2020-01-05
今日細佬生日,呢幾個月慣例非黃店就不幫襯。咁見到呢間好評又幾多,近近地又係屯門又係食日本野,所以就揀左呢間。以其他黃店比較下,輪候時間都算可以接受。🙈入到去竟然聽到播緊護旗手陳小春既歌,大家都對望左一下😨,有小小比欺騙既感覺,所以唔多唔少都影響左心情。服務員態度尚可,叫餐既時候都算有耐性。本身想叫個特別一d既爆蔥鰻魚丼,點知話冇曬😭於是就點左基本d既日式料理滑蛋吉列豬扒丼(諗住應該唔會出問題)。跟住又叫左牛小排套餐x2(相比其他同類型燒牛店價錢偏貴)。仲有一個牛丼同一個滑蛋鰻魚丼。上菜速度尚算可以接受。但係令我失望既事就開始出現。兩個滑蛋丼既味道係不能接受既程度,因為完全唔係日式既做法,冇洋蔥冇鏗魚汁,可以話係港式滑蛋飯,實在令人失望。🙄而牛丼都唔係話好得去邊,又係冇洋蔥既出現。至於牛小排就真係十分一般,唔覺得自己食緊和牛,食落去真係覺得唔值呢個價錢。總結: 十分失望。原本選擇呢間店既目的係因為佢係黃店而又係日式料理。點知到最後,對佢係真黃店有保留,又食唔到日式料理👎🏿所以食評真係唔可以盡信(利申絕非藍絲搗亂)
所以食評真係唔可以盡信(利申絕非藍絲搗亂)