2022-01-23 769 瀏覽
每次去台北,無論行程多趕,我也一定要去吃無老鍋,因為豆腐冰淇淋及無限refill鴨血實在太~好吃了😍終於等到無老鍋來港插旗,當然要把握機會重溫風味!香港店裝潢和服務都貼近台灣店,食物選擇多,而且很多都標註台灣直送,座位寬闊,空間感適中,沒有特別喜好的話,飲品喝熱茶都已經足夠😄因為朋友喜歡吃辣我不怎麼吃,所以我們選擇了鴛鴦鍋,就是冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋,一上桌已經看見紅白兩鍋都有滿滿的材料,而辣香鍋更一直飄出麻香,把2顆冰淇淋豆腐丟進白鍋熬一下,綿密的豆腐已經瞬間吸收湯汁,超滿足😍🔹上選牛小排 $338兩個女生來吃的話這份牛小排份量確實食超多,不過因為肉味濃郁,加上真的是入口即溶,我們最後還是高速吃完🤣 強烈建議把牛肉放在紅鍋,這樣牛肉的風味會更加突出!🔹手工蝦滑 $108台灣直送的蝦滑外表和一般蝦滑差不多,挖開會發現裡面有很多原隻蝦仁,令口感更豐富,鮮味再提升,放在任何一鍋都好吃,強推~🦐🔹綜合餃 $118燕餃、蛋餃及魚皮餃每款都有四隻,每款都做到皮晶瑩剔透,沒有很重麵粉味,而且吸湯汁力都很強,比較特別是用豬肉製作外皮的燕餃,口感比較硬身,記得不要放太久,不然裡面的豬肉餡會跑出來~🔹

🔹上選牛小排 $338

🔹手工蝦滑 $108
手工蝦滑

🔹綜合餃 $118

🔹濃香豆皮 $68
濃香豆皮

如果你像我一樣每次都會忐忑油條還是響鈴,那看見豆皮就選擇它吧!一件豆皮厚度是響鈴的兩倍,浸到湯需要多一點時間,入口一咬湯汁爆出來的同時,還可以吃出濃郁大豆味,加上比響鈴後身,口感更強烈~

🔹萵荀 $68
萵荀

台式火鍋少不了萵荀,這裡的萵荀比較容易熟,建議不要放太久。

最後還有經典水蜜桃沙冰做甜品,整體而言味蕾大滿足,而且要稱讚加湯的時候店員會來幫你加原!湯!
高湯
這樣一直熬味道依然香濃,加上無限refill的麵包豆腐和口感鴨血,基本上主食都不用點太多😚😚
手工蝦滑
濃香豆皮
2022-01-19 130 瀏覽
最近一次同姊妹去台灣✈️就係當地首嘗姊妹朋友介紹嘅無老鍋打邊爐🥘一食就愛上!勁好食!😍好開心佢終於開到嚟香港!🥳好full booking,終於到我食啦🤤咁難先食到,貪心啲點咗鴛鴦鍋- 冰淇淋豆腐鍋 併無老辣香鍋♨️不得不提冰淇淋豆腐造型已經夠可愛🍦味道都好似雪糕咁絲滑軟綿💯再食咗特選牛拼盤、台灣鯛魚片、綜合餃同台灣直送嘅手工三色滑🐄特選牛拼盤分別有牛邊抓、封門柳、牛頸脊同牛黃喉🐮口感最特別係第一次食嘅牛黃喉,好爽脆💕綜合餃最喜歡就係充滿台灣特色嘅香滑蛋餃🥚燕餃就好皮薄餡靚、魚皮餃亦比香港普遍嘅皮薄精細😋無論瑤柱滑、蝦滑同蟹滑膏全部都係超多料!👍🏻台灣鯛魚片一試就覺得好滑!好難忘嘅味道🐟仲有麵包豆腐同鴨血無限添加🈵唔好睇少配料,尤其吸收咗好足料嘅湯底係勁好食!🤩希望快啲恢復堂食,我要無限encore🍴
最近一次同姊妹去台灣✈️
就係當地首嘗姊妹朋友介紹嘅無老鍋打邊爐🥘
一食就愛上!勁好食!😍
好開心佢終於開到嚟香港!🥳
好full booking,終於到我食啦🤤

