每次經過尖沙咀呢間日本菜都覺得裝修好別緻。原來而家做埋放題,比平時既放題好坐好多。刺身壽司當然唔少得,三文魚都幾肥美;赤蝦大大隻但唔算爽口,帶子赤貝等等水準就平均。仲跟人頭送長腳蟹腳添,肉質鮮味濃郁啖啖肉呢。天婦羅串燒炸物都有 ,吉列廣島蠔炸漿略為過厚。加$20仲有得食埋燒肉放題添。牛類、澳洲和牛、韓式牛肉、海鹽牛舌,豬有辛口豚肉、豬頸肉,其他有雞柳 。肉類質素就中中地啦,但加$20的確抵食,無理由唔加。最值回票價既係雪糕。Haagen Dazs有士多啤梨同曲奇味;仲有Movenpick既雲尼拿同朱古力。雪糕怪既你點食都回本啦係咪。
每次經過尖沙咀呢間日本菜都覺得裝修好別緻。

原來而家做埋放題,比平時既放題好坐好多。
刺身拼盆
仲跟人頭送長腳蟹腳添,肉質鮮味濃郁啖啖肉呢。
長腳蟹
天婦羅串燒炸物都有 ,吉列廣島蠔炸漿略為過厚。
炸物

肉類質素就中中地啦,但加$20的確抵食,無理由唔加。
燒肉

雪糕怪既你點食都回本啦係咪。
Movenpick
Movenpick
甜品 Haagen Dazs
  • 刺身
2016-12-15 1592 瀏覽
呢間放題幾個月前食過,食物質素高、選擇夠多,坐得舒服,今日決定再encore! 上次晚市黎食,今次午市食,價錢更實惠,$185 1個人,我地每人加左$38 燒肉放題。我地大約1點去到,餐廳已經坐滿8成客人,今次坐唔到卡位添,下次要book定枱先得🤔。一如既往,一坐低就瘋狂tick order紙。呢度選擇真係夠曬齊,刺身、壽司、沙律、小食、天婦羅、炸物、串燒、飯麵,仲有燒肉添!等食途中店員細心地幫我地開左燒爐先。落左order 5分鐘都唔使已經有野食上枱啦!首先係燒肉!澳洲和牛係必食嘅,和牛油花靚,夠肥美,有肉香👍🏻,另外七味雞翼都唔錯,夠入味,耐心燒到兩面微焦就更惹味更正!三文魚同呑拿魚刺身厚切,肥美新鮮。象拔蚌爽口鮮甜👏🏻。紫薯天婦羅一定要試!外脆內粉軟,夠甜,like! 冬菇天婦羅亦夠厚身,不錯不錯!汁燒安格斯牛粒串同香草羊架都出色。尤其羊架,夠香口惹味,肥瘦適中帶少許羊羶味,正!到邪惡炸物啦!有吉列豬扒、炸廣島蠔、吉列魷魚圈、一口芝士年糕。吉列豬扒唔夠熱,但其他3樣都做到熱辣辣,外皮酥脆。芝士年糕堅流心,好味👍🏻。男友食左炸大蝦,都俾左個like👍🏻😂。再encore左轉燒肉我地
2085 瀏覽
一如既往,一坐低就瘋狂tick order紙。呢度選擇真係夠曬齊,刺身壽司、沙律、小食、天婦羅、炸物、串燒、飯麵,仲有燒肉添!

