2023-11-30 82 瀏覽
呢日黎到調景嶺呢間牛摩打邊爐! 我真係超中意打邊爐! 我地叫左蘋果湯底! 真係好香蘋果味! 香到煲緊個陣真係散發出陣陣既蘋果味! 佢既牛肉真係好有牛味,同埋都唔係好肥, 食落唔會太漏, 咁就可以食多幾塊, 同埋佢既牛一塊都幾大, 唔會要一次食好多塊先得~ 夠哂有口感!另外佢係用QR CODE 落肉既, 落完唔駛5分鐘就送到, 份量同落單個陣一致, 亦都唔會話第一ROUND 靚肉之後D 肉唔靚咁~ 另外佢出面都有唔少野食可以拎, 仲有爆谷同雞蛋仔! 爆谷係熱同脆~ 仲有好多丸類同菜, 亦都有烏冬、拉麵個D ~ 仲有一D 熟食係可以落單叫~ 落完都好快有, 我都幾中意食佢地既餃子同麥樂雞! 甜品仲有牛乳雪糕,真係好滿足!

2023-11-22 70 瀏覽
屋企附近新開左一間主打日式牛肉鍋放題店,今日去試和牛套餐。朋友無肉不歡,咁就啱晒就見到同場都有好多年青人幫襯,相信係附近都有大專院校嘅緣故。位於在調景嶺站都會駅二樓,好方便。位於地鐵站上蓋落雨就唔使淋濕。蔬菜和醬料bar應有盡有!選擇都好多,我揀左冬瓜、蘿蔔、粟米,希望令湯底更鮮甜!當然不少得丸類和其他蔬菜!SRF 美國和牛套餐,原來SRF (Snake River Farms),就是飼養這種和牛的牧場!安格斯就聽得多,好少聽美國有和牛,都幾特別!亦係我同朋友首次食美國和牛!湯底還有很多款選擇,令人眼花撩亂。博多美人骨膠原啫喱雞白湯是經理推介的。另外仲揀左長野蘋果湯底,是新出品夠哂鮮甜可口!套餐除了SRF美國和牛之外,亦有不同種族的牛肉,例如極上黑豚肉,IBF牛板腱,特選牛肩胛,牛舌,羊卷肉等等,牛舌每件薄切,有口感得來又易咬開。牛肩肉和牛板腱的肉味相當濃郁,瘦瘦的但夾了少少雪花,一點也不欺場!海鮮都有唔少,蟹籽墨魚滑、青口、帆立貝、魷魚仔和海蝦。海蝦非常彈牙,令人驚艷!呢個一定要留肚食。而且QR CODE落單幾方便,每人限量,就唔會擔心浪費食物太多吧。甜品的方法北海道牛乳雪糕都好推薦

蔬菜和醬料bar應有盡有!

甜品的方法北海道牛乳雪糕都好推薦!看看我整了Affogato !

總結呢一餐90分鐘的放題好抵食,上菜好快,唔需要追單,而且侍應都好主動會幫你加湯。食物款式知道根本都食唔哂,難怪吸引一班年輕一代黎同朋友暢飲暢食,實在開心。
2023-11-21 71 瀏覽
近年,吃日式牛肉火鍋放題的店在香港愈開愈多,之前試過一間在鰂魚涌的,水準都算高。今次經朋友推薦,近近地在家附近,亦有一間他說性價比超高的日式牛肉火鍋放題店,這店叫 - 牛摩 Wagyu More,今晚就與他,來個無肉不歡之旅。這店在調景嶺站都會駅二樓,地方算容易去尋,整潔衛生的餐廳,是日式火鍋店的特色。別人說吃牛肉火鍋,何不回國内吃,但有時當我看見在國内的,一入餐廳就見到侍應們一邊刀切牛肉,一邊高談闊論口沫橫飛的場景時,我的食慾當場會因懷疑其衛生而大打折扣。兩個大男人,SRF 美國和牛套餐是今晚我們選吃的套餐,是因為被SRF三個字母所誘惑。回家再尋尋網絡大人何謂美國SRF,一查之下,原來是美國的一種與別不同的和牛,這和牛品種是將美國安格斯黑牛,配種在日本和牛身上而繁殖出來的。這種和牛的優勝之處,是有日本和牛細緻的油花,同時也有安格斯牛的濃郁肉味。而SRF (Snake River Farms),就是飼養這種和牛的牧場企業,也是美國和牛畜牧業的天花板。一經查考,朋友今晚的推薦套餐並沒有選擇錯了,我也是日本和澳洲的和牛之外,首次去嚐到美國和牛的滋味。這放題店的湯底有很多款選擇,我選了博多美

