2020-03-25 437 瀏覽
鑑於疫情嚴重,飯聚已經減少,但都要散下悶見見朋友,今晚約了火煱餐,朋友話這店衛生處理令人安心,可以去試獨 火鍋撚, 極富武俠氣式的名字地舖唔大,強調一人一鍋,環境通風唔會焗, 枱中間用透明膠作為分隔,衛生乾淨不怕傳染,很合時宜的做法 🤩🤩梅、蘭、菊三款套餐,自選湯底,麵食和飲料各一款我們揀了烏龍茶和自制龍眼菊花食材用3層木架上枱,慳位又一目了然海鮮鍋有鮮蝦、生蠔、 脆肉鯇魚片、 蟹柳、 魷魚鬚和 安格斯肥牛雖然每樣份量不多,但貴精已經值回票價,蝦新鮮,蠔大隻肥美, 鯇魚片爽脆朋友叫了安格斯肥牛鍋,有鮮雞片、 安格斯牛肉、 水餃皇、花之丸……牛肉鮮甜, 水餃皇餡多大隻,雞片 鮮嫩2個餐有蔬菜拼盤台式蜜蜂豆腐、金菇、 蕃茄、 娃娃菜……都是時令蔬菜後加了蜂蜜牛肚、爽滑牛柏葉、 鮮嫩雞片、安格斯牛肉和口感煙韌唔易碎的鴨血 最後送的不是飯後甜品,而是飯後酒精搓手液真的是與時並進

火鍋撚, 極富武俠氣式的名字

梅、蘭、菊三款套餐,自選湯底,麵食和飲料各一款

每人一個別緻的 火鍋小鼎

我們揀了烏龍茶和自制龍眼菊花

食材用3層木架上枱,慳位又一目了然

牛肉鮮甜, 水餃皇餡多大隻,雞片 鮮嫩

2個餐有蔬菜拼盤

台式蜜蜂豆腐、金菇、 蕃茄、 娃娃菜……都是時令蔬菜

最後送的不是飯後甜品,而是飯後酒精搓手液

真的是與時並進

• 鴨血
  • 雞片
2020-03-21 83 瀏覽
諗到食台式火鍋可能都會約埋幾個朋友一齊食,而呢間提供一人一鍋,以後自己一個都可以食到台式火鍋嘅味道!呢度主要提供三個唔同嘅火鍋套餐,價錢有$118至到$198不等,一個套餐包晒湯底、火鍋食材及自選粉面同自選飲品,仲免收加一!依家疫症期間全部都提供即棄餐具確保衛生,如果搭枱仲會有膠板格住,夠貼心梅 -套餐湯底有四個唔同選擇而我叫咗古早沙嗲麻辣湯,既食到台灣嘅麻辣味亦食到香港人鍾意食嘅沙嗲!呢個套餐主要係豚肉同埋雞肉,豚肉爽脆、仲有台式水餃,而蔬菜好新鮮,麵食揀咗粉,索晒湯底嘅精華👍🏻菊 -套餐呢個套餐主要唔同嘅就係有安格斯牛同埋海鮮🦞,安格斯牛嘅質素高,仲有蝦、脆肉魚片、廣島生蠔同埋海蝦等等,性價比高!

