1K
2022-07-27 50 瀏覽
甫一坐下便人潮如鯽,整間坐滿了人,幸好我們有預先訂位呢!醬料中最特別是有御品醋,味道跟蟹醋很像,酸中帶少許甜味,腐乳跟豬肉很配,非常有趣店子小小侍應很多,服務也很殷勤湯底雙湯底:媽媽滋潤+酸菜白肉$160+30真材實料,滋潤的青紅蘿蔔粟米湯非常甘甜,還有一大塊豬展!酸菜白肉則是意想不到的很夠酸,湯底入口開胃,配以湯中的黃芽白跟爽脆豬腩肉、其實這兩個湯底的材料已經很豐富了!菜拼盤一份$95非常多樣化的菜拼盤,以菜心跟黃芽白作為基底,佐以蕃茄跟粟米,清新,甘甜!丸拼盤一份$128除了花枝丸沒有餡外,流心鹹蛋黃豬肉丸超好吃,鹹蛋黃流沙香濃,雙重芝心丸芝味爆發!香菇貢丸肉汁夠多,蝦丸還有蝦仁呢!餃子拼盤一份$97每一款都皮薄餡多,這個形容詞有點老掉牙吧雲吞是我的最愛,跟老字號的雲吞麵店比絲毫不差,蝦跟豬肉比例各半,大地魚香豐富,正!韭菜餃也是出色,韭菜味濃而且豬肉很香!水餃王則包了爽脆的木耳,飽滿度極高!極品黑豚肉一份$120是我最熟悉伊比利亞豬肉的樣子,油花均勻,肉色鮮紅,而且切得夠薄,馬上便熟,跟安格斯牛肉比絕對不遜色!烚羊肉片半份$68羶,非常羶,正正乎合我對羊肉的要求,羊的味道很濃,很

甫一坐下便人潮如鯽,整間坐滿了人,幸好我們有預先訂位呢!

店子小小侍應很多,服務也很殷勤

湯底

雙湯底:
媽媽滋潤+酸菜白肉$160+30
真材實料,滋潤的青紅蘿蔔粟米湯非常甘甜,還有一大塊豬展!

菜拼盤一份$95

丸拼盤一份$128
香菇貢丸肉汁夠多,蝦丸還有蝦仁呢!

餃子拼盤一份$97
每一款都皮薄餡多,這個形容詞有點老掉牙吧

韭菜餃也是出色,韭菜味濃而且豬肉很香!
水餃王則包了爽脆的木耳,飽滿度極高!

極品黑豚肉一份$120

烚羊肉片半份$68
羶,非常羶,正正乎合我對羊肉的要求,羊的味道很濃,很正!

梅花豬肉一份$109
原來是豬頸肉,油脂分布平均,同樣切得夠薄,很愛它沒有腥臊味

腐竹雞蛋糖水沙冰$0
阿華田沙冰$0

送的甜品/飲品
像真度超高!還有細細的腐竹碎,入口清甜而且腐竹味很濃,阿華田沙冰也同樣特別,別的地方沒有呢,出色!