放題店的湯底有很多款選擇,我選了博多美人骨膠原啫喱雞白湯。套餐有美國和牛之外,亦有幾款美國牛肉和海鮮供應,加埋在店內任取任配的其他丸丸蛋蛋之類的火煱配料和飲品,三佰元樓下的一個和牛火煱,相信牛迷們每天必然會蠢蠢欲動了。
這套餐之牛肉款式除了SRF美國和牛之外,亦有美國極上黑豚肉、IBF牛板腱、特選美國牛肩胛,也有牛舌、羊卷肉等等,任點任吃。
海鮮有蟹籽墨魚滑、青口、帆立貝、魷魚仔和海蝦。海蝦非常彈牙,吃得出是新鮮貨色。
總結這種SRF美國和牛,牛肉味確是濃烈,日本和牛感覺雖然不大,沒真正日本和牛般像吃著棉花入口即溶化和不需用牙力去吃的口感,但畢竟這種和牛,灼熟了一點也沒堅韌的感覺,確是這種和牛的特別之處。
2023-11-20
2023-11-19 68 瀏覽
這家打邊爐係新開幾個月,裝修企理好乾淨。每張枱都係每人一鍋,自助區有蔬菜,丸類,午餐肉,烏冬,三文魚壽司,醬料等。最近有個新90分鐘套餐,美國頂級牛肩,牛花都幾均勻,滾7-8秒,口感軟熟。餐牌上都有五至六個餐可供選擇,包括美國牛小排,日本黑毛和牛。這兩個餐都有我至喜歡嘅牛舌。美國極上黑豚肉好有肉香,encore左兩至三碟。湯底有長野蘋果湯,食得多肉嘅時候,呢個湯清啲冇膩。另外博多美人骨膠原白湯有豬骨香味。
2023-11-18 57 瀏覽
一直很想屋苑附近可以有一間性價比高的火鍋放題店! 終於俾我等到了😌 有多間分店的人氣火鍋放題<牛摩>登陸調景嶺商場😙 開業以來,長期受歡迎! 今晚黎牛摩歎番個高質火鍋放題,90分鐘任飲任食好滿足! -一人一鍋可以選擇兩款湯底。 我們選擇了 日式壽喜燒及博多美人骨膠原啫喱雞白湯! 充滿骨膠原啫喱公仔十分可愛,加熱時慢慢溶掉,瞬間變成美味鮮雞湯-套餐有數款選擇,我們選了中價的<SRF美
國和牛放題> 這個套餐可以歎盡SRF 美國和牛、極上黑豚肉、牛肩胛! 美國和牛片片色澤新鮮,油脂感不重,吃下去牛味濃郁。還有海鮮,有扇貝、手打墨魚滑、帆立貝、海蝦、青口,十分豐富-除了QR code 自助下單,還有多款任食自助配料。各款蔬菜、丸類及粉麵選擇。-甜品及飲品除了數款糕點外,這裡的綠茶軟雪糕很有驚喜! 超滑超香! 綠茶味突出,味道又不會偏甜
套餐有數款選擇,我們選了中價的<SRF美
還有海鮮,有扇貝、手打墨魚滑、帆立貝、海蝦、青口,十分豐富
甜品及飲品

