每次去開葵廣都一定會食呢度嘅麻辣手撕雞 和 撈麵❤呢度嘅麻痺感超級正👍最近見到有雞翼節有麻辣雞翼😍於是點埋雞翼試吓😍😋😍😋點咗小辣❤ 好香勁惹味好正😍 單骨咁食好方便👍
每次去開葵廣都一定會食呢度嘅
麻辣手撕雞 和 撈麵❤
呢度嘅麻痺感超級正👍

最近見到有雞翼節有麻辣雞翼😍
於是點埋雞翼試吓😍😋😍😋
點咗小辣❤ 好香勁惹味好正😍
單骨咁食好方便👍

2019-04-19 295 瀏覽
我揀左麻辣手撕雞手卷(原味)~攞嗰陣 店員姐姐温馨提示:「食左手撕雞先」手撕雞幾辣好好食 真材實料啖啖肉 不過有少少雞皮😓食嗰陣唔小心跌左少少雞落地🤦🏻‍♀️如果唔食得辣就慘啦 可能要一手拎手卷 一手拎野飲解辣😂
我揀左麻辣手撕雞手卷(原味)~
攞嗰陣 店員姐姐温馨提示:「食左手撕雞先」
手撕雞幾辣好好食 真材實料啖啖肉 不過有少少雞皮😓
食嗰陣唔小心跌左少少雞落地🤦🏻‍♀️
如果唔食得辣就慘啦 可能要一手拎手卷 一手拎野飲解辣😂
2019-04-19
2019-04-15 253 瀏覽
眼見又係好多人排隊,又走去買黎食下😝💰$28 麻辣手撕雞一盒其實都唔小,兩個人食👭食極都有,叫左小辣…不過唔知係唔係姐姐聽唔到,食落個感覺似大辣🔥,初初食第一二啖都冇咩野,幾好食…辣得黎又麻。食多幾啖越食越辣,越食越唔對路🤣 開始辣到苦🌶辣到咁真心辛苦😓*我平時只係食小辣,呢間無辣不歡超越左我辣既底線😂不過唔係唔好食,如果好鐘意食辣既朋友🌶呢間係幾好食既!!!#葵芳 #葵涌廣場#掃街 #麻辣手撕雞 ...……………………👱‍♀肥妹小編..........................
眼見又係好多人排隊,又走去買黎食下😝

💰$28 麻辣手撕雞
初初食第一二啖都冇咩野,幾好食…辣得黎又麻。

我平時只係食小辣,呢間無辣不歡超越左我辣既底線😂
不過唔係唔好食,如果好鐘意食辣既朋友🌶呢間係幾好食既!!!

#葵芳 #葵涌廣場
#掃街 #麻辣手撕雞 .
..……………………

👱‍♀肥妹小編
..........................
2019-04-13 268 瀏覽
喜歡食辣,所以專程過嚟葵廣試吓,好多人都讚好嘅無辣不歡外賣左二款回家慢慢嘆麻辣手撕雞$28(大辣)麻辣蒜泥白肉$20(四件裝)首先講大辣嘅麻辣手撕雞,老老實實啊,我真係好失望,可能我對食物有一定嘅要求,呢度嘅味道是一般嘅年青人口味,佢嘅味道只係一啲好普通嘅辣椒油味道,有少少麻,味道係單調及寡果款,對我呢啲有一定要求嘅人士來講就完全唔合格。再講埋麻辣蒜泥白肉佢只係將一片冇調味既豬肉片白灼到熟晒,放涼後待用,有order時就用該肉捲着青瓜,再淋上蒜蓉同辣油,咁大家都應該幻想到佢既味道啦!
喜歡食辣,所以專程過嚟葵廣試吓,好多人都讚好嘅無辣不歡

外賣左二款回家慢慢嘆

麻辣手撕雞$28(大辣)
麻辣蒜泥白肉$20(四件裝)
麻辣蒜泥白肉
麻辣手撕雞
2019-04-13
外賣自取
午餐
2019-04-13 152 瀏覽
其實食過好多唔同地方嘅冰粉唔知點解,都係覺得呢度嘅冰粉最好食,可能個糖水底既關係?同個冰粉幾夾。佢嘅芋圓唔算好多,但做得好有咬口好煙un,成個冰粉夠凍,夏日食一流,重點係唔貴!!掃完街食完一堆煎炸油膩辣野,再食番個冰粉超舒暢~~我同朋友仲食左麻辣手撕雞手卷,不過太想快d食竟然唔記得影相🤣🤣🤣🤣啲雞多到滿瀉咁滯,正,最正係佢個麻辣味,麻同辣都有,味道幾平衡,唯一要吐糟的就是雞唔夠滑,但惹味度就100分

其實食過好多唔同地方嘅冰粉
唔知點解,
都係覺得呢度嘅冰粉最好食,
可能個糖水底既關係?同個冰粉幾夾。
佢嘅芋圓唔算好多,
但做得好有咬口好煙un,
成個冰粉夠凍,
夏日食一流,
重點係唔貴!!
掃完街食完一堆煎炸油膩辣野,
再食番個冰粉超舒暢~~

