2022-08-19 167 瀏覽
最近諾士佛臺開左間烤魚雞煲火鍋店,入面環境闊落得黎好舒服🥰不定期會有live band表演tim,但因疫情關係所以暫時未有表演今次就同朋友試下佢地既2人套餐🤩麻辣豬耳豬耳好爽口之餘仲辣得好過癮😆炸蝦卷外脆內香口,配埋泰式辣醬真係一流👍🏻椰子雞煲椰皇肉加椰青水既清甜味滲入口腔🤤充滿椰香既雞煲好味又足料,雞肉完全吸收哂既椰水精華,雞肉嫩滑,有咬口,仲隱約帶椰香tim😚酸菜魚呢個酸菜魚份量十足,兩個人都食唔哂😆魚肉嫩滑之餘又唔易散,仲好厚肉tim,湯底酸酸辣辣得黎唔會太咸,越食越上癮😋😋入面仲有薯粉、萵筍、菇類等配料,真係超足料😍時令海鮮拼盤有海蝦、蟶子、鮑魚同大蜆每款各兩隻,款款都好新鮮,特別中意蟶子大隻得黎仲好鮮甜😍而蜆一D沙都冇,整體黎講都唔錯👍🏻👍🏻頂級黑毛豬卷肉質嫩滑多汁,油脂分佈均勻,仲好有豬味😋極上騙牯牛非常軟滑又夠肉汁,帶少許微羶味,而且有嚼勁,牛味夠濃郁🤤蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍蔬菜籃有粟米、金菇、娃娃菜同生菜,而水餃皮薄,餡料係蝦肉非常爽口😚墨魚丸非常彈牙;蒿筍好爽口,帶點甜味😋
最近諾士佛臺開左間烤魚雞煲火鍋店,入面環境闊落得黎好舒服🥰

今次就同朋友試下佢地既2人套餐🤩

麻辣豬耳
豬耳好爽口之餘仲辣得好過癮😆

炸蝦卷
外脆內香口,配埋泰式辣醬真係一流👍🏻

椰子雞煲

酸菜魚

頂級黑毛豬卷
肉質嫩滑多汁,油脂分佈均勻,仲好有豬味😋

極上騙牯牛
非常軟滑又夠肉汁,帶少許微羶味,而且有嚼勁,牛味夠濃郁🤤

蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍
2022-08-17
2022-08-18 26 瀏覽
諾士佛臺新開左好多餐廳,約左buddy黎歎火鍋,點知個餐原來超多野食,真係飽過任食!我地個二人餐黎,想滋補一下揀左個藥膳雞鍋,雞件份量目測足半隻,鍋底好多藥材料,聞落超級香酒味~話就話小食,呢兩碟麻辣豬耳同涼拌蓮藕一d都唔少,咬落索索聲,少辣都好刺激!剛剛諗住開始烚下牛,酸菜魚就到。嘩!大盤到!酸菜芽菜魚肉都勁多,酸辣度好夠。因為有海鮮拼盤,我地梗係要取捨啦,最後我地兩個女仔都係食唔哂個酸菜魚。不是hea海鮮,係手掌咁長嘅時令蟶子王、貴妃蚌、鮑魚,超鮮甜又大隻~仲有肥牛拼盤、蔬菜拼盤、萵荀。不得不讚個水餃夠哂滑,餡料豐富又夠味,個墨魚丸咬落係有墨魚肉,好濃墨魚味~