前日晏晝兩點幾去左牛摩食火鍋放題, 揀左呢個90分鐘餐, 任食美國Prime頂級牛肩😋😍 一人一鍋,唔驚衛生問題!我地揀左蟲草花湯及豬骨湯。揀左食咩餐之後, 店員會即刻比QR code你, 可以在網上落單, 方便快捷~~~我即刻行出去睇吓自助區有咩食, 見到有3個大飲品櫃, 選擇豐富, 有唔同口味嘅汽水/ 健康飲品 (e.g. 綠茶/ 冬瓜茶/ 菊花茶/ 仙草爽). 旁邊仲有芒果沙冰&葡萄沙冰機, 仲有咖啡機 & 果汁機 (橙汁/ 雪梨汁/ 提子汁/ 金桔汁),真係未見過邊間火鍋放題嘅飲品選擇咁豐富!除左飲品之外, 當然唔少得甜品! 見到有泡芙、蛋糕、和菓子、布丁、啫喱, 仲有上面嘅北海道牛乳雪糕機!唧完雪糕仲有多款配料!大家仲可以攞沙律作開胃菜,最驚喜係有涼拌海帶。睇番火鍋配料先,見到醬料區有好多選擇,有乾蔥, 炸蒜, 芝麻醬, 芫茜, 柚子醋等等。火鍋食材都好豐富,有韓國牌子公仔麵、蕎麥麵、烏冬、芝心丸、高質冬菇、年糕、魚腐、雲耳、蓮藕、響鈴、玉子豆腐等等,真係想打邊爐嘅食材都有!職員好快手送上一碟碟食材,prime牛肩真係幾靚,油花分佈平均,豬肉亦係中上質素;呢個餐仲包帆立貝、青
職員好快手送上一碟碟食材,prime牛肩真係幾靚,油花分佈平均,豬肉亦係中上質素;呢個餐仲包帆立貝、青口、魷魚仔,好正!而鍾意食羊嘅朋友可以叫羊肉!

牛肉入口即溶,好有牛味,唔洗配醬汁有本身湯底味已經好好食。🤤😋 海鮮都好清甜鮮爽!
店舖裝修時尚、環境光猛,有別於其他放題店,令人好有精神,食慾大開😆

物超所值,下次一定會繼續黎食!
2023-11-14
同朋友搵左間近地鐵站的任食邊爐,好滿意!環境光鮮又好乾淨,牛肉仲好高質SRF美國和牛set 湯底: 博多美人骨膠原啫喱雞白湯-湯底奶白色,少少厚身,滿滿的骨膠原感SRF 美國和牛-雪花比例完美!唔會過肥,牛味十分濃郁-薄切,大大塊,任食黎講真心高質美國極上黑豚肉-好濃豬味,唔會有肥膩感,襯埋骨膠原湯底好夾牛舌-爽口,估唔到牛味都濃,有驚喜羊卷肉-少氈但唔會over, 肥美!雞肉-係腿位,十分嫩滑海鮮-海蝦: 彈牙,高質-魷魚仔: size 唔大隻但非常爽口!來質好新鮮-青口: 大大隻,鮮甜出面自己夾的:-響鈴:用熱爐熱住,就咁食都好脆口-白魚蛋: 真的有魚味, 爽口-午餐肉: 已經煎過,輕輕一淥就好惹味-牛丸: 多汁肥美,彈牙

SRF美國和牛set

湯底: 博多美人骨膠原啫喱雞白湯
-湯底奶白色,少少厚身,滿滿的骨膠原感

SRF 美國和牛
-雪花比例完美!唔會過肥,牛味十分濃郁
-薄切,大大塊,任食黎講真心高質

美國極上黑豚肉
-好濃豬味,唔會有肥膩感,襯埋骨膠原湯底好夾

牛舌
-爽口,估唔到牛味都濃,有驚喜

羊卷肉
-少氈但唔會over, 肥美!

雞肉
-係腿位,十分嫩滑

海鮮
-海蝦: 彈牙,高質
-魷魚仔: size 唔大隻但非常爽口!來質好新鮮
-青口: 大大隻,鮮甜

出面自己夾的:
-響鈴:用熱爐熱住,就咁食都好脆口
-白魚蛋: 真的有魚味, 爽口
-午餐肉: 已經煎過,輕輕一淥就好惹味
-牛丸: 多汁肥美,彈牙

2023-10-20 90 瀏覽
話說今日我同個女諗住去食lunch,有一個着黑色衫嘅男侍應招呼我哋,我喺門口睇set lunch嘅餐牌時候,因為未決定食乜,所以諗咗一陣。之後後面有個男人又喺度睇緊餐牌,個男侍應就係咁催我,我話可唔可以入去先決定,佢話唔可以,仲話唔通你坐低咗嗌一個餐我拉返你走咩(啲語氣好似覺得你食唔起咁嘅態度),未食已經一肚氣,我即刻走咗去食元氣🍣

2023-10-13 86 瀏覽
餐廳座位闊落,環境衛生,成餐都坐得好舒服~👍🏻佢新推出咗PRIME美國頂級牛肩90分鐘任食放題,有各款牛同埋海鮮~ 啲牛都好靚仔,色澤靚牛味又重👍🏻 擺盤都好靚👍🏻博多美人骨膠原啫喱雞白湯👍🏻好得意有牛摩自己公仔個樣係到,係雞湯湯底,唔會太清又唔會掩蓋啲牛肉鮮味港式特濃沙爹湯食到粒粒嘅花生,口感上有啲澀身~自助區有壽司、爆谷、甜品拎,啲爆谷有燈照住焦糖又夠多,仲好食過出邊買嗰啲沙冰就偏甜

