2024-03-16 178 瀏覽
呢個天氣就係想食啲熱辣辣嘅嘢🤭呢間喺荃灣新開嘅重慶烤魚,係參考拉斯維加斯娛樂場嘅裝修,夜晚仲有Live Band,可以同侍應交低想點咩歌,即場點歌都可以㗎 !邊食邊傾邊飲酒再聽住美妙嘅音樂,實在係一大享受😳招牌香辣烤魚大大條肉質鮮嫩,而且真係冇乜骨,啖啖肉食得好爽!整體辣到唔會話食唔到,個底仲有蓮藕萵筍等配料。唔同類型嘅串燒同埋燒烤都非常值得一試,試咗佢哋嘅即燒安格斯西冷仲有蜜糖燒雞翼,即叫即燒熱辣辣好正啊😛
呢間餐廳主打五種口味嘅重慶烤魚,有辣有唔辣🐠另有即叫即燒嘅炭火燒烤,特別係湛江著名濕辣牛肉串同多款烤海鮮🔥仲有錫紙兜小食,例如麻辣鴨血、花甲粉絲等😋💗山城毛血旺烤魚江團魚($328)原條江團魚足足有兩斤重,預先煎香魚身再放湯,魚肉嫩滑鮮美,而且魚骨少🐟 放咗大量芹菜、芫茜、紫洋蔥、辣椒同藤椒,湯底濃郁,辣味同麻香適中,食十小辣嘅人都食到🌶️底下有鴨血、牛栢葉、炸午餐肉、花生芽、蓮藕片、蒿荀,配菜越煮越入味🍖💗特色鹽焗馬友($228)原條馬友超級大條,以鹽焗方式烹調更能保持魚肉嫩滑多汁,魚味濃有鮮味,油脂豐富🐟輕輕蘸上表面嘅粗鹽吊起咸香🧂💗新西蘭肉眼排配薯條($168)肉眼排煎得啱啱好Medium ,肉心依然係粉嫩,食落軟腍又juicy,好重牛味🥩伴碟仲有金黃香脆嘅粗薯條🍟💗燒元貝($150/ 6隻)元貝超級大粒,肉厚鮮甜,加咗大量蒜蓉同蔥花一齊燒,非常惹味🧄💗土豆片($24/ 2串)炸薯仔片卜卜脆,越食越上癮🥔💗苕皮($24/ 2串)苕皮則係用紅薯粉搓成嘅餅皮,食落煙韌Q彈,口感又幾過癮🫔💗翠肉瓜($26/ 2串)翠肉瓜清脆多汁,孜然粉調味帶點辣🥒💗香辣魚皮($28)涼拌魚皮爽脆又滑,麻

💗山城毛血旺烤魚江團魚($328)
山城毛血旺烤魚

💗特色鹽焗馬友($228)
特色鹽焗馬友

💗新西蘭肉眼排配薯條($168)
新西蘭肉眼排配薯條

💗燒元貝($150/ 6隻)
燒元貝

💗土豆片($24/ 2串)
炸薯仔片卜卜脆,越食越上癮🥔
💗苕皮($24/ 2串)
苕皮則係用紅薯粉搓成嘅餅皮,食落煙韌Q彈,口感又幾過癮🫔
💗翠肉瓜($26/ 2串)
翠肉瓜清脆多汁,孜然粉調味帶點辣🥒
烤串

