2024-09-07
重慶大廈呢間印度嘢好好食,聽咗好多年!不過都一直未有機會去試吓,突然之間好想食正宗嘅印度咖喱,於是呢晚就入咗重慶大廈嘅呢間餐廳試吓!第一次入重慶大廈,原來入邊比想像中闊落!行到樓梯附近,已經見到有餐廳嘅員工去到招呼定,帶客人上去,去到返工,感覺到呢間餐廳同其他呢度嘅餐廳唔同!呢間係特別有氣派同大,入到去嘅感覺都舒服!餐牌都好多選擇,好多都好想食,最後我哋揀咗兩款咖喱,一個係我哋一定會食印度嘢就食嘅牛油雞咖喱,另一個就係唔辣有蕃茄味既咖喱鮮蝦。然後再叫咗一份薄餅。另外我哋見到佢嗰個炸薯條好似好吸引,試試佢~飲品方面,當然要叫lassi,叫咗個玫瑰味嘅,非常好飲,係近來食過嘅印度嘢入邊最好飲而且份量超多!咖喱非常好味,牛油雞有少少辣,好惹味,蕃茄鮮蝦咖喱超級有驚喜!我第一次咖喱撈蝦食,估唔到係咁正,佢啲蝦仲要係超多同埋好彈牙,呢一種咖喱唔辣,食得非常舒服,真係好好味呀!好想再嚟食過。我哋叫咗一份薄餅,兩個人食嘅話好快食晒,所以我哋叫咗兩份!呢度嘅薄餅口感做得好好,甚至有啲似喺意大利食嘅Pizza,冇誇張,真係同出邊食嘅薄餅口感係唔同!好高質。呢個炸薯條都係勁正,第一次食咁樣嘅調味嘅炸薯條,
咖喱非常好味, 牛油雞有少少辣,好惹味,蕃茄鮮蝦咖喱超級有驚喜! 我第一次咖喱撈蝦食,估唔到係咁正,佢啲蝦仲要係超多同埋好彈牙,呢一種咖喱唔辣,食得非常舒服,真係好好味呀!好想再嚟食過。
呢個炸薯條都係勁正,第一次食咁樣嘅調味嘅炸薯條,個味道好熟面口,有啲似buffalo雞翼嗰隻醬!放落薯條度超級好味,係咁食,雖然有啲辣,但係都真係係咁食。
最後埋單$500左右,食到超飽!感覺呢一餐其實三個人食都得!滿足的一餐。