2024-05-27
好耐無打過邊爐啦 今日朋友帶咗我嚟亞太中心嘅淥鼎記 我地就揀咗個小寶套餐 原來呢度係可以揀一款主菜再加打邊爐 主菜方面就揀咗酸菜魚一坐低職員就上咗四宮格嘅前菜比我地 有台灣腸 酸辣無骨鳳爪 豆角 同麻辣豬肚 雖然只係前菜但味道都唔錯 老壇酸菜魚 (小辣)酸菜魚大碟得嚟非常足料 有好多塊無骨魚片 口感好嫩滑 仲有蓮藕 萵筍 豆芽同寬粉 小小辣食落好惹味食完酸菜魚就上咗湯底比我地打邊爐 揀咗花膠美人鍋 有唔少嘅花膠 紅棗同杞子安格斯極佳精修肥牛係我嘅最愛 雪花均勻 肥瘦適中 安格斯牛板翼同封門柳無咁多脂肪但係牛肉味就會出d 除咗牛肉仲有豬 羊同雞可以揀 不過打邊爐嚟講我每次都係主攻牛肉出面自助區仲可以夾蔬菜 餃子 丸類 菇類等等 呢度竟然有鵝腸同金不換豬肉丸 係出面都比較少見 仲有多款飲品同自家飲料 好似竹蔗茅根同酸梅湯呢d 飲完即刻覺得無咁熱氣
老壇酸菜魚 (小辣)