茶芥醬油$20
聽朋友講話呢間舖頭價錢唔貴但都可以一試,但係冇諗過真係貴到離晒地,豉油同芥末都要收$40,而且啲料又少,個湯底又唔係話好入味,叫麻辣湯底又淡得個辣,象拔蚌又唔新鮮,咁嘅食物質素真係中下,咁就俾人劏到一勁血😵希望你哋有睇呢個負評,警惕下想食呢間嘅各位😫仲要食完都唔飽,真係好陰公
聽朋友講話呢間舖頭價錢唔貴但都可以一試,
但係冇諗過真係貴到離晒地,
豉油同芥末都要收$40,
而且啲料又少,個湯底又唔係話好入味,
叫麻辣湯底又淡得個辣,象拔蚌又唔新鮮,
咁嘅食物質素真係中下,咁就俾人劏到一勁血😵
希望你哋有睇呢個負評,警惕下想食呢間嘅各位😫
仲要食完都唔飽,真係好陰公
2022-07-26 21 瀏覽
最近雖然勁熱,但都無阻我一年四季都想打邊爐,呢間想試好耐,今次終於約好朋友去食餐廳環境都有啲台風,我就住樓上二樓位置,位與位之間都鬆動落單用QR Code好方便,最正係火鍋料可叫半份,試到好多嘢,我點咗一品酸菜白肉鍋,入面都好足湯,底頭酸咪咪特別開胃,啱哂咁悶熱嘅夏天,白肉份量都多,仲有蕃茄、酸菜及寬粉梅花豬肉捲到成朵玫瑰花咁,肥瘦適中,食落好嫩腍,呢個我都推介雙蚌係桂花蚌同珊瑚蚌,份量都多,好鍾意桂花蚌獨特鮮味,而珊瑚蚌好爽口,唔會有雪味安格斯牛肉上檯排到好靚,雪花都均勻,牛味都出幾嫩腍另外炸魚片頭都好大件,炸到好香口,烚一陣就食得,魚旦味都夠㗎喎仲有佢嘅五色丸拼盤及黑松露墨魚滑我都叫咗半份,中規中矩正常,丸類都夠彈牙當然唔少得要食菜啦

餐廳環境都有啲台風,我就住樓上二樓位置,位與位之間都鬆動

安格斯牛肉上檯排到好靚,雪花都均勻,牛味都出幾嫩腍

當然唔少得要食菜啦

2022-07-26 36 瀏覽
火鍋撚 地址: 旺角染布房街6號1樓朋友富可敵國,差唔多成4個多月都無約出來食飯吹水啦,務求令大家食得開心,又迎合富可敵國朋友對食物架高要求,我都唔敢搵放題任食打邊爐。先混醬, 用了QR code 點餐湯底竟有$160 媽媽滋補老火湯鍋 + $30 可以有鴛鴦湯, 另一邊是酸菜白肉湯豬肉$120 極品黑豚肉 , 款豚肉入口即化,而且肉味香濃$128五色丸丸拼盤 流心鹹蛋黃豬肉丸、蟹籽手打蝦丸、雙重芝心丸、香菇貢丸、花枝丸,好紮實彈牙,必食。$97四寶餃餃拼盆 魚皮餃、韭菜餃、雲吞、水餃蔬菜是女生必需的,因邊爐肉都脂肪多,滾後才不會變鞋身,多吃菜還是必須的。$95 五彩鮮蔬籃有娃娃菜, 花心苗,蕃茄同黑木耳臨埋單仲有腐竹糖水做甜品, 唔係平時食開架糖水, 佢係打成沙冰, 用了古代酒杯, 好過癮
火鍋

地址: 旺角染布房街6號1樓

先混醬, 用了QR code 點餐

豬肉$120 極品黑豚肉 , 款豚肉入口即化,而且肉味香濃

$128五色丸丸拼盤

$97四寶餃餃拼盆 魚皮餃、韭菜餃、雲吞、水餃

臨埋單仲有腐竹糖水甜品, 唔係平時食開架糖水, 佢係打成沙冰, 用了古代酒杯, 好過癮
2022-07-26 19 瀏覽
之前食串燒見到同集團嘅呢間就mark低咗要嚟試試。入鋪已到聞到浸湯底藥材味,同職員吹開水佢話浸味入晒鋪😂入座店員就會奉上調味盤,炸蒜/ 蔥花/ 辣椒、炸蒜呢啲邊少得,仲有麻醬同醬汁等等,撈完一輪對面已經揀好湯底。蜂巢豆腐白湯拼台式古早沙嗲麻辣兩款都有蜂巢豆腐、鴨血(唔夠可以追加)。白湯湯頭清甜滋補,沙嗲麻辣由店家研發,巧妙地將港式沙嗲融入台式麻辣,比一般麻辣湯更香。留意番,佢哋加湯嘅話就會加返同樣嘅湯底,咁樣味道就唔會越打越淡。平時打邊爐多數都係食墨魚滑或者蝦滑,今次見有多啲種類就叫咗瑤柱干貝滑,爽口Q彈!仲點咗黑木耳,即炸響鈴同埋炸芋件,都係食麻辣湯底吸湯汁嘅好配搭。好多配料都可以揀半份/一份,細食又想試多啲款都可以滿足到。打邊爐點少得牛肉…叫咗份大嘅火鍋撚御用手切肥牛,有啲油花。牛肉就兩邊湯底都夾。飲品有常見嘅竹蔗芋根、五花茶之外仲有沙洗冰。食到最後店員話有細杯嘅腐竹糖水沙冰送,用古代酒杯上,打卡一流。甜甜地解辣又解膩。

