2023-03-20 149 瀏覽
⭐️⭐️⭐️/5 (因為個葡萄鴨肉串所以有三粒星,如果淨計個麵就 ⭐️⭐️ /5 only)火夫 @kafu_hk 虎蝦濃湯麵 🍜麵質好一般,唔彈。🍜個湯… 唔係,應該話係汁(因為杰到真係似用嚟煮意粉嘅汁。)首先一d 都唔熱,一食落口個味好熟悉….. 丫!好似罐頭龍蝦湯嗰陣味,好杰好漏。🍜配料: 大大隻虎蝦用包住櫻花蝦一齊炸,正常發揮。🥲午餐去食,$78 (蝦麵要加$50)包個飲品 +10% service charge = $141😖食拉麵一定會飲埋啲湯,但今次真係搞唔掂,食到咁上下已經un住un住。個胃唔舒服仲有幾個鐘。隻蝦真係好Instagramable 啱曬打卡囉。反而佢個葡萄鴨肉串唔錯吃。(另加$40有兩串)
⭐️⭐️⭐️/5

火夫 @kafu_hk
虎蝦濃湯麵

🍜麵質好一般,唔彈。
🍜配料: 大大隻虎蝦用包住櫻花蝦一齊炸,正常發揮。

隻蝦真係好Instagramable 啱曬打卡囉。
反而佢個葡萄鴨肉串唔錯吃。(另加$40有兩串)
2023-03-19 160 瀏覽
黃埔人氣虎蝦濃湯麵🍜呢度有好多盞復古鎢絲燈 加上木系暖色嘅設計營造左一個好暖和嘅居酒屋vibe環境幾好氣氛 不過坐得耐覺得有啲焗🤣最好book定位~夜晚都有時幾多人整體黎講覺得串燒幾有驚喜同埋酒精飲品好抵! 個麵就試一次就夠luu虎蝦濃湯麵 $128金黃色湯嘅湯 賣相超搶眼好引人食慾虎蝦大大隻,成個外皮都沾滿左櫻花蝦外面好脆口,虎蝦超厚肉肉質彈牙,唔使點佢個湯已經好夠味不過我個人覺得拉麵個湯底實在太杰身 似醬多過湯食食吓已經覺得好濃好膩直頭都唔係好夾到啲麵🤣🤣雞白湯關東煮 $46熱呼呼關東煮相當暖胃可惜覺得佢個雞白湯並唔出 有啲失望 可以唔洗叫~有牛筋肉 麻糬福袋(もち巾着)同埋吸滿哂高湯嘅蘿蔔 反而呢度嘅串燒幾唔錯(´∀`*)不過驚食唔哂 淨係叫咗一款葡提鴨卷 $48用鴨肉包住葡萄鴨用薄身嫩口 搭配提子一齊食咬落口會爆汁 好juicy鹹甜balance鴨肉不會太膩呢個配搭幾新鮮 我幾鍾意🥰YEBISU $58100%麥芽 口感十分濃厚白桃威士忌梳打 $52呢度有好多唔同味whisky high ball以呢度嘅價錢黎嘅 酒類十分抵飲仲有120分鐘任飲放題 $158有highball
黃埔人氣虎蝦濃湯麵🍜

呢度有好多盞復古鎢絲燈 加上木系暖色嘅設計
營造左一個好暖和嘅居酒屋vibe
環境幾好氣氛 不過坐得耐覺得有啲焗🤣

最好book定位~夜晚都有時幾多人
整體黎講覺得串燒幾有驚喜
同埋酒精飲品好抵!
個麵就試一次就夠luu

虎蝦濃湯麵 $128
金黃色湯嘅湯 賣相超搶眼好引人食慾
虎蝦大大隻,成個外皮都沾滿左櫻花蝦
外面好脆口,虎蝦超厚肉肉質彈牙,唔使點佢個湯已經好夠味
不過我個人覺得拉麵個湯底實在太杰身 似醬多過湯
食食吓已經覺得好濃好膩
直頭都唔係好夾到啲麵🤣🤣

