2023-11-18 160 瀏覽
$988(2位)這次晚市的二人套餐帶給我們一場美食的盛宴。首先,前菜的選擇非常豐富。串茄核桃沙律帶來了豐富的口感,茄子的綿密與核桃的香脆完美結合,讓人驚艷。茅台醉鮑魚則展現了高級食材的獨特風味,茅台醉香與鮑魚的鮮美交織在一起,令人回味無窮。普寧布包豆腐則帶來了清新的口感,豆腐的柔軟與布包的酥脆相得益彰。接下來是湯品,胡椒豬肚湯。這道湯品以豬肚熬煮而成,搭配上胡椒的香辣,帶來了濃郁的滋味,讓人胃口大開。主菜方面,日本椒仔炒嫩牛是一道絕佳的選擇。嫩牛肉的鮮嫩與日本椒仔的香辣相互融合,口感豐富多樣,讓人回味無窮。碧綠川椒雞則展現了川菜的獨特風味,雞肉的鮮嫩與川椒的辣爽相得益彰,令人食指大動。作為主食,蜆肉鵝肝炒飯帶來了豐富的口感。鵝肝的鮮香與蜆肉的鮮甜結合在一起,炒飯的香氣四溢,令人垂涎欲滴。最後,甜品的燕麥一口薯作為結束,帶來了一絲清甜。燕麥的香脆與薯的柔軟相互交融,給人一種舒適的口感。
$988(2位)

2023-11-16 160 瀏覽
今晚同朋友仔一齊來到🚇 iSquare 食晚飯,見到呢間新開🎊嘅潮州菜館陳設幾有氣派🥰,又有啱我哋心水嘅二人餐🥢,就當然要試吓佢。串茄🍅核桃沙律🥗幾特別,佢哋係細細粒嘅🍅串茄仔底部入面塞咗核桃沙律🥗入去,一口一粒茄鮮係口入面爆發🤩而且層次豐富!普寧布包豆腐外層🔥炸得十分之鬆脆,🤤入面又綿又滑又充滿😍豆香。茅台🍶醉鮑魚鮮味十足👍,入口又有陣陣嘅🍶茅台醬香,好啱我😋口味!胡椒🐖豬肚湯做得幾出色,🥣湯頭勁清澈而且充滿胡椒香🤤,豬肚又煮得好腍好好味🥰。🇯🇵日本椒仔炒嫩牛🐂賣相好 colorful,牛肉味道😋濃郁又香嫩。🌱碧綠川椒🌶️雞有少少辣幾惹味,雞肉🍗好嫩滑彈牙,配埋鬆脆嘅碧綠😍好睇又好食。蜆肉🪿鵝肝炒飯集鮮味同埋甘香🤩於一身,飯炒得夠乾身🍚粒粒分明,每一啖都有蜆嘅🤤鮮同埋鵝肝粒嘅油潤😋甘香!甜品係燕麥一口薯🍠,外層佈滿燕麥脆片😆,紫薯軟糯香甜,一啖入口👍好有層次感。

2023-11-16 108 瀏覽
🍽潮藝館出去尖沙咀行街,順便搵嘢食,行到尖沙咀國際廣場,新開咗一間潮州菜館,咁就入去試吓啦。➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰🔱晚市二人套餐 $988✨串茄核桃沙律串茄合桃沙律,色彩鮮艷,好像一幅畫,食落好特別,番茄裏面有沙律合桃,好夾。✨茅合醉鮑魚醉鮑魚肉質鮮嫩飽滿,口感豐富咬落去時,可以感受到鮑魚的彈性和柔軟度,香濃洒味滲透鮑魚,每一啖都帶來滿足同享受,真正展現出美食的魅力。✨普寧布包豆腐普寧豆腐炸得香口,外脆內軟,點埋啲鹽水一齊食香口清淡✨胡椒豬肚湯胡椒豬肚湯,胡椒味好濃湯汁鮮味,豬肚好淋,飲一碗全身暖曬✨日本椒仔炒嫩牛椒仔炒牛肉,色彩繽紛,牛肉好嫩滑,牛肉經過快炒,保持肉質嫩滑同口感,同辣椒的味道完美結合。✨碧綠川椒雞川椒雞散發出濃郁的香氣,令人垂涎欲滴。雞片炒得好出色,川椒夠香,肉質嫩滑,食到唔停口。👍✨蜆肉鵝肝炒飯鵝肝炒飯香氣濃郁,鵝肝好肥美,鵝肝經過炒煮後變得柔軟嫩滑,每一口都能品嚐到鵝肝嘅美味,十分滿足。✨燕麥一口薯一口薯係紫番薯,紫薯香香粉粉,同埋啲燕麥花生碎糖一齊食,又係一種地道甜品
🍽潮藝館
➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
🔱晚市二人套餐 $988
✨串茄核桃沙律

