2024-04-15
近排好想食烤魚同串燒 見到荃灣大鴻輝新開咗一間 決定放醒約埋朋友一齊嚟試下🥳🥳一出lift就見到啲裝修勁有誠意😍😍 超級靚 好有有80年代vintage 風嘅感覺🥳入到去餐廳內部更加有驚喜 每一個細節裝修位都做得好好💪🏻💪🏻 仲會有啲打燈 超有feel😍Book左6:30平日 一開始都仲未好多人 到七點左右已經開始爆場 所以真係要提早book定!坐低之後就QR code落單食物款式都算多 即刻試吓推薦嘅香辣烤魚🌶️今次揀咗江團魚🥳一上菜已經feel到好香!魚都算好大條 份量都好足 兩個人食真係好夠💖 因為想嗌其他串燒 所以就冇加到其他餸本身配料包咗少少菇同蓮藕 如果其他配料就要另外再叫啦~串燒就揀咗黑椒豬頸肉 $28/2串雞腎 $28/2串同埋孜然口味嘅濕辣牛肉🌶️$48/5串啲串燒都好香好夠味!!建議大家一上菜要即刻食 熱辣辣食喺最好味,而且仲有少少脆口最推薦係雞腎😍😍 好有口感👍🏻 黑椒豬頸肉就燒得好平均!完全冇燒到燶咗~另外再加咗個本身好鍾意食嘅燒茄子$36😍$36嚟講都算抵食 份量唔少,而且燒得好香 蒜味同埋辣椒味都落得啱啱好😝 鍾意食茄子嘅一定要點!最後再加咗個花甲年華$48花甲
坐低之後就QR code落單
食物款式都算多
即刻試吓推薦嘅香辣烤魚🌶️今次揀咗江團魚🥳
一上菜已經feel到好香!
魚都算好大條 份量都好足 兩個人食真係好夠💖
因為想嗌其他串燒 所以就冇加到其他餸
本身配料包咗少少菇同蓮藕 如果其他配料就要另外再叫啦~
串燒就揀咗
黑椒豬頸肉 $28/2串
雞腎 $28/2串
同埋孜然口味嘅濕辣牛肉🌶️$48/5串
啲串燒都好香好夠味!!
建議大家一上菜要即刻食 熱辣辣食喺最好味,而且仲有少少脆口
最推薦係雞腎😍😍 好有口感👍🏻
黑椒豬頸肉就燒得好平均!
完全冇燒到燶咗~
另外再加咗個本身好鍾意食嘅燒茄子$36😍
最後再加咗個花甲年華$48
花甲數量唔算多 不過味道都好唔錯蒜同埋辣椒都好多 好啱鍾意食重口味嘅人!
飲品方面叫咗一杯Maisel’s Weisse Original+手打鴨屎香檸檬茶
啤酒好大支 同串燒完全係最佳配搭🥰
手打鴨屎香檸檬茶就叫咗少甜 覺得啱啱好味道唔會太甜又太酸!
而且個造型好靚 好似一杯Mocktail!💖🤣
最後食到中途7:30 因為星期三仲有歌唱比賽 可以聽到人哋現場唱live 氣氛都好好 而且啲職員仲會派啲應援棒比食客🥰🥰 真係好似去咗睇演唱會🎶 鍾意聽歌嘅又想同朋友chill 真係一個好好嘅聚會地方😍
最後埋單$700左右 但係由6:30就坐到9點幾 每人$350
感覺性價比高👍🏻因為仲可以聽吓歌 傾吓偈啲時間真係過得好快!
推薦俾鍾意食串燒烤魚又鍾意聽歌嘅朋友😍😍 有機會一定會再去