不得不提冰淇淋豆腐造型已經夠可愛🍦
味道都好似雪糕咁絲滑軟綿💯

特選牛拼盤分別有牛邊抓、封門柳、牛頸脊同牛黃喉🐮
口感最特別係第一次食嘅牛黃喉,好爽脆💕
綜合餃最喜歡就係充滿台灣特色嘅香滑蛋餃🥚
燕餃就好皮薄餡靚、魚皮餃亦比香港普遍嘅皮薄精細😋
無論瑤柱滑、蝦滑同蟹滑膏全部都係超多料!👍🏻
台灣鯛魚片一試就覺得好滑!好難忘嘅味道🐟
仲有麵包豆腐同鴨血無限添加🈵
唔好睇少配料,尤其吸收咗好足料嘅湯底係勁好食!🤩
希望快啲恢復堂食,我要無限encore🍴
2022-01-11
今年才新開張的高檔台式養生火鍋,趁住天氣仲凍凍地去飲碗頭啖湯!才新開張一個月冇咩人,唔使等位!當然要試晒兩款湯底 ▪️鴛鴦湯底$78 - 冰淇淋豆腐鍋+無老辣鍋未食嘢之前真係要飲多兩碗湯!湯底用雞骨豬骨熬製,加入多款藥材,仲要有兩支人蔘!淡淡的藥材香又有一鼓鮮甜味。好味又養生!最特別係雪糕豆腐,由豆腐、魚漿及花枝漿製成像雪糕軟綿綿半溶化口感!口感獨特辣湯是由白湯汁加入中藥香辛料,是溫和得來又暖身的辣到,不會搶走食材的原有鮮味。最重要當然係鴨血、麵包豆腐任添任食!麵包豆腐軟綿吸湯嘅質感,真係食幾多都唔厭另外個人推介幾款小吃▪️海鮮拼盤$298 精緻漂亮嘅擺盤,內有大蝦扇貝蚌和鯇魚!覺得養生藥材湯底同海鮮好夾!冇咁油,亦額外將海鮮的鮮味帶進湯底!越煮越鮮甜!▪️黑松露包心丸$58第一次食!表面已經見到粒粒黑松露,聞上去已經好香,咬落裏邊仲要係流心芝士!黑松露芝士這個配搭點會唔好食▪️招牌手工三色滑$168有齊墨魚滑,瑤柱滑、蟹滑。最有驚喜必定是手工瑤柱滑,在蝦滑中混入大量粒粒的瑤柱,絕對真材實吃過火鍋後,餐廳更會送上水蜜桃沙冰,酸酸甜甜,清爽解膩! 即刻成個好醒神!

當然要試晒兩款湯底
▪️鴛鴦湯底$78 - 冰淇淋豆腐鍋+無老辣鍋

另外個人推介幾款小吃

▪️海鮮拼盤$298

▪️黑松露包心丸$58

▪️招牌手工三色滑$168

2022-01-17 137 瀏覽
台灣過江龍無老鍋自從進駐香港後打邊爐有多一個地方選擇愛台灣火鍋的原因梗係湯底嘅鴨血及豆腐都係無限添😍真係要幾多有幾多而且香港同台灣店都係可以將湯底打包回家第二日再回味一番😋特色鴛鴦鍋分別就係冰淇淋豆腐鍋及無老辣香鍋冰淇淋形狀的豆腐非常滑口 食落真的跟冰淇淋冇分別豆腐湯底非常濃郁辣香鍋雖然點了大辣 唔算太辣但夠香口湯底跟人頭計 ($78/位)以無添加鴨血豆腐呢個賣點已值回票價梅花豬肉 大大塊 而且明顯地係靚肉而家吾肥 食落剛剛好😋日本廣島蠔 打開邊爐的朋友便知道呢度真心抵食$188有10隻 仲要來自日本日本廣島最岀名就係蠔 🦪 台灣鯛魚片 非常滑身建議不要煮太耐不然肉身易散爽脆白膳片 白膳片則本身比較爽脆所以滾起上來非常爽口特別推介台灣直送的老油條及濃香豆皮浸入湯底三至五分鐘之後沾滿湯底精華 食落juicy又香脆最後附送的水蜜桃沙冰簡直透心涼完全係去到油膩感真心誠意滿分💯
台灣過江龍無老鍋