餐廳座位闊落,環境衛生,成餐都坐得好舒服~👍🏻

博多美人骨膠原啫喱雞白湯👍🏻

港式特濃沙爹湯
食到粒粒嘅花生,口感上有啲澀身~

沙冰就偏甜
2023-10-12 77 瀏覽
今日同朋友嚟到調景嶺嘅牛摩食晚餐,餐廳主打牛肉火鍋放題,根據牛肉嘅質素同食物種類分左幾個Lv,同朋友叫左IBP牛板腱放題,$239就可以食到美國IBP牛板腱、特選美國牛肩胛、牛舌,仲有海鮮帆立貝、魷魚仔同青口。火鍋湯底方面係一人一鍋,叫左博多美人骨膠原啫喱雞白湯同沙嗲湯。博多美人骨膠原啫喱雞白湯,賣相好可愛,湯底有滿滿嘅骨膠原,飲落雞湯味濃,清得黎又唔會太淡,好適合用嚟洽蔬菜,可以調味又唔會太油膩!而沙嗲湯底味道濃郁,食材都好容易入味,適合重口味人士!哩度牛肉質素相當唔錯,新鮮而且牛味十足!最好食係美國IBP牛板腱,牛板腱是附在肩胛部位的肉,因為這個部位經常運動,所以脂肪較少,有咬口,牛肉味濃郁。特選美國牛肩胛、牛舌都好好食,同朋友都重叫左好幾盤!牛肉配沙嗲湯底一流!可惜無公仔麵,用左拉麵去代替,自製沙嗲牛麵😋😋😋!除咗火鍋配料可以自己拎之外,仲有甜品、飲品、配料bar、壽司等等,種類繁多!最後自己整咗杯北海道牛乳雪糕,為哩一餐畫上完美嘅句號!整體而言二百幾蚊可以食到咁多樣嘢,牛肉質素亦好好,自己去單買牛肉嘅成本都唔平,呢度幫你整好晒又有湯底,又有好多其他嘢食,性價比好高!推薦!

2023-10-09 1387 瀏覽
前排同一位同事推薦呢間位於調景嶺嘅牛肉火鍋放題,話呢度性價比好高喎,一於黎試下啦!餐廳位於大型商場入面,搭地鐵去非常方便。餐廳裝修整潔,店員工作勤快。呢度有個好企理嘅自助火鍋料區域,可以自己夾丸類、菜類、菇類、豆腐、麵等,食材頗新鮮。醬料區都係全自助嘅!湯底選擇好多,除左好多火鍋餐廳都有嘅清湯、麻辣等湯底之外,呢度亦有比較特色嘅選擇,例如我地當晚選擇嘅「博多美人骨膠原啫喱雞白湯」同埋「關東風壽喜燒」。我地當晚食嘅係$199嘅「美國特選牛肩胛」套餐,牛肩胛脂肪分布均勻,牛味十足,而且切得啱啱好,唔會太厚或者太薄,所以口感好好。除左牛肩胛之外,亦可以無限encore羊卷肉、雞腿肉、豚肉等。我特別鍾意羊卷肉,因為好新鮮好juicy!飲品方面,鍾意飲啤酒嘅可以加錢order,我地當晚就無飲啤酒,因為樽裝綠茶、可樂等已經夠曬。甜品方面,呢度嘅雪糕係好高質嘅,好彩有留肚食。

