眨下眼又過左一年,趁年尾去食返餐好!今次簡左係尖沙咀H8大廈既燒肉の牛太·本陣🐮試下佢最出名既黑毛和牛😚兩個人比既枱好大,爐係正中間,坐得好舒服寬落👍🏻炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司🐮好特別既一個組合,食落好有口感,和牛入口即溶,配搭埋海膽簡直味道一流😋炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽🐮首先將牛肋肉燒熟,跟住放係擺係柴蘇葉上面既海膽上,包埋一齊食,紫蘇葉加上充滿油香既牛肋肉一齊食,係一種享受😎炙燒日本產黑毛和牛 鑽切特上西冷🐮西冷紋理分佈好靚,油脂均勻,燒熟後唔洗點醬料直接放落口入口即溶😋肉味濃香,二人份量岩岩好唔會太肥同油膩😛旬之生蠔🐚生蠔總共有四隻,體型都好大隻,燒熟左就算織都唔會無肉食😜燒完食落好鮮甜,有蠔味😎特上牛舌🐮牛舌好大塊,厚度適中,肉味香濃👍🏻特上牛脊肉🐮肉質細嫩精緻,燒一燒就食得😛幸福生蛋拌飯🐣🍚和牛肉汁撈埋生蛋拌勻既白飯,好正😎可爾必思梳打🍹最後飲返杯甜甜酸酸既梳打,超解渴😋

眨下眼又過左一年,趁年尾去食返餐好!

炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司🐮

炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽🐮

炙燒日本產黑毛和牛 鑽切特上西冷🐮

旬之生蠔🐚

特上牛舌🐮
牛舌好大塊,厚度適中,肉味香濃👍🏻

特上牛脊肉🐮
肉質細嫩精緻,燒一燒就食得😛

幸福生蛋拌飯🐣🍚
和牛肉汁撈埋生蛋拌勻既白飯,好正😎

可爾必思梳打🍹
最後飲返杯甜甜酸酸既梳打,超解渴😋

2023-03-22 396 瀏覽
今日陪媽咪去左食燒肉😜😜都咪話唔過引!媽咪好耐無食過啦👍🏻佢話啲肉都幾靚👍🏻唔差好彩媽咪鍾意👍🏻又真系幾好食😆值得推介一試雖然特地出去食燒肉都幾好
今日陪媽咪去左食燒肉😜😜都咪話唔過引!
媽咪好耐無食過啦👍🏻佢話啲肉都幾靚👍🏻唔差
好彩媽咪鍾意👍🏻又真系幾好食😆值得推介一試
雖然特地出去食燒肉都幾好

2023-03-21
2023-03-22 379 瀏覽
第二次尼食架啦😋😋😋因為覺得好食所以再來🤪基本上佢每款都幾好食放心叫、隨便叫👍🏻🤩🤩🤤🤤🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳好鍾意佢個爐‼️唔會太易痴住仲有真火👍🏻記得唔好燒太耐口感一流🤤🤤🤤🤤🥓🥩🍗🍖海鮮都好唔錯👍🏻🐟🌊🐠🐬🐡⚓️介紹朋友食都覺得幾好😋開心🥳總結:價錢合理,質素佳會繼續幫襯呢👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻😊

第二次尼食架啦😋😋😋
因為覺得好食所以再來🤪
基本上佢每款都幾好食
放心叫、隨便叫👍🏻🤩🤩🤤🤤
🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

口感一流🤤🤤🤤🤤
🥓🥩🍗🍖

海鮮都好唔錯👍🏻🐟🌊🐠🐬🐡⚓️
介紹朋友食都覺得幾好😋開心🥳

總結:價錢合理,質素佳
會繼續幫襯呢👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻😊

2023-03-02 441 瀏覽
網上睇啲食評覺得幾好Book左7:00上到去吾係好多人有窗邊位諗住可以坐(有3張無人)但係個待應話要4人以上食食下再望下發現4張窗邊位有2張都係2人,1張3人,得1張5個人野食方面叫左牛脊肉(有驚喜👍🏽) 牛柳(麻麻)牛橫隔肉牛舌(好味)牛腸(好韌👎🏽)和牛他他(極力推介好好味👍🏽)冷面(好煙韌嘅拉面👎🏽)甲羅燒(可以選擇自己燒或者佢地幫手燒)飲品就叫左生啤威士忌梳打(好淡👎🏽)2個人食左2個幾鐘無俾人叫走👍🏽
網上睇啲食評覺得幾好
Book左7:00
上到去吾係好多人
有窗邊位諗住可以坐(有3張無人)
但係個待應話要4人以上
食食下再望下
發現4張窗邊位
有2張都係2人,1張3人,得1張5個人