蜂巢豆腐白湯拼台式古早沙嗲麻辣

飲品有常見嘅竹蔗芋根、五花茶之外仲有沙洗冰。

2022-07-25 28 瀏覽
放工和朋友來到旺角的火鍋撚打邊爐,他一直想來很久,今天就捨命陪君子。店子不大但有2層,門口位置有點古色古香,放有士兵石像。來到2樓,店面也不算大,但已經坐滿人。用QR code 自助落單,鍋底選了酸菜白肉鍋。酸道剛好,白肉爽口,份量也多。點了小份的安格斯肥牛,鮮紅帶白色脂肪紋,入口肥美有牛脂香。又點了梅花豬肉,砌成玫瑰花形狀很嬌俏,入口彈牙又帶爽。五色丸拼盤有香菇貢丸、蝦丸、花枝丸、豬肉丸、芝士丸等,也是粒粒爽口彈牙。墨魚滑有粒粒松露亦飄香,鴛鴦雙蚌有桂花蚌珊瑚蚌,爽脆彈牙。蜂巢豆腐完全吸盡湯底精華,軟棉棉好入味。最後的炸魚片頭肉厚又彈牙。店子小小但整體質素不俗,而且有得半份半份咁點,比較貼心方便。難怪成為人氣火鍋小店和有不少回頭客。

墨魚滑有粒粒松露亦飄香,鴛鴦雙蚌有桂花蚌珊瑚蚌,爽脆彈牙。

2022-07-21
火鍋撚 (染布房街) (旺角)蜂巢豆腐白湯鍋 拼 媽媽滋補老火湯鍋 $1902個湯底均健康及材料豐富😍 蜂巢豆腐好似海綿🧽咁吸收晒白湯鮮甜味😆 而老火湯底係用左紅蘿蔔🥕、粟米🌽、瘦肉等,有住家湯既感覺😋😋火鍋撚御用手切肥牛(小)$275手切肥牛切得大小勻稱,食落爽口,仲有小牌子提示淥8秒就食得,很貼心❤️五色丸丸拼盆 $128每款各2粒,有蝦丸,仲有流心鹹蛋黃豬肉丸,好特別喔~~ 五彩鮮蔬籃 $95包括菜心苗、蕃茄、黑木耳、粟米同埋娃娃菜~顏色繽紛,而且營養均衡😉杞子龍眼菊花蜜(壺)熱 $78真材實料😍 加左大量菊花🌼調製,而且唔會太甜,好清潤~~極品黑豚肉 $120呢款豚肉入口即化,而且肉味香濃,高質😋😋腐竹雞蛋糖水(贈送)估唔到仲有糖水送😍,而且仲有左古代酒杯,玩味十足😝*需加一服務費地址:旺角染布房街6號1樓
火鍋撚 (染布房街) (旺角)