梅 -套餐

菊 -套餐
2020-03-20 73 瀏覽
今日走咗嚟試呢個一人邊爐六點幾去到已經幾多人其實佢呢度主要係得三個餐全部都set好晒入面嘅嘢食我哋最後點左兩個唔同嘅餐share食.套餐蘭揀咗紅薯粉入面有安格斯肥牛 滑雞片花枝丸 水餃皇 白菜豬肉餃子 五彩鮮菜籃湯底方面揀咗蜂巢豆腐白湯鍋建議首先飲幾啖呢個湯再打邊爐因為呢個湯好出色 飲完即刻有養顏嘅感覺另外再加多左份極品安格斯肥牛牛肉品質都好好 有驚喜估唔到咁平嘅價錢會有咁高質嘅食物.套餐菊揀咗我最鍾意食嘅烏冬入面有好多海鮮分別有廣島生蠔 脆鯇魚片 水土魷魚 蟹柳 海蝦我覺得咁多樣海鮮入面魚片最好食好新鮮 錄佢幾秒就食得湯底方面點左滋補老火湯鍋同喺屋企飲嘅味道差唔多 好足料👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.整體來講呢間餐廳比我想像中好食而且係一個人都可以嚟打邊爐下次想打邊爐又懶得約朋友嘅時候就可以嚟呢度啦🤣🤣🤣🤣
今日走咗嚟試呢個一人邊爐

而且係一個人都可以嚟打邊爐
下次想打邊爐又懶得約朋友嘅時候
就可以嚟呢度啦🤣🤣🤣🤣
2020-03-18 535 瀏覽
疫症當前,又想吃火鍋,上網發現這家在旺角的獨 ‧ 火鍋撚 ,主打一人火鍋,簡直是救星。店舖十分注重衛生,進店前會為客人量度體溫,枱面亦有膠板防止飛沬交叉感染,非常細心。餐廳主打一人一鍋,有三個套餐可以選擇,另外亦有十分多的追加項目及冷熱飲品,任君選擇。侍者先奉上火鍋調味蘸料選擇頗多,全部有蓋,乾淨衛生。台式古早沙嗲麻辣鍋/蜂巢豆腐白湯鍋湯底選了一辣一不辣,沙嗲麻辣鍋以十分港式的濃厚沙嗲混合辣度十足的台式麻辣湯底,兩者互相補足,同時有沙嗲的香濃及麻辣的勁度。而另一款白湯鍋則以藥材味道為湯底的底蘊,一呷鮮香十足,回味悠長。極品安格斯肥牛滑雞手工餃子鍋套餐食材以造型獨特的層架奉上,安格斯肥牛牛肉雪花紋理清晰,分佈均勻,口感軟腍,入口帶著油脂香氣,牛肉味濃郁,配撘嫩滑而厚實的雞片,亦有不同的特色丸餃,加上新鮮的時令蔬菜,真的大滿足。滑雞靚黑豚肉什錦鍋另一款是用上黑豚肉,油脂分布恰如其分,厚薄適中,輕嚼一下,肉質鮮嫩,豬肉味濃郁。每款湯底都附有一大塊鴨血,品質上佳,久煮不硬,口感細嫩爽滑,配撘麻辣鍋底一流。鮮雞子/黃沙靚豬潤/蜂巢豆腐/土豆片追加了麻辣湯底必要的「下水」,今天不顧膽固醇超標盡情吃
疫症當前,又想吃火鍋,上網發現這家在旺角的獨 ‧ 火鍋 ,主打一人火鍋,簡直是救星。

侍者先奉上火鍋調味蘸料選擇頗多,全部有蓋,乾淨衛生。

台式古早沙嗲麻辣鍋
蜂巢豆腐白湯鍋
台式古早沙嗲麻辣鍋/蜂巢豆腐白湯鍋

鴨血

鮮雞子/黃沙靚豬潤/蜂巢豆腐/土豆片
追加了麻辣湯底必要的「下水」,今天不顧膽固醇超標盡情吃,豬潤用上黃沙潤,處理乾淨,完全沒有異味,一咬爽滑又厚實,鮮脆不膩。吃火鍋遇上優質湯底,必須來一客蜂巢豆腐,放入鍋底吸收味道,一口咬下,湯汁在口中蕩漾。

