2024-09-26 441 瀏覽
留民料理 (屯門)屯門青山公路-青山灣段351號彩華花園地下1號舖-前排去咗食屯門呢一間日式餐廳,老闆拎咗好多獎!!一直用心鑽研廚藝,識整好多中日fusion菜,完全feel到佢嘅用心同熱誠🔥仲可以WhatsApp去book omakase,想食乜直接同老闆講就得~仲可以帶材料去叫老闆加工,超犀利💯-日式生炸bb鴿 $78呢個真係必食!一刀切落去啲肉汁已經喺入邊滲出嚟,好juicy~乳鴿皮炸得非常金黃香脆,肉質鮮嫩,炸嘅火候同時間啱啱好,調味恰到好處,醬汁食落有淡淡的酒香同醬油香,仲可以食到乳鴿嘅肉香-留民串燒盤$168 7串包括有雞心、豬腩肉、牛肉、翠肉瓜及雞軟骨等。串燒燒得多汁香脆,老闆話雞心係佢哋自己加工洗得乾乾淨淨再切開燒,同其他串燒舖唔同,非常用心🫶🏻-金磚豆腐 $68豆腐外表金黃酥脆,內裡柔軟滑嫩,搭配醬汁,每一啖都充滿層次感同風味-和牛膏燴飯 $168以高品質和牛為主料,肉質鮮嫩,油花分佈均勻。和牛經過慢火燉煮,與特製醬汁融合,令和牛味道更加濃郁。搭配香噴噴嘅risotto ,令人每一啖都品味到肉嘅鮮美同醬汁嘅香醇-溫泉蛋$18@隻我哋嗌咗溫泉蛋作為前菜,醬汁加埋配料撈埋
留民料理 (屯門)
屯門青山公路-青山灣段351號彩華花園地下1號舖
日式生炸bb鴿 $78
留民串燒盤$168 7串
金磚豆腐 $68
和牛膏燴飯 $168
溫泉蛋$18@隻
我哋嗌咗溫泉蛋作為前菜,醬汁加埋配料撈埋一齊食,真係好正!
青提烏龍$49
係真係用成粒青提整!飲落非常fruity,仲可以飲到烏龍嘅茶香水果再加埋茶真係好解膩
香橙冰梳打 $46
飲落酸酸甜甜非常Refreshing!

1948 瀏覽
2024-09-26 343 瀏覽
位置係屯門恒豐園附近的留民料理,真係一間fusion餐廳。前菜有日式流心溫泉蛋,蛋黃非常流心,雞蛋唔會腥,前菜非常開胃。特色炸乳鴿乳鴿炸得好香脆,調味不同於平時食的乳鴿,係醃得好入味的,完全唔需要再點其他野都好夠味。串燒拼盤日式串燒拼盤最驚喜,每樣野都係即叫即燒,熱辣辣,配上七味粉,岩鹽同胡椒,每個人都可以再根據自己口味加上一點點調味,非常適合一班朋友邊食邊傾。忌廉湯烏冬食完串燒再加上一碗奶香的忌廉烏冬,完全的一餐。整間餐廳中西日式都可以滿足到,真係一間隱世的fusion餐廳
位置係屯門恒豐園附近的留民料理,真係一間fusion餐廳。
特色炸乳鴿
串燒拼盤
忌廉湯烏冬
2024-09-25
2024-09-24 394 瀏覽
餐廳食物都係即叫即整,唔會係預製菜,所以全部都新鮮美味紅肉火龍果雞肉沙律是一道色彩繽紛、充滿活力的開胃菜。沙律中搭配的火龍果色澤鮮豔,既美觀又富有營養,與鮮嫩的雞肉相得益彰。毛豆自家制雞肉骨捧雞肉骨捧肉質細膩,骨頭的鮮香滲透到每一塊肉上,口感極為豐滿。搭配上自製的醬汁,更增添了風味。大啡菇黑松露燴飯米飯煮得恰到好處,粒粒分明,吸收了大啡菇和黑松露的香氣,口感濃郁而不膩。大啡菇的鮮香與黑松露的獨特風味完美結合。燒豬頸肉豬頸肉經過精心醃製,外皮烤得金黃酥脆,肉質卻保留了豐滿的油脂,口感滑嫩。特色串燒生曬魷魚干是一道極具風味的下酒小菜,嚼勁十足。搭配上醬油,讓味道更加豐富。
餐廳食物都係即叫即整,唔會係預製菜,所以全部都新鮮美味