蜂巢豆腐白湯鍋 拼 媽媽滋補老火湯鍋 $190

火鍋撚御用手切肥牛(小)$275

五色丸丸拼盆 $128
每款各2粒,有蝦丸,仲有流心鹹蛋黃豬肉丸,好特別喔~~

五彩鮮蔬籃 $95

杞子龍眼菊花蜜(壺)熱 $78
真材實料😍 加左大量菊花🌼調製,而且唔會太甜,好清潤~~

極品黑豚肉 $120
呢款豚肉入口即化,而且肉味香濃,高質😋😋

腐竹雞蛋糖水(贈送)
估唔到仲有糖水送😍,而且仲有左古代酒杯,玩味十足😝

*需加一服務費
地址:旺角染布房街6號1樓
2022-07-20
  • 蜂巢豆腐白湯鍋
  • 極品黑豚肉
  • 菊花蜜
2022-07-21 35 瀏覽
一直都好想食火鍋撚,難得今日早收工,拉埋同事一齊黎食!台式湯底好多選擇 貪心嘅我哋想試兩款所以點左龍鳳鴛鴦鍋/ 一半祖傳秒製麻辣鍋(中辣)一半蜂巢豆腐白湯鍋麻辣湯麻香味好正!不過唔係好夠辣,下次會叫大辣😂😂😂而白湯十分足料,奶白色望見都想飲 仲要豆腐好多好正,啖啖人蔘味勁養生!當然唔少得仲有大量鴨血!急不及待要點嘢食打邊爐最緊要梗係肥牛啦! 今次揀咗兩款牛肉安枱斯肥牛,肉味濃 油花靚!手切牛,份量好多,灼8秒就食得,薄切,個人比較鐘意安格斯🙈🙈🙈另外仲叫左牛舌,有驚喜!好爽口仲點左韮菜餃、白鱔、炸魚腐、炸午餐肉、炸魚皮!最有驚喜係韭菜餃皮薄餡靚好多汁而炸魚腐同炸午餐肉放落麻辣湯浸一浸再食別有一番風味仲有最重要嘅紅薯寬粉索晒啲湯底超好味整體嚟講都好滿意!價錢適中、嘢食高質,而且好好坐,啱晒放工一大班人嚟❤️❤️
一直都好想食火鍋撚,難得今日早收工,拉埋同事一齊黎食!

台式湯底好多選擇 貪心嘅我哋想試兩款

急不及待要點嘢食

打邊爐最緊要梗係肥牛啦! 今次揀咗兩款牛肉
安枱斯肥牛,肉味濃 油花靚!

另外仲叫左牛舌,有驚喜!好爽口

而炸魚腐同炸午餐肉放落麻辣湯浸一浸再食別有一番風味

仲有最重要嘅紅薯寬粉
索晒啲湯底超好味

2022-07-20 64 瀏覽
#meloin @hotpot_land🥘火鍋撚🍜🥣湯底$190蜂巢豆腐白湯鍋媽媽滋補老火湯挑選了鴛鴦鍋,兩種各有特色,蜂巢豆腐加上鴨血,同時加入人心等不同配料,熬製成鮮甜的湯。老火湯有粟米、蘿蔔、瘦肉等煲成,飲完好似翻左屋企飲湯一樣,濃郁可口。🐮火鍋撚御用手切肥牛(小)$275 牛肉鮮味十足,牛味好濃,提醒大家淥8秒就可以食。🐷極品黑豚肉$120豬肉片非常薄身,淥一陣熟啦!🍡五色丸丸拼盆$128海味花枝丸蟹子手打蝦丸流心鹹蛋黃豬肉丸海瑞香菇貢丸雙重芝心丸每款兩粒,各有特色,彈牙爽口🥬五彩鮮蔬籃$95娃娃菜、菜心苗、粟米、蕃茄及黑木耳五款蔬菜非常新鮮,放入鍋入面,吸晒濃湯的精華🍯杞子龍眼菊花蜜(一渣)$78飲品非常足料,甜度適中,有冷熱可以選擇🥘茶芥及火鍋醬油$10/人醬料款式多,當中以XO辣醬最好味😋🥚腐竹雞蛋糖水最尾有小驚喜,糖水以沙冰形式呈上,細細杯好得意😎
#meloin @hotpot_land

🥘火鍋撚🍜

🥣湯底
蜂巢豆腐白湯鍋
媽媽滋補老火湯

🐮火鍋撚御用手切肥牛(小)
牛肉鮮味十足,牛味好濃,提醒大家淥8秒就可以食。

🐷極品黑豚肉
豬肉片非常薄身,淥一陣熟啦!