竹蔗矛根紅蘿蔔馬蹄水
腐竹雞蛋糖水沙冰
腐竹雞蛋糖水沙冰/竹蔗矛根紅蘿蔔馬蹄水
最後飲品選擇了特別的腐竹雞蛋糖水沙冰,名符其實是香濃的腐竹雞蛋糖水製成的沙冰,正好清熱下火,一飲暑氣全消。
2020-03-18
台式古早沙嗲麻辣鍋
蜂巢豆腐白湯鍋
鴨血
竹蔗矛根紅蘿蔔馬蹄水
腐竹雞蛋糖水沙冰
2020-03-17 351 瀏覽
🥢旺角 $118 起一人一爐獨食火鍋黃店🥢由於呢個情況搞到個個都唔出街食飯,又唔打邊爐,對我呢個無時無刻都想打邊爐的邊爐控真係好難過,最終又俾我搵到間可以一人一爐的火鍋店🥢餐廳是開放式設計,感覺開揚令空氣更流通,但由於坐位不多,兩位人士需要面對面同唔識的人打對面坐,但不需擔心,因為店家準備了透明擋板分隔開,仲有坐低時會逐位探熱,所以都幾衛生🥢梅 $118 ,蘭 $158 (價錢全包免加一)餐廳提供三款套餐跟飲品,共有六餸一粉麵,分別可以放在特別設計的三層架上,夠慳位,四款湯底選擇了台式古早味沙嗲麻辣鍋,及祖傳秘製麻辣鍋,兩款湯底都好香濃而且好夠香味,重點幾搞笑個鍋設計有隻猴子好得意🥢滑雞片出奇地好食,雞肉好滑又軟熟,煮耐左都係滑既🥢豚肉牛肉都好好食,跟餐份量唔多,鐘意的可以散叫再加🥢粉麵類有四款選擇,麻辣湯我最鐘意配紅薯寛粉,索曬湯吸味正,除此之外仲有烏冬,粉絲,出前一丁選擇,本身就咁睇以為會唔夠飽,食埋個烏冬都原來足夠飽的🥢最鐘意呢到一人一爐夠曬衛生,可以滿足到我呢個無時無刻都想打邊爐的我,可以自私食,地點都幾方便,不過平時都幾爆場下,如果有興趣的朋友
🥢旺角 $118 起一人一爐獨食火鍋黃店

🥢梅 $118 ,蘭 $158 (價錢全包免加一)

🥢滑雞片出奇地好食,雞肉好滑又軟熟,煮耐左都係滑既

🥢豚肉牛肉都好好食,跟餐份量唔多,鐘意的可以散叫再加

🥢最鐘意呢到一人一爐夠曬衛生,可以滿足到我呢個無時無刻都想打邊爐的我,可以自私食,地點都幾方便,不過平時都幾爆場下,如果有興趣的朋友可以預先book 定位先

2020-03-09
  • 滑雞片
  • 紅薯寬粉
2020-03-07 99 瀏覽
今天約了朋友晚飯,費煞思量下選了白布街的獨·火煱撚。愛其位置開揚,一人一煱,也有透明膠片阻隔提高防禦,店外更有消毒洗手液及放口罩的膠袋供應,可謂衞生滿分,吃得放心。我倆選了梅和蘭兩款火煱套餐及蜂巢豆腐滑湯底。梅 :$118/set蜂巢豆腐湯底白滑,豆腐吸了湯汁和鮮肉的味道,正!雞片嫩滑有雞味,極品黑豚肉豬味濃郁,至尊水餃皇和白菜豬肉餃子的材料很新鮮,豬肉質地鮮嫩,很有水準。還有兩條長長的日本蟹柳。自選主食麵類,選了稻庭烏冬,以雪碧清熱,完美!蘭 :$158/set 有滑雞片,牛味濃而嫩滑的極品安格斯肥牛,也有至尊水餃皇和白菜豬肉餃子。花枝丸頗彈牙,五彩鮮蔬籃有新鮮的娃娃菜、金菇菜、菜芯、粟米和鮮冬菇。自選主食麵類選了寛粉、軟中帶韌吸收了湯底的精華,讚!
今天約了朋友晚飯,費煞思量下選了白布街的獨·火煱撚。