紅肉火龍果雞肉沙律

毛豆

自家制雞肉骨捧

大啡菇黑松露燴飯

燒豬頸肉

特色串燒

生曬魷魚干

2024-09-19 334 瀏覽
當天八個人開 party,帶左啲海鮮同牛扒去師傅手工很好加工費也不貴🤟🤟🤟房間清潔企理乾淨,服務店員妹妹友善有個都幾靚下架叫左生蠔新鮮肥美牛扒煎得很好,真係皮脆內嫩沒有浪費食材諗住比條大魚佢燒下🥰🥰🥰大魚出面通常燒得吾好,d間又識燒,火喉真係剛剛好,抵贊廚師功底十足另外再叫多個串燒大拼盤🤗🤗🤗每一樣相當不錯(堅冇吹水)佢地仲有意粉燴飯,送酒小食都好多整體都係十分好,感受到用心依家依d店好少有,值得支持值得推薦,會再去🤭🤭
當天八個人開 party,帶左啲海鮮同牛扒去
師傅手工很好加工費也不貴🤟🤟🤟
房間清潔企理乾淨,服務店員妹妹友善
有個都幾靚下架

叫左生蠔新鮮肥美

牛扒煎得很好,真係皮脆內嫩
沒有浪費食材
諗住比條大魚佢燒下🥰🥰🥰
大魚出面通常燒得吾好,d間又識燒,火喉真係剛剛好,抵贊
廚師功底十足
另外再叫多個串燒大拼盤🤗🤗🤗
每一樣相當不錯(堅冇吹水)
佢地仲有意粉燴飯,送酒小食都好多
整體都係十分好,感受到用心
依家依d店好少有,值得支持
值得推薦,會再去🤭🤭
加工燒魚

加工牛扒
串燒大拼盤
  • 留民串燒拼盤
2024-08-22 513 瀏覽
偕朋友專誠首次來光顧,進入主舖位表示店內用餐,眼見主舖位有裝潢跟冷氣流通,不過當時主舖位未有空桌,被安排到隔壁副舖座位。副舖明顯沿用上手酒吧舊裝設,與主舖截然不同亦格格不入。冷氣不足及侷促。雖有落差,即然專誠到來,便故且一試。到店前已從食客評語得知出菜時間較長,故我們已心中有數要耐心等候。我們點了幾道前菜,一份燴飯作主菜由自助點餐到第一道菜上桌前已有一段比平常外出用餐較長的等待,不過幾道前菜陸續上桌,我們覺得這個上菜速度還可以。直至吃過全部前菜,女店員亦收走了碟,中間等待最後一道主菜燴飯的時間可能差不多接近半小時(電視播了5,6首MV的時間)。其實食物質素相當不錯,尤其燴飯相當好味,只是差不多HKD150的價錢,只有2片五花肉舖在燴飯上,感覺小家。味道和食物賣相令人感受到小店有用心於食物方面。員工(網上說是夫妻檔)有禮,收碟加水亦頻密。不過上菜效率亦是服務質素的一環,太長的上菜空檔實在令客人對於重次光顧卻步。如果未能兼顧到出菜速度,實在要考慮是否同時開放副舖。另外,建議考慮免收被安排於副舖的客人加一服務費作為一種落差補償。希望用心小店能平衡到客人的用餐體驗,客人才樂意再來。

