炸雞絕對不容錯過。雞肉外脆內嫩,配上辣椒醬的獨特風味,絕對能夠滿足你對辣味的渴望。這道菜色的辣度恰到好處,讓人一口接一口,無法停下來。什錦韓式烤肉也是我們的一個驚喜。服務員將新鮮的肉類和蔬菜帶到我們的桌上,還替我們在燒烤爐上烹飪。肉質鮮嫩,搭配上韓式烤肉醬,口感豐富。這種互動的用餐體驗讓我們感到非常愉快。芝士煎蛋捲口感綿密,芝士的濃郁和蛋的香嫩完美結合。韓式泡菜炒飯則是一道充滿韓國風味的主食,每一口都散發出濃濃的泡菜香氣,令人回味無窮。臨走前碰到這裡的韓國高總廚,給他誇了一下,總廚報以一個靦腆笑容。這家是一間充滿人情味的餐廳,會再來的!

炸醬麵
泡菜炒韓豚
韓燒虎蝦
什錦烤肉拼盤
2024-01-04
150 分鐘 (堂食)
炸醬麵
泡菜炒韓豚
韓燒虎蝦
什錦烤肉拼盤
  • 韓牛
我最近行行下街去左呢一家名為JJANG既餐廳。首先,餐廳的裝潢都幾吸引。傳統的韓國風格,木質家具、壁畫為特色,橙色同木系既靚裝修我已經想入去打卡。菜單基本上有齊傳統的韓國料理,包括石鍋拌飯、炸雞、烤肉和泡菜。我就驚驚地,叫左一道菜。點知愈食愈有驚喜,醬料已經非常特別,加上菜式我係香港地都未試過,新鮮又好味。在整個用餐過程中,服務非常友好和周到。服務員熱情地向我介紹菜單上的不同選項,並提供了一些推薦。總之,我對這家韓國餐廳的經驗非常滿意。他們提供的食物質量很高,味道正宗又港人friendly。最正係竟然食到麻辣炸雞!傳統菜?現代菜?齊曬!

2024-01-04
點了個濟州豚烤肉套餐$648, 包濟州黑毛豬五花肉,豬肩肉,醬烤豬肉,4隻黑虎蝦海陸空的豚肉套餐都是從濟州島空運到港,質量唔差,配以包飯醬/醬油/花生醬,一口咬下,烤肉味道更加出黎呢~!仲有韓國oppa幫你燒烤肉呢~!.剛好旁邊有其他食客慶祝生日,場面幾熱鬧,店員會總動員拎happy brithday牌,播生日慶祝歌,圖中我偷偷影左店員出場前的情況,了解過餐廳free果盤(即係有點火效果哥碟)生日蛋糕就自備喇~.韓式煎蠔餅$98 釀落6隻蠔殼上的那幅相,蠔味香濃海鰻蓋飯$118 肥美海鰻加上上面醬汁鹹甜味道在口中交錯,伴以飯素,更為好吃的~鮑魚原支蔘雞湯$188 鮑魚厚肉爽身,湯底散發著蔘雞鮑魚的精華,令人回味~海鮮嫩豆腐清湯配飯$98 辣肥牛嫩豆腐湯配飯$98 豆腐嫩口,豆腐配以海鮮/肥牛都是無敵百搭最佳餸飯組合~半半煎餅(泡菜/香蔥)$98 食到有蝦仁仔,魷魚仔,香蔥,泡菜,韓式風味~!柚子炸雞(半份)$98 半份的量也很多啊,咬下去散發陣陣柚子香味~.這家韓食餐廳都算不錯,座位都算舒服,如果和朋友行到累來過一天比較地道的韓食和聊天也不錯喔💨🙆看到其他款式其實都吸引,找天要再來吃
仲有韓國oppa幫你燒烤肉呢~!

