2020-05-27
呢排係咁落雨冇咁熱,就好想打邊爐,於是約咗個朋友去“獨。火鍋撚”,一入到去雖然地方嬌小玲瓏,配套可以用一應俱全嚟形容,無論餐廳嘅環境整齊乾淨,裝修,親切同快速既服務態度,最緊要係一人一鍋,合乎而家抗疫嘅衛生👍👍首先叫左個“蘭。極品安格斯肥牛配滑雞手工餃子鍋”湯底台式古早沙嗲麻辣鍋 ,十一樣不同成分製成嘅湯底,濃沃沙嗲香,有淡淡嘅麻辣香,非常適合想食辣又食唔到太辣嘅我安格斯牛肉新鮮重牛味,脂肪比例均勻,放落湯底5秒就食得,有種入口即溶嘅感覺,而滑雞非常之嫩滑有雞味,唔似一般雪藏貨,另外仲有即整即食既手工餃子非常新鮮,再配合埋多種蔬菜菇類豆腐,令肉類同蔬菜比例平均,啱曬我一個人嘅食量,非常滿足
朋友就叫咗個“菊。極品安格斯肥牛海鮮鍋” 湯底揀咗滋補老火湯鍋, 用咗十種老火湯料加一隻海底椰煲螺頭雞製成,湯底清甜滋潤又唔燥熱,啱曬我個女性朋友胃口,安格斯牛保持水準不在話下值得一提既係海鮮,有清甜爽口嘅脆鯇魚片鮮味十足廣島生蠔,原隻生猛大海蝦同魷魚,蔬菜海鮮款式種類多,仲加咗鮮雞子同即炸響鈴卷鈴令人有一種食極唔完嘅滿足感!杞子龍眼菊花蜜,清甜解熱👍👍
值得一提既係海鮮,有清甜爽口嘅脆鯇魚片
杞子龍眼菊花蜜,清甜解熱👍👍