非常滑口 食落真的跟冰淇淋冇分別
豆腐湯底非常濃郁
辣香鍋雖然點了大辣
唔算太辣但夠香口
湯底跟人頭計 ($78/位)
以無添加鴨血豆腐呢個賣點已值回票價

簡直透心涼
完全係去到油膩感
真心誠意滿分💯
2022-01-13 186 瀏覽
好掛台灣😩 以前一年去幾次食下嘢,最掛住街頭小食同麻辣火鍋!台灣嘅「無老鍋」可能聽到香港人嘅心聲,終於係CWB 開咗,仲日日full booking ! 好彩呢日揀咗下午食先食到😍😍 講真,我真係為咗鴨血無限添加而黎!果然無令我失望🤩鍋底:得兩個選擇,所以就叫咗鴛鴦鍋(小朋友先做選擇)-冰淇淋豆腐鍋 + 無老辣香鍋!兩邊鍋底都有麵包豆腐及鴨血,而且係無限添加!終於食到同台灣一樣嘅鴨血!首先講鴨血,又滑又嫩,吸曬麻辣嘅汁超正,最意想不到係麵包豆腐,有口感但超軟熟,放係兩邊湯底都好正!食物:梅花腩肉: 份量好多,唔係薄切所以好有口感海鮮拼盤:有廣島蠔、帶子、海蝦同鯛魚片,廣島蠔好肥美同鮮甜,就算放耐咗都唔會縮到好細隻 👍🏻 海蝦都幾大隻同彈口!帶子亦不錯,唯一我唔太好鯛魚片,比較普通。整體來講坐得非常舒服,服務態度非常好!

鍋底:

食物:

梅花腩肉: 份量好多,唔係薄切所以好有口感

整體來講坐得非常舒服,服務態度非常好!

2022-01-12 145 瀏覽
雖然疫情期間冇晚市😓好在我哋都係book食lunch😆冇受到任何影響😂🤣 座位都比較闊堂,枱與枱之間都有一點距離,感覺好舒服😄入坐之後有專人👉🏻介紹湯底及一些台灣直送推介(重點係台灣直送台灣直送😂🤣)佢真係好正🤪佢幫我哋落完湯底之後,我哋自己就攞住個iPad點其他食物,想食品都好快👍🏻 大家記得湯底滾左之後🤪飲番幾啖先👌🏻因為真係原汁原味㗎😏食品方便我推介👉🏻手工三色滑(尤其係瑤柱滑,啖啖都係瑤柱😋)梗係唔少得佢嘅無限量添加鴨血同豆腐😍😍😍飲品方面我會推介👉🏻杞子菊花露,仲有佢送俾我哋嘅水蜜桃沙冰真係可以一解食物之中嘅油膩(好鍾意呢杯沙冰)我哋兩個人埋單都係$980,抵食
2022-01-12
  • 招牌手工三色滑
以前去台灣每次必食麻辣鍋 試過好多間回訪最多次的一定是無老鍋 湯底超級讚一家人旅行 媽媽說無老鍋是她旅程最愛心心念念期待香港開 終於等到猛龍過江打爆電話預約晚市要三個月後 人氣爆燈趁放假做孝順女 一於下午帶媽咪來回味環境典雅闊落 天燈裝飾渲染了台灣氣氛服務態度和台灣一樣貼心 勁有禮貌鞠躬 湯底及食材亦高質 當中不少是台灣直送無限任添鴨血及麵包豆腐 結尾奉送沙冰除了定價稍高以外 絕對無可挑剔極滿意愛店千字文注意 文末有抵食小秘訣分享- ⧫ 麵包豆腐鍋 ⧫ x ⧫ 無老辣香鍋 ⧫ 每位$68小孩子才做選擇 兩個招牌鍋底我全都要鴛鴦鍋每枱加$88 似乎愈多人愈划算-▶ 麵包豆腐白湯鍋 使用大量雞骨豬骨 洋蔥青蔥薑蒜頭熬製加入中藥及香辛料 成為香濃養生的白湯本湯控未食先飲兩碗為敬 鮮甜回甘美味用來灼食物亦不遮蓋食材原味 保留精華-▶ 無老辣香鍋店員說是香味突出而辣味溫和 建議中辣媽媽不太吃辣還是叫小辣 辛香而不刺激是溫和得可以喝的麻辣湯 灼食物夠惹味以中藥香辛料調配的獨特風味 層次豐富比起川式麻辣鍋少油 感覺健康舒服得多添了兩次鴨血豆腐 吸盡湯底精華夠滋味-⧫ 精選海鮮拼盤 ⧫ $268有四款
以前去台灣每次必食麻辣鍋 試過好多間