🍡五色丸丸拼盆
海味花枝丸
蟹子手打蝦丸
海瑞香菇貢丸
雙重芝心丸
每款兩粒,各有特色,彈牙爽口

🥬五彩鮮蔬籃
娃娃菜、菜心苗、粟米、蕃茄及黑木耳
五款蔬菜非常新鮮,放入鍋入面,吸晒濃湯的精華

🍯杞子龍眼菊花蜜(一渣)
飲品非常足料,甜度適中,有冷熱可以選擇

🥘茶芥及火鍋醬油
$10/人
醬料款式多,當中以XO辣醬最好味😋

🥚腐竹雞蛋糖水
最尾有小驚喜,糖水以沙冰形式呈上,細細杯好得意😎
2022-07-20 22 瀏覽
雖然天氣好熱,但係都無阻打邊爐嘅決心💛 平日夜晚都坐滿咗,記要book位先!,今次揀咗鴛鴦鍋底🥘 $198可以一次過試哂兩款,蜂巢白湯幾特別🌟另一款古早沙嗲麻辣鍋,麻辣咪偏重,個人喜愛蜂巢白湯多啲🫢,必點配料1️⃣黑松露墨魚滑 $64佢嘅黑松露味好突出,同啲滑好夾🤣,必點配料2️⃣四寶餃餃拼盆🥟 $97魚皮餃、韭菜餃、雲吞、水餃啲皮又薄又滑 唔會厚到淨係食皮🤣啲餡料都好多添!,必點配料3️⃣自家製鴨血 $68佢嘅口感非常好,唔會太爛,有啲咬口😬基本上每個鍋都已配有鴨血,唔一定要叫作為鴨血愛好者,我會額外叫多碟過口癮😋,飲品嚟講 最出名係 腐竹雞蛋糖水沙冰😄聽落有啲怪怪,但飲起上嚟都幾清新,阿華田沙冰比較下,清爽度係腐竹稍勝🥇,味道確實唔錯,有多啲budget嘅不防一試回頭率....🌟🌟🌟🌟🌟

今次揀咗鴛鴦鍋底🥘 $198
可以一次過試哂兩款,蜂巢白湯幾特別🌟
另一款古早沙嗲麻辣鍋,麻辣咪偏重,
個人喜愛蜂巢白湯多啲🫢

必點配料1️⃣
黑松露墨魚滑 $64
佢嘅黑松露味好突出,同啲滑好夾🤣

必點配料2️⃣
四寶餃餃拼盆🥟 $97
魚皮餃、韭菜餃、雲吞、水餃
啲皮又薄又滑 唔會厚到淨係食皮🤣
啲餡料都好多添!

必點配料3️⃣
自家製鴨血 $68
佢嘅口感非常好,唔會太爛,有啲咬口😬
基本上每個鍋都已配有鴨血,唔一定要叫
作為鴨血愛好者,我會額外叫多碟過口癮😋

飲品嚟講 最出名係 腐竹雞蛋糖水沙冰😄
聽落有啲怪怪,但飲起上嚟都幾清新,
阿華田沙冰比較下,清爽度係腐竹稍勝🥇

味道確實唔錯,有多啲budget嘅不防一試
回頭率....🌟🌟🌟🌟🌟
2022-07-14
  • 蜂巢豆腐白湯鍋
2022-07-19 53 瀏覽
咁熱我仲以為冇乜人打邊爐,點知嚟到都成七八成入座率!第一件事梗係搞下個調味盤,有麻醬、炸蒜芫荽香蔥等等~主打台式火鍋~湯底有幾款,心大心細貪心仔揀咗個龍鳳鴛鴦鍋:台式古早沙嗲麻辣鍋 + 媽媽滋補老火湯鍋麻辣湯底滲出淡淡嘅沙茶香味,入邊仲有蜂巢豆腐同埋鴨血。台式麻辣係以香味為主,唔會好辣。而老火湯首先飲咗一碗先☺️係清甜,真係有媽媽煲嘅味道又足料,有瘦肉蘿蔔螺頭等等嘅湯料火鍋撚御用手切肥牛牛肉是必須點嘅!輕輕淥一淥就食得,軟腍牛肉味濃。仲有另一款安格斯肥牛,嗰款賣相一流!下次試!涮羊肉片羊肉少少肥,羊羶味配麻辣係最好食😋所以食麻辣一定要有羊!即炸三秒響鈴卷即點即炸脆卜卜,浸一浸索下湯就食得~ 入邊依然鬆脆黑松露墨魚滑爽口彈牙😋有淡淡嘅黑松露香味另外仲叫咗鵝腸、黑柏葉、魚唇等等嘅火鍋料,如果想盡用個沙嗲麻辣湯底,除咗響鈴之外我仲推薦大家叫老油條(即係油炸鬼)同午餐肉等等🤭🤭🤭最後仲送咗個腐竹糖水沙冰,滋潤一下喉嚨。留意番,呢個甜品嘅造型好古代,同佢哋嘅裝修非常之夾..!值得一提,細食又想試多啲款式可以叫半份☺️
咁熱我仲以為冇乜人打邊爐,點知嚟到都成七八成入座率!