三文魚同呑拿魚刺身厚切,肥美新鮮。象拔蚌爽口鮮甜👏🏻。
再encore左轉燒肉我地就飽到投降啦,但投降之前食返杯Haagen Dazs/ Movenpick 雪糕為呢一餐劃一個完美句號。
2016-12-14 295 瀏覽
這間位於金馬倫道的炉端金,每次經過都會被它裝修吸引著,今天朋友的生日終於可來試試😬和一般放題差不多都是有多張餐單給你選擇,我們當然第一時間叫刺身先啦😎刺身十分新鮮尤其是珍寶赤蝦十分爽滑膠口非常出色,甜蝦鮮甜😋海膽手捲 - 紫菜不夠脆,不過海膽鮮甜冇苦味,而且飯的份量比較小可以食多幾件還有很多串燒選擇,燒海蝦最正,蝦外表還有粗粒鹽非常野味彈牙😬芝士年糕-最估唔到這芝士年糕,放在爐加熱1分鐘,熱辣辣放入口𥚃爆濃郁芝士加上煙韌年糕真的不得頂炉端金座位坐得舒適,可惜時間太短,胃太細不夠時間😆😆加三十八元就可以追加燒肉放題,十分吸引已燒肉的質量絕對不是普通貨式,尤其是厚切豬腩肉燒起來十分甘香食落唔油膩口感爽脆豬味重👍🏻揚枝甘露和荔枝甘露是鴻星的出品也是任飲的最後加上雪糕做結尾實在太完美了
各式剌身
刺身十分新鮮尤其是珍寶赤蝦十分爽滑膠口非常出色,甜蝦鮮甜😋
海膽手卷
各式串燒

炉端金座位坐得舒適,可惜時間太短,胃太細不夠時間😆😆
澳洲和牛,厚切豬腩肉
楊枝甘露,荔枝甘露
加三十八元就可以追加燒肉放題,十分吸引
揚枝甘露和荔枝甘露是鴻星的出品也是任飲的
最後加上雪糕做結尾實在太完美了
各式剌身
海膽手卷
各式串燒
澳洲和牛,厚切豬腩肉
2016-12-09 320 瀏覽
今晚約了爸爸吃飯,我帶他到尖沙咀炉端金吃放題,他開心到不得了!環境裝修很講究有为準,首先我訂了一個日式刺身拼盤,三文魚很肥美,赤貝很新鮮,也很有濃濃的鮮味,令人再三回味,飽魚,甜蝦,象拔蚌也超新鮮!爸爸最喜歡吃日式爐端燒,加38元,可吃到澳州和牛,一口牛柳粒,韓式牛肉,海鹽牛脷,和七味雞翼!   我們每樣都燒得很甘香,實在停不了口!炸物也有這多款式,炸廣島蠔和七味炸雞翼口感一流,没想到還有最愛的movenpick ice cream, 這個價錢才300元,真的是好選擇!

2016-12-09
3 分鐘 (堂食)
2016-11-30 2021 瀏覽
每當放工都已經非常累,想找間坐得舒服的餐廳好好慰勞自己, 經過看到這家炉端金的門面裝修都當相大器,所以決定與好友一起試試。 侍應帶位有禮貌,環境寬闊,坐位桌子上也沒有半點油積, 就算是跟同事聊聊工事也夠位放文件,不過剛放工的我絕對不想這樣做! 可選的肉類和熟食都非常多,刺身方面需然與其他放題沒什麼兩樣, 不過可以同時燒肉和刺身一起冷熱交替也是不錯的。 下單後大約5分鐘左右刺身就上桌了,因為兩個人吃的關係, 感覺不夠霸氣呢~哈哈,為了免得浪費還是先點少量試試, 味道和口感都幾新鮮,下次要多點一些再挑戰挑戰。 壽司方面該有的都齊備,每件都小小的,一口可以吞下, 飯量不多,多吃幾件都不會太飽肚,推介鰻魚肉子壽司, 鰻魚軟腍,淋上燒汁入口溶化,配上我最愛的玉子就是完美。 熟食方面有串燒和海鮮,鹽燒大蝦非常入味, 蝦和魚的卡路里還算低,女生也可以多多吃~ 最後當然唔少得食肉獸最愛的燒肉,每款都點了一些來試試, 當中豬頸肉、牛腹、牛小排都是必點的,基本上很難不好吃, 加上有醃料調味過,只要控制好火喉就能有美味的燒肉享好~ 剛好看到只要加入會員就有9折,就算加了20元後還是比較化算
每當放工都已經非常累,想找間坐得舒服的餐廳好好慰勞自己,