麵包豆腐鍋
無老辣香鍋
無限添加鴨血豆腐
2022-01-11 194 瀏覽
一直都好期待呢間過江龍疫情關係限堂食 即日就book到位食物種類其實都頗小 鴛鴦湯底要另加$88都唔係問題!!!!問題係!!!!麻辣湯底超伏!不香不辣 完全無味!唸住試下個舊冰淇淋豆腐 食落去似一舊好淋既丸類湯底難食都算 醬料可以搭救!點知所謂自家製豉油 酸既。。蒜蓉就只得蒜蓉水。。。。。唉醬料都唔掂就真係成餐飯都無曬mood…$370既牛小排。。只能夠說佢哋嘅食物同價錢完全唔成正比!成餐飯最快樂就係飲果杯水蜜桃沙冰
一直都好期待呢間過江龍
疫情關係限堂食 即日就book到位
食物種類其實都頗小

鴛鴦湯底要另加$88都唔係問題
!!!!問題係!!!!
麻辣湯底超伏!不香不辣 完全無味!
唸住試下個舊冰淇淋豆腐
食落去似一舊好淋既丸類

湯底難食都算 醬料可以搭救!
點知所謂自家製豉油 酸既。。
蒜蓉就只得蒜蓉水。。。。。
唉醬料都唔掂就真係成餐飯都無曬mood…
$370既牛小排。。只能夠說佢哋嘅食物同價錢完全唔成正比!
成餐飯最快樂就係飲果杯水蜜桃沙冰

2022-01-09 122 瀏覽
🍽 Hotpot💰 ~HK$200-300 (Dinner, 10% service charge)A very very famous Taiwan hotpot restaurant has arrived Hong Kong!!!🇹🇼 Heard from my colleagues, people have tried to call the restaurant for countless times to book a table for lunch or dinner. However the line is always busy. So trying this hotpot place is defo about luck!🤣We walked in to the restaurant randomly on a Thursday night! There was one table for six Pax!!! How lucky!! Each table could only consume for 90 mins, therefore it was a bit
🍽 Hotpot

We walked in to the restaurant randomly on a Thursday night! There was one table for six Pax!!! How lucky!! Each table could only consume for 90 mins, therefore it was a bit rush for hotpot.... We ordered their signature soup base (half spicy and half classic). The duck blood and tofu were unlimited to add-on! I think the price for food was fair because you could not order a lot of food due to time limitation🥲🥲 It is defo a good place to eat but it will not be a good choice if you are coming with a bunch of friends for gathering!
無得旅行,難得無老鍋黎香港插旗,梗係要幫襯吓!點知就伏左!個湯底...超唔掂,唔係難食不過原全唔係台灣無老鍋個味,可能係我期望太高。Book9:30,唔洗等,即刻有得入座,職員都好清晰講解,入座前已告知用餐時間90分鐘,每人最低消費250蚊。加88蚊轉鴛鴦鍋,伏位就黎la...冰淇淋豆腐鍋....點解醉雞湯咁既味...除左酒味真係食唔出有乜藥材味豆腐味....冰淇淋豆腐10分鐘食得無老辣香鍋(小辣).....濃濃孜然粉味, 係果種小肥羊味道如果你去一間普通火鍋店食度呢d味係無問題的...但呢間係無老鍋!!!點解d招牌湯底會走曬樣!頭啖湯都已經咁樣...加埋枱頭果4支湯就更加唔洗諗..淡淡淡...講完個湯,到食材..招牌貨:豆腐同鴨血....豆腐無豆味..鴨血唔入味.. 兩樣都普通到唔普通..超市現成買盒鴨血再薄切果款牛小排...擺盤幾靚不過無牛味的..綜合丸..貢丸花枝都唔好味,牛丸同蝦丸ok萵筍同鵝腸正常!呢個價錢..呢個質素!失望!是但去間火鍋舖都好過食佢...90分鐘都夠食,因為真係唔好味,食物種類又唔多臨尾杯沙冰...不過不失。成餐飯...唔難食不過唔好味lor. 希望係因為新
無得旅行,難得無老鍋黎香港插旗,梗係要幫襯吓!

加88蚊轉鴛鴦鍋,伏位就黎la...

講完個湯,到食材..

牛小排...擺盤幾靚不過無牛味的..
綜合丸..貢丸花枝都唔好味,牛丸同蝦丸ok
萵筍同鵝腸正常!

呢個價錢..呢個質素!失望!
是但去間火鍋舖都好過食佢...

