2019-11-26
日本食吉列牛就食得多,今次第一次喺香港試吉列牛,呢間餐廳位於太子主打吉列牛,所以一定要試試佢既重點推介!佢主要分兩個吉列牛set,一個係特選A5和牛, 另一個係頂級安格斯牛,朋友話第一次先試下佢嘅頂級安格斯牛御膳。來到重點,侍應好快就已經幫我地set好爐,仲放上三種唔同味道嘅醬汁。醬汁有岩鹽,仲有柚子汁同沙律醬,三種口味各有特色。本身吉列牛已經炸好左個面,侍應仲教我地只要將個吉列牛放上爐到每面燒15至20秒就可以食得!最開心係想食幾成熟自己話事,自己燒玩下幾開心👍入口肉質幼嫩,牛味都幾濃,相當多肉汁。我哋先試左原味,然後再點左唔同嘅醬汁,個人覺得就算唔點醬汁都好夠牛肉味。蒲燒鰻魚丼(大)剛燒好既鰻魚香噴噴,無骨肉厚,醬汁撈埋飯食就岩岩好,甚有日式風味。珍珠米份量好多,兩個人share食都夠晒。明太子手羽燒最後食埋兩隻手羽燒,裡面塞滿明太子,口感相當好,加上皮香肉滑,高質。
蒲燒鰻魚丼(大)
明太子手羽燒