雖有落差,即然專誠到來,便故且一試。

我們點了幾道前菜,一份燴飯作主菜

希望用心小店能平衡到客人的用餐體驗,客人才樂意再來。

2024-08-21
1 分鐘 (堂食)
  • 五花肉燴飯
2024-03-20 856 瀏覽
依間留民料理平時主打晚市六點後先營業🛑🛑食過晚市質素不錯 ,今日下午行過就走去試下佢新開嘅主打招牌雞湯飯午市餐牌選擇不算多~ 🐤🐥🐣我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯🐥🐥🐥落枱賣相漂亮♥️♥️ 用個金色嘅鍋底出👍👍👍👍👍一望落嚟就覺得性價比超高, 有心機腐竹口感剛剛好,又唔會爛曬溫泉蛋亦食到蛋嘅鮮味滑嘟嘟~正🤣🤣🥚🥚🥚食落熱辣辣 ,雞湯超正飲落! 呢個強烈建議大家要去試個湯, 有手撕雞,有啲雜菜嘅, 加咗隻雞腳份量足夠 差啲食唔曬不過店內環境好似暗咗少少,如果做午市嘅話🤔🤔店員妹妹服務正常都會同我傾下計 ,不過就好似得一兩枱咁我眼見可能冇乜人知佢有開午市🤔🤔🤔大家有時間就去試下啦~冇介紹錯🤩🤩🤩
依間留民料理平時主打晚市六點後先營業🛑🛑
食過晚市質素不錯 ,
今日下午行過就走去試下佢新開嘅主打招牌雞湯飯
午市餐牌選擇不算多~ 🐤🐥🐣
我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯🐥🐥🐥
落枱賣相漂亮♥️♥️
用個金色嘅鍋底出👍👍👍👍👍
一望落嚟就覺得性價比超高, 有心機
腐竹口感剛剛好,又唔會爛曬
溫泉蛋亦食到蛋嘅鮮味滑嘟嘟~正🤣🤣🥚🥚🥚
份量足夠 差啲食唔曬
不過店內環境好似暗咗少少,如果做午市嘅話🤔🤔
店員妹妹服務正常都會同我傾下計 ,
不過就好似得一兩枱咁我眼見
可能冇乜人知佢有開午市🤔🤔🤔
大家有時間就去試下啦~冇介紹錯🤩🤩🤩
腐竹溫泉蛋雞湯飯
腐竹溫泉蛋雞湯飯
  • 串燒拼盤
  • 蟹子溫泉蛋
2024-03-17 589 瀏覽
叫左一個豚肉雜菜鍋 $178 入面得四塊薄片豚肉同侍應反映 佢話d 肉貴。。。串燒係好食的 但都吾算好抵食仲叫左一個$218 細馬友,真係好細。。Overall, 性價比好低,野食偏咸,上菜好慢 (等了1.5小時)。吾推介。
叫左一個豚肉雜菜鍋 $178 入面得四塊薄片豚肉
侍應反映 佢話d 肉貴。。。
串燒係好食的 但都吾算好抵食
仲叫左一個$218 細馬友,真係好細。。

吾推介。
2024-03-14 532 瀏覽
今日嚟到彩華花園睇吓有咩新嘢食!見到後邊街有冇乜嘢特別想食行去前邊,竟然見到平時淨係開夜晚嘅留民料理開咗午市☺️☺️專賣招牌雞湯飯我哋就入咗去試啦我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯叫完唔夠三,四分鐘就整好出嚟🤓🤓新鮮滾熱辣份量夠大,竟然用個鍋上🥰🥰腐竹夠晒新鮮,溫泉蛋又滑嘟嘟個雞湯係勁好味!👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾完全食到新鮮雞嘅味道,唔同出邊嗰啲味精雞粉湯,呢個真係抵讚!🤞佢另外仲有啲菇呀菜啊放埋一齊份量足夠晒仲有蟲草花添😍😍😍員工服務良好都會同你傾吓偈係有一個小店嘅感覺😘😘😘依家啲啲小店越來越少㗎啦,呢間真係食物質素算高端大家有機會真係以為試吓🤩🤩🤩
今日嚟到彩華花園
專賣招牌雞湯飯我哋就入咗去試啦
我就揀咗個腐竹溫泉蛋雞湯飯
叫完唔夠三,四分鐘就整好出嚟🤓🤓
新鮮滾熱辣份量夠大,竟然用個鍋上🥰🥰
腐竹夠晒新鮮,溫泉蛋又滑嘟嘟
個雞湯係勁好味!👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
佢另外仲有啲菇呀菜啊放埋一齊
份量足夠晒仲有蟲草花添😍😍😍
員工服務良好都會同你傾吓偈係有一個小店嘅感覺😘😘😘
招牌雞湯飯
2024-03-13
5 分鐘 (堂食)
招牌雞湯飯
2024-03-04 424 瀏覽
屯門有間隱世串燒居酒屋,餐廳在彩華花園地鋪,近青山公路旁邊。深色系設計的門口令餐廳更好像隱藏着一樣,入內進食更有遠雜忙碌環境的感覺。同朋友來到食晚飯🌟前菜流心蛋沙律,篤開雞蛋流心蛋流湧出,拌勻沙律菜好好味🌟串燒拼盤包括燒豬頸肉、牛舌粒、燒雞腎、燒鰻魚、自家製雞肉骨棒,每樣燒得香口🌟日式乳鴿外皮香脆,內裏肉質夠嫩又有肉汁🌟雞腎串燒每粒都幾大粒,塗滿了醬汁,燒完醬汁乾乾地沾上,好惹味!🌟黑松露意大利飯意大利飯口感煮得剛剛好,粒粒黑松露點綴,味道又夠出色聽店員介紹午餐賣雞湯飯,無味精無色素喎,好似好好味咁,下次會同朋友再來食午餐試試!