💗香辣魚皮($28)
涼拌魚皮爽脆又滑,麻辣汁夠辣夠醒胃🥙
香辣魚皮

💗燒大大茄子($36)
烤茄子超級大條,食落軟綿多汁,用上大量蒜蓉、孜然粉、辣粉調味,非常入味🍆
燒大大茄子

💗酸奶糍粑($48)
糍粑炸至外脆內Q糯,入面包住流心酸奶醬,分別有原味、芝麻、芋頭、抺茶等口味🍡
酸奶糍粑
新西蘭肉眼排配薯條
燒元貝
烤串
香辣魚皮
酸奶糍粑
2024-03-05 254 瀏覽
今晚我盡地主之誼,帶著自游行來港的表哥到本地新開的烤魚店享用晚餐。這烤魚店位於荃灣眾安街55號大鴻輝中心6樓,店名~<漁樂場>。漁樂場烤魚店開業剛幾個月,店內裝修豪華,華麗的燈光與音樂結合,以及大銀幕的熱開歡愉氣氛,讓我們彷彿置身於一個繽紛的舞台。在<漁樂場>裡,我們品嚐了多道美味的菜餚。首先,我們點了一份香嫩的羊肉串及羊架,羊肉入口即化,配合店內提供的特製醬料,味道更加美味。此外,我們還品嚐了一道香辣可口的孜然牛肉,牛肉鮮嫩多汁,孜然的香氣和辣椒的刺激,讓我們的味蕾充份享受。至於飲品方面,表哥點了杯品爆檸西西茶,是一杯酸甜清涼的凍飲。我點了一杯藍妹啤酒,酒香中帶著一絲苦澀,讓我放鬆身心。當然,烤魚店的招牌菜品絶不能錯過,我們點了一盤江團烤魚,這道菜在烤魚店中可是極具特色的,魚肉鮮美,醬汁濃郁,加上炭火的烤製,讓我們在每一口都感受到一種獨特的鮮美。除了美味的菜餚,這家烤魚店還有歌手駐場演唱,有伴奏和音樂配合,更有射燈和大銀幕能製造出熱開歡愉的氛圍。每一首歌曲都讓人憶起美好的時光,讓我們在享受美食的同時,也享受了美好的音樂。經過一個晚上的享受,我們感受到了

經過一個晚上的享受,我們感受到了這家烤魚店的用心經營,不只提供了美味的菜餚,更為我們營造了一個愉悅的用餐環境。盡地主之誼,帶表哥到這家烤魚店,絕對是個美妙的晚餐體驗。
2024-03-04 670 瀏覽
荃灣市中心🐟新派烤魚🔥更Chill享受🎉講到烤魚一般諗起環境比較有鄉土味果種😂荃灣飲食天堂👉🏼大鴻輝中心就有一間反傳統玩味烤魚店💡✨漁樂場✨食住烤魚🐟飲啤酒🍻聽Live Band🎤絕對係任性級晚餐🥰約埋三五知己勁適合👯‍♂️...✨漁樂場✨Chill級享受🎉流行樂之中食烤魚🎸一齊睇下窮煮婦食左D咩💁🏻‍♀️🔸香辣烤魚(江團) $𝟛𝟚𝟠江團大條啖啖魚肉🐟少骨又唔腥👍🏼魚皮烤得有焦香味🔥怕食魚既窮婦都覺得正💯鍋底有大量萵荀蓮藕🎋唔洗驚食唔飽🙈🔸孜然濕辣牛肉(5串) $𝟜𝟠薄切嘅牛肉片烤完都嫩口❤️孜然香✖️淡淡香辣🌶️真心超上癮🥹5串唔夠‼️🔸差點失傳的豆腐串🅼🆄🆂🆃 🆃🆁🆈 $𝟚𝟜/𝟚串千層嘅口感好特別😳炸過再烤嘅口感外脆內滑💥外層醬汁甜甜💓好似食緊冰豆腐一樣多汁好食💦🔸燒大大茄子$𝟛𝟞茄子烤過依然濕潤🍆經典燒烤點必食架啦🥳配埋啤酒冇得輸🍻❣️最後:食完咁重味之後👉🏼完全唔口渴💦淨係呢點已經足吸質素認證💯抵讚👍🏼
荃灣市中心🐟新派烤魚🔥更Chill享受🎉