我倆選了梅和蘭兩款火煱套餐及蜂巢豆腐滑湯底。
梅 :$118/set
蘭 :$158/set
有滑雞片,牛味濃而嫩滑的極品安格斯肥牛,
也有至尊水餃皇和白菜豬肉餃子。花枝丸頗彈牙
2020-03-07 342 瀏覽
香港出現肺炎個案,我們選擇火煱店會考慮到餐廳的衛生環境,「獨.火煱燃」一走進餐廳已經看到檯前有消毒紙巾供食客使用,接待員也很窩心替前來的食客棎體溫後才安排入座,加上每台客之間有一塊膠面隔離,每人一鍋的設計,而且所有餐具都是一次過即棄的大家也吃得很安心!店內以中國式裝飾作主題,中國風的風格。桌子面和椅子以木的材質作主調,富中國色彩,播放舊時音樂,本人十分喜愛。「菊」套餐,套餐用上三層架奉上,材料都很新鮮,本人最喜歡吃的蟹柳,色澤鮮艷分明,增加食慾;廣島蠔很大隻,用料上乘,朋友吃完還想再追加;水土魷魚,新鮮又沒有雪味,肉質爽滑;極品安格斯肥牛油份厚度適中,肉質都幾嫩,只須放入湯中燙一陣就食得,牛味濃郁,肉質又軟滑和香甜。鯇魚片肉質厚又肥美,非常肥美。生猛海蝦,爽脆彈牙。五色蔬菜籃 - 有蕃茄,菜心,粟米,娃娃菜,養生不能欠缺的呀!哈哈我叫了「蜂巢豆腐白湯鍋」奶白色的湯底有多種類藥材在裏面,喝下帶有微微的藥材味,甘香清甜,養生湯好足料呀!重點是蜂巢豆腐綿密香滑和熬煮的鴨血,吸引了湯汁,滋味無窮的吸收了湯底精華,滋潤養顏。稻庭烏冬,扁長的條狀幼滑,彈牙煙韌,就算煮熟也不爛,濃厚的湯底吸湯所有配

我叫了「蜂巢豆腐白湯鍋」奶白色的湯底有

稻庭烏冬,扁長的條狀幼滑,彈牙煙韌,就算煮熟也不爛,濃厚的湯底吸湯所有配料!

另外追加了「響鈴卷」,上檯的時候仍然是熱燙燙的,非常鬆脆又可口,食下去的感覺不會油膩,沾上甜酸醬食更滋味,就算放落湯底仍然感受到香濃的豆豆香味,激讚!
2020-03-02
5 分鐘 (堂食)
2020-03-04 55 瀏覽
與同事去旺角辦點事,之後同事提出去獨.火鍋撚食火鍋,一人一鍋,乾淨衛生,火鍋料新鮮,配備肉類和蔬菜等分梅、蘭、菊三款。秘製湯底有四款,台式古早沙嗲麻辣鍋、祖傳秘製麻辣鍋、蜂巢豆腐白湯鍋,麵類可選其中一款:紅薯寬粉/稻庭烏冬/龍口粉絲/出前一丁。,我選左蜂巢豆腐白湯鍋,奶白色的湯底內有蜂巢豆腐,吸收湯底食,有口感又食到湯的精華。梅套餐是滑雞靚黑豚肉什錦鍋。食物有滑雞片、極品黑豚肉、至尊水餃皇、白菜豬肉餃子、日本蟹柳、五彩鮮蔬籃。出前一丁。火鍋料都好新鮮,配合飲食均衡,食材配搭得好健康,黑豚肉豬肉味香,滑雞片鮮嫩。至尊水餃皇皮薄滑,餡料飽滿爽口。蔬菜類新鮮好味!朋友選媽媽滋補老火湯鍋,湯底足料夠火喉。蘭套餐是極品安格斯肥牛、滑雞手工餃子鍋。食物有極品安格斯肥牛、滑雞片、至尊水餃皇、白菜豬肉餃子、花枝丸、五彩鮮蔬籃。紅薯寬粉。極品安格斯肥牛色澤鮮紅,油脂分佈均匀,口感鮮嫩有牛肉香味。花枝丸彈牙,紅薯寬粉口感順滑。另外可散叫添加食物,即炸三秒響鈴卷(配甜酸醬)、午餐肉(煎底)、鴨血、鮮蝦雲吞、至尊水餃皇都好好味!值得添食!飲品包汽水一罐,但亦可加少許錢升級多款飲品和啤酒。這裡最受歡迎的是腐竹雞

