🌸《火鍋撚 • 火鍋 • 中環》-🔸 龍鳳鴛鴦鍋 $190揀左蜂巢豆腐白湯鍋同麻辣湯底,兩款都有豆腐同鴨血,食完仲可以任加添!鴨血好Q彈,口感好食,可以encore🥳-🔹極品安格斯牛小排 $198牛小排黎到有煙霧效果,好岩打卡,就算係細份分量都好夠兩個人食✨牛味重,口感嫩滑,推薦-🔸即劏魚咀(限量)(半份) $39🔸脆鯇魚腩(半份) $53鍾意分魚既朋友唔好錯過,啲魚肉好肥美,油脂感重,但係唔膩,好食🙋🏻‍♀️-🔹涮羊肉片 (半份) $68羊肉有羊肉但唔算重🥳-🔸香甜粟米 (一份) $49推薦超甜粟米,一下食左6個,甜到停唔到口🤣-🔹 腐竹雞蛋糖水 (送甜品)食完仲有糖水送,腐竹雞蛋味好濃郁,一啲都冇渣流灘✨-📍 火鍋撚 (雲咸街) (中環)中環雲咸街46-48號雲明行3樓-#香港探店 #香港達人 #香港旅遊攻略 #留港消費 #留港 #留港消費振興經濟 #留港旅行 #香港美食 #香港小店 #香港小店💛 #香港小店🐷 #香港小食 #香港小吃 #本地菜 #火鍋撚 #西環火鍋 #中環火鍋 #火鍋 #香港 #香港美食 #打邊爐 #台式火鍋
🌸

羊肉有羊肉但唔算重🥳

🔸香甜粟米 (一份) $49
推薦超甜粟米,一下食左6個,甜到停唔到口🤣

🔹 腐竹雞蛋糖水 (送甜品
食完仲有糖水送,腐竹雞蛋味好濃郁,一啲都冇渣流灘✨

📍 火鍋撚 (雲咸街) (中環)
中環雲咸街46-48號雲明行3樓

2024-05-26 1772 瀏覽
火鍋癮起即時相約好友,去咗位於中環嘅呢間《火鍋撚》,店名有火鍋之狂熱者意思店內裝修充滿古典味,鋪了地氈令環境更舒適。另外食物選擇多而且高質,啱晒一眾火鍋控🍲一品酸菜白肉鍋 - 以酸白菜、豬五花肉、新鮮蕃茄和豬骨熬製嘅湯底,酸香鮮甜,再配上少量紅薯寬粉,份量豐富🥢極品安格斯牛小排 - 擺盤精美,油花紋路均勻,肉質細緻柔嫩,淥一淥就食得🥢酒糟五花肉 - 口感嫩滑,夾層脂肪滲出濃郁酒香,肥而不膩,而本身是熟的,淥番熱就食得🥢即炸三秒響鈴卷 - 入口脆卜卜,放湯淥幾秒就食得,又或者就咁點甜酸醬食亦得🥢流心鹹蛋黃豬肉丸 - 用上鹹蛋黃做餡料,咬落去有爆漿效果,而豬肉丸亦非常彈牙🥢法式龍蝦湯爆漿牛丸 - 牛丸煙韌彈牙,用上濃郁龍蝦湯做餡料,一咬就爆漿,滋味湧出🥢至尊水餃皇 - 皮薄餡靚,用上鮮蝦和木耳做餡料,大大粒非常爽口🥢黑松露墨魚滑 - 黑松露加上墨魚嘅鮮味,香味濃郁,口感彈牙🥢稻庭烏冬 - 吸了火鍋湯汁特別好味🥢金桔檸檬蜜 - 酸酸甜甜,味道清新,又可幫助消化