侍應帶位有禮貌,環境寬闊,坐位桌子上也沒有半點油積,

不過可以同時燒肉和刺身一起冷熱交替也是不錯的。

下單後大約5分鐘左右刺身就上桌了,因為兩個人吃的關係,

感覺不夠霸氣呢~哈哈,為了免得浪費還是先點少量試試,

味道和口感都幾新鮮,下次要多點一些再挑戰挑戰。

壽司方面該有的都齊備,每件都小小的,一口可以吞下,

飯量不多,多吃幾件都不會太飽肚,推介鰻魚肉子壽司

鰻魚軟腍,淋上燒汁入口溶化,配上我最愛的玉子就是完美。

熟食方面有串燒和海鮮,鹽燒大蝦非常入味,

蝦和魚的卡路里還算低,女生也可以多多吃~

最後當然唔少得食肉獸最愛的燒肉,每款都點了一些來試試,

當中豬頸肉、牛腹、牛小排都是必點的,基本上很難不好吃,

加上有醃料調味過,只要控制好火喉就能有美味的燒肉享好~

剛好看到只要加入會員就有9折,就算加了20元後還是比較化算。

2016-11-02
  • 鹽燒大蝦
  • 鰻魚玉子壽司
2016-11-10 2811 瀏覽
日式放題吃得不少, 一般都不會留下太深刻印象, 多數是食物質素不過不失, 而且地方較狹迫, 坐得不舒適, 人手亦不足, 漏單情況接二連三出現, 不過凡事有例外, 試過炉端金的午市放題後, 實在念念不忘, 不論環境, 食物, 服務和時間也令我和老公很滿意, 午市價錢還很抵食, 朋友問我有什麼好的放題介紹, 我也會即時想起和推介這裡. 地點在金馬倫道, 之前幾次走過只見門面招牌很顯眼, 卻並沒留意是日式放題, 這天剛好早上有點事到尖沙咀, 完成後閒走看見午市放題並不昂貴, 由於時間尚早, 店內人也不多, 看起來寛敞舒適就決定一試. 店子比預期中更大, 樓底很高, 光線充足, 座位也並沒有排得密麻麻, 空間感十足, 近壽司吧一邊可看着師傅即切刺身壽司; 但最驚喜是深入店內還有獨立廂座, 枱上有燒肉爐, 配備軟墊沙發位, 隱密又舒適不焗束. 特意的和風裝潢, 比日本的料理店更光鮮和高尚. 座位也特多, 想信可吸納的人數不少, 等位機會也相對減低. 新鮮的水產都放到壽司吧前, 十分吸引惹人垂涎. 午市放題不貴沒有騙人, $185任食100分鐘, 加$38可加任食爐端燒, 雖然加起來要2百

新鮮的水產都放到壽司吧前, 十分吸引惹人垂涎.

午市放題不貴沒有騙人, $185任食100分鐘, 加$38可加任食爐端燒, 雖然加起來要2百多元, 但我們吃完午餐, 已飽到晚餐也只要吃少少, 計起來其實很化算.

跟一般日式放題一樣, 有着不同的點菜紙, 很整齊排在小木架上, 分類有: 刺身, 壽司, 火炙壽司, 軍艦, 卷物, 沙律/小食, 天婦羅, 炸物, 串燒, 烏冬/拉麵, 燒肉. 種類選擇夠多, 每個分類下的選擇也不少, 並非只有2-3款. 單單是看點菜紙已發上一些時間了, 實在花多眼亂.

幸好是放題, 再貪心的人也可每樣試少許, 而我們的焦點還是集中在刺身壽司.

刺身有8款選擇, 三文魚, 吞拿魚, 油甘魚, 八爪魚, 赤貝, 甜蝦, 磯煮飽魚, 象拔蚌, 先來一個包羅萬有每款皆試試看. 刺身用日式盤盛着, 底部放上冰粒, 上枱時放上乾凍, 製造煙霧效果, 賣相擺法也很講究.