2024-02-24
濕辣牛肉
差點失傳的豆腐串
燒大大茄子
最近見到有好多人介紹呢間餐廳特別之處係佢每晚7點都有歌手駐場表演歌手把聲出乎意料 唱舊歌唱出故事咁加上似係拉斯維加斯娛樂場裝潢仲有現場霓虹燈光 令到成個氣氛好好好適合一大班人嚟食住串燒飲酒傾計間嘢仲要開到凌晨三點 可以慢慢享受我哋叫咗以下幾樣嘢食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. 皇牌藤椒烤魚(江團)江團係指魚嘅種類 另外仲有黔魚可揀味道分為辣嘅招牌香辣烤魚、山城毛血旺烤魚唔辣就有惹味蒜香烤魚、秘制醬香烤魚個人唔係幾食得辣 所以揀咗青藤椒冇咁辣嚟到有個大爐烤住條魚 等佢煮8分鐘味道會更濃郁好鐘意藤椒有少少麻香 但又唔會搶晒啲味辣嘅刺激程度比花椒細 用嚟煮魚完全唔腥魚肉都好易起 唔會食到有骨黐住熱辣辣又軟嫩嘅魚肉 充滿鮮香舒麻湯汁其實好想要碗白飯XD2. 燒春雞配薯條見到呢個係新菜單 鍾意食雞嘅我當然要試果然係冇叫錯 因為好少餐廳係整到咁好食嚟到嗰陣已經熱辣辣啦 用刀切開嗰陣真係見證住佢啲肉汁流落隻碟度同埋啲熱煙即刻冒上嚟 雞皮微微焦香肉質好似春雞嘅年齡咁年輕嫩滑配埋炸到啱啱好嘅薯條 唔會淋晒/太硬外層酥脆 內裡保持到柔
最近見到有好多人介紹呢間餐廳
特別之處係佢每晚7點都有歌手駐場表演
歌手把聲出乎意料 唱舊歌唱出故事咁
加上似係拉斯維加斯娛樂場裝潢
仲有現場霓虹燈光 令到成個氣氛好好
好適合一大班人嚟食住串燒飲酒傾計
間嘢仲要開到凌晨三點 可以慢慢享受
我哋叫咗以下幾樣嘢食
1. 皇牌藤椒烤魚(江團)
江團係指魚嘅種類 另外仲有黔魚可揀
味道分為辣嘅招牌香辣烤魚、山城毛血旺烤魚
唔辣就有惹味蒜香烤魚、秘制醬香烤魚
個人唔係幾食得辣 所以揀咗青藤椒冇咁辣
肉質好似春雞嘅年齡咁年輕嫩滑
配埋炸到啱啱好嘅薯條 唔會淋晒/太硬
外層酥脆 內裡保持到柔軟口感
燒春雞配薯條
3. 東北燒烤(雞腎、韮菜)+港式炭烤(雞軟骨)
串燒都有分成兩種 滿足大眾唔同需求
兩者嘅烤制方式同口味有啲唔同
東北燒烤口味偏重 叫咗雞腎同韮菜
上面都會灑上好多辣椒粉同其他調味料
港式炭烤口味相對溫和 叫咗雞軟骨
冇咩調味料而突出佢嘅原汁原味
串燒配埋佢嘅手工啤酒 好爽~
東北燒烤/港式炭烤(2串)
4. 超級水果茶+手工啤酒 Goose Island Angel goose 5%
水果茶好大杯 有好多唔同水果果肉喺入面
包括百香果、檸檬、菠蘿、西瓜、哈密瓜、藍莓
望落豐富多彩 飲落感覺都好清新多汁
甜甜哋又帶有微酸 令人開胃 好解油膩
手工啤酒杯內透出金黃色調 望落感覺清澈
少少麥芽甜味 帶有花香同柑橘嘅香氣 幾易入口
而且酒精度數唔高 好啱小酌移情
超級水果茶
Goose Island Angel goose  5.0%
2024-02-25
燒春雞配薯條
東北燒烤/港式炭烤(2串)
2024-02-17 266 瀏覽
第一次係香港遇到一個咁正嘅場。真係好有feel。藤椒烤魚:呢道菜以新鮮魚為主,搭配藤椒同香料烤製而成。魚肉鮮嫩多汁,藤椒嘅香氣同微辣嘅口感增添咗豐富嘅風味,令人回味無窮。而且店鋪非常足料,有好多香菜係面增加香味。蒜香燒茄子:茄子經過烤製後,外皮香脆,內部柔軟。蒜香嘅味道同茄子嘅自然甜味完美結合,帶嚟濃郁嘅風味。呢道菜作為素食選擇或者配菜都非常出色。串燒韭菜:韭菜經過串燒處理後,口感鮮嫩,帶有微微嘅焦香味。韭菜嘅獨特香氣同嫩脆嘅質地相得益彰,成為一道簡單但美味嘅小吃。鮮磨山葵濕辣牛肉串:嫩牛肉搭配新鮮磨碎嘅山葵作調味。牛肉鮮嫩多汁,山葵嘅辛辣形成咗美味嘅組合,帶嚟一種令人垂涎欲滴嘅口感。魷魚鬚:魷魚鬚經過烤製後,外皮酥脆,內部嫩滑。搭配適度嘅調味料,帶嚟豐富嘅風味同口感。超級水果茶:呢款茶以百香果為主要成分,搭配其他新鮮水果,例如西瓜,哈密瓜,菠蘿,藍莓,提供咗清爽嘅口感同豐富嘅風味。佢係一種解渴又美味嘅選擇,無論係喺炎炎夏日定係冬季,都可以帶嚟愉悅嘅享受。香濃啤酒:呢款啤酒具有香氣濃郁同口感豐滿。佢帶嚟一種令人陶醉嘅滋味,啱哂做下酒菜或者同朋友一齊品味。現場仲有歌手係度唱歌,邊食飯邊聽
第一次係香港遇到一個咁正嘅場。真係好有feel。