🥢稻庭烏冬 - 吸了火鍋湯汁特別好味

🥢金桔檸檬蜜 - 酸酸甜甜,味道清新,又可幫助消化

2024-05-24 145 瀏覽
有朋友帶我去中環滾~ 滾入一間以養生火鍋為主的「火鍋撚」早前她已光顧 今次全程交給她啦❤️我主要是吃餐廳裝潢走中國風 很有氣氛湯底選擇了蜂巢豆腐白湯鍋朋友強烈建議白湯有整條人參 香濃 先喝一碗 湯 再開始打邊爐蜂巢豆腐 鴨血 也很好吃⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆ 牛肉自選組合三款本地手切新鮮牛肉美國精選三角肥牛美國精選封門柳野生竹笙 (半份)黑松露菌醬爆漿牛丸 (半份)羊肉片綜合菇四寶餃 (半份)金桔檸檬蜜餐廳有很多菜式都可半份下單適合試不同菜或驚喜推介 牛肉自選組合三款 及牛丸牛肉款款新鮮 牛肉味也很濃黑松露菌醬爆漿牛丸 很香黑松露菌味而且真爆漿 要小心吃用最後餐廳贈送五腐竹糖水沙冰清爽 消膩 杯很打卡able 呢! ==============================
有朋友帶我去中環滾~
滾入一間以養生火鍋為主的「火鍋撚」
早前她已光顧 今次全程交給她啦❤️

牛肉自選組合三款
本地手切新鮮牛肉
美國精選三角肥牛
美國精選封門柳
野生竹笙 (半份)
黑松露菌醬爆漿牛丸 (半份)
綜合菇
四寶餃 (半份)
金桔檸檬蜜

餐廳有很多菜式都可半份下單
適合試不同菜或

驚喜推介 牛肉自選組合三款 及牛丸
牛肉款款新鮮 牛肉味也很濃
黑松露菌醬爆漿牛丸 很香黑松露菌味
而且真爆漿 要小心吃用

最後餐廳贈送五腐竹糖水沙冰
清爽 消膩 杯很打卡able 呢!

祖傳秘製麻辣鍋(小辣+蜂巢豆腐白湯鍋)極品安格斯牛小排(小)新鮮白鱔片(半份)酒糟五花肉(半份)即炸三秒響鈴卷(半份)香蒜粒炸魚皮流心鹹蛋黃豬肉丸(半份)法式龍蝦湯爆漿牛丸(半份)黑松露墨魚滑(半份)出前一丁竹蔗芋根紅蘿蔔馬蹄水(渣)(冷)超爽珊瑚蚌(半份)茶芥及火鍋醬油腐竹雞蛋糖水位於中環嘅火鍋店 夜晚去坐滿曬😱😱環境舒適又夠乾淨 而且每碟擺盤都幾靚材料都幾新鮮都算多樣化招牌麻辣鍋底 濃郁麻辣香氣撲鼻而來湯底色澤紅亮 令人垂涎欲滴‼️小辣入口微微發熱 恰到好處刺激味蕾至於白湯鍋最啱唔食得辣嘅朋友仔😂湯底中嘅蜂巢豆腐更係軟滑細緻完美吸附湯汁精髓 🤪💕✨其他食材同樣出色極品安格斯牛小排肉質厚實而不油膩入口即化 肉香四溢🔥新鮮白鱔片肉質彈牙 清甜可口酒糟五花肉帶有適度酸甜 增添了層次感即炸三秒響鈴卷外酥內軟一口下去 油香四溢 回味無窮😋😋香蒜粒炸魚皮酥脆可口完美地襯托出麻辣湯底風味流心鹹蛋黃豬肉丸Q彈多汁😏咸香十足法式龍蝦湯🦞爆漿牛丸鮮嫩咬落去爆曬汁無敵👍🏻估唔到兩者咁夾😎黑松露墨魚滑滑順順唔飽加埋出前一丁 嗦曬啲湯底汁水完全唔洗加任何調味料🧂都已經夠曬味✌🏻竹蔗芋根紅蘿蔔馬蹄水清熱又補水💦
祖傳秘製麻辣鍋(小辣+蜂巢豆腐白湯鍋)
極品安格斯牛小排(小)
新鮮白鱔片(半份)
酒糟五花肉(半份)
即炸三秒響鈴卷(半份)
香蒜粒炸魚皮
流心鹹蛋黃豬肉丸(半份)
法式龍蝦湯爆漿牛丸(半份)
黑松露墨魚滑(半份)
出前一丁
竹蔗芋根紅蘿蔔馬蹄水(渣)(冷)
超爽珊瑚蚌(半份)
茶芥及火鍋醬油