野食方面叫左
牛脊肉(有驚喜👍🏽)
牛柳(麻麻)
牛橫隔肉
牛舌(好味)
牛腸(好韌👎🏽)
和牛他他(極力推介好好味👍🏽)
冷面(好煙韌嘅拉面👎🏽)
甲羅燒(可以選擇自己燒或者佢地幫手燒)

飲品就叫左
生啤
威士忌梳打(好淡👎🏽)

2個人食左2個幾鐘
無俾人叫走👍🏽
2023-03-02
  • 和牛他他
2023-02-23 253 瀏覽
The meat is juicy and very tasty😆Kalbi and beef tongue, I feel that they are all delicious!It's as delicious as the yakiniku restaurants in Japan😄Hope is even better if you can order soup!For example, egg soup and seaweed soup.Please continue to serve delicious food~ 🇯🇵👍

2023-02-22
2023-01-16 545 瀏覽
2022年就黎完啦,梗係要食好西獎勵吓自己。唔知飛唔飛到之際,都係食餐和牛先。基本上所有牛肉都係必食,燒完充滿油香,尤其係配海膽嗰兩款,生蛋拌飯簡直係燒肉嘅絕配。1️⃣炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司2️⃣炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽 - 紫蘇葉提升左和牛同海膽嘅味道3️⃣日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷4️⃣旬之燒蠔5️⃣特上牛舌6️⃣特上牛脊肉7️⃣名物!幸福生蛋拌飯趁今年完之前,就嚟試吓呢度嘅黑毛和牛節日特別餐牌,為今年畫上完美嘅句號。

1️⃣炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司
3️⃣日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷
4️⃣旬之燒蠔
5️⃣特上牛舌
6️⃣特上牛脊肉
7️⃣名物!幸福生蛋拌飯

2022-12-29
______________________________好耐無食和牛啦😍今次搵左間有廚師發板嘅日式高質燒肉,佢晏晝set lunch都好扺食🥰慶祝生日打卡一流嘅餐廳🍴唔想諗食咩嘅朋友可以直接叫料里長發辦套餐(二人餐)😛Drink menu 仲要係仼飲🥳⧐極上黑毛和牛他他 呢個係我最鍾意食嘅他他😍一啲都唔腥,一下戳爆個蛋黃個刻好有幸福感🤤撈埋他他一齊食,無得輸🤩呢個必食⧐炙燒日本產黑毛和牛海膽壽司再黎和牛壽司🍣唔會太肥膩,一啖食哂😋⧐炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽呢個係自己燒完再配上海膽😍入口即溶⧐黑毛和牛”極”牛柳 特上牛舌值得一讚牛舌望落唔係切得好厚,但好有口感,好重牛味😍好彈牙!之後忍唔住單點叫多碟食😋😚而牛柳我就覺得正常發揮,如果唔落咁多鹽會好食啲🥹⧐黑毛和牛 特上牛脊肉呢2塊係最好食嘅燒肉🤤雪花靚到暈,下次再黎單點⧐自家製冷麵🍜好彈牙!!好似拉麵咁,但係口感又好似烏冬😚好好食😋配埋清清地嘅湯,小朋友都會鍾意食😳⧐前菜,沙律🥗最特別係柚子漬物,柚子味蘿蔔,好開胃😗⧐飲品日本啤酒🍻仼飲😚日本汽水🥤仼飲,叫左成5,6杯😳大滿足呀🥰小朋友仲可以叫果汁🍹