現場仲有歌手係度唱歌,邊食飯邊聽歌簡直係一種享受。
2024-02-12 251 瀏覽
烤魚食得多,但係咁好環境氣氛下食真係第一次!因為係樓上鋪所以場所非常大,又可以睇波、又可以聽Live Band Show 真係一個唔錯體驗👍🏻🤩尼位歌手唱歌好好聽!聽聞星期六、日、一會係到唱歌,weekends 會係到證明歌手有返咁上下人氣🤣✨蒜香烤江團魚因為唔食得辣所以店員推薦我地食蒜香味烤魚,江團魚肉質鮮嫩魚骨較少,魚面大量芫荽覆蓋住😂,撥開之後喺魚皮上有大量蒜蓉😍蒜蓉味香氣撲鼻味道,魚肉鮮嫩多汁。✨茄子蒜蓉烤茄子當然必嗌😍茄子口感軟滑軟滑🤤蒜蓉香味濃郁,非常惹味✨羊肉串孜然香味既羊肉串一啲都唔羶🤤再食多幾串都得!✨黑椒豬頸肉呢款豬頸肉串燒同平時食嘅好唔同,肉質口感軟軟腍一啲都唔彈牙😂唔講真係唔知食緊豬頸肉✨濕辣牛肉濕辣牛肉有四種味道可選擇,而我哋揀咗孜然口味,微辣的孜然香料真係氣味芳香,令人食唔停口,牛肉肉質嫩滑,食落口感偏薄,整體不錯!✨超級水果茶尼杯水果茶性價比超高,份量十足茶味清香,內有西瓜、哈密瓜,菠蘿等新鮮水果,飲完之後仲可以食埋水果真係非常解膩🤤✨Stella Beer 食烤魚串燒同埋睇波,梗係要嗌返杯啤酒啦😋