竹蔗芋根紅蘿蔔馬蹄水清熱又補水💦
打邊爐🍲啱曬 最怕口乾又熱氣😂
最後仲有埋個腐竹雞蛋糖水飲 即刻滋潤返💕
2024-05-17
📍火鍋撚 🔍中環雲咸街46-48號雲明行3樓-----唔經唔覺呢間兵馬俑主題嘅港式火鍋店係香港都開咗好多年,諗住無咗新鮮感,宜家應該無以前咁多人,點知星期五去到,發現人氣更勝從前,好彩有提早預約。次次黎都係叫佢地嘅蜂巢豆腐白湯鍋,一如既往地高質,每次飲都有感動感覺,未洽野已經忍唔住飲咗半兜湯,入口奶滑奶滑的,帶豬骨嘅肉脂香,加埋索汁嘅蜂巢豆腐同柔嫩鴨血,基本上試過呢個之後,都無再試過其他湯底,因為每次黎都太想叫呢個。🥢極品黑豚肉 黑豚肉油脂恰到好處,肉味突出。🥢流心鹹蛋黄豬肉丸 豬肉丸質感爽滑,加埋流心鹹蛋黃,幾有趣。🥢黑松露墨魚滑 墨魚滑非常彈牙,黑松露味濃郁,不錯。🥢順德魚腐 魚腐Q彈有勁,新鮮炸起熱辣辣,可以即食亦可以洽煮之後再食,配搭咕嚕汁,酸甜開胃。🥢四寶餃餃拼盆 當中個人最鍾意係魚皮餃,魚皮富彈性,肉餡緊實。🥢鮮甜桂花蚌 味如其名,鮮甜白嫩,入口滑溜滑溜的。🥢日本特級帆立貝入口鮮甜湧現,個人覺得煮熟後味道更佳。最後附上的甜品依然是他們的經典腐竹糖水,冰涼順滑,低甜濃郁,味道依然。
📍火鍋
🔍中環雲咸街46-48號雲明行3樓
-----

🥢極品黑豚肉
黑豚肉油脂恰到好處,肉味突出。

🥢流心鹹蛋黄豬肉丸
豬肉丸質感爽滑,加埋流心鹹蛋黃,幾有趣。
🥢黑松露墨魚滑
墨魚滑非常彈牙,黑松露味濃郁,不錯。

🥢順德魚腐

🥢四寶餃餃拼盆
當中個人最鍾意係魚皮餃,魚皮富彈性,肉餡緊實。

🥢鮮甜桂花蚌
味如其名,鮮甜白嫩,入口滑溜滑溜的。

🥢日本特級帆立貝
入口鮮甜湧現,個人覺得煮熟後味道更佳。

2024-04-20 273 瀏覽
第一次同朋友嚟呢度聚餐,最開心🥳嘅就係佢無限時,唔會好似其他火鍋店咁食幾多分鐘,唔駛趕住食,趕住走。店員亦相當有禮貌,十分之友善。食完仲會送腐竹雞蛋糖水沙冰🥰,賣相又特別又精緻。好多款食物都有半份同全份嘅選擇,啱晒又想試多啲胃口又唔大嘅女仔,很貼心。又有啲食物例如魚片頭、魚腐,可以即刻食又得,(配埋甜酸醬)打邊爐又得。全部食物擺盤好靚,啱晒打卡影相。最鍾意佢呢度嘅封門柳、即炸魚皮、魚腐同埋韭菜餃,必食推介。
全部食物擺盤好靚,啱晒打卡影相。