我同朋友仲食左麻辣手撕雞手卷,
不過太想快d食竟然唔記得影相🤣🤣🤣🤣
啲雞多到滿瀉咁滯,
正,
最正係佢個麻辣味,
麻同辣都有,味道幾平衡,
唯一要吐糟的就是雞唔夠滑,
但惹味度就100分
2019-04-12 122 瀏覽
🍘麻辣手撕雞手卷($19)手撕雞份量超足!多到瀉呀真心幾辣下🔥但辣得黎幾香又惹味最後食到底 d飯索哂辣汁真係辣到喊😭一定要買杯飲品一路食一路解辣!下次會再食
🍘麻辣手撕雞手卷($19)
手撕雞份量超足!多到瀉呀
真心幾辣下🔥但辣得黎幾香又惹味
最後食到底 d飯索哂辣汁真係辣到喊😭
一定要買杯飲品一路食一路解辣!
下次會再食
2019-04-10 117 瀏覽
行開葵廣諗住試吓啲新嘢,見到依間好似幾多好評。所以就試吓佢嘅手卷。首先以價錢來講佢咁大份已經覺得幾抵食,而且佢嘅Wasabi味都幾濃,仲有佢嘅雞肉唔老。分量多到每食一口就驚啲雞會跌落黎。推介!
2019-04-10 103 瀏覽
最近天氣開始變熱,午飯時間想食d凍既野食降降溫想起了無辣不歡既手撕雞麵但天氣不似預期,人總會有中伏既時間我指不是食物味道中伏,而是自己點錯食物款式中伏本來想食凍既食物,最後店員竟然呈上一碗熱辣辣既拉麵🍜😂個下當場知道中伏了😵但拉麵既味道我覺得比起凍蕎麥麵更出色我點既辣度為小辣,但入口都幾麻幾辣,手撕雞分量都頗多,食極都有🐔,有少量雲耳為配菜拉麵分量都適中 , 因為我叫細size 如果個人口味我比較喜歡拉麵多於蕎麥麵
最近天氣開始變熱,午飯時間想食d凍既野食降降溫
想起了無辣不歡既手撕雞麵

但天氣不似預期,人總會有中伏既時間

我指不是食物味道中伏,而是自己點錯食物款式中伏
本來想食凍既食物,最後店員竟然呈上一碗熱辣辣既拉麵🍜😂
個下當場知道中伏了😵
但拉麵既味道我覺得比起凍蕎麥麵更出色

手撕雞拉麵(細)

拉麵分量都適中 , 因為我叫細size
如果個人口味我比較喜歡拉麵多於蕎麥麵
2019-04-08
3 分鐘 (堂食)
手撕雞拉麵(細)
2019-03-15 266 瀏覽
這天的午餐時間又到了葵涌廣場流連。正當筆者苦思該吃什麼時,看到眼前的「無辣不歡」站了不少侯餐食客,就來個趁墟吧。點餐時有一點小尷尬:店員在布簾後廚房準備食物,多次呼喊都無人回應。一直等侯到店員出來送餐才可以開始點餐。賣相的確好吸引。小小的手卷上舖滿麻辣雞肉跟少量青瓜絲,但進食時有點狼狽,稍一不小心,雞肉塊就掉下來了。雞肉辣味相當突出,起初只感到微辣,但半分鐘之間立刻體會到一股麻感。雖然菜名是手撕雞手卷,但與其說是手撕雞,倒是雞肉塊會更切合,舖在上面的根本就不是手撕雞。而且因爲怕雞肉跌下,一股嘴的把麻辣雞肉吃光,有點漏。壽司飯也不合格。飯粒入口是暖的,普通珍珠米飯,也沒有放醋作調味。因為包的是熱飯,紫菜完全軟掉了。筆者當時有幸觀摩到手卷包製過程,店員用飯盒蓋不停把飯粒吹涼,也許平日不怎多人點手卷,所以壓根兒沒預備壽司醋米飯。結果筆者中伏了。

。一直等侯到店員出來送餐才可以開始點餐。
麻辣手撕雞手卷

賣相的確好吸引

壽司飯也不合格。飯粒入口是暖的

筆者當時有幸觀摩到手卷包製過程,店員用飯盒蓋不停把飯粒吹涼
2019-03-15
5 分鐘 (堂食)
見到有幾個人排隊,又見佢有分店又有好評,所以都有啲期望㗎。買左口水雞,蒜泥白肉青瓜卷同麻辣手撕雞。講真,無一樣好食,最難食係口水雞,我唔會天真到期望過有雞味但雪味真係太重,雞又鞋又難食,辣味都遮蓋唔到陣雪味呢間試一次都嫌多,等佢有人出嚟take order 已經等15分鐘,出到嚟take order 好亂,其實客人好自律咁排隊,但個女職員做到燥底就攪到好亂,外賣包好又係錯左,經過一片混亂,大家終於拎返自己order ,但好失望食物咁差。
見到有幾個人排隊,又見佢有分店又有好評,所以都有啲期望㗎。
買左口水雞,蒜泥白肉青瓜卷同麻辣手撕雞。
講真,無一樣好食,