✨蒜香烤江團魚
因為唔食得辣所以店員推薦我地食蒜香味烤魚,

✨茄子

✨羊肉串
孜然香味既羊肉串一啲都唔羶🤤再食多幾串都得!
✨黑椒豬頸肉

✨濕辣牛肉

✨超級水果茶
✨Stella Beer
食烤魚串燒同埋睇波,梗係要嗌返杯啤酒啦😋
2024-01-22
2024-02-07 681 瀏覽
星期六晚同朋友去左大鴻輝呢間都系新開烤魚-串燒🐠個場越夜越full環境寬敞 同朋友食野吹水夠哂氣氛👍🏻最加分系個Live Band! 唱beyond 張學友既歌勁有feel‼️仲要成場都會一齊唱🥳烤魚有幾種味可以簡,辣唔辣都可以簡唔辣有蒜香/醬香我地簡左醬香~~條魚系江團魚 唔多骨啖啖肉👍🏻又唔鞋唔同既配料 都帶出個味道 超香孜然牛肉(5串)黑椒豬頸肉唔系我想像中既豬頸肉 如果個肉可以厚少少 會有咬口d 豚肉蒜心串燒茄子大推 茄子夠大份 味道夠哂份味 唔會燒得太乾水果茶唔會太甜 唔似落左糖漿 d水果都鮮甜Stella $78串燒烤魚一定配啤酒 薯粉建議一定要早叫早d放 要煮到煙煙韌韌都要d時間 見到隔離枱整公仔麵都唔錯🥰🥰整體黎講 氣氛一流 中意食烤魚都不仿一試☺️☺️
星期六晚同朋友去左大鴻輝
呢間都系新開烤魚-串燒🐠
個場越夜越full
環境寬敞 同朋友食野吹水夠哂氣氛👍🏻

最加分系個Live Band!

唱beyond 張學友既歌勁有feel‼️
仲要成場都會一齊唱🥳

烤魚有幾種味可以簡,辣唔辣都可以簡
唔辣有蒜香/醬香
我地簡左醬香~~

條魚系江團魚 唔多骨啖啖肉👍🏻又唔鞋
唔同既配料 都帶出個味道 超香

孜然牛肉(5串)

黑椒豬頸肉

建議一定要早叫早d放 要煮到煙煙韌韌都要d時間
見到隔離枱整公仔麵都唔錯🥰🥰

整體黎講 氣氛一流 中意食烤魚都不仿一試☺️☺️
2024-02-05 156 瀏覽
今日同朋友一齊去荃灣逛街,在Openrice發現一間live music餐,價錢適中。我哋入到去餐廳發現真係好复古,好懷舊舞廳feel😆 我未試過食川餐好得聽歌,好好氣氛好享受食飯的過程。1.Stella Artois 先黎杯啤酒🍻先2.青椒烤魚 (美味好香,條魚有炸過烤過,而且條魚好大條,底部有小量蔬菜🥬)不過我重口味😏 煮耐啲更入味。3.蒜蓉茄子🍆(蒜蓉好香,好多!真係推介,茄子肉好軟而不乾)4. 魷魚、牛油豆(牛油豆雖然係油,但真係好好食,好香,啲牛油係個口游來游去)5.濕牛肉串燒(平日食個啲乾身 呢個濕都係第一次,但又真係幾好食,牛肉好滑)6. 水果茶(食親必要的飲品🍸)

1.Stella Artois 先黎杯啤酒🍻先

6. 水果茶(食親必要的飲品🍸)
2024-02-05 78 瀏覽
最近真係經常食烤魚呢日收早就同朋友過黎試下上網見環境唔錯,而且又有幾有live band 可以聽下歌,飲返杯一出電梯已經見到好多霓虹燈 好有情調 打卡一流 烤魚有六款口味選擇,包括香辣、藤椒、醬香、蒜香同毛血旺,今次揀咗毛血旺,魚方面有江團同黔魚選擇揀左江團魚鐘意佢肉質較結實帶嫩,,上左枱再煮多8分鐘更加入味 ,毛血旺入味又夠嫩滑入面仲有午餐肉,花生苗,蓮藕,窩筍,芹菜,紫洋蔥,越滾越惹味除咗烤魚串燒都係必叫,叫左幾款試下黑椒豬頸肉魷魚鬚青椒釀蝦滑鮮磨山葵牛肉魷魚鬚燒得勁香口,配啤酒一絕另外鮮磨山葵牛肉最有特色,口感好特別 超級水果茶好解辣,入面仲有好多款水果黎到點少得啤酒
最近真係經常食烤魚
呢日收早就同朋友過黎試下