韓式煎蠔餅$98 釀落6隻蠔殼上的那幅相,蠔味香濃

看到其他款式其實都吸引,找天要再來吃呢~~~
2024-01-01 40 瀏覽
想要氣氛好,又要食物款式多,海陸空不失為慶祝生日或紀念日一個不錯的地方選擇.氣氛不錯,應該是生日了吧,餐廳突然播哂音樂,職員舉哂生日大牌仔,圍住生日個班客人,個水果盤仲要有火焰效果幾型格<餐廳包的>,<蛋糕就自己帶>坐低打開menu,食物款式都多,店員推介我哋濟州豚烤肉套餐648蚊(黑毛豬五花肉200g,豬肩肉200g,醬烤豬肉180g,黑虎蝦x4)親切的阿珠媽同你整埋燒肉,唔洗自己燒,thanks. 黑虎蝦在燒的過程中加入一些牛油,味道更香口,鮮味如泉湧出.^泡菜及香蔥的半半煎餅$98,泡菜煎餅+青蔥煎餅,一食兩味,不錯,每一口都能感受到韓式獨特的調味和口感.^半份柚子炸雞$98,結合了炸雞的酥脆惹味口感和柚子蜜的香甜風味^海鰻蓋飯$118 ^海鮮嫩豆腐清湯配飯$98 ^辣肥牛嫩豆腐湯配飯$98,這三個我見朋友吃過不停,都幾飽肚.^鮑魚原支蔘雞湯$188,之前去過韓國旅行,那裡吃的蔘雞湯口味就是這個^韓式煎蠔餅$98,其實比較似原隻韓式煎蠔,能品嚐到蠔的鮮味,真是會吃不停口,隻蠔都大隻嫁

<蛋糕就自己帶>

2023-12-31 63 瀏覽
平時都知尖沙咀岀名食韓國菜,想不到空陸空另我完全感受到自己去左韓國一樣,餐廳有著聖誕節的氣氛,店員差不多全是韓國人,但不怕,他們也説廣東話,也很好客。建議一定要訂座,那晚是full house ,我們也等了一會兒。再者,韓國人也來吃,必定好吃,正宗❤️生日有驚喜慶祝,我那晚更有韓國的男高音獻唱🥰韓國海鮮湯:鮮甜帶少辣的海鮮湯,濃郁的湯底散發著淡淡的海洋風味,口感滑嫩,有鮑魚、蝦、青口、尤魚、八爪魚、蟹,吃後身體暖暖的。泡菜和大蔥煎餅:煎餅外酥內軟,口感酥脆,充滿了泡菜和大蔥的香氣,一口咬下,口感十足 。韓式煎蠔餅:這道韓式煎蠔餅外脆內嫩,蠔肉鮮嫩多汁。麻辣炸雞:這款麻辣炸雞外皮酥脆,內裡肉質再也甜甜炸雞也令人食指大動,唔好睇少半半炸雞,一共24隻😂🤣好岩一個人也挑戰炸雞放題的🐷
再者,韓國人也來吃,必定好吃,正宗❤️
生日有驚喜慶祝,我那晚更有韓國的男高音獻唱🥰