個人唔食辣,朋友推介話椰子雞煲岩我呢D唔食得辣既人,間餐廳因為用全椰子水做湯底,所以好清甜! 個老闆重教我地唔好咁大火, 唔係煲到隻雞老晒。煲完出黎雞肉好爽又好食!個煲入面重加左馬蹄、紅棗呢D養生野...都以為椰子水甜,用黎打邊爐會唔會好怪,不過用呢個湯再淥埋個餐包埋既野(牛同海鮮等等)都唔錯!個2人餐包勁多野食! 個餐個小食叫左炸蝦卷。老公想食海蜇就另叫左一個小食!炸蝦卷同海蜇真係好好味!!! 之後重想講個水餃都真係幾好食! 我個人應為餐廳有個細心位係開頭會問你個豉油想要鹹定甜, 開頭唔係好明白, 咁就正路叫一鹹一甜試晒佢啦。之後佢上枱, 鹹既豉油原來個味係似沙薑豉油, 用黎點個椰子雞真係好好食!! 個豉油係餐廳煮出黎! 而甜既豉油就點水餃夾D!重有覺得佢普遍全部野食都係幾好食! 海鮮個質素呢個價錢真係唔錯, 話說係個鮑魚唔記得拎返上黎,淥耐左,拎左上黎就以為唔食得啦.... 點知都一樣食到重要唔韌! D菜都好食! 未食個餐之前,以為去牛大X呢D吃到飽會覺得抵D,點知差唔多價錢, 呢度都一樣食到超飽!另外個芒果沙冰,因為好好飲,就問個老闆點樣整到咁好飲,原來個沙冰係用原個呂宋芒打出嚟
騸牯牛肉
100%椰子水雞煲
海蜇
水餃及墨魚丸
蔬菜藍
另外個芒果沙冰,因為好好飲,就問個老闆點樣整到咁好飲,原來個沙冰係用原個呂宋芒打出嚟!唔係假芒果。
芒果沙冰
食到最後好似差D野,問個餐廳有冇甜品,因為佢地新開都未決定有咩甜品,佢地話比我試下個涼粉。個涼粉真係正,好食係因為比較煙靭,同埋真係有涼粉草嘅味,我覺得有啲清熱嘅效用,打完爐食真係幾好。希望佢第日會係餐牌度啦!
好味涼粉(期間限定)
總括黎講係好食,會帶朋友再黎食!睇得出餐廳有放心機去食物度。環境都乾淨!唔錯既用餐體驗!
樓面唔多人,但有個位係我覺得D冰陣既牛肉食完放耐左碗底有水,D侍應係拎起隻碗時,免得D碗底水滴左落其他食物度,用第2隻手乘住,呢一下真係覺得服務到位。
2022-08-15
騸牯牛肉
100%椰子水雞煲
海蜇
水餃及墨魚丸
蔬菜藍
芒果沙冰
好味涼粉(期間限定)
  • 椰子水雞煲,
平時經過士佛臺,都會見到一排好搶眼的霓虹燈。今日細心看看,先發現招聘名寫住「漁不老烤魚雞煲火鍋」原來喺一間專食烤魚、雞煲火鍋樓上餐廳。最近都無寫過魚就同朋友食上去食。餐廳中間有個live band 嘅表演臺,一問之下因為疫情關係停左。 疫情過後,遲d 會開返。佢哋除左可單點椰子雞煲、烤魚、小龍蝦、大腸鍋外。 還推出了晚市二人套餐。 有選擇困難症嘅我哋即時叫了二人套餐。星期日至四 $348位,星期五、六及公眾假期$388位。 (茶介費每位$10及加一服務費)前菜有4選1,我哋選了麻辣豬耳、涼拌蓮藕。用左川式2選1 同 4選1雞煲,換成一條烤魚。店員介紹了最少骨,肉質比較滑同肥美嘅江團魚。 肉類跟餐有頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛拼盤。 最後仲有時令海鮮拼盤、蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍。 超豐富!前菜:麻辣豬耳、涼拌蓮藕辣椒滲透豬耳及蓮藕,非常入味。集香辣、麻於一體。 豬耳及蓮藕都非常新鮮、爽口。烤江團魚店主話所有海鮮用海水養住,非常新鮮。江團魚非常滑,煎到8成熟再放出來做烤魚,食客可以食到較滑嘅魚質口感,而唔會煮到過老而令魚肉質變鞋。再配埋小辣酸菜醬汁湯底,無得頂。海鮮拼盤用碎冰做底以保持海鮮

星期日至四 $348位,
星期五、六及公眾假期$388位。
(茶介費每位$10及加一服務費)

前菜:麻辣豬耳、涼拌蓮藕

烤江團魚

海鮮拼盤
用碎冰做底以保持海鮮新鮮,有心機做過排盤比食客打卡。 海蝦非常新鮮,腳仲郁緊。 仲有蟶子、鮑魚同兩隻大蜆。非常抵食!

蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍
蔬菜籃有粟米、金菇黃芽白同生菜。水餃皮滑,蝦做餡料,蝦肉非常爽口。墨魚丸有墨魚味、非常彈牙。蒿筍翠綠色而通透,煮好後非常爽口,帶點甜味。

頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛
黑毛豬卷夠大片,脂肪比例平均,好有豬味。極上騙牯牛,唔會好似肥牛咁肥,比較健康。

呢個2人餐,其實可以3個人去食。真係食到反肚,好抵食👍🏻 條魚好大好厚肉。我哋怕熱,勁叫冰水,佢哋都比完一杯再一杯。當我哋食到滿碟都係骨,佢地都主動來幫我哋換左好幾次碟。 超好嘅服務,好貼心。
2022-08-11
  • 烤江團魚
2022-08-08 57 瀏覽
大家平日去開尖沙咀諾士佛臺,都會諗起去酒吧飲酒傾偈,諾士佛臺1號開咗間新嘅雞煲火鍋,網上邊見到食評唔錯,環境好舒服,枱與枱之間好闊落,所以今日就選擇左黎呢度打邊爐,聽職員講呢度有三間VIP房,好適合一大班朋友嚟gathering呢度有一般烤魚,辣雞煲,仲有醉雞煲同胡椒豬肚雞煲🔥胡椒豬肚雞煲 $238香港人無論天氣幾多度都好鍾意打邊爐,但因為天氣太熱,唔想食咁辣,所以胡椒雞肚煲係最好嘅選擇,湯底胡椒味好重,超多胡椒粒,就算當湯飲都唔會好重味精,湯底仲有大量豬肚,蘿蔔,蒜頭,豬肚炆到好淋好入味,蘿蔔好清甜一啲渣都冇,主角當然係個雞啦,雞肉嫩滑,唔會有雪藏味,就算滾耐左,雞肉依然咁嫩滑🔥羊肉卷 $108好濃郁嘅羊肉味,肥瘦和厚薄適中🔥鮮滑牛肉$108整得滑牛,當然要對牛肉質素好有信心先敢放上menu,牛肉經過醃製,非常嫩滑,比起美國肥牛更值得一試🔥嫩鴨血(半份)$38就算唔係食麻辣火鍋,鴨血都係火鍋絕配,鴨血質地好滑,「雪」一聲滑咗入喉嚨🔥什餃混丸拼盤 $108兩個人又想每樣試啲,叫拼盤就最適合,分別有鳳城水餃、貢丸、墨魚丸、炙燒芝士丸,水餃好足料,蝦大大粒,墨魚丸亦都係新鮮手打,貢丸香菇味

呢度有一般烤魚,辣雞煲,仲有醉雞煲同胡椒豬肚雞煲

🔥胡椒豬肚雞煲 $238

🔥羊肉卷 $108
好濃郁嘅羊肉味,肥瘦和厚薄適中

🔥鮮滑牛肉$108

🔥嫩鴨血(半份)$38

🔥什餃混丸拼盤 $108
兩個人又想每樣試啲,叫拼盤就最適合,分別有鳳城水餃、貢丸、墨魚丸、炙燒芝士丸,水餃好足料,蝦大大粒,墨魚丸亦都係新鮮手打,貢丸香菇味十足

2022-08-07 49 瀏覽
好耐冇食過烤魚,想食火鍋但又想食高質蛋白質維持下都唔知有幾多既肌肉,食魚就岩晒。湯底有麻辣,酸辣,青椒,蕃茄,蒜香,泡椒,今次揀左青椒小辣,辣味唔算強,好mild.魚就可以揀最貴既百斑、中價既沙巴龍躉、江團魚、鉗魚, 沙巴龍躉已經煎炸好更加索味索汁,肉質較結實,搭埋芫茜食更香。湯底已經有豆卜,洋蔥,豆芽,可以自己加啲寬粉。另外點左蘿蔔 。本地手切牛切得厚身,肉味濃,而家冇和牛咁肥,岩中式邊爐多啲。見好多人點即炸腐皮蝦捲又試下,幾香口,泰式酸甜醬減一減油膩。#test_tst______________________________🏠 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺)📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾........#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelh

#test_tst
🏠 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺)
📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk
#beef #hotpot #happyfriday #tgif #vibes #wine #fish
2022-08-06 30 瀏覽
Found this restaurant for a family gathering because they have separate rooms available for private event/gathering. Lobster sashimi- so fresh and everyone just couldn’t stop eating it! Once we were done with the sashimi, the lobster head was used for congee!! The congee tasted pretty good but we couldn’t finish it as it was served towards the end. Roast fish- asked for non spicy because my family can’t take spicy so we chose the garlic soup based. The fish is HUGE and very fresh! The soup based

Roast fish- asked for non spicy because my family can’t take spicy so we chose the garlic soup based. The fish is HUGE and very fresh! The soup based is perfect to be used for hotpot later on! The A4 Wagyu beef is a MUST to order as all of us couldn’t stop eating that! We also tried their razor calms and it didn’t disappoint us at all! The sizes were big and once again they were very fresh! Eating it with the soup based was perfect and no sauce was needed!