最鍾意佢呢度嘅封門柳、即炸魚皮、魚腐同埋韭菜餃,必食推介。
2024-04-19
  • 蜂巢豆腐白湯鍋
  • 腐竹糖水沙冰
  • 順德魚腐
  • 香蒜粒炸魚皮
  • 鴛鴦湯底
一直同朋友好喜歡依間邊爐 高質得黎 材料新鮮 性價比好高🤪 .湯底:酸菜白肉鍋、麻辣味、藥材豆腐養生鍋.3款都好出色 想讚一讚藥材豆漿湯 超好飲 同朋友不停飲😂👏🏻 足料 好多藥材 人參 杞子煲成 鮮甜 又唔單調酸菜白肉好醒神 又開胃 都係小編必叫既item 而麻辣 麻跟辣 平等唔會過辣 又有麻子既香味✌🏻.材料方面都好新鮮 由其佢既雞件 係半隻雞咁上 😱十分驚喜 牛就不過不失 鐘意食薯粉朋友一定要叫佢既薯粉 薄身 長方形的 不錯👏🏻 佢地既食材比較另類 出面少食到 環境好舒服 坐座唔逼 唔會好似一般火鍋店逼住逼住 熱辣辣👍🏻👍🏻 .價錢唔算平 中上價 兩個人食可能都要500以上先埋到單

湯底:酸菜白肉鍋、麻辣味、藥材豆腐養生鍋

價錢唔算平 中上價 兩個人食可能都要500以上先埋到單
5 分鐘 (堂食)
2024-03-06 429 瀏覽
天氣愈凍 愈多朋友, 打邊爐就愈開心愈好食😝 今次朋友一早book左位, 平日夜晚去到就7成滿左右. 我地4個人坐左張6人枱, 好闊落haha秘制麻辣鍋🌶️ + 酸菜白肉鍋🍲酸菜白肉幾特別, 鍾意酸酸地 開胃既可以一試~ 麻辣都偏辣, 要食得辣先好叫哈哈. 佢d豉油醬料配搭超多, 係邊爐黎講, 醬料都好重要😎餐廳既食物選擇都好豐富, 推介安格斯牛同埋爆漿牛丸, 好新鮮又好juicy. 其他豬肉, 雞肉, 丸同響鈴就正常發揮, 不過好在係有得叫一份/半份, 可以咩都試下, 就算唔多人食都可以好豐富hehe. 不過我地叫左份蟹柳就得3條...都幾少下lol我自己好鍾意飲佢既腐竹雞蛋糖水冰沙, 超香超夾邊爐! 不過有d朋友就覺得太甜haha🥢總結: 湯底同醬料都有特色, 推介安格斯牛同埋爆漿牛丸. 如果同frd食都會再黎, 坐得好舒服不過就真係唔平haha~

秘制麻辣鍋🌶️ + 酸菜白肉鍋🍲

• 爆漿牛丸
  • 安格斯牛
2023-07-09 3158 瀏覽
• 雙拼鍋底:祖傳秘製麻辣鍋/ 蜂巢豆腐白湯鍋 $190 🌶🥛麻辣鍋我地叫咗中辣 入面已經有鴨血同蜂巢豆腐 麻辣鍋夠辣夠香 白湯入面仲有成條人參 好香濃 鴨血係台式qq個種 蜂巢豆腐分別索曬兩種湯 好入味 超正! 叫呢兩款湯都可以無限任加鴨血同豆腐• 火鍋撚御用手切肥牛(大)$377 🐂• 即炸三秒響鈴卷(半份)$35 🧻• 原味炸魚皮 $57 🐟• 雙拼鮮蝦雲吞/ 韭菜餃 $72 🦐🥬• 炸牛餐肉 $65🐷• 黑松露墨魚滑 $64/ 手打蝦滑 $55(各半份)🦑🦐超級推介蝦滑!!!除咗啖啖蝦肉蓉之外 仲有好多半隻蝦身係入面 超滿足總結:味道唔錯 價錢合理 坐得舒服~ 中意佢有得叫半份同冇限時 慶生聚會都推介試吓呢間!🫶🏻 4.4/5