✨茅合醉鮑魚

✨普寧布包豆腐
普寧豆腐炸得香口,外脆內軟,點埋啲鹽水一齊食香口清淡

✨胡椒豬肚湯
胡椒豬肚湯,胡椒味好濃湯汁鮮味,豬肚好淋,飲一碗全身暖曬

✨日本椒仔炒嫩牛

✨碧綠川椒雞

✨蜆肉鵝肝炒飯

✨燕麥一口薯
2023-11-14 1199 瀏覽
睇完全集中展同爸爸媽媽喺iSquare搵食見到呢間新開張嘅潮藝館有個四人餐幾吸引一齊試試四人餐有前菜、湯羹、四款小菜、粉麵加甜品超級豐富!潮藝四小品雖然係合稱但唔係每人得一件嘅前菜相當抵讚👍淨食前菜都有幾分飽每款都好味印象尤其深嘅係金磚豆腐外皮輕輕脆脆內裏嫩滑一口一粒正!翡翠蟹肉羹湯羹內仲有一粒小肉餃翡翠羹湯其實係潮菜常見嘅護國菜羹略略一轉更有新意油雞樅炒蝦球油雞樅第一次試貌似青豆但入口更爽更脆無青豆嘅粉感好特別又好味!蝦球爽口彈牙碧綠川椒雞雞柳嫩滑川椒味香不辣超下飯👍招牌鹵水拼盤鵝腸最讚又肥又香🤤鵝肉甘香入味鮮蟲草花濃湯菜苗菜苗鮮嫩有肉有菜就是健康潮式炒麵絲呢個超好味麵絲軟身又滑溜特式西瓜凍呢個甜品好特別!西瓜皮係啫喱西瓜肉都係啫喱連西瓜籽都有模仿埋食得又睇得!
睇完全集中展
同爸爸媽媽喺iSquare搵食
見到呢間新開張嘅潮藝館有個四人餐幾吸引
一齊試試

四人餐有前菜、湯羹、四款小菜、粉麵加甜品
超級豐富!

潮式炒麵絲
呢個超好味
麵絲軟身又滑溜

特式西瓜凍
呢個甜品好特別!
西瓜皮係啫喱
西瓜肉都係啫喱
連西瓜籽都有模仿埋
食得又睇得!
2023-11-12
2023-11-14 184 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨新派潮州菜好正🙌🏻-潮藝館 CHAO CLUB🇭🇰 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓602號舖 🇭🇰-🥢由餐廳名稱已唔難猜想菜式出品同裝修都非常有格調如藝術一樣, 從門口望入去第一眼見到似西式餐廳既bar位, 原來中菜除左配茶, 都可以配多款唔同酒類🥢餐廳作為一間新派潮州菜館, 保留象徵圓滿既大圓枱, 但唔再似傳統酒樓鋪枱布, 而係黑色型格薄身枱, 再加bar凳設計既梳化椅; 當然亦有2-4人方枱🥢菜式擺盤亦十分精緻; 一入座奉上辣椒油同前菜烤麩可以食住點餐-晚市二人套餐 $988✔️前菜✔️湯✔️主菜✔️主食✔️甜品-🍢前菜💯串茄核桃沙律: 將沙律釀係串茄裡面, 茄皮爽脆, 核桃香甜💯茅台醉鮑魚: 唔單止有酒香, 仲有上湯甜味, 層次豐富💯普寧布包豆腐: 滑到不得了, 似炸鮮奶嘅口感, 蘸既醋汁輕輕帶出豆香味完全唔會酸同搶-🍲湯✨胡椒豬肚湯: 鹹菜鹹味出晒個湯, 湯汁濃而清, 胡椒點到即止好順口; 豬肚爽口份量多-🐂 主菜 🐓 💯日本椒仔炒嫩牛: 牛肉顧名思義好嫩滑; 日本椒仔好清甜, 草青味唔會太重💯碧綠川椒雞: 雞肉連雞皮, 肉質極嫩滑; 餘韻帶淡淡川椒, 配上炸
👧🏻😋👅🍽✨