90分鐘都夠食,因為真係唔好味,食物種類又唔多

臨尾杯沙冰...不過不失。
成餐飯...唔難食不過唔好味lor.
希望係因為新開張...d味道會再改良下

鴛鴦鍋
2022-01-05 214 瀏覽
自從在台北到訪過無老鍋之後一直念念不忘,所以知道無老鍋在香港建立分店後便蠢蠢欲動,結果打電話一直都丁不通,把心一橫先在午餐時段光顧。一進店台北老店的回憶滿滿!簡直是一模一樣的啊。食材新鮮,和店員傾談中得知全部牛肉台灣新鮮運到。即使價錢貴一點還是願意付的,因為太想念台灣的無老鍋呢
2022-01-04 160 瀏覽
之前飛台北必食嘅港人至愛無老鍋,終於喺香港開咗分店‼️開業一個月未夠,日日爆滿,非常之難預約~不過我好彩,成功預約咗1月1號嘅晚餐✌🏻一出電梯已經聞到濃烈嘅湯底味道,店員會用國語講歡迎光臨,特別有台灣嘅感覺,而且服務勁殷勤,好抵讚!坐低首先先會附送功夫茶🫖呢款茶都幾解膩,最後食完嘅時候會再附送金橘沙冰,所以我都冇另外再叫嘢飲🧃至於食物方面,佢哋其中最大賣點就係湯底!主要湯底有兩款,主打嘅麵包豆腐白湯($78/位),有人蔘及多款藥材熬煮,香甜回甘。開始打邊爐之前,要飲幾啖試真啲味道先~另外佢有一樣嘢好好,就係兩款湯底都提供台灣直送的麵包豆腐同鴨血,係無限量添食架,麵包豆腐吸晒啲湯勁好味,一定可以食到你飽!冰淇淋豆腐$10/粒以豆腐加入魚漿及花枝漿製成,有啲似雲呢拿味嘅魚蛋,軟淋淋咁,味道好香好特別。火鍋配料我仲叫咗:豬腩片$98皇帝菜$78燕餃$68老油條$68脆脆地,索晒啲湯汁,又係勁好食嘅一款配料!招牌手工三色滑$168入邊包含咗手工瑤柱滑、手工蝦膏同埋一品蟹膏滑。瑤柱滑絕對係必食‼️咬落去滿滿嘅瑤柱絲,爽口彈牙~整體來講,真係比我重拾返台灣嘅味道~雖然價錢略高,但係都值得呀!

冰淇淋豆腐$10/粒

火鍋配料我仲叫咗:
豬腩片$98

皇帝菜$78
燕餃$68

老油條$68
脆脆地,索晒啲湯汁,又係勁好食嘅一款配料!

招牌手工三色滑$168

🇹🇼 100分台灣過江龍火鍋🤘🏻 終於食到一位難求嘅明星火鍋店無老鍋🤪 身處台灣嘅屋企人成日食,今次終於到我試啦~佢咃嘅湯底我真係俾滿分,而且可以任食台灣直送鴨血同麵包豆腐,兩樣都係我至愛,食到勁飽😌💰冰淇淋豆腐鍋 $78 / 💰 無老香辣鍋 $78💰鴛鴦鍋 + $88佢哋湯底價錢係計人頭收費,每位$78,如需鴛鴦鍋就再加$88🤑 想講兩個湯底都係超級好食,絕對係我食過咁多間台式火鍋之冠🥇麵包豆腐湯底有口感香滑,配上兩粒冰淇淋豆腐,口感滑到好似雪糕咁,好特別~ 而香辣鍋以人蔘同其他養生藥材煮成,同一般嘅四川辣好唔同,我平時唔算好食得辣祖都OK,因為飲落溫和不燥,而且食完一啲都唔口渴,呢個鴛鴦鍋必叫! 💰安格斯肥牛 $288份量都幾多,食落有香濃牛肉香,配香辣鍋勁夾🐮 💰燕餃 $68 /💰萵荀 $68💰台灣新竹米粉 $48我本身都好鏜意食呢種米粉,無論湯煮定乾炒都好食,打邊爐食仲可以索哂全部湯汁,必叫🤘🏻💰菊花飲 $108紅茶加入菊花、枸杞泡製,有淡淡冰糖味,唔會好甜,有驚喜🌼 臨走時店員仲請咗我哋飲柚子沙冰,清新又香甜,整體食物質素、員工態度、衛生我都俾100分!📍無老鍋 地址︰銅鑼