Ordered the tofu and mango smoothies. The drinks are so refreshing and especially the tofu one! Super special and highly recommend those who love to eat the tofu dessert!

Overall, this restaurant exceeded my expectation and will definitely come back
  • Tofu  smoothie
  • Roast  fish
  • A4  Wagyu  Beef
2022-08-06 30 瀏覽
估唔到去諾士佛臺除左飲野 仲開左呢間食烤魚雞煲嘅餐廳🤤 今次仲唔食飽先飽番夠本?😆 餐廳都有唔少座位 坐得都幾舒服架👍🏻我哋今次就試左原條烤魚同辣子雞乾鍋👅 原條烤魚有3款魚選擇 我哋就揀左沙巴龍躉 口味就揀左BB辣嘅酸菜🤤 上菜滾起就食得啦 湯底都幾辣架 不過好惹味 如果酸d仲正😆 龍躉好大條好厚肉 肉質好滑好肥美 2個人食到好飽😋 配菜除咗酸菜之外 仲有芽菜同埋豆卜 索哂湯好入味👍🏻辣子雞乾鍋揀左半食已經好足夠 雞件切成細細件特別香脆😆 味道都幾辣架 配菜仲有大量蓮藕 好入味👍🏻食咁多辣野最岩就叫番杯香甜鮮鳳梨沙冰飲下 唔會好甜 好解辣架🌟

我哋今次就試左原條烤魚同辣子雞乾鍋👅

Sichuan cuisine/hotpot/chicken casserole@Knutsford Terrace,TST My friend and I went to a restaurant called "YBL" (漁不老烤魚雞煲火鍋)located in 1/F, 1 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui尖沙咀諾士佛臺1號1樓.This restaurant offers wide variety of choice from hotpot, chickencasserole,spicy boiled fish...etc.This restaurant has electronic piano and mikes customers can sing if they wish!"Roasted Sabah grouper"原條烤沙巴龍躉HKD$398The grouper is fresh,sweet and flakyDeep fried and then put into the spicy sauce to roast!!Has 6 f

尖沙咀諾士佛臺1號1樓.

"Roasted Sabah grouper"
原條烤沙巴龍躉
HKD$398

Has 6 flavours to choose from.i.e.spicy,pickled chilli,pickled cabbage,garlic.fresh green pepper and tomato

6 degrees of spicyness for customers to choose from according to their preferences.

"Fengcheng dumplings"
鳳城水餃
HKD$88/8 pcs粒

With springy,bouncy sweet fresh whole shrimp wrapped inside.

Crunchy shredded bamboo shoot and black fungus as the fillings.

Yummmmmmm and value for money.recommended

"Shrimp wontons"
鮮蝦雲吞
HKD$88/8 pcs粒

The young male waiter is nice,polite and helpful.great service!
3 分鐘 (堂食)
2022-08-02 55 瀏覽
朝早返工見到有好幾個人好努力係彌敦道派傳單, 順手拎左一張見到 lunch / tea 買一送一.而且有自己鐘意嘅四川冒菜套餐. 一於lunch去試吓.打去問買一送一只可堂食, 但openrice外賣有6折. 於是立即經OpenRice落單.唔知係我太早定點, 12:00多去到已見有一枱堂食客,D員工好似仲未返齊咁,  理論上冒菜呢一類應該好快可以上餐. 但要等大約10-15分鐘先有.  而且當我離開時, 比我更早到的堂食客仍未上菜.今次點左豬雜冒菜50元.折後29元.有豬紅,豬潤,豬肚,粉腸,鮮肥腸,芽菜,包心菜,金菇呢個價錢理應無可挑釁. 但味道實在太麻麻...湯底淡, 米線及菜口感似隔夜,幾乎所有配料都係無味. 就算自己另外加了兩大匙私伙麻辣醬依然係無味.本應抱住滿心期待去食冒菜, 但絕對係失望而回.可能純粹係我太早去,廚房師傅未熱身雖然價錢平, 但應該唔會再食多次.食完感覺完全浪費哂自己個quota.
而且有自己鐘意嘅四川冒菜套餐. 一於lunch去試吓.
唔知係我太早定點, 12:00多去到已見有一枱堂食客,
今次點左豬雜冒菜50元.折後29元.
有豬紅,豬潤,豬肚,粉腸,鮮肥腸,芽菜,包心菜,金菇
呢個價錢理應無可挑釁. 但味道實在太麻麻...
湯底淡, 米線及菜口感似隔夜,
本應抱住滿心期待去食冒菜, 但絕對係失望而回.
可能純粹係我太早去,廚房師傅未熱身
雖然價錢平, 但應該唔會再食多次.
食完感覺完全浪費哂自己個quota.