飲品包汽水一罐,但亦可加少許錢升級多款飲品和啤酒。這裡最受歡迎的是腐竹雞蛋糖水沙冰,甜度剛剛好,腐竹味香濃,值得一試!
2020-02-27 89 瀏覽
疫情下,已經很少出街,而且很久沒有打邊爐。閨蜜當中,有一位對打邊爐有情意結的,她說已按捺不住,要出來走走吃吃,更特意選了這家火鍋店,重點是…一人一鍋!一人一鍋已經是各自修行,非常安全,但店家還很細心,在桌上放置了透明膠板,以防相對而坐的人影響對方,而餐具亦暫時以一次性的即棄代替店內播放著中式音樂,與裝修和爐具都非常配襯。餐牌很簡單,三個套餐:梅、蘭、菊,已包湯底、邊爐食材和飲品,若不夠,亦可以另外單點。鋒巢豆腐白湯鍋,是鎮店湯底,乳白色的湯,豆腐都融化在湯內的味道,很香甜,建議未加食材之前先要喝兩口。秘製祖傳麻辣鍋的香料很多,有大、中、小辣,不想吃太辣也可以啊。材料都很新鮮,最好吃的是雞肉,肉質好滑。蠔很大隻,朋友吃完還要再加點。肥牛油脂分佈平均,用料上乘。 鯇魚片是新鮮脆肉鯇。另外,冬瓜檸檬沙冰和腐竹蛋糖水沙冰都是火鍋店較少見的飲品,兩款我都很喜愛,前者很適合打邊爐飲,清甜解膩,後者是中式糖水變出來的新花款,味道就是腐竹蛋糖水,形態卻是沙冰,很特別。這一餐是農歷新年以來第一餐打邊爐,感覺很滿足呢!

、蘭
、菊
,已包湯底、邊爐食材和飲品,若不夠,亦可以另外單點。
,建議未加食材之前先要喝兩口

材料都很新鮮,最好吃的是雞肉,肉質好滑
。蠔很大隻
,朋友吃完還要再加點。肥牛油脂分佈平均,用料上乘
。 鯇魚片是新鮮脆肉鯇。

,很特別。
這一餐是農歷新年以來第一餐打邊爐,感覺很滿足呢!
2020-02-27 67 瀏覽
因為係一人一爐火鍋,吸引我來的,這個非常時期,火鍋店真係好貼心,除了門口有消搓手液,還放了手套。火鍋店不是太大,座椅打開可以放私人物品,而枱上有透明屏風隔開,令我好安心。有三款火鍋,梅、蘭、菊套餐揀,火鍋配料還可以追加。台式沙嗲麻辣鍋,鍋來有鴨血,煙煙靭靭吸了沙嗲汁,好好味,所以立刻追加了鴨血1份。菊套餐是極品安格斯肥牛海鮮鍋,一人火鍋食材好小會咁新鮮,牛肉肉質好好,有牛肉鮮味。脆鯇魚片,亦好新鮮脆口。基本上全是新鮮材料,蝦勁大隻,彈牙又鮮甜,蠔都係鮮。餐除了跟麵類一款,還包罐裝飲品1款。