三文魚不錯, 油份夠,油脂分佈亦均勻, 夠凍香稔軟, 魚味亦豐富. 油甘魚是近年我頗喜愛的刺身魚, 喜歡其較實在的肉質和偏向清而不膩的魚味, 這油甘魚整體也不錯. 值得一提的有磯煮飽魚, 以為飽魚都會超韌很難咬開, 但這個飽魚片有嚼勁之餘卻一點不韌, 飽魚味也很濃郁突出, 喜出望外之選. 象拔蚌亦夠爽脆, 味道鹹魚, 口感獨特.

壽司以火炙和創作類較為吸引.

黑松露劍魚腩是極鮮的配搭, 劍魚味香濃郁, 入口即溶, 滲着松露菌香, 配搭很好.

牛油赤蝦不得不試, 赤蝦份量十足, 大大隻, 啖啖肉, 微微火炙, 更帶出蝦香. 牛油味也頗出, 提升鮮蝦的味道, 肉質新鮮而爽滑彈牙, 試過後再encore了2次.

香蔥安格斯, 薄片牛肉微炙至6,7成熟, 面層淋上帶甜味的燒烤醬, 肉味香而不韌, 香蔥能帶出層次感.

比較特別有男孩子卷和女孩子卷. 前者以吞拿魚, 海膽為主, 後者以油甘魚, 三文魚子為主. 自己比較喜歡男孩版, 大大塊的海膽頗鮮味, 吞拿魚味較淡, 卷着圓型飯團, 外型甚為可愛吸引.

加了$38元就是為了這幾口肉, 燒肉的選擇也算足夠, 有澳洲和牛, 一口牛柳粒, 韓式牛肉, 厚切五花腩, 七味雞翼, 辣口豚肉等. 而店方亦供應了芝麻醬, 辣醬, 燒烤醬等.

雖然一向鐘情牛多於豬, 但近幾次的燒肉體驗都以五花腩最為吸引, 那厚實的油脂在炭火下慢慢分解溶化, 再連肉一起放入口中, 那油脂在口中溶化的豐潤感, 的確讓人無法挑剔. 這五花腩沒有豬腥味, 吃過後也沒有留下一口的油膩, 沒有調味吃出肉的原汁原味, 更是討好.

一口牛柳粒味道不見突出, 但勝在口感嫩而軟稔, 不韌也沒渣.

澳洲和牛味濃, 軟稔 , 味道比牛柳粒更好.

其他值得一試的還有天婦羅, 都炸得很香脆, 表層乾身, 幾有水準.

餃子雞翼漲卜卜的, 外型有趣. 炸得金黃不過火, 咬落嫩滑亦juicy, 糯米偏淡味, 再濃味一點會更好.

放題實在無法什麼也試, 畢竟眼濶肚窄, 重點選了幾款來吃已經飽得快要投降了. 最後例必燒幾片菠蘿吃, 解解膩又幫助消化.

飯後甜品不能少, 供應的款式也不少, 有似乎很有水準的馬卡龍,

各式的小切餅, 做型相當吸引.

這件Brownie朱古力很香濃, 不鬆散.

戰鬥力只剩一成的情況下, 我選擇了最愛的雪糕, 不計成本的供應Haagen Daz 和Movenpick細杯裝雪糕, 還有我最愛的士多啤梨和朱古力味可選, 雖然很飽, 也忍不住吃了2盒.

汽水飲品亦是自取任飲, 看見有鴻星出品的楊枝甘露和荔枝甘露, 才彷然大悟這是鴻星集團旗下的日式放題店, 怪不得水準和規模都比我預期中有保證.

100分鐘的用餐時間有點急迫, 但食物的水準實在是試過的放題之中最好的, 加上一個舒適寛敞的用餐環境, 點菜程序簡潔, 沒有漏單情況, 店員也很禮貎有效率, 是可以一試再試的食店. 個人覺得吃午餐已十分多選擇, 價錢也較抵食, 好合乎經濟原則.