一出電梯已經見到
好多霓虹燈 好有情調 打卡一流

除咗烤魚串燒都係必叫,叫左幾款試下
黑椒豬頸肉
魷魚鬚
青椒釀蝦滑
鮮磨山葵牛肉

魷魚鬚燒得勁香口,配啤酒一絕
另外鮮磨山葵牛肉最有特色,口感好特別

超級水果茶好解辣,入面仲有好多款水果
黎到點少得啤酒
2024-02-04 88 瀏覽
自己本身好鍾意音樂餐廳。係社交平台見到呢間位於荃灣嘅餐廳,可以邊食烤魚,邊聽live band,於是同朋友一齊去試。餐牌上有好多唔同嘅嘢食,任君選擇。烤魚方面,我哋揀咗唔辣嘅秘製醬香烤魚。烤魚上到嚟就好香,上面鋪滿曬花生。秘製醬係用花生熬煮,味道有啲似沙茶醬。江團魚食落好滑,同秘製醬嘅味道好夾。食落有少少甜甜地嘅味道,十分推薦。我哋另外仲嗌咗川粉同虎蝦滑。胡麻黑椒牛肉牛肉上淋咗好多胡麻黑椒汁,每一啖都食到黑椒味豚肉蒜心卷外層係豚肉,中間係蒜心。食落有驚喜,豚肉同蒜心嘅味道好夾,值得一試。菠蘿的海雖然外表同一般嘅燒菠蘿冇分別,但係食落俾佢嘅味道驚艷。下次再嚟都一定會嗌。羊肉串食落有好香嘅羊騷味,鍾意食羊嘅朋友可以一試。爆檸西西茶外型好吸引,飲落甜甜哋,仲可以食到粒粒西瓜。超級水果茶好大杯,飲落好fresh。而且入面有唔同嘅水果,例如西瓜、菠蘿、百香果等等,鍾意水果茶嘅朋友必嗌。live band嘅歌手唱歌好好聽。店員仲派咗發光棒,可以一邊揮棒,一邊聽歌,充滿氣氛。

胡麻黑椒牛肉
牛肉上淋咗好多胡麻黑椒汁,每一啖都食到黑椒味

豚肉蒜心卷

菠蘿的海

羊肉串
食落有好香嘅羊騷味,鍾意食羊嘅朋友可以一試。

爆檸西西茶
外型好吸引,飲落甜甜哋,仲可以食到粒粒西瓜。

2024-02-01 111 瀏覽
一入到餐廳已經覺得好有氣氛估唔到平日未夠7點已經有歌手喺到唱歌,仲幾好聽餐廳都幾大,仲有卡位餐牌朋友飲啤酒 Stella, 而我就揀咗呢排好hit嘅手打鴨屎香檸檬茶隻味都幾香,好飲,真係同普通檸檬茶有分別孜然牛肉夠哂辣正!豚肉韮菜花卷好香韮菜味,豚肉都燒得好食,上面都有啲辣粉青椒釀蝦滑呢個都燒得好食,青椒都係有少少辣,好過癮翠肉瓜夠新鮮!仲燒得好靚,咬落仲有水份唔會乾哂藤椒烤魚(江團)朋友第一次食烤魚,見藤椒咁特別又係皇牌所以就揀咗呢款!一送到上嚟已經哇~真係好大條魚,絕對夠2個人食基本上都係得返啲大條嘅骨,唔洗驚食魚好難處理魚肉好滑,藤椒隻味就辣辣地,唔會話勁辣勁麻啱哂我入面仲有啲佛手瓜、蓮藕同花生芽,煮耐咗就好入味歌手仲唱得好聽,又有食客肯上去一齊唱,氣氛都幾好咁啱有人生日仲會唱生日歌有機會一定會再嚟食
一入到餐廳已經覺得好有氣氛

估唔到平日未夠7點已經有歌手喺到唱歌,仲幾好聽

餐廳都幾大,仲有卡位

餐牌

隻味都幾香,好飲,真係同普通檸檬茶有分別

孜然牛肉
夠哂辣
正!