有三款火鍋,梅、蘭、菊套餐揀,火鍋配料還可以追加。

餐除了跟麵類一款,還包罐裝飲品1款。
2020-02-25
2020-02-27 332 瀏覽
去波鞋街買新波鞋,帶住戰利品心情不錯。走在街上,手腳還是有冰凍🥶感,踱步看著店外介紹的一人一鍋餐甚是經濟實惠🤭今夜晚餐一於在旺角解決吧!確認了一下,這兒就是之前我在U港生活看到有文介紹過的餐廳:https://hk.ulifestyle.com.hk/activity/detail/116056/旺角美食-旺角新開一人火鍋專門店-118起歎足料秘制湯底-肥牛海鮮火鍋套餐/1菊套餐選了滋補老火湯湯底,很香,材料有桂圓豬骨和紅蘿蔔,再加的湯底也不是水,原汁原味,不清寡。湯比估計要好喝,吃前先喝了一點點才開始正式打邊爐。安格斯肥牛半肥瘦,肥部分較少,份量不多,肉細軟。鯇魚片無骨嫩滑,幾新鮮。廣島生蠔🦪熟了也沒縮得太小,味濃。日本蟹柳索湯汁一流,又快熟。海蝦,果真生猛,爽口。水魷味道不過不失,正常。蔬菜籃多種類,什麼也各有些,均是新鮮,全無菜黃。稻庭烏冬確是高質,扁身些,入口彈牙。腐竹雞旦糖水沙冰超美味,豆好濃厚,大杯,打得又綿。冬瓜檸檬沙冰有點似冬瓜茶,冰打得不夠上一杯細,檸檬冰則解膩。脆皮芝士脆爆芝心,皮脆快食用。皇牌魚皮餃入口有肉香,爆油,鮮味出眾。順德魚腐軟糯吸收湯的清甜,軟綿綿。炸支

確認了一下,這兒就是之前我在U港生活看到有文介紹過的餐廳:

菊套餐

安格斯肥牛半肥瘦,肥部分較少,份量不多,肉細軟。

鯇魚片無骨嫩滑,幾新鮮。

廣島生蠔🦪熟了也沒縮得太小,味濃。

日本蟹柳索湯汁一流,又快熟。

海蝦,果真生猛,爽口。

水魷味道不過不失,正常。

蔬菜籃
多種類,什麼也各有些,均是新鮮,全無菜黃。

稻庭烏冬
確是高質,扁身些,入口彈牙。

腐竹雞旦糖水沙冰
超美味,豆好濃厚,大杯,打得又綿。

冬瓜檸檬沙冰
有點似冬瓜茶,冰打得不夠上一杯細,檸檬冰則
解膩。

脆皮芝士脆
爆芝心,皮脆快食用。

皇牌魚皮餃
入口有肉香,爆油,鮮味出眾。

順德魚腐
軟糯吸收湯的清甜,軟綿綿。

炸支竹
夠吃,滋味健康🙈雖然其實預先炸過。

煎午餐肉
煎得外面有點硬,但好香口。

食後感:播著中國音樂,加雕功美美的中國小鍋,爐火穩定,不會時大時細。雖然地方細,但談天不錯。

P.S. 店內採用即棄餐具,又有用膠界板分開,比較清潔衛生。

2020-02-24 61 瀏覽
最近因為肺炎疫情少左好多出街食飯但終於忍唔住想食火鍋為左衛生問題選擇左獨火鍋撚非常岩依個時期每人自己一套食物同煲佢地有三個套餐梅 蘭 菊我同朋友都選擇左最貴既菊極品安格斯肥牛海鮮鍋有好多火鍋料有極品安格斯肥牛脆魚片廣島生蠔日本蟹柳生猛海蝦水土魷魚五彩鮮蔬籃佢地精心放係三層架到肉類 同菜類 分開排好麵類可以自己選我要左紅薯粉吸收哂湯底非常惹味又有咬口我要左祖傳秘制麻辣鍋朋友要左台式古早沙嗲麻辣鍋好鐘意佢個湯底夠辛辣夠麻而且份量岩岩好自己一人份量食哂成set火鍋料就覺得岩岩夠飽飲品方面好多選擇有手工啤酒 或者自家製鮮飲都多整體黎講非常唔錯
最近因為肺炎疫情