午餐
2016-11-04 318 瀏覽
包羅萬有既放題,連點野食既落單紙都可以由 A 去到 H,食物質素真心覺得唔錯,卷物黎講我好中意芒果軟殼蟹卷,清新得黎又唔會油膩,小食黎講我就中意胡麻冷豆腐,不竟我都係幾中意食芝麻醬就中意食豆腐既人,炸物黎講有好大方既廣島蠔,食多幾隻都歸本,天婦羅黎講我就中意日本蕃薯仔,真係冇得輸,另外亦都有埋燒肉爐,各款各式既燒肉任燒,但令我最深刻係呢個砌得靚靚又豐富刺身大拼盤,食一盤都已經值回票價!
2016-11-01 327 瀏覽
計計下已經好耐冇食放題,所以趁幾個大胃嘅朋友得閒,即刻就約佢地出黎一齊食個飽!炉端金嘅裝潢幾特別,因為比較少見茶記以外嘅餐廳有卡位,當然,有卡位係坐得舒服啲。巡一圈睇下有咩先,見到飲品區格外使人驚喜,清酒任飲固然幾抵,而任飲飲品中竟然有波子汔水先係令我心動嘅位。即刻勾返起我小學飲波子汔水儲波子嘅回憶返來。不用多說,當然即刻拎返幾支返來,再叫其他野食首先食嘅係佢送嘅蟹腳,平時其實嫌麻煩,係唔多食蟹腳嘅,但今日有機會就試下,拆左嘅蟹肉出黎,肉質幾鮮,係唔錯嘅開始。跟住落黎就喊其他野,包括左刺身拼盤,炸物,燒肉,壽司等等。刺身拼盤還可以,我最喜愛的海老刺身鮮甜味美。相較之下,壽司就顯得一般,除了炙燒之外,其他都沒甚麼特別。沒有想到今晚最滿意的,竟可能是炸物。尤其是吉列麵包蝦,蝦爽甜而香脆,炸漿恰到好處,是印象深刻的一道。而燒肉也有不錯的選擇,澳洲和牛的牛味比預期為濃,可以一試。吃飽喝足,甜品的選擇也很多,看見有大量的大福,糕點等,但因為真的很飽了,就決定只吃雪糕。而且雪糕有著movepick 和hagandaz 的陣容,水準保證,成為今次放題的完美句點!

2016-10-28
2016-10-17 500 瀏覽
The place was clean and pretty new. The service still has something left to be desired. I had to wait a few minutes until I waved for a menu and when I got the bill, the guy whom I presumed was the manager, just slide the bill folder over the counter like a snow sledge which shocked me a little. We all know how important the service and attitude are, especially in a Japanese restaurant.The sashimi in the chirashi don was not bad but the rice was dry and hard. As was the eel sushi (in this case t

The sashimi in the chirashi don was not bad but the rice was dry and hard. As was the eel sushi (in this case the eel was on the dryer side as well).