雞白湯關東煮 $46
熱呼呼關東煮相當暖胃
可惜覺得佢個雞白湯並唔出
有啲失望 可以唔洗叫~
有牛筋肉 麻糬福袋(もち巾着)
同埋吸滿哂高湯嘅蘿蔔

反而呢度嘅串燒幾唔錯(´∀`*)
不過驚食唔哂 淨係叫咗一款

白桃威士忌梳打 $52
呢度有好多唔同味whisky high ball
以呢度嘅價錢黎嘅 酒類十分抵飲

仲有120分鐘任飲放題 $158
有highball 生啤 燒酌 梅酒 清酒!
想同朋友飲野食野 推薦黎呢度( ・∇・)

Total $506 (10% service charge)
2023-03-17 193 瀏覽
星期六係佢中午12點開門前早10分鐘排隊,前面都已經有人排😲因為上次黎到話虎蝦濃湯麵賣晒😣落order前已經問定今日有冇😜➡️Weekend Lunch Set HKD138 (一品🥗+串物2本🍢🍡+麵食🍜+飲品🥤)🔽一品#麥粒味噌青瓜 🥒❣️青瓜好新鮮好爽脆又清甜🥰仲有啲麥粒味噌令小食爽甜中帶點鹹香#雞肝多士🐥❣️多士香脆,雞肝醬唔腥,味道類近鵝肝醬咁既‼️好食#枝豆春卷春卷皮包住枝豆炸,配埋個枝豆醬,不過唔夠熱🔽串物🍢🍡#鹽燒羽手 +$2🐤❣️燒雞翼做得最好,雞皮油脂燒到迫晒出黎,好香脆,有適中既鹽調味~#銀杏貝柱 +$2呢款炸串之前冇既,炸銀杏加貝柱,兩樣食材分開,味道都唔係好出…亦都偏油🙈普通#生蒜牛柳 +$2🐂炸完既牛柳加生蒜醬~蒜味重但冇乜牛味🙈#蟹肉牡蠣 +$2🦀蟹肉份量都唔少好吸引,唔腥,但就冇乜蟹既鮮甜味。朋友仔話牡蠣有啲啲腥🙈🔽麵食#虎蝦濃湯麵 +$50🦐🦐🦐🍜❣️因為之前食過覺得佢啲麵質過淋,今次order時想要求要硬麵,但職員話係preset左冇得改硬度😅一黎到個樣真係好吸引😍好好好大隻櫻花蝦炸虎蝦係面,再加埋橙黃色既虎蝦湯,個湯既質地好似意粉啲醬咁,都唔可以用"湯" 黎形

➡️Weekend Lunch Set HKD138
(一品🥗+串物2本🍢🍡+麵食🍜+飲品🥤)
🔽一品
#麥粒味噌青瓜 🥒❣️
青瓜好新鮮好爽脆又清甜🥰仲有啲麥粒味噌令小食爽甜中帶點鹹香
#雞肝多士🐥❣️
多士香脆,雞肝醬唔腥,味道類近鵝肝醬咁既‼️好食
#枝豆春卷
春卷皮包住枝豆炸,配埋個枝豆醬,不過唔夠熱

麥粒味噌青瓜

鹽燒羽手

生蒜牛柳/銀杏貝柱/蟹肉牡蠣

🔽麵食
#虎蝦濃湯麵 +$50🦐🦐🦐🍜❣️
一黎到個樣真係好吸引😍好好好大隻櫻花蝦炸虎蝦係面,再加埋橙黃色既虎蝦湯,個湯既質地好似意粉啲醬咁,都唔可以用"湯" 黎形容🤣有蝦味既但濃啲會更好😛

🔽飲品
#巨峰冰串梳打 +10
唔會太甜,梳打既氣唔係好勁,有串提子可以食下解膩
#乳酸冰串梳打 +$10
有串檸檬可以食下🤣

巨峰冰串梳打/乳酸冰串梳打

入去前職員話用餐時間1個鐘,一場黎到都要試!不過真係有啲趕…個麵黎到得15分鐘食🙈🙈🙈🙈到1點趕晒成村人走,以為出面好多人等😳點知出到去得3 pair人等緊😶點解要催成咁😕