有手工啤酒
或者自家製鮮飲都多
整體黎講非常唔錯
2020-02-10 59 瀏覽
一直都想試火鍋撚,但呢期疫情真係危危地見佢早前新開左間獨撚喎,咁就會一會話說呢次獨撚有方,一人一鍋,自己選自己套餐,佢唔係臭臭鍋個種,係真係傳統火鍋但獨立一鍋,加菜都一人份量價錢合理,湯底我覺得白湯同沙嗲都唔錯😍😍但牛肉就嫌少左啲,但雞件堅好食,又滑又彈,新鮮貨👍🏻👍🏻即場like and check in 送鴨血😋😋😋
一直都想試火鍋撚,但呢期疫情真係危危地
見佢早前新開左間獨撚喎,咁就會一會

價錢合理,湯底我覺得白湯同沙嗲都唔錯😍😍

但牛肉就嫌少左啲,但雞件堅好食,又滑又彈,新鮮貨👍🏻👍🏻

即場like and check in 送鴨血😋😋😋
2020-02-06 120 瀏覽
而家呢一個疫症,最適合自私鍋!天寒地凍,經過見到好似新開左間打邊爐,就跳咗入去試吓。有三款套餐,包括梅、蘭、菊。價錢都算公道。首先叫咗一人一個餐。梅-滑雞靚黑豚肉雜錦鍋 $118菊- 極品安格斯肥牛海鮮鍋 $198然後就揀自己心水嘅湯底,有四款湯底選擇-今晚揀咗蜂巢豆腐白湯鍋同埋台式古早沙嗲麻辣鍋。包括有四片滑雞,極品黑豚肉,至尊水餃王,白菜豬肉餃子,同埋其他蔬菜。包一杯飲品。呢個價錢我真係幾抵食。個至尊水餃王,入口彈牙,而且皮薄,好好食。滑雞好似係雞髀肉,肉質鮮嫩,冇雪藏味,都算大嚿,唔錯唔錯!最估唔到係,兩個湯底都有鴨血,而且鴨血非常鮮嫩,平時唔多食鴨血,都忍唔住加多一碟!呢個價錢有咁嘅質素,再加埋而家要注意個人衛生,我諗我會好快再嚟!
而家呢一個疫症,最適合自私鍋!

天寒地凍,經過見到好似新開左間打邊爐,就跳咗入去試吓。

有三款套餐,包括梅、蘭、菊。
價錢都算公道。首先叫咗一人一個餐。
梅-滑雞靚黑豚肉雜錦鍋 $118
菊- 極品安格斯肥牛海鮮鍋 $198

個至尊水餃王,入口彈牙,而且皮薄,好好食。
滑雞好似係雞髀肉,肉質鮮嫩,冇雪藏味,都算大嚿,唔錯唔錯!

2020-02-03
2020-01-23 74 瀏覽
平時好鍾意食火鍋不過呢成日要約埋一大班人非常之麻煩,通常都會食吉野家不過食到厭發覺旺角呢一間一人一鍋火鍋價錢唔太貴都好多選擇揀咗蜂巢豆腐白湯,清清地都唔錯,入邊有蜂巢豆腐其實係凍豆腐,縮晒啲湯汁。另外我哋都加配左唔少配料,其中推介牛脷,$24有五$6非常之新鮮重重牛香。另外都推介佢哋嘅牛柏葉係黑色嗰種新鮮牛柏葉,食落爽口。另外套餐包左嘅安格斯肥牛都唔錯,半肥胖瘦重牛香打邊爐最正人均大概$150到$200價錢都OK不過位置比較少要預早book位

另外套餐包左嘅安格斯肥牛都唔錯,半肥胖瘦重牛香打邊爐最正