Mind you the barbecued meat is probably good so I will try that next time.
2016-10-13 3473 瀏覽
同男朋友放學去左食放題!裝修比一般日式放題店華麗,一入到去感覺光鮮亮麗,仲有得坐卡位好舒服。飲品種類繁多,除左一般汽水、烏龍茶等等......連波子汽水同楊枝甘露都有竟然有清酒任飲當晚有蟹腳送呀!有男朋友幫我拆肉,蟹肉結實鮮甜。再來刺身拼盤!刺身類都分兩張紙,珍寶赤蝦同帶子最有驚喜,口感爽彈,鮮味十足其他刺身亦屬高質素,值得encore,原來部分係由日本築地直送。珍寶赤蝦真係jumbo sizewasabi唧成玫瑰花狀有我最愛的三文魚子軍艦壽司,脆卜卜好鮮甜。叫左海膽手卷,不過海膽份量好少炸物款式頗多,有d仲係第一次見!鍾意食蠔一定要點炸廣島蠔熱辣辣金黃香脆,蠔肉鮮嫩多汁。吉列麵包蝦係原隻大蝦,肉質結實,炸得好脆口唔油膩。串燒則相對遜色,調味略淡,印象比較深刻係燒菠蘿同香蔥豚肉串。加$20可以任食燒肉,豬、牛、雞肉任君選擇。推薦澳洲和牛、一口牛粒,滿佈油花,燒到外層焦脆,肉質軟滑,肉味都幾濃郁。已經食到頂住肚仔但都要食埋甜品,甜品係另一個胃架可以任食Häagen-Dazs雪糕同甜品櫃入面嘅大福、芝士蛋糕等甜品,真係飽到上心口!兩小時任飲任食,食物款式絕不是一般貨色,我覺得好抵食呀!
竟然有清酒任飲
當晚有蟹腳送呀!有男朋友幫我拆肉,蟹肉結實鮮甜。
刺身拼盤
再來刺身拼盤刺身類都分兩張紙,珍寶赤蝦同帶子最有驚喜,口感爽彈,鮮味十足
珍寶赤蝦
珍寶赤蝦真係jumbo size
wasabi唧成玫瑰花狀
有我最愛的三文魚子軍艦壽司,脆卜卜好鮮甜。
叫左海膽手卷,不過海膽份量好少
炸物款式頗多,有d仲係第一次見!鍾意食蠔一定要點炸廣島蠔
已經食到頂住肚仔但都要食埋甜品甜品係另一個胃架
兩小時任飲任食,食物款式絕不是一般貨色,我覺得好抵食呀!
刺身拼盤
珍寶赤蝦
2016-10-13 429 瀏覽
呢間放題價錢為250左右優點: 食物比較新鮮~ 放題得黎又有得燒野食 和牛 品質算係ok 但未去到好高級~ 肥肉比例不高 主要好食的為刺身 和 燒肉 (牛,五花肉) 刺身鮮甜, 色澤望落去都唔會話放左太耐燒肉和牛係當中比較出色~ 口感唔會太硬~其他就咁叫既熟食 例如吉豬就比較普通 有點乾身 整體而言還是不錯的
呢間放題價錢為250左右

優點: 食物比較新鮮~ 放題得黎又有得燒野食
和牛 品質算係ok 但未去到好高級~ 肥肉比例不高
主要好食的為刺身 和 燒肉 (牛,五花肉)
刺身鮮甜, 色澤望落去都唔會話放左太耐

燒肉和牛係當中比較出色~ 口感唔會太硬~

其他就咁叫既熟食 例如吉豬就比較普通 有點乾身
整體而言還是不錯的
2016-09-07
炉端金放題任食,成日經過金馬倫道,天門連裝修咁靚入面好似好大都好想試吓,原來價錢都OK抵星期六晏晝入80 $85一位,加$20仲可以食埋燒肉~食物選擇種類好多,叫咗刺身-三文魚刺身同帶子刺身,同三文魚壽司/花之戀/蟹子軍艦等等都好新鮮;燒粟米/雞軟骨/燒菠蘿/燒牛柳/小甜番薯等等,全部都好好味,特別鍾意有好多串燒~ 刺身,壽司同串燒encore左幾次~但係炸物自己就麻麻地鍾意~加$20有埋燒肉真係好抵~飲品都好多選擇~甜品種類多好多,雪糕仲係Haagen Dazs,有曲奇同士多啤梨味~咁嘅價錢,坐得舒服食物,種類多又好味,放題自中算OK~

食物選擇種類好多,叫咗刺身-三文魚刺身同帶子刺身,同三文魚壽司/花之戀/蟹子軍艦等等都好新鮮;燒粟米/雞軟骨/燒菠蘿/燒牛柳/小甜番薯等等,全部都好好味,特別鍾意有好多串燒~ 刺身壽司同串燒encore左幾次~