加一服務費

麥粒味噌青瓜
枝豆春卷/雞肝多士
鹽燒羽手
虎蝦濃湯麵
氣氛:100分,真係好似身處喺日本咁!無論係裝修定係店員嘅態度、都令人感覺係日本嘅日本居酒屋食緊嘢咁麵食:總括而言,份量幾大,虎蝦濃湯拉麵可以一試,其他較普通明太子撈麵:正常發揮,份量幾大,性價比OK。虎蝦濃湯拉麵:唔好意思冇影到個蝦但係個湯非常濃,杰到好似撈麵咁,忍唔住飲晒啲湯半熟牛肩胛撈麵:個牛好韌,個拉麵同其他面一樣,個汁比較普通,係牛油加醋咁,偏酸。葡提鴨卷:次次黎都會嗌,清爽嘅提子同鴨配埋一齊口感清新雞尾:比較少店有提供,個雞Pat Pat 味好香。芝心茄子:一般可以唔使試另外,我哋都嗌咗酒精任飲,佢嘅craft beer選擇都好特別,例如CODECO, ORION craft 75, 唔係度度有! (但個人覺得codeco其實普通、Orion craft 75幾好飲)而青酒係原支上,好抵飲!

麵食:總括而言,份量幾大,虎蝦濃湯拉麵可以一試,其他較普通

明太子撈麵:正常發揮,份量幾大,性價比OK。

虎蝦濃湯拉麵:唔好意思冇影到個蝦
但係個湯非常濃,杰到好似撈麵咁,忍唔住飲晒啲湯

半熟牛肩胛撈麵:

葡提鴨卷:次次黎都會嗌,清爽嘅提子同鴨配埋一齊口感清新

雞尾:比較少店有提供,個雞Pat Pat 味好香。

芝心茄子:一般
可以唔使試

2023-03-03
30 分鐘 (堂食)
$250 (宵夜)
2023-03-16 124 瀏覽
見到openrice其他post都話要訂枱,於是就訂枱一試~~坐落係百佳附近,都幾易揾因為係食晚餐,全部都係單點,二人叫咗一個蝦麵,串燒,關東煮晚上單點會送一份味噌青瓜,正常發揮雞湯關東煮,湯無咩雞湯味亦唔夠熱,我覺得可以不叫蟹肉牡蠣,炸蠔上放上蟹肉,熱辣辣香口之選牛舌- 好食,juicy鱔-脆口又香葡提鴨卷-有驚喜!提子中和咗鴨肉嘅油膩感,加上柚子醬嘅點綴,清新雞翼-普通,比較乾雞髀肉- juicy,滑蝦湯麵,湯好杰,一個人食唔唒,炸蝦外再用櫻花蝦包住來炸,香口又啖啖肉。店內氣氛好好,串燒好食有特式👍🏻