韓式煎蠔餅:這道韓式煎蠔餅外脆內嫩,蠔肉鮮嫩多汁。

麻辣炸雞:這款麻辣炸雞外皮酥脆,內裡肉質

2023-12-30 28 瀏覽
JJANG海陸空提供多種正宗韓式烤肉、拌飯、拌麵、熱湯、湯麵、湯飯、煎餅、炸雞、韓國飲料及韓國燒酒等選擇,絕對能夠滿足食客的味蕾,平日來JJANG海陸空居然客滿,而且有一半是韓國人,JJANG海陸空一吃就愛上,完全能感受到為甚麼JJANG海陸空這麼受歡迎。JJANG海陸空的餐前小食,簡直是饗宴的靈魂,餐前小食都是隨機的,一上桌,五顏六色的美味餐前小食好不開胃,有泡菜、海帶絲、銀魚、午餐肉及芝士椰菜花。海帶絲清脆可口,味帶清新,泡菜一口下去有點酸辣勾人,芝士椰菜花爽脆可愛,銀魚鹹鮮,讓人回味無窮。特愛海鮮的我當然要點韓式煎蠔餅品嚐一下,JJANG海陸空的韓式煎蠔餅份量不少,採用原隻生蠔,煎蠔餅兩面煎到金黃酥脆,一開始單吃沒沾汁也好吃,畢竟韓式煎蠔餅肥美新鮮,本身海味十足,鮮甜無比,醮汁吃又是另一番風味。辣拌蕎麥冷麵在韓國相當普及,韓國人夏天吃來解熱,冬天吃來解酒,吃之前一定要先拌勻,麵條嚼起來帶有滑溜的彈性,冰冰涼涼,蕎麥冷麵還附有醃蘿蔔、青瓜、紫菜及雞蛋。辣醬看起來好像很紅很辣,若辣度以五分為最辣,這辣味大幾在一至兩分之間,所以吃起來的不會太辣。辣炒八爪魚拌麵這道經典的韓國美食,來吃韓
辣炒八爪魚拌麵這道經典的韓國美食,來吃韓國菜怎麼可以不來點,雖然辣炒八爪魚紅艷艷的,其實不會死辣,亦是拌麵的好伙伴,八爪魚充份裹上辣醬,品嚐起來無敵過癮,八爪魚彈牙的咬感表現不錯,這道辣炒八爪魚拌麵推薦大家一吃。
醬炒韓豚配飯配料充足,朋友看得高興,底層的白飯質感是朋友喜歡的那種,同時韓豚醬汁給得夠,攪拌一下,幾乎每一口飯都可以吃得到醬味。醬炒韓豚鹹甜適中,豚肉紮實具彈勁,又不難咀嚼,醬炒韓豚讓人一口接一口,涮嘴得很。
不得不說JJANG海陸空的炸功跟炸粉很棒,柚子炸雞外層香脆,放冷還是依舊脆度十足,而且柚子炸雞裡面的肉汁豐沛,最重要的是完全不油膩。炸雞在柚子調味和芝士粉的加持下,隨即湧出的酸甜「芝」味更能刺激食慾,更顯味美。
2023-12-30 61 瀏覽
聖誕節長假,約左三五知己要聚一聚~ 有朋友推介呢間韓國餐廳,所以就決定一齊試下喇! 未去之前其實睇過Openrice,見冇乜食評,所以都冇好大期望~~餐廳位置好隱藏,喺正韓印紅門市隔離有個好低調好窄嘅入口,唔係專登搵都好難發現,但原來入到去都幾大幾闊落,只係一坐低嘅時候有啲Foodcourt feel~ 但都幾舒服嘅,而且都唔會趕人走。店員大部份都係韓國人,但態度都係Nice嘅~~講返食物質素先! 一開始其實真係冇抱好大嘅期望,但係食落發現啲食物都好有水準! 我地5個女仔,叫左一個牛膝骨湯飯,半份辣豬手(唔記得全名),一份炸雞,一份煎餅,仲有一份炸人蔘魷魚~~ 啲份量好大,結果我地都食唔哂🙈五道菜入面最推介係辣豬手,唔係好辣但好惹味!明明叫左半份但個份量好大,我地係咁食都食唔完😋~~ 另外呢度嘅炸物都好出色,個炸人蔘魷魚擺盤靚,食落仲超好食,炸漿好薄又唔油,連怕熱氣嘅朋友都食到唔停口~~ 炸雞我地叫左原味+甜辣,平時我對原味一般嘅,不過佢地嘅炸雞炸得好Juicy,食落又忍唔住食多舊🙈…….可能已經食到尾聲好飽,有醬嘅甜辣味炸雞令我有啲漏,但其實都整得唔錯。至於牛膝骨湯飯呢~ 牛膝骨湯有

至於牛膝骨湯飯呢~ 牛膝骨湯有啲淡,朋友話可能唔記得左跟埋鹽俾我地?🤔但我自己都接受到清清嘅湯。半半煎餅嘅味道唔錯,不過口感比較淋,我會中意脆口啲~

食左咁多野(+兩枝米酒),一心以為埋單實好貴,點知除返開每人兩百都唔駛,嚇左我地一大跳!呢間餐廳CP值超高,食物水準都好好,已經同朋友講左下次一定要再黎試下其他食物!!
2023-12-29
  • 炸魷魚鮮蔘
這間餐廳位於尖沙咀金馬倫道, 地點很方便, 在韓國紅旁邊, 因為好奇所以跟朋友們來嘗試下。餐廳裡面超多韓國人, 不時聽到客人用韓文跟店員溝通。店員有懂普通話及英文及粵語, 所以溝通上沒什麼問題。餐前的泡菜, 吃韓國菜必須有, 可以添, 泡菜及沙律好吃, 其他也不錯~ 吃了幾回。店員推薦這款米酒, 說真的好喝!!照片放上來, 大家下次來可以試試! 這款米酒有米香味重, 跟時不覺酒勁強, 但其實是易入口但都有後勁~高級韓國生拌牛肉, 這個第1次吃, 意外地好吃! 拌勻後的牛肉又香又軟, 大家來大可一試~清淨濟州豚烤肉套餐,這個套餐很抵食, 份量超足, 而且店員,甚至老闆娘會為大家親自料理, 有人幫忙就不怕火喉控制不好。熱辣辣的上菜, 可以配三款不同的醬汁或下邊配料一起吃。其實不配醬或配料都好吃, 但配完會另有風味~炸海鮮也好吃, 有人控制就是比自己炸好, 夠新鮮, 蝦味足, 很有海鮮香。整體這店的款式多,可選的菜款也不少, 最重要是份量很足! 大家一起分著吃抵食! 在尖沙咀有間那麼方便又有韓國當地特色的店, 真心不錯~

