2024-09-26
留民料理 (屯門)屯門青山公路-青山灣段351號彩華花園地下1號舖-前排去咗食屯門呢一間日式餐廳,老闆拎咗好多獎!!一直用心鑽研廚藝,識整好多中日fusion菜,完全feel到佢嘅用心同熱誠🔥仲可以WhatsApp去book omakase,想食乜直接同老闆講就得~仲可以帶材料去叫老闆加工,超犀利💯-日式生炸bb鴿 $78呢個真係必食!一刀切落去啲肉汁已經喺入邊滲出嚟,好juicy~乳鴿皮炸得非常金黃香脆,肉質鮮嫩,炸嘅火候同時間啱啱好,調味恰到好處,醬汁食落有淡淡的酒香同醬油香,仲可以食到乳鴿嘅肉香-留民串燒盤$168 7串包括有雞心、豬腩肉、牛肉、翠肉瓜及雞軟骨等。串燒燒得多汁香脆,老闆話雞心係佢哋自己加工洗得乾乾淨淨再切開燒,同其他串燒舖唔同,非常用心🫶🏻-金磚豆腐 $68豆腐外表金黃酥脆,內裡柔軟滑嫩,搭配醬汁,每一啖都充滿層次感同風味-和牛膏燴飯 $168以高品質和牛為主料,肉質鮮嫩,油花分佈均勻。和牛經過慢火燉煮,與特製醬汁融合,令和牛味道更加濃郁。搭配香噴噴嘅risotto ,令人每一啖都品味到肉嘅鮮美同醬汁嘅香醇-溫泉蛋$18@隻我哋嗌咗溫泉蛋作為前菜,醬汁加埋配料撈埋
屯門青山公路-青山灣段351號彩華花園地下1號舖
日式生炸bb鴿 $78
留民串燒盤$168 7串
金磚豆腐 $68
和牛膏燴飯 $168
溫泉蛋$18@隻
我哋嗌咗溫泉蛋作為前菜,醬汁加埋配料撈埋一齊食,真係好正!
青提烏龍$49
係真係用成粒青提整!飲落非常fruity,仲可以飲到烏龍嘅茶香水果再加埋茶真係好解膩
香橙冰梳打 $46
飲落酸酸甜甜非常Refreshing!