因為係食晚餐,全部都係單點,二人叫咗一個蝦麵,串燒,關東煮

味噌青瓜

晚上單點會送一份味噌青瓜,正常發揮

雞湯關東煮

雞湯關東煮,湯無咩雞湯味亦唔夠熱,我覺得可以不叫

蟹肉牡蠣,炸蠔上放上蟹肉,熱辣辣香口之選

牛舌- 好食,juicy
鱔-脆口又香

雞翼-普通,比較乾
雞髀肉- juicy,滑

店內氣氛好好,串燒好食有特式👍🏻
味噌青瓜
2023-03-15 236 瀏覽
展開一連兩日的黃埔覓食日🔍👅今日試呢間!好友推薦的 有週末ᴍᴇɴᴜ · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · • 昼食 $138/人 • / 前菜 /✿ 麦粒味噌青瓜🥒✿ 雞肝多士.枝豆春卷 / めんるい /✿ 明太子撈麵✿ 雞白湯素麵+$10 / 串焼き/串かつ /✿ 五層豚肉燒✿ 白燒活鱔+$8✿ 生蒜牛柳+$2✿ 蟹肉牡蠣+$2 / 飲み物 /✿ 麥茶✿ 午後奶茶 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 串燒睇名唔知係炸物個人不太好😗食物燒白鱔好食😋前菜一上已經覺得好豐富整個餐分量很足夠一碗麵女生絕對可以分著吃🙇🏻‍♀️2人~💲𝟑𝟐𝟎
展開一連兩日的黃埔
覓食日🔍👅今日試呢間!
好友推薦的 有週末ᴍᴇɴᴜ

2023-01-28
麦粒味噌青瓜
  • 枝豆春卷
2023-03-14 75 瀏覽
呢間位於黃埔花園既火夫係近期拉面關注組既人氣店Lunch 1個主食+ 2串串燒+飲品都只係百零蚊比起其他時間黎食真係抵食好多呀但都因為咁….LUNCH係超級難BOOK位足足要早1星期上OPENRICE預約先禁到黎到一定要試佢個虎蝦濃湯拉面個炸虎蝦既炸皮係用櫻花蝦黎炸, 非常特別而且個湯底真係超級濃….濃到係完全掛曬係個麵上面十足十沾面咁而套餐跟既2串串燒 我地簡佐蟹肉牡蠣同五花腩2樣都十分出色 五花腩唔會話太肥 但好重油香蟹肉牡蠣 炸得好脆 蟹肉好鮮甜 配搭牡蠣岩岩好
呢間位於黃埔花園既火夫係近期拉面關注組既人氣店
Lunch 1個主食+ 2串串燒+飲品都只係百零蚊
比起其他時間黎食真係抵食好多呀
但都因為咁….LUNCH係超級難BOOK位
足足要早1星期上OPENRICE預約先禁到

黎到一定要試佢個虎蝦濃湯拉面
個炸虎蝦既炸皮係用櫻花蝦黎炸, 非常特別
而且個湯底真係超級濃….濃到係完全掛曬係個麵上面
十足十沾面咁

而套餐跟既2串串燒 我地簡佐蟹肉牡蠣同五花腩
2樣都十分出色 五花腩唔會話太肥 但好重油香
蟹肉牡蠣 炸得好脆 蟹肉好鮮甜 配搭牡蠣岩岩好
  • 蟹肉牡蠣
╹ 火夫 - 紅磡 Hung Hom ╹#tori紅磡ʅ好有驚喜‼️絕對要一試嘅拉麵店🍜最緊要係性價比極高 套餐價好抵✌🏼出面呢個質素閒閒哋都$300 up🥹超級飽肚 食唔哂🍤ʅ假日套餐(一品x3、麵食x1、串物x2、飲品x1)($138):ʅ🥢一品(即係前菜):勁抵食 套餐3款前菜都包😍賣相別緻之餘又好食,分別有雞肝多士(搽醬toast)、枝豆春卷、麥粒味噌青瓜(咸味嘅味噌麥粒勁夾清新嘅青瓜!)🥒🍤虎蝦濃湯麵 (+$50) (9.5/10分)蝦湯超濃郁 濃稠到撈麵level🤤虎蝦有一個拳頭咁大🦐亦都好新鮮 做法以櫻花蝦做炸皮 增添另一番風味🍥🍢我哋各人有兩份串燒,分別叫咗葡提鴨卷、蟹肉牡蠣(+$2)、五層豚肉燒、雞腎感覺到餐廳用心製作每一款串燒 好精緻好花心機 個人比較推薦頭三款🤤🍵飲品方面,我哋叫咗:午後檸檬茶、烏龍茶ʅvewdie回頭率:🐽🐽🐽🐽🐽(5/5)ʅ📍火夫紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hki
╹ 火夫 - 紅磡 Hung Hom ╹
#tori紅磡
好有驚喜‼️絕對要一試嘅拉麵店🍜
最緊要係性價比極高 套餐價好抵✌🏼
出面呢個質素閒閒哋都$300 up🥹
超級飽肚 食唔哂🍤