豚肉韮菜花卷
好香韮菜味,豚肉都燒得好食,上面都有啲辣粉

青椒釀蝦滑
呢個都燒得好食,青椒都係有少少辣,好過癮

翠肉瓜
夠新鮮!仲燒得好靚,咬落仲有水份唔會乾哂

藤椒烤魚(江團)
朋友第一次食烤魚,見藤椒咁特別又係皇牌所以就揀咗呢款!
一送到上嚟已經哇~
真係好大條魚,絕對夠2個人食

基本上都係得返啲大條嘅骨,唔洗驚食魚好難處理

魚肉好滑,藤椒隻味就辣辣地,唔會話勁辣勁麻
啱哂我

入面仲有啲佛手瓜、蓮藕同花生芽,煮耐咗就好入味

歌手仲唱得好聽,又有食客肯上去一齊唱,氣氛都幾好
咁啱有人生日仲會唱生日歌

有機會一定會再嚟食
2024-01-19 212 瀏覽
荃灣唔知食咩好,又係黎到大鴻輝搵食,見到有間新開餐廳「漁樂場」就一於試下!一入到去比個環境震撼到,好似成個大casino咁,仲有個舞台,就連唔係星期六日紅日都會有人現場唱歌,好有feel呢到話就話主打烤魚,但其實仲有其他串燒都勁出色!鮮磨山葵濕辣牛肉,牛肉勁軟身肉味香,鮮山葵唔會勁辣,食落又幾match好有新意青椒蝦滑、豬頸肉都調味得好好,唔會燒到太老咬落好硬仲有個「差點失傳的豆腐串」都好impressive外皮燒到少少脆身,入面係硬豆腐,面頭啲醬汁先係精粹,咸咸甜甜好好味!主角椒辣烤魚,上左枱再煮多8分鐘更加入味,一路聞住啲香味已經蠢蠢欲動條魚本身烤過,魚皮見到勁脆身,而家仲要好細心咁開左邊,唔洗反黎反去先食到啲肉魚肉勁軟身,就算一直煮都唔會變老,而且湯汁勁濃索晒味,好入味!鴨屎手打檸檬茶,酸酸甜甜好香青檸味估唔到呢到都有精釀啤酒,見到隔離枱仲有tower,叫埋一大班朋友黎飲酒食野一流!

呢到話就話主打烤魚,但其實仲有其他串燒都勁出色!

青椒蝦滑、豬頸肉都調味得好好,唔會燒到太老咬落好硬
仲有個「差點失傳的豆腐串」都好impressive

鴨屎手打檸檬茶,酸酸甜甜好香青檸味

2024-01-18 185 瀏覽
現場亦會有即場Live Band,除咗會唱不同經典歌曲之外,仲會可以俾食客點歌,中意唱歌嘅朋友仲可以上台唱返幾句添!重點推介 - 濕辣牛肉串:肉質鮮嫩多汁,外表微焦,入口即化。濕辣醬汁融合香辣味,令人食指大動。辣度適中,增添風味層次。絕對是串燒界的亮點之一,值得一試!有歌聽、有波睇,點少得要配合啤酒呢?呢度有唔同毫升嘅啤酒任君選擇,三五知己都可以一邊傾計、一邊飲酒,正!孜然羊肉串:香氣撲鼻,肉質嫩滑,孜然香料恰到好處,美味中帶有微辣的風味,令人愛不釋手。必吃的串燒之一!五花腩串燒:肥瘦相間,口感豐富,烤至外脆內嫩,脂肪融化在口中,香嫩多汁,絕對讓人欲罷不能。鴨吞串燒:鴨肉鮮嫩,搭配獨特的調味醬汁,口感豐富,入口即化,深受喜愛,是串燒中的經典選擇。山城毛血旺江團魚:湯頭濃厚,多種配料豐富,毛血旺與江團魚完美結合,口感鮮美,辣度適中,令人回味無窮。必點的美食選擇!烤魚入邊仲有好多唔同嘅配料,真係好抵食