火鍋撚御用手切肥牛(大)$377 🐂

• 即炸三秒響鈴卷(半份)$35 🧻

• 原味炸魚皮 $57 🐟

• 雙拼鮮蝦雲吞/ 韭菜餃 $72 🦐🥬

• 炸牛餐肉 $65🐷

• 黑松露墨魚滑 $64/ 手打蝦滑 $55(各半份)🦑🦐

2023-04-23 2558 瀏覽
近年最鐘意嘅火鍋店,係中環、西環,旺角都有分店。食材好新鮮,味道好好,擺盤好靚,大部分食材都可以揀全份或半份。火鍋湯底夠濃又有好多配料。湯底有兩款麻辣湯、兩款老火湯。今次揀左一品酸菜白肉鍋 $148 有勁多酸菜、娃娃菜同腩肉片,仲有少少紅薯寛粉。蜂巢豆腐白湯鍋 $160 有好多舊豆腐,唔洗再另外嗌😂 用人蔘同牛乳煮成。鴛鴦鍋 加$30極品安格斯肥牛 $168小脂肪均勻,入口即溶,牛肉味道濃,仲用牛肉捲左玫瑰花鴛窵雙蚌 $145有㻚瑚蚌同桂花蚌,新鮮爽口,淥3秒就ok即炸三秒響鈴 $58例香口酥脆,可以就咁食或浸湯蟹柳、韮菜餃、油條、蝦滑都好食😋可以試下。最後每人會送一小杯腐竹糖水沙冰,好味呀,完全係腐竹糖水味,食完濃味野可以解下油膩感。推介指數:9/10📍 火鍋撚中環雲咸街46-48號雲明行3樓旺角染布房街6號1樓西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖

湯底有兩款麻辣湯、兩款老火湯。今次揀左

鴛鴦鍋 加$30

極品安格斯肥牛 $168小
脂肪均勻,入口即溶,牛肉味道濃,仲用牛肉捲左玫瑰花

鴛窵雙蚌 $145
有㻚瑚蚌同桂花蚌,新鮮爽口,淥3秒就ok

即炸三秒響鈴 $58例
香口酥脆,可以就咁食或浸湯

推介指數:9/10

• 鴛鴦雙蚌
  • 極品安格斯肥牛
  • 一品酸菜白肉鍋
2023-02-25 1909 瀏覽
朋友介紹去呢間打邊爐,雖然貴但真係好好食🤤叫咗媽媽老火湯做湯底,個湯好味道打邊爐之前已經飲咗一碗🤣湯渣都好好食不過開始打邊爐之後,下個禮拜溝咗其他食材嘅味道就冇咁好飲了呢間打邊爐加湯係會加返自己原本嘅湯底,唔怕會愈打愈淡大部份食物都好好食其實個蟹柳有少少失望,蟹柳又唔係貴價食材,都要撕成幼條🌚因為撕開左,佢喺個煲入邊會散得特別快,然後消失喺個煲入面⋯⋯響鈴同一般火鍋店嘅響鈴好唔同因為我哋個湯底唔係太濃味,所以食得出勁重豆味!!質感偏硬少少,放落鍋度可能要滾多幾秒先拎上嚟食會好啲個午餐肉煎到勁靚🤣靚到好想就咁食快淥咗十零秒就食,入口都仲感覺到煎香過嘅味道第一次見打邊爐嘅炸魚皮有炸蒜朋友話佢媽媽試過就咁食,食咗半碟,所以我又試吓就咁食,好咸好脆、有魚味、好好食(其實咸都正常,因為預浸落個湯度食)雖然覺得咸,但好食到就咁食咗幾塊🤣🤣最後每人送咗一小杯腐竹糖水沙冰飲到有幾絲腐竹,感覺真係拎啲腐竹糖水整成沙冰不過佢作為沙冰都好甜,如果當飲品飲就完全唔解渴,但係作為甜品就非常好味🤤
朋友介紹去呢間打邊爐,
雖然貴但真係好好食🤤