🥢一品(即係前菜):
勁抵食 套餐3款前菜都包😍
賣相別緻之餘又好食,分別有

🍤虎蝦濃湯麵 (+$50) (9.5/10分)
蝦湯超濃郁 濃稠到撈麵level🤤
虎蝦有一個拳頭咁大🦐亦都好新鮮
做法以櫻花蝦做炸皮 增添另一番風味🍥

🍢我哋各人有兩份串燒,分別叫咗
葡提鴨卷、蟹肉牡蠣(+$2)、五層豚肉燒、雞腎

🍵飲品方面,我哋叫咗:
午後檸檬茶、烏龍茶
ʅ
vewdie回頭率:🐽🐽🐽🐽🐽(5/5)
📍火夫
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #銅鑼灣美食 #九龍美食 #紅磡美食 #火夫
2023-03-10 98 瀏覽
難得今日反晏D,就去搵好野食,選擇左“火夫”其實之前一直都想去試,一直都沒有機會.今次選擇左Lunch set$118虎蝦濃湯麵+$50,葡提鴨卷,芝心茄子,麥茶虎蝦濃湯麵,非常濃郁,好似食沾麵咁樣葡提鴨卷,好清新同埋一齊食吾油膩芝心茄子,冇咩特別最後飲杯麥茶可以清下腸胃唔錯唔錯
難得今日反晏D,就去搵好野食,選擇左“火夫”
其實之前一直都想去試,一直都沒有機會.
虎蝦濃湯麵,非常濃郁,好似食沾麵咁樣

葡提鴨卷,好清新同埋一齊食吾油膩

芝心茄子,冇咩特別
最後飲杯麥茶可以清下腸胃唔錯唔錯
2023-02-16
2023-03-10 114 瀏覽
🍽火夫🆗📍 紅磡黃埔花園百寶坊三期地下29號舖——虎蝦濃湯麵 $128👅麵如其名 超濃 勁掛麵 不過一個人食有啲膩 建議兩個人share串串 ($48 兩串 部分要加錢)👅係建議must 叫沖繩燻肉卷👅白燒活鱔葡提鴨卷👅雞尾鹹腿蜜瓜👅銀杏貝柱芝心茄子👅 雞肝啡菇👅蟹肉牡蠣生蒜牛柳雞肝多士$48檸檬冰串燒酎 👅$52——上網見到啲人話青瓜味噌好好食,諗住嗌不過原來係送嘅👅整體來講唔錯,炸串好食過串燒同埋價錢上都合理不過食完勁口渴(懷疑落咗好多味精?)所以未必會encore
🍽火夫🆗
📍 紅磡黃埔花園百寶坊三期地下29號舖
——
虎蝦濃湯麵 $128👅
麵如其名 超濃 勁掛麵
不過一個人食有啲膩 建議兩個人share