第一件事梗係搞下個調味盤,有麻醬、炸蒜芫荽香蔥等等~

火鍋撚御用手切肥牛

涮羊肉片
羊肉少少肥,羊羶味配麻辣係最好食😋所以食麻辣一定要有羊!

即炸三秒響鈴卷
即點即炸脆卜卜,浸一浸索下湯就食得~ 入邊依然鬆脆

黑松露墨魚滑
爽口彈牙😋有淡淡嘅黑松露香味

最後仲送咗個腐竹糖水沙冰,滋潤一下喉嚨。
留意番,呢個甜品嘅造型好古代,同佢哋嘅裝修非常之夾..!

值得一提,細食又想試多啲款式可以叫半份☺️

2022-07-19 21 瀏覽
雖然天氣熱辣辣,但係耐唔耐都想打邊爐🤣 呢間火鍋店嘅湯底同埋食物質素都唔錯值得推介🥳台式古早沙嗲麻辣鍋拼蜂巢豆腐白湯鍋兩個鍋底都有蜂巢豆腐同埋鴨血,超入味!湯底有啲藥材味幾特別同吸引~推介食品🌟🍲火鍋撚御用手切肥牛(小)$275淥8秒啱啱好好,牛肉味香濃🍲法式龍蝦湯爆漿牛丸(半份)$59好搞笑真係爆啲龍蝦汁出嚟,小心食用🤣🍲黑松露墨魚滑(半份)$64超香濃黑松露味同時墨魚滑口感彈牙勁推!🍲四寶餃餃拼盤 $97啲餃有新鮮包嘅感覺,一啲都唔求其,食到入面嘅蝦,肉,菜都好分明,調味亦做得唔錯👍🏻🍲腐竹雞蛋糖水沙冰$38超特別嘅沙冰,完全無伏🤣飲落真係同腐竹雞蛋糖水一樣,但唔會太甜,值得一試!最後食完竟然又送多兩杯仔俾客人做甜品🤣 唔知係咪餐廳得意之作🤣雖然好多嘢食啦可以叫半份,但叫叫吓叫咗好多嘢食🤣勁滿足🥰

台式古早沙嗲麻辣鍋拼蜂巢豆腐白湯鍋

推介食品🌟
🍲火鍋撚御用手切肥牛(小)$275
淥8秒啱啱好好,牛肉味香濃

🍲法式龍蝦湯爆漿牛丸(半份)$59
好搞笑真係爆啲龍蝦汁出嚟,小心食用🤣

🍲黑松露墨魚滑(半份)$64
超香濃黑松露味同時墨魚滑口感彈牙勁推!