✔️主菜
✔️主食
✔️甜品
🍢前菜
💯茅台醉鮑魚: 唔單止有酒香, 仲有上湯甜味, 層次豐富

🍲湯

🐂 主菜 🐓
💯碧綠川椒雞: 雞肉連雞皮, 肉質極嫩滑; 餘韻帶淡淡川椒, 配上炸紫蘇葉好香口

🍳 主食 🌾
✨蜆肉鵝肝炒飯: 第一啖同想像中炒飯口感好唔同, 因為鵝肝令佢好creamy, 蜆肉切得好碎帶出鹹鮮味

🍠 甜品
💯燕麥一口薯: 一口紫薯本身已帶甜味, 再加甜甜既燕麥粉更突出層次
燕麥一口薯

燕麥一口薯
2023-11-13 109 瀏覽
係iSQUARE行街,發現開咗間新餐廳🤩 見環境好靚,又有Bar枱以為西餐,睇睇Menu 原來係潮州菜😋 中西合璧嘅餐廳真係好有特色🥰 就同朋友試下呢個晚市二人套餐🥰小食今日嘅小食係椒剁肉,入咗有炸豆腐及脆蘿蔔,特別香口💕串茄核桃沙律🥗就咁睇以為係車厘茄,但入面釀咗核桃沙律喺入面✨口感更加豐富之外,冰冰涼涼,味道酸甜醒胃😋茅台醉鮑魚賣相好精緻🥰 醬汁嘅酒味口感溫和,酒香醇厚💕 鮑魚爽口彈牙,好入味😋😋😋普寧布包豆腐豆腐嘅外觀好似蘋果🤣咬落去好軟熟,充滿豆香✨沾上搭配嘅醬汁更加惹味✨胡椒豬肚湯胡椒味好濃厚又香辣,真係好暖胃💕 豬肚份量都好足又滑嫩,而且一直燒住,感覺特別溫暖🤩日本椒仔炒嫩牛牛仔好嫩又多汁,味道濃郁✨ 配咗日本三色椒仔,清爽又清新✨ 兩者配醬香,真係美味😋碧綠川椒雞雞肉鮮香又嫩滑,醬汁唔會辣但有少少麻,幾有特色✨ 鍾意食麻辣嘅朋友仲可以點佢嘅醬汁😋😋蜆肉鵝肝炒飯蜆肉帶鮮,鵝肝帶香,整體會唔會咸,但又令人回味😋 不論配飯定係就咁食都正😋😋甜品:燕麥一口薯外面佈滿香脆嘅燕麥,入面嘅紫薯好滑好軟腍,甜甜地好好食😋😋😋
小食
今日嘅小食係椒剁肉,入咗有炸豆腐及脆蘿蔔,特別香口💕
串茄核桃沙律🥗
茅台醉鮑魚
日本椒仔炒嫩牛
碧綠川椒雞
甜品:燕麥一口薯
2023-11-13 81 瀏覽
這間高級潮州菜中式餐廳的裝修華麗典雅,充滿著細緻的中國傳統元素和現代設計的結合。,營造出一種高雅奢華的氛圍。叫左晚市二人套餐, 前菜串茄核桃沙律是一道色彩繽紛,新鮮的茄子搭配脆口的核桃,沙律醬的酸甜味讓人回味無窮。茅台醉鮑魚,鮑魚鮮嫩多汁,帶有茅台酒的香氣,給人一種濃郁的美味享受。普寧布包豆腐是一道傳統的潮州菜,豆腐鮮嫩滑爽,搭配著特製的醬汁,口感豐富而美味。胡椒豬肚湯,湯底鮮香濃郁,胡椒的辛辣味道與豬肚的鮮嫩口感相互融合,帶給人一種暖心的感覺。日本椒仔炒嫩牛,牛肉嫩滑多汁,搭配著香氣四溢的日本椒仔,口感鮮美。碧綠川椒雞是一道色香味俱佳的菜品,雞肉鮮嫩多汁,川椒的辣味與其他調料的搭配恰到好處主食中的蜆肉鵝肝炒飯是一道豪華的炒飯菜品,飯粒鬆軟飽滿,蜆肉鮮嫩可口,鵝肝的香氣與飯菜的味道完美結合,讓人愛不釋口。甜品是燕麥一口薯,是一道創意十足的甜點。它結合了燕麥的香脆口感和薯蓉的綿密口感,甜而不膩,給人一種獨特的甜味享受。