串串 ($48 兩串 部分要加錢)
👅係建議must 叫
生蒜牛柳

雞肝多士$48
檸檬冰串燒酎 👅$52
——
上網見到啲人話青瓜味噌好好食,諗住嗌不過原來係送嘅👅
整體來講唔錯,炸串好食過串燒
同埋價錢上都合理
不過食完勁口渴(懷疑落咗好多味精?)
所以未必會encore
2023-03-08 99 瀏覽
📍 火夫 (紅磡)紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖🌕🌕🌕🌕🌗食物🦐虎蝦濃湯麵 ($128)呢個湯底真係好濃郁!🤩有少少似好杰嘅龍蝦湯🤏飲落都幾好飲,唔係死鹹同唔重味精味😃不過略嫌可以多啲配料,如果得炸蝦同面就有啲寡🤥🐥 雞白湯關東煮 ($46)呢個關東煮都幾多料🤫有年糕福袋牛筋豆腐同蘿蔔🤫其中牛筋煮到好冧~不過如果個湯頭可以濃味少少就好了🤏🍢串燒 (左至右) ($48 for 2)五層豚肉燒呢個就正常豚肉燒嘅味道🤣比較特別嘅係會夾咗個桃係中間🤣不過個人覺得唔太夾🫣雞腎呢個正常發揮😝個人嚟講如果佢有掛多啲甜嘅燒汁會仲好食😋蔥燒牛舌呢個有少少surprise 😝佢上面灑咗啲花椒碎 食定個嘴有啲麻🤭生蒜牛肉 (+2) ✨呢個爆好味!!😋✨個牛肉炸完都仲有口感得黎仲有汁~炸衣都算薄!最重要係佢個汁好好食🤤係類似他他醬 不過重蒜!蟹肉牡蠣🦪 (+2) ✨呢個都好好味🤤!牡蠣仲保持到有汁,炸得啱啱好👍🏻🥰上面俾嘅蟹肉一啲都唔手軟😋👍🏻雞肝呢個都雞腎 comment一樣🤣🫣白桃冰串梳打 ($32)呢個就正常味🤣比較特別係佢粒冰真係桃黎 可以食🤣🤣大家叫咗嘢食之後都會送麥粒味噌青瓜(圖7)作
📍 火夫 (紅磡)
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖

🌕🌕🌕🌕🌗

食物

🦐虎蝦濃湯麵 ($128)

🐥 雞白湯關東煮 ($46)

🍢串燒 (左至右) ($48 for 2)
五層豚肉燒

雞腎
呢個正常發揮😝個人嚟講如果佢有掛多啲甜嘅燒汁會仲好食😋

蔥燒牛舌
生蒜牛肉 (+2) ✨

蟹肉牡蠣🦪 (+2) ✨

雞肝
呢個都雞腎 comment一樣🤣🫣

白桃冰串梳打 ($32)
呢個就正常味🤣比較特別係佢粒冰真係桃黎 可以食🤣🤣

大家叫咗嘢食之後都會送麥粒味噌青瓜(圖7)作為前菜~用黎開開胃都幾好呀🤣

最後係餐廳(圖8) 嗰日我地得3個人都俾張咁大嘅枱我地坐🤣坐得勁舒服😌啲店員仲要好friendly☺️話說我地食咗個好好食嘅炸串想再嗌 不過又唔知佢叫咩名😂跟著形容俾店員聽 佢地有耐性咁幫我哋用篩選法揾翻個名 最後先知原來係生蒜牛肉✨🤣

大家可以同一大班朋友黎食🤣👍🏻
  • 生蒜牛肉
2023-03-05 139 瀏覽
Lunch Set公眾假期 $138|平日 $118= 1麵 + 2本串燒 + 1飲品❥ 虎蝦🍤濃湯麵|+$50大大隻虎蝦外層裹上櫻花蝦,賣相上絕對衝擊視覺,咬下去虎蝦肉質爽口彈牙啖啖肉🤤。湯底非常濃稠而且充滿蝦的鮮味,麵條不斷吸入湯汁,一啖掛滿湯汁的拉麵放入口中,感覺在食沾麵。麵條吸飽濃湯後雖然很滿足,但食到最後覺得有點膩。❥ 串燒🍢💯 蟹肉牡蠣|炸蠔🦪上面舖蟹肉,口感新鮮💯 菩提鴨卷|食不出鴨肉,但加入提子有很好的鮮味配搭,鹹中帶甜💯 鰻魚玉子|玉子燒中間夾住醬燒鰻魚粒,好夾💯 生蒜牛柳|沒有很重蒜味,雖然是吉列,裏面牛柳依然嫩口,不錯❥ 一品🫘 雞肝多士|滿滿一碟鴨肝醬搽多士,小食都完全不敷衍!🫘 枝豆春卷 |做法特別,味道上普通🫘 麥粒味噌青瓜|食完油炸燒物後用來過渡一下味覺,又消滯
Lunch Set
公眾假期 $138|平日 $118
= 1麵 + 2本串燒 + 1飲品