💰冰淇淋豆腐鍋 $78 / 💰 無老香辣鍋 $78
💰鴛鴦鍋 + $88

💰安格斯肥牛 $288
份量都幾多,食落有香濃牛肉香,配香辣鍋勁夾🐮

💰燕餃 $68 /💰萵荀 $68
💰台灣新竹米粉 $48

💰菊花飲 $108

📍無老鍋
地址︰銅鑼灣登龍街18號 V Point 5樓
➸ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐨 精選海鮮拼盤 ($268)拼盤有海蝦、廣島蠔、扇貝、以及鯛魚片,全部食材都很新鮮😍🤩,海蝦十分鮮甜!擺盤就好像刺身拼盤一樣,很適合打卡呢。➸ 𝐃𝐮𝐜𝐤 𝐛𝐥𝐨𝐨𝐝 & 𝐓𝐨𝐟𝐮鴨血+麵包豆腐 任食鴨血軟硬、大小適中,台式火鍋一定要有鴨血哈哈!初嘗麵包豆腐,氣孔多十分吸湯😋。兩樣火鍋料是跟湯底的,可以無限添加吃到飽😌。➸ 𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐛𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 脆炸香蕉棒棒($48) 可愛的一款炸物🤣,每條都是香蕉🍌形狀,味道像炸香蕉糕。新鮮炸起熱燙燙,外皮炸得非常香脆。➸ 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐬𝐡𝐨𝐮𝐥𝐝𝐞𝐫 𝐁𝐨𝐬𝐭𝐨𝐧 𝐛𝐮𝐭𝐭 梅花豬肉 ($108)這個價錢有一大份靚豬肉很不錯。➸ 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐝𝐮𝐦𝐩𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬 魚皮餃 ($88)一份八件,質素正常,另有蛋餃、燕餃可選。➸ 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞𝐭 柑桔檸檬沙冰 (贈送)酸酸甜甜的沙冰用來解辣最適合了!➸ 冰淇淋豆腐鍋 鴛鴦鍋一開始真的以為會有冰淇淋🍦放入湯底😂,原來冰淇淋豆腐是店家利用豆腐、魚漿、花枝漿特製而成的,幾特別!➸ 無老辣香鍋 鴛鴦鍋湯底有大、中、小辣程度選擇,抗辣能力較低的我選擇了小辣。結果小辣真的很易hand
➸ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐨 精選海鮮拼盤 ($268)

➸ 𝐃𝐮𝐜𝐤 𝐛𝐥𝐨𝐨𝐝 & 𝐓𝐨𝐟𝐮鴨血+麵包豆腐 任食

這個價錢有一大份靚豬肉很不錯。

➸ 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐝𝐮𝐦𝐩𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬 魚皮餃 ($88)
一份八件,質素正常,另有蛋餃、燕餃可選。

➸ 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞𝐭 柑桔檸檬沙冰 (贈送)
酸酸甜甜的沙冰用來解辣最適合了!

➸ 冰淇淋豆腐鍋 鴛鴦鍋

➸ 無老辣香鍋 鴛鴦鍋
湯底有大、中、小辣程度選擇,抗辣能力較低的我選擇了小辣。結果小辣真的很易handle (十小辣也覺得辣的我)😆,所以嗜辣的朋友建議選擇中辣🌶🌶。

湯底按人頭計每位$78,鴛鴦鍋需另加$88。湯底價錢看似幾高,不過考慮到有鴨血以及麵包豆腐任食,價錢還好啦~

湯底好味道,食材更出色。舖頭好細心,還有USB頭供我們充充電。餐廳空間大很闊落,大部份都是卡位,坐得十分舒適!

• 冰淇淋豆腐鍋
2021-12-30 353 瀏覽
今日去到位於銅鑼灣嘅正宗台灣打邊爐店舖首先淨係這個湯底已經覺得值門票㗎一邊比較辣一邊係清湯清湯原來真係可以當湯飲有一種家的感覺辣湯嗰邊非常刺激可以揀大粒去到BB辣牛肉肥瘦均勻應該係出自很好嘅牛小排不會太油膩亦不會太過瘦大大嚿的響鈴不同以往食開嘅響鈴可以煮耐少少仍然咁有咬口海鮮船每一樣海鮮都非常新鮮連蝦都係非常彈牙識我嘅朋友都知道打邊爐一定要食午餐肉依度嘅午餐肉快快都係厚切打邊爐依家野一定要飲啤酒先至過癮㗎依度嘅鴨血同埋豆腐可以任加
今日去到位於銅鑼灣嘅正宗台灣打邊爐店舖
首先淨係這個湯底已經覺得值門票㗎一邊比較辣一邊係清湯