🍲四寶餃餃拼盤 $97

🍲腐竹雞蛋糖水沙冰$38

雖然好多嘢食啦可以叫半份,但叫叫吓叫咗好多嘢食🤣勁滿足🥰
2022-07-19 1308 瀏覽
雖然天氣好熱,但仍然阻止唔到我想打邊爐嘅衝動~無諗過上年嘅同一日都係去呢間打邊爐呢😆 呢間真係夏天打邊爐首選~啲冷氣勁足夠,熱辣辣打邊爐都唔會流哂汗,而且仲有好味嘅冰冰送🥰我同朋友叫左一個鴛鴦鍋~🤎台式古早沙嗲麻辣鍋 $198超級濃味!沙嗲味真係勁出~但又唔會蓋過啲麻辣味~而我地係叫左小辣嘅~所以真係唔會好辣,啱哂我呢啲唔係好食得辣嘅人🥰🤍蜂巢豆腐白湯鍋 +$30都係好濃味嘅湯底,但就唔係好似沙嗲鍋~佢係似豬骨湯但係屬於偏養生嘅湯底,然後啲蜂巢豆腐索哂湯嘅精華,一咬落去啲湯汁就出哂黎~超級入味, 但又唔會油膩!入面仲有啲藥材喺度,都幾足料嫁~🐮極品安格斯肥牛(小)好igable嘅肥牛~ 可能因為係安格斯肥牛,所以真係食得出都幾重牛味~而且好多雪花!牛脂分佈都幾平均~唔會太肥而且又有口感!🥰🖤🤍黑白柏葉拼 唔會話比大家聽我係第一次食牛柏葉🤣 呢個真係超級超級爽口彈牙~浸左落沙嗲湯道真係無得彈~成舊都係沙嗲味,我覺得黎緊打邊爐都會再叫呢樣野食~🐷頂級梅花豬肉呢個我覺得有驚喜!🤩佢黎嘅時候係玫瑰花形,外觀都唔錯,但就可能雪得太耐,有啲難分開續塊去淥~不過我自己覺得呢碟豬肉幾好食因為佢唔係好似

🤎台式古早沙嗲麻辣鍋 $198

🤍蜂巢豆腐白湯鍋 +$30

🐮極品安格斯肥牛(小)
極品安格斯肥牛(小)

🖤🤍黑白柏葉拼
黑白柏葉拼

🐷頂級梅花豬肉
頂級梅花豬肉

呢個我覺得有驚喜!🤩佢黎嘅時候係玫瑰花形,外觀都唔錯,但就可能雪得太耐,有啲難分開續塊去淥~不過我自己覺得呢碟豬肉幾好食因為佢唔係好似嗰啲好薄嘅黑豚肉片~佢係有啲厚度同埋質感好似豬頸肉😍(豬頸肉愛好者hereee🙋🏻‍♀️)同埋都好似豬頸肉味😆

👅頂級牛脷托
頂級牛脷托

我覺得呢個都有牛味~不過安格斯肥牛嘅牛肉味會再重多少少~口感方面,都唔會太淋或者唔新鮮~

🐙黑松露墨魚滑
都真係有黑松露味嘅~相信多啲就會更加正~而魚滑嘅質感都夠爽口彈牙🤩 中間仲會有啲墨魚粒咁,所以口感都幾豐富~

🥟創意午餐肉菜甫餃
真係好夠創意🤣第一次食呢個combination 嘅餃子~牛餐肉餡都夠結實~然後夾雜住啲菜甫喺中間,所以成個餃子都幾有口感,而且菜甫味都幾出,唔會太odd~

🧡流心鹹蛋黃豬肉丸
流心鹹蛋黃豬肉丸

真係有流心嫁!😆個鹹蛋黃餡真係一咬落去會爆漿咁爆出黎🤤成粒瀨尿牛丸咁🤣所以鹹蛋黃都幾足料,食得出又係炒到起哂沙~之黎豬肉丸係超級彈牙嗰種,所以我就overall都覺得唔錯🥰

🥛🍧腐竹糖水沙冰/華田可力沙冰
上年第一次黎打邊爐佢話送比我地嗰陣已經覺得好特別同好好飲~好有腐竹味同一同埋勁似腐竹雞蛋糖水嘅冰冰,係冇諗過咁好飲~不過佢今次送嘅就係華田可力沙冰,我自己覺得有少少似奶味重嘅朱古力沙冰,反而腐竹糖水沙冰比較出色同埋有驚喜,所以我地就再order左個腐竹糖水沙冰🤣