🌟前菜
流心蛋沙律,篤開雞蛋流心蛋流湧出,拌勻沙律菜好好味

🌟串燒拼盤

🌟日式乳鴿
外皮香脆,內裏肉質夠嫩又有肉汁

🌟雞腎串燒
每粒都幾大粒,塗滿了醬汁,燒完醬汁乾乾地沾上,好惹味!

🌟黑松露意大利飯
意大利飯口感煮得剛剛好,粒粒黑松露點綴,味道又夠出色

2024-03-01 1101 瀏覽
👦🏻👧🏻最鐘意去屯門揾食,今次去咗間價錢親民嘅日式居酒屋,佢地除咗有日式串燒、沙律、刺身等等,仲有西式同韓式菜式有煙三文魚香草意粉、龍蝦汁海鮮燴飯、韓式泡菜、鐵板芝土chicken等等。🥚蟹籽溫泉蛋 $22溫泉蛋做到流心效果,有大量蟹籽灑咗係上面,一口食哂有滿滿嘅幸福感☺️,下面有啲生菜,我會將剩餘蛋汁撈勻食🫕。🥓九洲豚肉青提子串 $48豚肉荔子串食得多,包住青提子真係未試過。將豚肉包住青提子一齊燒,一啖食到豚肉香滑多汁,同青提子酸酸甜甜嘅爆汁感💦。🐤雞肉軟骨棒 $48雞肉棒好厚肉,上面灑咗木魚碎,將日本醬油同雞蛋撈勻🥢,醬汁甜甜地,雞肉棒沾上蛋漿後,質地更滑身嫩口👍🏻。🐥脆皮炸bb乳鴿 $68睇到電視機老闆受訪問片講乳鴿係佢地嘅招牌菜式,梗係要叫嚟試吓啦!即叫即炸熱辣辣上枱,外皮香脆,咬落去肉嫩juicy🤩!同我地一般食開嘅乳鴿味道唔一樣,帶有甜味,唔需要沾其他調味,已經好入味💕。🧀鐵板芝土chicken $78大量嘅芝土係雞肉上面,芝土有少少香脆嘅口感,同雞肉好配夾。聽店員26號起會開始午市提供主要賣雞湯飯,主打自家製雞湯絕無味精及色素,到時再嚟試吓先~📍 留民料理 (屯門)屯門青山

🥚蟹籽溫泉蛋 $22

🥓九洲豚肉青提子串 $48

🐤雞肉軟骨棒 $48

🐥脆皮炸bb乳鴿 $68

🧀鐵板芝土chicken $78
大量嘅芝土係雞肉上面,芝土有少少香脆嘅口感,同雞肉好配夾。

📍 留民料理 (屯門)
屯門青山公路-青山灣段351號彩華花園地下1號舖
2024-02-27
2024-02-23 358 瀏覽
一個好唔起眼嘅小店,但其實內有乾坤,日式居酒屋,裝潢就俾人好放鬆感覺,睇見店內牆上都有好多關於老闆嘅報導、拎獎。知道老闆鍾意去唔同地方學野,之後番黎再融入落菜式到,所以餐牌上有啲菜式都幾特別。🏮蟹籽溫泉蛋$22★★★★☆凍嘅日本溫泉蛋加上鋪面蟹籽,一啖全個「雪」落口到,有蟹籽口感之餘,一咬開個蛋汁爆開,好香蛋味,煮得剛好,正!🏮脆皮生炸BB乳鴿 $68★★★★★呢個應該都係鎮店之寶,睇牆面介紹呢個菜式拎過世界鴿王美食大賽金獎!即叫即炸,熱辣辣乳鴿唔好睇佢細細隻,食落厚實多肉,外皮炸到好脆。味道同一般乳鴿唔同,偏向甜味重啲。未食已經聞到香噴噴,咬落啖啖肉之餘唔會炸到乾爭爭,仲係好JUICY,果然係必食菜式!🏮鐵板五花腩 $158★★★★☆呢個有韓式菜感覺,兩大舊厚身五花腩有厚厚拉絲芝士,勁邪惡!五花腩肥瘦均勻比例,厚身超有肉感。但食落唔會超膩,最緊要配埋啲洋蔥絲,酸酸地,更有口感!🏮生煎蝦餃子 $68★★★★☆呢個餃子係自家包嘅餃子,比較特別係入面係蝦,食落好似中式點心蝦餃咁,外皮煎到好香脆,點埋沙律醬,中日FUISON感覺,幾清新。🏮雞肉軟骨棒 $48★★★★☆雖然小店,只有一個廚師,
🏮蟹籽溫泉蛋$22
🏮脆皮生炸BB乳鴿 $68
★★★★★
🏮鐵板五花腩 $158
🏮生煎蝦餃子 $68
🏮雞肉軟骨棒 $48
★★★★☆
雖然小店,只有一個廚師,但每碟擺盆精緻,睇得出有心機!雞肉軟骨棒已經醃好味道,有啲類似大阪燒醬汁係表面,撈埋個日本生雞蛋,食落個口感更滑身,但又有少少軟骨咬下,幾特別。個人鍾意再點埋啲碟邊嘅辣粉,更加惹味!
🏮燒三文魚鰭 $48
★★★★☆
雖然細細舊唔算好多肉,但燒完個油香感出哂黎,外脆內嫩,絕對係餸酒小食!
🏮野菌黑松露燴飯 $108
米飯好濃郁松露香味,偏向奶味重少少。有好幾款菇粒,食落更有口感。份量都多,加上比較CREAMY濃稠啲,絕對夠2個人食。