2023-11-10 174 瀏覽
iSQUARE 6樓有間新嘅潮州菜館,見到門外花牌一大行好有排場,見到門口有二人套餐,食物吸引亦算抵食就入咗去試吓。以為係好傳統嘅潮州菜館,點知播英文歌😂 裝修亦好現代化,同店員傾下先知道早兩日先正式開業晚市有2/4/6人套餐亦有單點菜式,我哋見二人餐都啱食👍🏻 前菜有串茄核桃沙律、茅台醉鮑魚、普寧布包豆腐,擺盤精緻,都算係手工菜,布包豆腐真係好出色,同出面食既有少少唔同,更香滑湯品係一人一碗有蠟燭座熱嘅胡椒豬肚湯,一碗都有三四舊豬肚,胡椒味啱啱好唔會太那喉嚨,暖笠笠好好飲主菜係日本椒仔炒嫩牛同碧綠川椒雞,兩款主菜各有特色,我更欣賞川椒雞肉好滑唔會太辣主食係蜆肉鵝肝炒飯香蔥同炒蛋本身已經係炒飯嘅精髓,再加上鵝肝同蜆肉嘅鹹香超好味😍甜品係燕麥一口薯作為小甜點結束晚餐,份量較少但出面少見,應該開心過送碗紅豆沙俾我😂2位套餐$988,茶芥&加一另計,以呢個環境、服務同食物質素我覺得算超值🙌🏻

晚市有2/4/6人套餐亦有單點菜式,我哋見二人餐都啱食👍🏻

2023-11-07 202 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀isquare搵嘢食,見到有間新開嘅潮州菜,望入去裝修好似唔錯,門口仲有個酒吧仔,今日想坐得舒服啲所以決定試吓經理同我哋講,原來佢哋只係新開左一個星期,係主打新派潮州菜環境同裝修唔錯坐得好舒服,唔會好迫,餐牌入邊有二人同四人套餐我哋每人先叫咗杯Cocktail,食潮州菜都有Cocktail飲感覺好特別😂前菜蕃茄仔好特別,個人最喜歡係佢哋嘅滷水鵝,同埋凍黃花魚,最重要嘅係我哋兩個女仔可以喺度瘋狂打卡😎😎另外原來佢哋入邊有間好大好靚嘅VIP房,嚟緊閨蜜生日又多一個選擇

經理同我哋講,原來佢哋只係新開左一個星期,係主打新派潮州菜

2023-11-05 229 瀏覽
新餐廳,開業數天,訂了房間,即管一試。一行7人,點了很多東西,潮州翅,豬肚湯,凍蟹,凍馬友,普寧炸豆腐,春菜煲, 獅頭鵝,鵝肝,潮州菜必食蠔仔粥,炒飯,可惜當日無蠔餅,只點了薑葱蠔。訂房,房間十分闊落,應該坐到16人,有karaoke設備。整體食物質素高,特別是春菜煲,鵝,一流水準,凍馬友又是一絕,骨起了,一啖肉。潮州翅湯底又杰又濃。彈的是個炒飯,賣相好靚,可惜可能砌得太耐,已經唔夠熱了,師傅要想想辦法。最驚喜是酒杯,設計很特別。今次人均消費800元,主要貴在凍蟹同翅。
新餐廳,開業數天,訂了房間,即管一試。
  • 普寧炸豆腐
  • 凍馬友
2023-11-04 175 瀏覽
屋企人今日突然間話想食潮州嘢,上網見到有間潮藝館,睇落同平時嗰啲有啲唔同,同埋係新開,咁就梗係要去試一試😎係Isquare 6樓,環境都唔錯,一入去見到有個酒吧仔,有Cocktail飲經理本身推薦我哋食套餐,睇落都幾抵,另外我哋再加咗啲單點,同經理傾偈嘅時候得知佢哋嘅廚師係得獎廚師,咁就當然要睇吓係咪真係咁犀利前菜已經好有驚喜,本身以為係普通蕃茄仔,原來內有乾坤,滷水鵝夠入味,一定要試佢哋嘅凍黃花魚,做得好唔錯整體食物質素唔錯,屋企人亦如願以償可以打到卡,聽到佢哋而家新開優惠,$368可以食到潮州翅,等我下次提早訂定

2023-10-26 238 瀏覽
今日發現一間新開嘅餐廳 抱住去嘗試吓 見到裝修都幾靚又有酒吧坐 環境都比到人高級感覺我哋幾個叫左幾款潮州菜一上菜就嘩一聲 D擺置都好靚👍同我之前食既完全唔同有創新 又好味😋 特別係鵝肝超正環境又唔錯🎊
今日發現一間新開嘅餐廳
抱住去嘗試吓 見到裝修都幾靚