2022-08-02
15 分鐘 (外賣自取)
2022-08-01 61 瀏覽
尖沙咀雞煲精選環境舒服,座位闊落,非常推薦大家黎試下。首先叫左個重慶麻辣鮮雞煲$288(一隻)(小辣)啖啖肉,雞件好大舊,份量又多,絕無偷工減料。辣味亦岩岩好。即炸腐皮蝦卷$78超香口,外脆皮,內香口,點埋泰式甜辣醬真係一流。牛胸爽$108第一次食,非常爽口,牛味亦濃,建議試下。廣島蠔$58非常驚喜,超大粒,亦好新鮮。招牌肥腸$88肥腸既味我好鐘意,所以叫左全份,一邊傾計一邊食,真係唔錯,建議大家都試下。
尖沙咀雞煲精選

環境舒服,座位闊落,非常推薦大家黎試下。

首先叫左個
重慶麻辣鮮雞煲$288(一隻)(小辣)
啖啖肉,雞件好大舊,份量又多,絕無偷工減料。辣味亦岩岩好。

即炸腐皮蝦卷$78
超香口,外脆皮,內香口,點埋泰式甜辣醬真係一流。

牛胸爽$108
第一次食,非常爽口,牛味亦濃,建議試下。

廣島蠔$58
非常驚喜,超大粒,亦好新鮮。

招牌肥腸$88

2022-07-31 52 瀏覽
香港人真系好鐘意打邊爐,無論最近有幾悶熱 ~ 每日30幾度都會開住冷氣打邊爐😅,不過甘熱梗係吾會自己買野整啦,出街食乾手淨腳,由其是一啲難處理嘅湯底就更加吾會自己整,一來吾識,二來整完已經身水身汗,無晒胃口啦打開餐牌嘅時候,本來想食烤魚,又想食雞煲,不過……最後選擇左胡椒豬肚雞煲好在無選擇錯,個湯勁好飲,夠晒多胡椒粒,飲得出系真材實料,雞件,豬肚都多,好正美國肥牛卷,好濃郁嘅油香味,肥瘦適中。大大隻嘅桶蠔,入口無渣,好味呀~雙併餃 ~ 雲吞+水餃,2款都都好味,蝦肉好彈牙。必飲嘅特飲 ~ 原隻呂宋芒果沙冰,好似飲緊芒果milk shake一樣,超濃郁海鮮都好抵食,下次搵多幾個friend黎再食過

美國肥牛卷,好濃郁嘅油香味,肥瘦適中。

大大隻嘅桶蠔,入口無渣,好味呀~

雙併餃 ~ 雲吞+水餃,2款都都好味,蝦肉好彈牙。

海鮮都好抵食,下次搵多幾個friend黎再食過

2022-07-28
  • 原隻呂宋芒沙冰
  • 美國肥牛卷
  • 胡椒豬雞雞煲
漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀).今日要推介呢個勁近諾士佛臺而且呢到唔算太貴,飲品好味!!. ▪️原條香辣烤江團魚▪️.佢有好多味揀,香辣蒜香青椒蕃茄味等,除左比較一般嘅鉗魚,仲有沙巴龍躉。我地揀左中價位同埋比較肥多肉嘅江團魚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️鵝腸·冬瓜片·鴨血·娃娃菜▪️.每次食烤魚基本上我地都會叫呢啲配料,呢到嘅鵝腸都幾新鮮洗得算乾淨,冬瓜片索味,鴨血配辣湯一流,但呢個湯唔算太辣。我地兩個人所以所有配料都叫半份,娃娃菜真係食火鍋烤魚必叫!.▪️豆腐沙冰▪️.唔係講笑呢杯野飲勁好飲,豆腐味好濃郁,唔會太甜!.📌 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號1樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)

今日要推介呢個勁近諾士佛臺而且呢到唔算太貴,飲品好味!!

▪️原條香辣烤江團魚▪️

▪️鵝腸·冬瓜片·鴨血·娃娃菜▪️
我地兩個人所以所有配料都叫半份,娃娃菜真係食火鍋烤魚必叫!