2019-02-05 509 瀏覽
又去左葵廣,第一件事係買呢間外賣返屋企當飯食😋買完回家大約兩個鐘後,味道都keep 到!•麻辣雞腎($20)本來想買豬耳,賣哂所以要左雞腎!就咁望落覺得份量唔多,其實食落都OK,佢嘅麻辣味同手撕雞嘅一樣,仲加咗啲芹菜香蔥。雞腎非常之爽口。•麻辣手撕雞($28)由於之前寫過食評咁就唔再多講啦,都係啖啖肉同埋好麻既辣味好惹味😋————————————(5⭐️滿分,💫為半分)整體環境:⭐️⭐️⭐️食物外觀:⭐️⭐️⭐️💫味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️————————————

麻辣雞腎($20)
雞腎

麻辣手撕雞($28)
手撕雞

————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️
食物外觀:⭐️⭐️⭐️💫
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-02-01 252 瀏覽
去到葵涌廣場,好多野食。。。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)朋友想食辣野,就擇左佢啦!!!(≧▽≦)手撕雞蕎麥面,蒜泥白肉青瓜卷,涼拌土豆絲,兩個人叫左三樣野黎辣下爽下☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆老實說食li間野一定要買大杯式飲品黎解辣⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄,真係小辣都幾辣(/ω\)對我黎講╮( ̄▽ ̄"")╭不過就真係幾過癮∠( ᐛ 」∠)_爽~\(≧▽≦)/~下次再試下佢其他食物先O(∩_∩)O~~
去到葵涌廣場,好多野食。。。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
朋友想食辣野,就擇左佢啦!!!(≧▽≦)
不過就真係幾過癮∠( ᐛ 」∠)_爽~\(≧▽≦)/~
下次再試下佢其他食物先O(∩_∩)O~~
2019-01-26 193 瀏覽
勁耐冇黎葵廣掃街啦!💃🏻周不時都好掛住呢間麻辣手撕雞,為左食佢我搭個幾鐘黎都在所不惜呀👅•🐔麻辣手撕雞($28)🔸9.5/10呢份手撕雞只係叫左小辣,都辣到連頭皮都發麻🔥但佢真係好惹味,辣得勁過癮🌶食過既朋友都話正,嗜辣必食呀🤤🤤大推👍🏻————————————(5⭐️滿分,💫為半分)食物外觀:⭐️⭐️⭐️💫味道:⭐️⭐️⭐️⭐️💫性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️💫————————————#fatfatman葵芳#fatfatman食辣#fatfatman小食————————————📍無辣不歡 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2019號舖#hkfood #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #instafood #hkig #hkigfood #hkeat #eat #hongkongfood #hkfoodblog #yummy #hkiger #food #hk #foodblogger #foodshare #hkfoodlover #tasty #香港美食 #香港 #美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #食評 #掃街

🐔麻辣手撕雞($28)🔸9.5/10
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
食物外觀:⭐️⭐️⭐️💫
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
#fatfatman葵芳
#fatfatman食辣
#fatfatman小食
————————————
📍無辣不歡 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2019號舖

2019-01-25 239 瀏覽
這次是第一次食,點了一道「無骨麻辣鳳爪」試試,等候時旁邊的學生食得好過癮係咁話辣,又見店舖面貼了好多好評又新聞又排行榜咁⋯我心諗應該好出名好正啦,一邊等一邊觀察,客量不多,且當時得我一個落單,應該不需等太久吧,大概我點的應該都是預先準備好,但等候時間差不多十多分鐘先有,而且店員木口木面。他們的無骨鳳爪好似大陸便利店的感覺,口感差,辣是夠的,但不香麻辣而且很油。整體來說很普通中下,可能是望到門口的海報抱太大期望吧。
2019-01-18 272 瀏覽
🥢葵涌廣場麻辣小食。挑戰中辣🥢上次試過這家的麻辣豬腸,幾唔錯,今次挑戰一下呢到嘅我至愛的豬脷,睇下好唔好食🥢麻辣豬脷,中辣 $20上次食過小辣已經好有勁度,今次挑戰中辣,辣度完全蓋過曬本身麻香的味道,越食越辣,所以食多幾件已經麻曬,豬脷本身整得幾好食軟硬適中有咬口🥢下次都係點返小辣,因為小辣仲食到食材本身味道,而且中辣就有少少苦,辣度是疊加上去,雖然好過引,但已經辣到無感覺...請按右上角按三點,要按 就唔會錯過貼文啦無辣不歡地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2019號舖
🥢葵涌廣場麻辣小食。挑戰中辣

🥢麻辣豬脷,中辣 $20

...請按右上角按三點,要按[貼文通知] 就唔會錯過貼文啦

無辣不歡

地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2019號舖