❥ 虎蝦🍤濃湯麵|+$50

❥ 串燒🍢
💯 蟹肉牡蠣|炸蠔🦪上面舖蟹肉,口感新鮮
💯 鰻魚玉子|玉子燒中間夾住醬燒鰻魚粒,好夾

❥ 一品
🫘 雞肝多士|滿滿一碟鴨肝醬搽多士,小食都完全不敷衍!
🫘 枝豆春卷 |做法特別,味道上普通
🫘 麥粒味噌青瓜|食完油炸燒物後用來過渡一下味覺,又消滯
  • 蟹肉牡蠣
2023-03-04 105 瀏覽
叫咗兩個lunch set, 內容有一個開胃菜,兩個小食同一個麵,份量超級充足。如果兩個女仔食,可以唔使一人一個set, 如果唔係會好似我咁食到呆咗。兩款麵分別揀咗雞白湯素麵同虎蝦濃湯麵。雞白湯拉麵唔推介,覺得佢唔夠雞味。而虎蝦濃湯麵一開始食嘅時候真係幾好味,但食多幾啖之後就開始覺得膩同咸,隻蝦好大,外面包咗層櫻花蝦。串燒同炸物算唔錯,不過我哋嗰份燒牛肉咁啱就有筋。整體嚟講,都可以一試,但如果要排隊就唔值。
串燒同炸物算唔錯,不過我哋嗰份燒牛肉咁啱就有筋。
整體嚟講,都可以一試,但如果要排隊就唔值。
2023-02-28 138 瀏覽
𝕎𝕙𝕠𝕞𝕡𝕠𝕒 • 𝕂𝕒𝕗𝕦 火夫🦐 📍紅磡黃埔天地百寶坊三期地下𝟚𝟡號舖📌#penguin_whompoa:::::::::::::::::::::::::::::: 以虎蝦濃湯拉麵🦐打響名堂的沖繩居酒屋 @kafu_hk 🎌,虎蝦沾上滿滿的櫻花蝦,口感豐富,湯底極度濃郁如撈麵般,整體會偏飽膩,所以個人更喜歡的是清新的雞白湯素麵🍜及串燒🍢 最推介蜜瓜牛卷🍈、葡提鴨卷🍇、沖繩燻肉卷🍖、鹽燒手羽中🐥樣樣Juicy~ 小食雞肝多士也是脆卜卜、雞肝醬滑身🫓整體而言,價錢親民,性價比高,可以encore! ♡´・ᴗ・`♡
𝕎𝕙𝕠𝕞𝕡𝕠𝕒 • 𝕂𝕒𝕗𝕦 火夫🦐
📍紅磡黃埔天地百寶坊三期地下𝟚𝟡號舖
📌#penguin_whompoa

【黃埔•人氣❗️極濃厚虎蝦拉麵】火夫📍黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖 👅8.5/10✨虎蝦濃湯麵🍜🦐必食‼️一碗食曬唔同層次既蝦味!Jumbo炸虎蝦沾上滿滿的櫻花蝦,彈牙蝦肉配上脆脆櫻花蝦,口感豐富( ´▽`)湯底又係另一種既蝦味 ,濃厚鮮味,我鐘意加小小七味粉,更添惹味(≧∇≦)麵質非常掛湯,不過就腍左d,可以叫硬麵先!串燒 - 正常發揮(◐‿◑)�🍈蜜瓜牛卷🥓沖繩熏肉卷巨峰冰串燒酎🔮靚靚!甜甜地,開胃之選!可惜冇乜酒味╮ ( ̄ 3 ̄) ╭
【黃埔•人氣❗️極濃厚虎蝦拉麵】

火夫📍黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖

👅8.5/10

✨虎蝦濃湯麵🍜🦐
必食‼️一碗食曬唔同層次既蝦味!
Jumbo炸虎蝦沾上滿滿的櫻花蝦,
彈牙蝦肉配上脆脆櫻花蝦,口感豐富( ´▽`)
麵質非常掛湯,不過就腍左d,可以叫硬麵先!

串燒 - 正常發揮(◐‿◑)�
🍈蜜瓜牛卷