見我encore左就知呢間火鍋店都算幾高質啦~野食同湯底都幾似台灣嗰啲~環境都坐得舒服~對比其他火鍋店嘅話,其實都幾唔錯嫁🥰
華田可力沙冰
2022-07-09
極品安格斯肥牛(小)
黑白柏葉拼
頂級梅花豬肉
頂級牛脷托
華田可力沙冰
  • 極品安格斯肥牛
  • 腐竹雞蛋糖水
火鍋撚比我想像中大, 除了地下果層,又有散坐卡位外 ,而且入面仲有包廂, 想幾個friend 黎吃定係一大班朋友來吃都無問題,私房菜火鍋最開心肯定係咁。-媽媽滋補老火湯鍋 呢煲湯底一睇就知 真材實料 , 蘿蔔粟米豬展 用料豐富有睇頭,先吃一口原味,金黃的湯湯喝起來鮮甜, 蘿蔔同粟米嘅清甜 瀰漫在口中每個角落。 -火鍋撚御用手切肥牛手切肥牛片片寶石紅色的光輝,放入老媽湯中三秒就可以開動!肉質鮮甜之餘仲充滿肉香,-五色丸丸拼盆自家製手打五色丸丸類口感紮實有彈性,-原味炸魚皮新鮮即炸,無論浸湯定剩食都香脆滿足👅-脆鯇骨腩脆鯇骨腩魚肉相當實在, 咬落魚肉Q充滿彈性-仲有叫左四寶餃餃拼盆同涮羊肉片粒粒餃滿實在,羊肉片烚兩烚就食得瑤柱干貝滑超彈牙又好食,打邊奴必叫。-最尾仲送埋腐竹雞蛋沙冰,滿足😍

媽媽滋補老火湯鍋

火鍋撚御用手切肥牛

手切肥牛片片寶石紅色的光輝,放入老媽湯中三秒就可以開動!
肉質鮮甜之餘仲充滿肉香,

五色丸丸拼盆
自家製手打五色丸
丸類口感紮實有彈性,

原味炸魚皮

新鮮即炸,無論浸湯定剩食都香脆滿足👅
脆鯇骨腩

脆鯇骨腩魚肉相當實在, 咬落魚肉Q充滿彈性

仲有叫左四寶餃餃拼盆同涮羊肉片

粒粒餃滿實在,

羊肉片烚兩烚就食得

瑤柱干貝滑超彈牙又好食,

打邊奴必叫。

最尾仲送埋腐竹雞蛋沙冰,滿足😍
2022-07-18 33 瀏覽
聽過好多年火鍋撚既大名,今日終於試到!要係呢個位上一層湯底選擇有好多 都係台式既特色我地簡左龍鳳鴛鴦鍋:祖傳秒製麻辣鍋(中辣)拼蜂巢豆腐白湯鍋白湯真係好白 望落好濃好養生!忍唔住就咁飲幾啖先!有人蔘味,好正!兩邊湯底都有蜂巢豆腐同埋養生鴨血!用手機落單 好快好方便 有某啲食物可以簡半份 可以試多啲野!手切牛(小) 牛味唔錯,份量合理,灼8秒就食得!牛舌 爽口韮菜餃(半份)、安枱斯肥牛(半份)、白鱔(半份)紅薯寬粉全部食物都黎得好快 又新鮮魚腐、炸午餐肉 浸麻辣湯索辣味好野味!由於個湯太好味,飲左好多,食到好飽!
聽過好多年火鍋撚既大名,今日終於試到!

要係呢個位上一層

湯底選擇有好多 都係台式既特色
我地簡左龍鳳鴛鴦鍋:祖傳秒製麻辣鍋(中辣)拼蜂巢豆腐白湯鍋

手切牛(小) 牛味唔錯,份量合理,灼8秒就食得!

牛舌 爽口

韮菜餃(半份)、安枱斯肥牛(半份)、白鱔(半份)紅薯寬粉
全部食物都黎得好快 又新鮮

魚腐、炸午餐肉 浸麻辣湯索辣味好野味!

由於個湯太好味,飲左好多,食到好飽!