不過開始打邊爐之後,下個禮拜溝咗其他食材嘅味道就冇咁好飲了
呢間打邊爐加湯係會加返自己原本嘅湯底,唔怕會愈打愈淡

大部份食物都好好食

響鈴同一般火鍋店嘅響鈴好唔同
因為我哋個湯底唔係太濃味,所以食得出勁重豆味!!
質感偏硬少少,放落鍋度可能要滾多幾秒先拎上嚟食會好啲

個午餐肉煎到勁靚🤣靚到好想就咁食
快淥咗十零秒就食,入口都仲感覺到煎香過嘅味道

第一次見打邊爐嘅炸魚皮有炸蒜
(其實咸都正常,因為預浸落個湯度食)
雖然覺得咸,但好食到就咁食咗幾塊🤣🤣

最後每人送咗一小杯腐竹糖水沙冰
飲到有幾絲腐竹,感覺真係拎啲腐竹糖水整成沙冰
2023-02-24
2023-01-30 1456 瀏覽
好很差! 半份丸得3粒! 10蚊1粒丸! 又貴又難食 完全諗唔到好評好係邊? 買返嚟架? 伏到傻下傻下! 油炸鬼硬過磨牙石! 沙冰難飲到唔識形容 半個鐘仲係得冰 三個層次嘅味道 每個都咁難飲! 而且仲要唔乾淨,食完屙到好似日式咖喱嗰種咖喱咁,完全係將沙嗲湯底嗰種湯底一比一咁屙返出嚟,個肚超級痛。而且舖頭環境仲要好差,廁所非常污糟,真係完全唔會有下次送埋錢俾我都唔會再食,奉勸大家試都唔好試,不可一不可再,又貴又難食!俾錢買罪受!
2022-12-21 1298 瀏覽
餐廳在中環雲咸街, last order係1:45 am,可以坐到3am。非常適合夜貓一族。餐廳火鍋湯底非常特別,我們選了鴛鴦鍋,是媽媽滋補老火湯拼一品酸菜白肉鍋,媽媽湯非常好味,飲得出老火湯味道,酸菜白肉湯的酸味頗突出,教推薦前者。調味架有很多選擇,芫荽、香蔥、生蒜、熟蒜、麻油、醬油、香醋、麻油、指天椒、沙嗲醬等等。點了花膠、竹笙、珊瑚蚌,這三款也挺好味的,爽滑帶脆。還有蝦滑,味道也好。肉類點了羊肉片、安格斯牛肉,羊肉較牛肉出色,沒有羊羶味。菜就點了菜心苗、娃娃菜,兩款菜也很新鮮,味道清甜。餐廳有不少熟食小吃,今次點了椒鹽九肚魚,九肚魚新鮮滑溜,外層炸漿做得香熱酥脆,非常好味。餐廳衛生OK,職員有線,環境低點懷舊氣氛,整體用餐愉快。