但係炸物自己就麻麻地鍾意~
加$20有埋燒肉真係好抵~
飲品都好多選擇~

咁嘅價錢,坐得舒服食物,種類多又好味,放題自中算OK~
2016-07-30
2016-10-11 739 瀏覽
好日都唔食一次放題因為又貴又唔抵今次因為有朋友生日,又指定要食日本野佢就揀左間又可以食剌身又可以食燒肉既放題黎食價錢唔算話貴!一黎到就嗌左個剌身盤食成個剌身盤我最鐘意就係甜蝦大大隻甜蝦 又多汁又多肉完全係岩哂我呢個甜蝦王!!!之後有嗌左海膽手卷勁多海膽係上面,一D都唔腥!!前後總共嗌左兩個!!!因為實在太好味!!壽司就嗌左有甜蝦,三文魚,鰻魚,花之戀全部都係剌身大過舊飯食落唔會好濟食到一半店員仲送左盤蟹腳俾我地原來黎到呢D都會送一客蟹腳最正既係!!!佢D蟹好易monk!!輕輕鬆鬆就整到成條蟹肉出黎(超大條,又鮮味)熟食都嗌左唔少有燒菠蘿,串燒,栗米,鯖魚燒物上菜有點慢,可能係因為即整上到台都仲好熱食到咁上下就到我地既自助燒時間我地嗌左有澳洲和牛,牛脷,韓式牛肉,厚切五花肉,豬頸肉因為係任食既關係!所以嗌左好多款黎試咁多款入面我最愛就係個韓式牛肉又易燒又好味,燒既時候d汁滴到個爐zizi聲其他肉都好味,一燒完就比同伴們搶左!!!甜品方面勁多選擇,其實我地都已經食到好飽好飽,不過都試左幾款最驚喜係雪糕,有貴價雪糕!!!!!就算幾飽都食左一個!!!最後當然係勁滿足地肥左幾kg抱住個肚走!!
好日都唔食一次放題

因為又貴又唔抵

今次因為有朋友生日,又指定要食日本野

佢就揀左間又可以食剌身又可以食燒肉既放題黎食

價錢唔算話貴!

一黎到就嗌左個剌身盤食

成個剌身盤我最鐘意就係甜蝦

大大隻甜蝦 又多汁又多肉

完全係岩哂我呢個甜蝦王!!!

之後有嗌左海膽手卷

壽司就嗌左有甜蝦,三文魚,鰻魚,花之戀

全部都係剌身大過舊飯

食落唔會好濟

食到一半店員仲送左盤蟹腳俾我地

原來黎到呢D都會送一客蟹腳

最正既係!!!佢D蟹好易monk!!

輕輕鬆鬆就整到成條蟹肉出黎(超大條,又鮮味)

熟食都嗌左唔少

有燒菠蘿,串燒,栗米,鯖魚

燒物上菜有點慢,可能係因為即整

上到台都仲好熱

食到咁上下就到我地既自助燒時間

我地嗌左有澳洲和牛,牛脷,韓式牛肉,厚切五花肉,豬頸肉

因為係任食既關係!所以嗌左好多款黎試

咁多款入面我最愛就係個韓式牛肉

又易燒又好味,燒既時候d汁滴到個爐zizi聲

其他肉都好味,一燒完就比同伴們搶左!!!

最驚喜係雪糕,有貴價雪糕!!!!!就算幾飽都食左一個!!!