💠前菜🤗(椰菜花、白飯魚、豆角小蝦、泡菜、午餐肉)各有各好,我覺得款款都幾好味😋💠辛辣豬肉配飯🐷🩷推介🩷好足料,份量好多,有辛辣豬肉、芝士🧀️同埋新鮮海草😬😍味道好夾😬撈埋一齊食落口好香好滋味🤗少少辣🤏好開胃🤤💠紫蘇油蕎麥冷麵🥶🍜🩷推介🩷紫蘇油好香但又唔會好油膩,加埋紫菜、雞蛋🥚仲有蕎麥冷麵,好清爽開胃🤤蕎麥冷麵嘅口感好煙韌彈牙,仲好入味👍🏻有驚喜😀💠鮮蔘燉牛排骨湯配飯🐄🐮🍲🩷推介🩷熱辣辣仲見到一條好大嘅人蔘🤭😍香氣撲鼻🤩🤩啖啖湯底都好鮮甜又滋補😋而燉牛排骨非常入味,肉味濃郁,肉質軟糯😍配埋白飯,一流🥰💠宮廷炒粉絲😍加入紅蘿蔔絲同埋菇,配料豐富,而且色彩繽紛!😀炒粉絲仲有好重麻油香,非常惹味🤩😋👍🏻💠李英愛黑豆乳🥛養生健康,豆乳係絕無添加人工香料😊👍🏻幾好飲之餘又飲得健康😌😍💠熊津濟州柑橘汁🍊酸酸甜甜🍴 食品超市韓印紅旗下嘅第一間韓國餐廳🇰🇷可以行完街買完野,再行入餐廳食野😍👍🏻 以矜貴的「海、陸、空」食材入饌!餐廳環境舒適寬敞,而家已經有好靚嘅聖誕佈置🎄🎅🏻好靚!店員服務態度好好👍🏻抵讚😝咁啱隔籬枱有客人生日,店員會出黎唱生日歌,再為客人戴上皇冠👑好有氣氛💖好有heart🥰🥰餐廳仲好歡

💠熊津濟州柑橘汁🍊酸酸甜甜

店員服務態度好好👍🏻抵讚😝咁啱隔籬枱有客人生日,店員會出黎唱生日歌,再為客人戴上皇冠👑好有氣氛💖好有heart🥰🥰餐廳仲好歡迎生日嘅客人自攜生日蛋糕慶祝🥳🎂只需book位時預先告知餐廳就可以😌

#JJANG海陸空 #JJANG #海陸空 #海陸空餐廳 #韓國美食 #韓國餐廳 #香港美食 #尖沙咀美食
最近先知道原來韓印紅入面有得食韓國菜🇰🇷,仲要係可以有專人幫您烤肉,超驚喜!❣️老闆娘、店員好多都係韓國人,係正宗韓國菜來❣️點烤肉的話,分分鐘有oppa幫您燒。當然,未必係oppa,都會有專人幫您燒🔥🐷清淨濟州豚烤肉套餐$662- 有濟州白豚五花肉、豬頸肉、濟州醬烤豬肉、黑虎蝦4隻同配菜、前菜,都幾豐富!- 店員(包括oppa)會親自燒好後等您可以慢慢食,服務一流🔸肉類- 肉類超有水準,五花肉肉汁juicy 軟嫩香口,滿口油脂香。- 豬頸肉(其實比較似豬梅肉)香口juciy,食落去甜甜豬肉味道- 特別推介係黑虎蝦🦐!燒嘅時候已經一路聞到好香蝦膏,燒過後肉質彈口甜甜的,好滋味😋🔸海陸空特製醬料- 醬料都係重點之一,有ssamjang、花生醬、醬油調味醬。- 將芝麻葉夾上厚厚ssamjang,加多d 配料同肉,真係幾滋味(可以話係secret menu)- 花生醬甜甜的好特別,點肉都唔錯🔸烤嘅菜類全部都係韓國的,韓國洋蔥甜甜的,正🫗另外仲點了杯米酒,估唔到$48超大杯值得一讚嘅係雖然店員燒得快,但會比你慢慢食,慢慢坐下,燒其他食物前更會好細心抹走d油,service滿分~已經心思思想再去食烤

❣️老闆娘、店員好多都係韓國人,係正宗韓國菜來

🐷清淨濟州豚烤肉套餐$662

🔸肉類

🔸海陸空特製醬料
- 花生醬甜甜的好特別,點肉都唔錯

🔸烤嘅菜類全部都係韓國的,韓國洋蔥甜甜的,正

🫗另外仲點了杯米酒,估唔到$48超大杯

已經心思思想再去食烤肉~