甜品方面,呢度嘅雪糕係好高質嘅,好彩有留肚食。
  • 美國特選牛肩胛
過左中秋,近排夜晚都漸漸轉涼喇~最適合當然係打邊爐啦!今次黎到都會駅嘅牛摩食火鍋放題,呢度唔單只位置好方便,一出地鐵站就係,價錢仲相當抵!我地揀嘅餐係美國牛肩胛,都只係$199一個人!真係抵到不得了🤤🤤🤤而且呢度係一人一窩,多啲人黎食可以叫多幾隻味😋今次我地就叫左壽喜燒窩,仲配一隻無菌蛋,食起牛肉黎特別滑😋😋而另一窩就叫左個招牌博多美人骨膠原啫喱雞白湯,係成個啫喱狀咁上,好cute😍飲落係唔會油但又好夠味嘅雞湯,配番雞肉食更加正😋😋唔好以為價錢平就唔好食,其實質素一d都唔差,牛肉嘅油脂分布好靚,雞肉亦係雞髀肉,滑得黎啖啖肉😍加上任食唔同期間限定主題小食(今次係韓式🇰🇷)、飲品、同埋雪糕,質素仲要唔錯,真係性價比極高👍🏻👍🏻
2023-10-02 43 瀏覽
又一個送物資返將軍澳的晚上,今次去左調景嶺打邊爐。由於湯底選擇上佢有港式同日式選擇,定位佢做大眾邊爐啦。餐廳應該新開,自助區啲野係好新淨同企理。醬料選擇好多,除左一般蒜頭辣椒,都有麻醬/柚子醋。成個自助區最令我surprise嘅係竟然有壽司,味道都正常。唔知大家有無留意到唔少任食火鍋都係每台只提供一個碟畀客人出去拎配料同菜。個人唔鐘意呢個安排,畢竟啲菜體積大,一個碟仔裝完返去一煮得幾啖,跟住又要行一轉。好欣賞呢到無配給碟,可以實現到生菜自由!湯底方面,因為一人一鍋,可以將肉放曬落另一半個蕃茄鍋到煮,我就用清嘅鏗魚清湯煮菜,避免啲菜吸曬肉嘅油。我揀左牛小排個餐,除左肉,仲包左啲海鮮,可以用QR CODE落單。試左幾款牛肉,整體每樣都唔錯,特別出色係牛小排。但唯一建議可以切厚少少,薄切的話牛肉口感唔夠突出,有啲浪費左本身唔錯嘅牛肉。海鮮方面都幾好食,特別係廣島蠔,encore左幾次。而海蝦都係彈牙新鮮。另一個出色位係啲丸!平時好少食丸類,但見佢有好多款特別丸,例如麻辣沙包、皮蛋紅薑貢丸等等,所以都有試。口味上係有驚喜,口感都唔係cheap cheap成口粉嘅丸。由於當日係台灣主題,QR C

由於當日係台灣主題,QR CODE落單時仲有珍奶、鹽酥雞呢類小食。珍奶幾好飲,只係珍珠比較軟。出去拎埋杯乳酪雪糕就夠曬滿足。
2023-10-01 36 瀏覽
湯底有七八款,一定搵到一款啱晒心水,除了多款豬牛羊都好好味,更有10多款蔬菜可供選擇,包括夠矜貴的羽衣甘藍。熟食方面也有熟蝦壽司、韓國泡菜、韓式炸雞、枝豆、炸魚丸和魚餅等,相當出色。飲品款式非常多選擇,除了罐裝汽水、特色韓國飲料、綠茶和解茶,又有沙冰和軟雪糕。甜品有泡芙,不同款式的蛋糕和爆谷。簡直超出預期咁豐富。整體性價比很高的一次放題消費。就算叫最基本的放題餐都好夠食,今次一家三個都食得好飽,很滿足,唯獨放題時間只有90分鐘,未能慢慢嘆。
甜品有泡芙,不同款式的蛋糕和爆谷。簡直超出預期咁豐富。
2023-10-01
2023-10-01 40 瀏覽
之前新開張嘅時候嚟試過牛小排餐驚為天人,一直想再嚟,今晚想打邊爐又唔算好餓,就揀咗美國牛肩胛餐。連鎖邊爐好多時唔同餐之間肉嘅質素差好遠,要揀到中間價位先叫入得口,但牛摩完全打破咗我嘅既定印象。 特選美國牛肩胛賣相已經好得,油脂分布平均,食落牛味濃,厚度都足夠,完全唔會輕飄飄咁。 今晚encore咗幾次牛,好欣賞質素好穩定,同第一round差唔多咁靚,定價百幾蚊真係抵到爛。放題仲有得揀豬、雞、黃金花枝棗同牛摩飯,以我專攻牛、加一兩碟豬嚟講都好夠食,豬梅肉幾靚,整體嚟講幾欣賞啲肉,似平時AEON買嗰啲咁有肉味。自助區仲有好多款菜、特別嘅丸同響鈴,飲品特別,出面單點都要十幾蚊一罐,完全滿足晒打邊爐嘅慾望,一定會再嚟。