2018-05-02
今日去開又一城整電話,之後友人話想食日式燒烤,所以去左牛角。去到牛角,門口都有啲人排緊隊,攞左飛之後行左陣街收到電話話仲有5張枱,行多陣就落返去牛角,點知已經miss左張枱⋯ 不過門口姐姐話可以下張枱俾返我地。之後友人繼續等,我就去左厠所。出返黎之後見唔到友人,企左係門口等左一段時間,因為電話冇得用我只好去附近店舖搵佢,之後我再問門口姐姐張枱係咪入左去佢先同我講係!而友人係入去之前已經拜托左佢要同我講聲因為有匯豐卡,所以嗌咗牛角皿燒肉2人前。落左order之後等左勁耐,連遲過我地嗌嘢食既枱都開始食野我哋都仲未有嘢食。之後發覺原來漏咗單,又要再嗌過枱面仲有上手既野食野食終於喺一催再催之後泥,不過次序係奇怪的。一開始泥左蠔先,而唔係沙律或者青瓜廣島蠔:蠔雖然好味,不過有毛溫泉玉子凱撒沙律:溫泉玉子唔會太生或熟,凱撒漿調得啱啱好,配埋芝士同培根乾好好味辛味青瓜:味道微辣,冇乜特別大燒肉皿:啲肉全部都好好味!牛好有牛味,豬亦唔會太難咬!四品野菌盛合:用鋁兜裝住泥燒,啲菇唔乾之餘仲吸晒啲牛油,正!同行友人唔夠飽,嗌多左個黑松露沾麵。友人覺得好好食,但本人不太好沾麵,覺得啲麵有啲硬同唔太夠味。巨蜂
枱面仲有上手既野食
廣島蠔:蠔雖然好味,不過有毛
辛味青瓜:味道微辣,冇乜特別
大燒肉皿:啲肉全部都好好味!牛好有牛味,豬亦唔會太難咬!
巨蜂乳酸 & 牛角特飲:兩杯味道都唔錯!牛角特飲係菠蘿、橙、梳打水等製成。
中途有叫侍應加水,不過都係要一叫再叫
整體而言,餐廳食物係好食嘅,不過服務質素有待改善。