▪️豆腐沙冰▪️
唔係講笑呢杯野飲勁好飲,豆腐味好濃郁,唔會太甜!
📌 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-07-29 62 瀏覽
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦lol 呢間餐廳位於尖沙咀諾士佛臺1號1樓發現諾士佛臺新開咗間烤魚專門店環境方面又乾淨 坐得又舒服地方寬敞烤魚可以選擇鉗魚/江團/沙巴龍躉/海星斑我地就揀咗比較少骨之外,肉質厚實又鮮甜嘅沙巴龍躉湯底設有不同辣度選擇,無因為多香料蓋過魚味,好食啲魚皮即使浸過湯都脆脆地咁,十分新鮮食落都妹有牛味,佢比較試厚身有咬口,我比較鐘意食薄切見佢午市有做飯類,選擇都唔少,搵次試下先招牌川式口水雞飯酸菜魚飯川味豉椒牛肉飯川味豉椒牛肉炒淮山麵經典水煮魚片飯

發現諾士佛臺新開咗間烤魚專門店
環境方面又乾淨

坐得又舒服
地方寬敞

烤魚可以選擇鉗魚/江團/沙巴龍躉/海星斑
我地就揀咗比較少骨之外,肉質厚實又鮮甜嘅沙巴龍躉
湯底設有不同辣度選擇,無因為多香料蓋過魚味,好食

啲魚皮即使浸過湯都脆脆地咁,十分新鮮

食落都妹有牛味,佢比較試厚身有咬口,我比較鐘意食薄切

見佢午市有做飯類,選擇都唔少,搵次試下先

招牌川式口水雞飯

2022-07-27
自家製墨魚滑
沙巴龍躉
2022-07-28 43 瀏覽
豬友又帶我食雞煲,上到去餐廳都好闊落,而且又有幾間房比客人享用,好岩三五知己,我地2個人,坐邊都ok. 對住飲吧呢個位幾好,可以睇下係點樣調飲品❤️因為唔想影到其他客人,其實個位有個唱卡啦ok 既位,不過疫情就無開放,句slogan 都幾特別:我戒不了酒,而是我戒不了朋友😝☺️秘製口水雞(半隻)$128雞件好滑,大大舊又冇骨, 而且舊肉啖啖肉爽口, 味道啱啱好唔會做到太辣, 而且鍾意佢個辣椒脆脆地, 拎嚟送酒唔錯👍☺️黃金豆腐($58)外脆內軟, 豆腐勁滑又唔會一夾就散👍有陣陣嘅椒鹽味, 而且佢個外殼真係好鬆脆, 完全係食到停唔到口😋小心食既時候燙口☺️即炸腐皮蝦卷($78)炸出來後有咬口,而且蝦味重,炸到金黃色,而且個腐皮脆脆,咬落去又彈牙☺️☺️ 以上三個小食都必定要叫,因為真係好好食👍特別係嗰兩個黃金豆腐同炸腐皮卷❤️我以為食辣雞煲,所以好快就咗啤酒同豬友啤啤去,點知,豬友話今晚食藥膳雞煲😋豬友話成日見我手腳冰冷要同我補一補☺️個漏斗好好,岩好5分鐘,點完幫我地滾起就落雞,之後5 分鐘就食得👍一大隻雞,平時雞煲會真接落晒,呢個藥膳雞煲好好丫,自己慢慢落,個湯底好濃郁❤️藥膳雞煲有黨蔘,又有杞子,

☺️秘製口水雞(半隻)$128

☺️黃金豆腐($58)
外脆內軟, 豆腐勁滑又唔會一夾就散👍

☺️即炸腐皮蝦卷($78)

藥膳雞煲有黨蔘,又有杞子,唔好睇少其實夏天都要補補,個湯底聞落好香,飲落真材實料👍女仔一定要試,唔好成日食麻辣雞煲☺️

雞件大件,又好滑,5分鐘滾起再吃又完全熟透❤️

☺️原隻呂宋芒沙冰
必叫飲品,綿綿沙冰,又粒粒甜甜大大的芒果,一飲之下透心涼,原隻芒果值得一讚

美國肥牛卷($118)

肥瘦分明,而且用筷子响卷口都淥,淥一淥放落口,牛味重又滑👍

好鍾意呢個茶煲,以為係熱水,原來係淡淡清香玄米茶👍

下次要再約女性朋友再來聚聚❤️❤️
  • 美國肥牛卷