鴛鴦鍋底
調味盤

花膠
竹笙
珊瑚蚌
蝦滑

肉類點了羊肉片、安格斯牛肉,羊肉較牛肉出色,沒有羊羶味。
安格斯牛

菜就點了菜心苗、娃娃菜,兩款菜也很新鮮,味道清甜。
菜心苗
娃娃菜

椒鹽九肚魚

餐廳衛生OK,職員有線,環境低點懷舊氣氛,整體用餐愉快。

$628 (宵夜)
鴛鴦鍋底
菜心苗
娃娃菜
椒鹽九肚魚
2022-12-14 608 瀏覽
近來天氣越嚟越凍,決定搵日閒日放工之後去打邊爐🥶閒日間舖都幾熱鬧,但係又唔算好逼好多人,訂左位就即刻入得😆湯底都有幾多唔同選擇,有辣有唔辣不過想試真少少原材料嘅味,所以就叫左個清啲酸菜白肉鍋~估佢唔到個湯底又幾正,入面都俾好多料😛都叫左幾多其他嘢,有響鈴、脆肉鯇、牛肉、豬肉同埋豬潤😛😛佢啲滑同個五色丸丸拼盤好正🥰佢啲肉上碟嗰陣都擺得好特別幾用心如果有要打卡嘅朋友就啱哂🤣個響鈴炸得啱啱好,好脆,但係唔會話好油膩👍🏻同埋佢好貼心嘅位係大部分嘢食都有半份同全份揀,就算人少少想試多啲嘢都無問題啊🤩最後佢仲送左個腐竹糖水沙冰🤍個味同平時腐竹蛋糖水一樣,凍冰冰打完邊爐飲真係幾爽🤣埋單價錢都合理,唔算特別平但係如果想一班朋友打邊爐,要好食又想坐得舒服呢度一流啊😆😆
近來天氣越嚟越凍,決定搵日閒日放工之後去打邊爐🥶

閒日間舖都幾熱鬧,但係又唔算好逼好多人,訂左位就即刻入得😆

湯底都有幾多唔同選擇,有辣有唔辣
不過想試真少少原材料嘅味,所以就叫左個清啲酸菜白肉鍋~
酸菜白肉鍋

估佢唔到個湯底又幾正,入面都俾好多料😛

都叫左幾多其他嘢,有響鈴、脆肉鯇、牛肉、豬肉同埋豬潤😛😛
佢啲滑同個五色丸丸拼盤好正🥰

佢啲肉上碟嗰陣都擺得好特別幾用心
如果有要打卡嘅朋友就啱哂🤣

個響鈴炸得啱啱好,好脆,
但係唔會話好油膩👍🏻

最後佢仲送左個腐竹糖水沙冰🤍
個味同平時腐竹蛋糖水一樣,
凍冰冰打完邊爐飲真係幾爽🤣

埋單價錢都合理,唔算特別平
但係如果想一班朋友打邊爐,
要好食又想坐得舒服
呢度一流啊😆😆

2022-12-05
酸菜白肉鍋
  • 五色丸丸拼盤
  • 一品酸菜白肉鍋
2022-11-19 298 瀏覽
我講緊係我哋嘅打邊爐好去處~火鍋撚,中環呢間分店樓底都夠高,唔會有侷促感。呢度嘅湯底正到可以當湯咁飲蜂巢豆腐白湯鍋~白雪雪嘅湯底有大大條人蔘,湯頭順滑回甘,感覺滋補,原來而家做緊promotion,平日黎到,湯底嘅食材可以任Refill,勁正呀😋可以任食蜂巢豆腐和鴨血。我哋order咗幾款火鍋料,巧手韮菜餃、頂級梅花豬肉款款都勁新鮮,特別推介香滷牛筋,本身鍾意軟滑嘅口感,所以一上枱我就擺落去滾,大約20分鐘就食得了,牛筋好入味,肉質嫩而不膩,有啲以海參,好juicy,必食之選!買單嘅時候,仲送贈腐竹雞蛋糖水沙冰添😍

呢度嘅湯底正到可以當湯咁飲蜂巢豆腐白湯鍋

我哋order咗幾款火鍋料,
巧手韮菜餃
、頂級梅花豬肉

款款都勁新鮮,特別推介香滷牛筋,

買單嘅時候,仲送贈腐竹雞蛋糖水沙冰添😍