最後當然係勁滿足地肥左幾kg抱住個肚走!!
甜蝦
蟹腳
2016-08-08
慶祝紀念
生日
甜蝦
蟹腳
2016-10-11 441 瀏覽
炉端金終於都放工了,這晚上約幾位有人一起到尖沙咀金馬倫道吃晚市放題,最近在網上看到這間日式放題的評價不錯,所以一於前來吃放題,滿足一下吃日本食物的心癮。進入餐廳後,看到餐廳的裝潢及設計都非常具有日本風格,而且座位寬敞舒適,實在非常適合與朋友或家人到這裏聚會。晚市放題 $265/一位 (17:30-19:30)呢度有成12張放題紙,刺身都分左A同B,食物選擇比其他放題店多,幾鐘意食佢既壽司、刺身、和食等,必食鹽燒牛舌、蒜香炒雜菜同蒜香牛柳粒。刺身來說,選擇也不少,我和朋友都在放題紙上瘋狂地點刺身,刺身拼盤一上枱,我們便立即相機食先,賣相非常漂亮,擺設得宜,甜蝦及帶子都非常甜美新鮮,而且三文魚刺身是厚切的,肥美鮮甜,確是不錯。壽司通常在日式放題餐廳所吃到的壽司質素都非常差,想不到這裏的壽司卻不錯,尤其是火炙左口魚裙邊及火炙三文魚壽司,還有花之戀,這些都做得非常出色,朋友們都吃個不停,火炙左口魚裙邊燒得非常香,而且魚油旺盛,很滿足呢。和食想不到這裏的和食也很不錯,尤其是牛油炒雜菜及燒牛柳粒,炒雜菜味道極香,而且調味剛剛好,味道足夠,我們吃個不停呢。串燒這裏的燒牛舌不錯,調味剛剛好,外層燒至微
炉端金

晚市放題 $265/一位 (17:30-19:30)

呢度有成12張放題紙,刺身都分左A同B,食物選擇比其他放題店多,幾鐘意食佢既壽司刺身、和食等,必食鹽燒牛舌、蒜香炒雜菜同蒜香牛柳粒。
刺身來說,選擇也不少,我和朋友都在放題紙上瘋狂地點刺身刺身拼盤一上枱,我們便立即相機食先,賣相非常漂亮,擺設得宜,甜蝦及帶子都非常甜美新鮮,而且三文魚刺身是厚切的,肥美鮮甜,確是不錯。
壽司
和食
串燒
這裏的燒牛舌不錯,調味剛剛好,外層燒至微脆,燒帶子串燒也不錯,很鮮甜呢!
另外,加$20仲可以開爐燒烤,豚肉、雞肉、和牛、牛舌等咩都齊。
燒肉來說,蕉蕉最推介的是燒和牛及雞肉,調味足夠,油脂極香,我們燒至外層微脆,很誘人呢!

雪糕有Haagen Dazs同Movenpick,出面仲有個甜品櫃,可以任食macaron, tiramisu等,飲品竟然有楊枝甘露同波子汽水😮即刻加哂分!
炉端金 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號地舖
2016-10-10
5 分鐘 (堂食)
2016-09-28 479 瀏覽
大家想食日式放題 但成日覺得坐得迫兼有時段限制 終於比我地揾到間舒舒服服同食物質數嘅地方 Booked 1930 但早到左 伙記好好提早比位 同一般放題一樣以點餐紙落order 原來每檯都送蟹腳架 先選刺身 特別喜愛嘅Jambo牡丹虾 鮮甜 食兩隻都好滿足 其他刺身種類都多 三文魚 象拔蚌 赤貝 油甘魚 鮑片 甜蝦 柱子 出奇鮮甜又夠凍 點左d海膽手卷 但係好腥講真有d臭 不過同事話無野喎 有男子同女子壽司 主要係幾樣唔同嘅魚生+海膽 我也唔敢再食 我地還加多$38 要埋燒肉添 我覺得可以唔使加 食唔到咁多 雞亦 和牛 韓牛 牛舌 等等 反而天婦羅熱熱 脆漿啱啱好 其他串燒都好味 估唔到飲品種類咁多選擇 最欣賞多款口味不同嘅波子气水 同埋有多款雪糕揀 還有甜品小蛋糕 木糠布甸 馬卡龍 大家十分滿意約聚會幾唔錯嘅選擇
先選刺身
特別喜愛嘅Jambo牡丹虾 鮮甜