他他

⧐極上黑毛和牛他他

⧐炙燒日本產黑毛和牛海膽壽司
再黎和牛壽司🍣唔會太肥膩,一啖食哂😋

⧐炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽
呢個係自己燒完再配上海膽😍入口即溶

⧐黑毛和牛”極”牛柳 特上牛舌

⧐黑毛和牛 特上牛脊肉
呢2塊係最好食嘅燒肉🤤雪花靚到暈,下次再黎單點

⧐自家製冷麵🍜

⧐前菜,沙律🥗
最特別係柚子漬物,柚子味蘿蔔,好開胃😗

⧐飲品
他他
  • 厚切牛舌
  • 和牛壽司
2022-12-26 272 瀏覽
次次食親燒肉都好驚食完成身燒肉味,今次介紹嘅《燒肉の牛太・本陣》就坐得好舒適,窗邊仲係和式榻榻米,又可以飽覽尖沙咀美景,又唔會有油煙嘅問題。最近就推出左節日特別餐牌New Year Special Menu。炙燒日本產黑毛和牛海膽壽司 $129生黑毛和牛牛肉顏色鮮紅,油花又好豐富。上面再放上一粒赤海膽,入口海膽同埋和牛都入口即溶,首先第一啖係海膽嘅鮮甜味,第二啖就食到和牛本身嘅油脂味,好有層次。 炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉配海膽 $129同款採用左日本產黑毛和牛,特上牛肋肉用左牛肋骨附近油花最豐富嘅部位,可以先用大火融化表面油脂,再轉用細火炙燒另一邊。最後同海膽紫菜包埋一齊,牛肉味濃,又好多肉汁,比起第一款介紹嘅更加重牛肉味。日本和牛鑽切極上西冷 $299用左鑽石切割嘅方式切出表面坑紋,咁樣就可以更加受熱均勻。比較厚身,極上西冷油花大理石狀,食落比之前兩款更加軟腍同埋多肉汁。旬之燒蠔 (四隻) $109採用時令生蠔,每一隻外型都好飽滿,蠔味濃郁又有少少鮮甜。可爾必思梳打 $19最後叫番杯乳酸味飲品,為依一餐做過完美總結。✨人均350晚市如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘

炙燒日本產黑毛和牛海膽壽司 $129

炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉配海膽 $129

日本和牛鑽切極上西冷 $299

旬之燒蠔 (四隻) $109
採用時令生蠔,每一隻外型都好飽滿,蠔味濃郁又有少少鮮甜。

可爾必思梳打 $19
最後叫番杯乳酸味飲品,為依一餐做過完美總結。

✨人均350晚市

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2022-12-23 3405 瀏覽
臨近節日,我地又搵到間高質日本和牛燒肉🥹 位於尖沙咀厚福街H8,係高質到隔離枱直情係日本人都來食!! 好在我地早到,呢度真係勁受歡迎,坐滿哂!! 氣氛超熱鬧!! 座位好寬,坐得舒服,而窗邊位直情係類似塌塌米咁,不過腳就可以放入去坐唔駛屈住! 我地就點左最正既和牛🥩.(全部2人份量)▪️炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司 ▪️炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽▪️日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷▪️磯燒帆立貝 伴三文魚籽 ▪️特上牛舌▪️特上牛脊肉▪️幸福生蛋拌飯▪️可爾必思梳打.痴線食完真係覺得勁幸福!! 超高質🥹 和牛勁好食,入口即溶🥹 先嚐黑毛和牛海膽壽司,本身都覺得兩樣野加埋好似唔知點咁,但發現食落去後,海膽係增加左清新同creamy既口感,好特別! 而黑毛和牛特上牛肋肉配海膽,就係將和牛牛肋肉先烤香,廚師本身將海膽放在紫蘇葉上,烤香牛肋肉後就直接放在海膽上,然後將整個紫蘇葉包起整個放口裡食用,紫蘇葉強勁既味道爆發,配上油香四溢既和牛同海膽,衝擊味蕾但好味!! .黑毛和牛 鑽切極上西冷,唔駛講,係超正!! 紋理極靚,簡單燒香後唔駛調味就咁直接食一口,入口即溶,肉味濃郁,堅得🥹 食完咁正既食物,抖抖
(全部2人份量)
▪️炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司
▪️炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽
▪️日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷
▪️磯燒帆立貝 伴三文魚籽
▪️特上牛舌
▪️特上牛脊肉
▪️幸福生蛋拌飯
▪️可爾必思梳打
黑毛和牛 鑽切極上西冷,唔駛講,係超正!! 紋理極靚,簡單燒香後唔駛調味就咁直接食一口,入口即溶,肉味濃郁,堅得🥹 食完咁正既食物,抖抖先😂 來個海鮮清新下味蕾🤣 店員奉上磯燒帆立貝伴三文魚籽,帆立貝好大粒! 又係簡單燒香就得,肉質好鮮甜!! 再配搭三文魚籽食,好鮮好有口感!
最後繼續燒牛舌同牛脊肉,牛舌好大片😲 比起坊間大一倍!! 勁爽,肉味keep住濃郁! 牛脊肉肉質細緻,好食! 幸福生蛋拌飯,食完和牛再食生蛋拌飯,真係好夾,而且飽肚了🥹 飲返杯可爾必思梳打解解渴,大滿足了
2022-12-20
  • 日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷
  • 牛舌
2022-12-22 189 瀏覽
冬天凍冰冰最啱就係食燒肉 餐廳最近推出左年始年末特別餐牌有多款靚靚和牛同海鮮選擇✨日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷和牛西冷 厚切再喺表面𠝹花 油花好靚 肉質結實 口感軟腍 啖啖油香滋味✨特上牛脊肉 牛脊肉 油花分佈平均 肉質軟嫩 油香十足✨特上牛舌牛舌 用上牛舌芯 鮮嫩爽口少少簡單調味 已經好正😋✨炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽牛肋肉 滿滿油花 味道甘香加埋鮮甜海膽 紫菜同紫蘇葉口感味道層次都好豐富✨炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司海膽配和牛 呢個組合又係冇得輸肉香加上海膽鮮甜味 絕配✨旬之燒蠔一份有四隻 都幾大隻燒蠔味道鮮甜 一咬爆汁✨名物!幸福生蛋拌飯生蛋黃配上日本米飯 再加少少松露醬油 呢個組合真係好難唔好食 邪惡到不得了食物唔錯 款款和牛都好靚環境唔錯 幾有特色 靠窗邊仲有榻榻米座位服務唔錯 價錢可以 牛魔王記得唔好錯過
冬天凍冰冰最啱就係食燒肉