烤魚入邊仲有好多唔同嘅配料,真係好抵食
氣氛high爆🥳烤魚串燒專門店🐟🍢唱歌魔術Live show🎤🪄開到凌晨3點🤤聚會首選🍻💯#sdm荃灣 #sdm小店 #sdm港式 #sdm中餐 #sdm宵夜 💎 招牌香辣烤魚 (江團魚) $328必食💯💯 (😋:8.3/10)👍🏻:其實有好多口味:香辣、藤椒、醬香、蒜香同毛血旺,選擇困難症嘅我哋就揀咗人哋招牌配搭,香辣配江團魚呢個啱晒香港人🇭🇰真係有香辣味,但又唔會太辣🌶️而且魚肉都好實淨,唔會霉霉爛爛🤩條魚其實好大條🐟而且鍋底本身已有大量芫荽、紫洋蔥、酸菜、萵筍、蓮藕等等,兩個人食其實都會飽9成🤣🤣👎🏿:。💎 燒羊架 🍖 $38必食💯💯 (😋:8/10)👍🏻:燒得唔錯,幾香羊騷味🤤🤤👎🏿:。💎 鮮磨山葵牛肉(5串) $48可以一試✅(😋:7.5/10)👍🏻:第一次食呢個配搭💚🍖但係Wasabi嘅份量真係太多了🤭全部食晒一定咳到傻咗🫣同埋超級攻鼻👃🏻🤥👎🏿:。💎 原條燒茄子 🍆$36可以一試✅(😋:7.9/10)👍🏻:茄子好大條🍆調味唔錯😍食串燒我最鍾意食茄子👎🏿:。💎 黑椒豬頸肉(2串) $28可以一試✅(😋:7.5/10)👍🏻:同我想像中嘅豬頸肉唔同感覺,燒得好焦脆,極重油香,口感

💎 招牌香辣烤魚 (江團魚) $328
必食💯💯 (😋:8.3/10)

💎 燒羊架 🍖 $38
必食💯💯 (😋:8/10)
👍🏻:燒得唔錯,幾香羊騷味🤤🤤

💎 鮮磨山葵牛肉(5串) $48
可以一試✅(😋:7.5/10)

💎 原條燒茄子 🍆$36
可以一試✅(😋:7.9/10)
👍🏻:茄子好大條🍆調味唔錯😍食串燒我最鍾意食茄子

💎 黑椒豬頸肉(2串) $28
可以一試✅(😋:7.5/10)
👍🏻:同我想像中嘅豬頸肉唔同感覺,燒得好焦脆,極重油香,口感比較乾身🥓不過份量超多🈵好大串

💎 霸氣芒果(冰沙) $45
正正常常👌🏻(😋:7/10)
👍🏻:如果唔食得辣嘅記得嗌呢杯😂🤭因為又凍又甜非常解辣!
👎🏿:。

💎 Goose Island Hoppy Lager 5.0% (450ml) $98
值得一試‼️(😋:8/10)
👍🏻:呢款啤酒清清地,算係冇乜麥味嘅啤酒
👎🏿:。

㊙️講真,其實嚟呢度真係主要食氣氛🎉呢到前身係戲院🎞️佔地有9000尺,以拉斯維加斯娛樂場為主題💫勁多打卡位📸氣氛真係超正🎊無論你係兩個人嚟吹水😙又好一大班人都好🥳😆完全啱feel,小妹覺得真係值得一試‼️(不過如果鍾意靜嘅朋友就可能唔啱了🙈)

環境:9.5/10
服務:8/10
價錢:人均$300
性價比:8.1/10

📍 漁樂場 (荃灣)
荃灣衆安街55號大鴻輝(荃灣)中心6樓

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳📍🍽帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #荃灣cafe #荃灣黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #荃灣海之戀 #荃灣食咩好 #漁樂場 #大鴻輝中心 #漁樂場grillandbooze #漁樂場band