呢個組合真係好難唔好食 邪惡到不得了

食物唔錯 款款和牛都好靚
環境唔錯 幾有特色 靠窗邊仲有榻榻米座位
服務唔錯 價錢可以 牛魔王記得唔好錯過
朋友知我愛吃燒肉🐮特意晚上帶我來食日本產黑毛和牛🇯🇵好好慶祝一下聖誕節🎄仲預約了落地大玻璃窗旁邊的榻榻米座位 望住夜景烤肉好有氣氛🌃環境乾淨無油煙味 座位寬敞坐得舒適 店員都好細心服務不錯👍🏻年末有特別餐牌好吸引🥰我們都叫了以下幾款試試✨炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司一大片黑毛和牛完全覆蓋壽司飯 肉身油脂均勻 肉質像溶化於口中 非常衝擊味蕾😍✨炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽輕輕炙燒過的牛肋肉油脂感較重有咬口 配上奶滑鮮甜的海膽跟香脆的紫菜 口感豐富帶油香👍🏻但略嫌紫蘇葉味有點兒蓋過海膽的味道✨日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷💯大推!鑽切西冷筋位被切斷 厚身但入口軟腍有彈性 肉味香濃 油花分佈平均 入口即溶😍超正❗️✨磯燒帆立貝伴三文魚籽 (2隻) 帆立貝大大粒又滑嫩 店員告知每面燒10秒就可以食啦🤤伴上晶瑩剔透又飽滿的三文魚籽同脆卜卜的紫菜 好有口感鮮味十足💕✨特上牛舌 (2人份)應該是用了牛舌芯的部分 所以食起來口感特別爽滑彈牙不會韌 燒完帶焦香油香😋✨特上牛脊肉 (2人份)牛脊肉油花較少但分布均勻 肉味好濃厚 肉質柔嫩有咬口👍🏻✨名物!幸福生蛋拌飯被蛋黃染成金黃色的飯粒暖笠笠好飽滿

✨炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司
炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司

✨炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽

炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉配海膽

✨日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷💯大推!
日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷

✨磯燒帆立貝伴三文魚籽 (2隻)
磯燒帆立貝伴三文魚籽

✨特上牛舌 (2人份)
特上牛舌

✨特上牛脊肉 (2人份)
牛脊肉油花較少但分布均勻 肉味好濃厚 肉質柔嫩有咬口👍🏻
特上牛脊肉

✨名物!幸福生蛋拌飯
被蛋黃染成金黃色的飯粒暖笠笠好飽滿 加上松露醬油同少許蔥花 簡單卻又幸福滿滿的味道❤️
名物!幸福生蛋拌飯

✨飲品
叫了兩杯飲品:可爾必思梳打&蘋果汁 建議叫梳打 帶點乳酪味好解膩😋好大杯 比較適合打卡📸

📍燒肉の牛太・本陣 (H8大廈) (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8大廈21
2022-12-19
炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司
磯燒帆立貝伴三文魚籽
特上牛舌
特上牛脊肉
名物!幸福生蛋拌飯
  • 炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽
【前菜】🥚極上黑毛和牛他他-超級新鮮的手切生牛肉 與蛋液充分混合搭配上甜甜的日式醬汁 即能吃到牛肉的鮮味且不膩【午市套餐】🐂+🥣+🍚+🍵+🍰*前菜有昆布蛋花湯,涼拌豆芽,燒肉,米飯(可以升級為日式生雞蛋拌飯,一杯飲品和一杯haagen-dazs的雪糕🐂日本產黑毛和牛特上燒肉御膳-牛脂油花分布均勻 很軟嫩也很鮮🐂日本產黑毛和牛特上三種燒肉御膳- 有上面個款👆🏻特上的黑毛和牛,牛舌和橫隔肉 。牛舌是厚切的 吃上去很有口感也很新鮮,橫隔肉牛味很重不是特別喜歡這個部位的朋友還是比較推薦上面那個套餐~
【前菜】
【午市套餐】🐂+🥣+🍚+🍵+🍰
2022-11-29 262 瀏覽
尖沙咀食店林立,這店還要搭lift上廿一樓,講真,如果冇吸引力都未必會去,今次睇了食評唔錯,價錢不算高,就三位女士去一轉吧!去到店細細,但座位舒服,不會感覺逼。看看餐牌,價錢有一百多元的套餐,有飯、前菜、湯、飲品及H字頭雪糕。亦有貴格數百元只供不同的肉。我們最後叫了一個六百幾的牛盛、兩個午市豚肉的套餐、再加冷麵、牛柳。先講六百幾果個set,只有肉,不包其他。肉的份量夠二人(正常食量),大致都軟林,不會韌,所謂「和牛」都有不同級別,以這價錢算可以。豚肉是幾厚的,不過店員話已九成熟,我們燒香便可。我哋覺得口感不錯,所以再加。這餐反而是個冷麵最出色。麵質軟硬適中,一送來,面頭有一片西瓜,算我孤陋寡聞,第一次見。成間店好像主打得一店員進進出出,佢真辛勞。咁忙,我哋加點時,還主動換燒盤,讚👍🏻。最後總結,我哋約$1200埋單。未算抵,不是非常滿足,回頭指數是零。除非是食套餐和為了靚景。但不後悔此行,大家都飽飽。
2022-11-28
2022-10-30 332 瀏覽
星期五一行四人去了happy Friday,聽聞這間要預早book枱,我們一坐低,便揀了Omakake,因為可以任飲。首先來到紫菜沙律,都很大碟,之後再上和牛他他。第一次牛肉生食,感覺比想像中好好多,好香牛肉味,值得一試。海膽和牛他他也是必食。這裏的牛舌比其他店好味,燒咗好耐,肉質也很腍。至於燒牛肉方面,我較喜歡牛柳部份。蟹味噌甲羅燒配飯一流,很少吃飯的我,也成碗食晒。細食的我,冷麵部份我已經食晒,因為留了肚食甜品!

2022-10-28
  • 厚切牛舌
2022-10-28 305 瀏覽
上星期weekend到尖沙咀覓食突然好想吃日式燒肉避開了繁忙的午膳時間計劃來一個late lunch 可是棉登徑一帶的燒肉店午間落場時間較早於是想起位於厚福街的這家餐廳下午時份大約兩點半不用排隊又可以安排到窗邊靚景慢慢享受燒肉真的是很爽點了一份黑毛特上和牛燒肉御膳lunch set 黑毛特上和牛脂肪比例平均燒到七成熟剛剛好入口有溶化感肉嫩而且充滿肉香生雞蛋飯好美味不過只以小碗盛載份量略嫌不足有點不夠喉🤣男生應該會覺得吃不飽
上星期weekend到尖沙咀覓食
突然好想吃日式燒肉