🌟總結:有心嘅小店,菜式幾特別,價錢唔貴,特別推薦脆皮生炸BB乳鴿!本身只做晚市6點先開鋪,店員提起26號開始會有埋午市,主打自家製雞湯飯,無味精及色素!下次經開都一定試下
2024-02-21 466 瀏覽
🍡.屯門有很多美食,今次到置樂附近的「留民料理」享用了一個晚餐,入面的食物包羅萬有,雖然主要是日式美食,但亦可以點雞煲等餐飲🥘.🐙 日式芥末八爪魚配生菜 $58芥末味很足,八爪魚亦很新鮮,用生菜包,非常有鮮味.💛 金磚豆腐 $68外脆內軟,一口豆腐很適合男女老少,食物亦擺設得很漂亮.🧀 鐵板芝士雞柳 $78芝士外層金黃微焦,入口鹹香,雞肉嫩滑多汁,底層芝士烤至焦香鬆脆,佐酒一流😋.🍡 串燒燒牛舌非常有口感,很彈牙,肉汁亦很多燒白鱔白鱔燒得剛剛好,外皮很脆,肉質很嫩,沾上餐碟上的調味更佳.🦐 龍蝦汁虎蝦意粉 虎蝦肉質鮮嫩彈牙,軟硬度適中的意粉配搭濃郁龍蝦汁,每口意粉都有濃厚龍蝦味.餐廳位置不是很顯眼,在彩華花園向馬路的一個角落,內部裝修擺設很有格調,但日久失修有些地方需要修補,餐廳空間不是很大,但看得出老闆追夢的心🫶🏻⭐️推薦⭐️Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽🐽💰有加一服務費#hongkong #foodblogger #foodiehk #influencer #hkblogger #hkfood #hkfoodie #香港 #食評
🍡
🐙 日式芥末八爪魚配生菜 $58
芥末味很足,八爪魚亦很新鮮,用生菜包,非常有鮮味
💛 金磚豆腐 $68
外脆內軟,一口豆腐很適合男女老少,食物亦擺設得很漂亮
🧀 鐵板芝士雞柳 $78
🍡 串燒
燒牛舌
非常有口感,很彈牙,肉汁亦很多

燒白鱔
白鱔燒得剛剛好,外皮很脆,肉質很嫩,沾上餐碟上的調味更佳
🦐 龍蝦汁虎蝦意粉

服務 🐽🐽🐽🐽🐽
衛生 🐽🐽🐽🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽🐽

💰有加一服務費

#hongkong #foodblogger #foodiehk #influencer #hkblogger #hkfood #hkfoodie #香港 #食評 #好去處 #屯門 #留民料理 #日式芥末八爪魚配生菜 #金磚豆腐 #鐵板芝士雞柳 #串燒 #牛舌 #白鱔 #龍蝦汁虎蝦意粉 #香港美食 #屯門美食 #香港美食指南 #香港美食推介 #探店 #香港美食分享 #相機食先 #iphone15
2024-02-19
  • 金磚豆腐
2024-02-20 253 瀏覽
留民料理我有朋友住附近 所以就落樓下試下日式生炸BB乳鴿嚟遠已經聞到佢嘅香味 店員仲好細心咁提供埋一次性手套方便我哋食🫶🏻好熱 仲要好脆 我同朋友一人食一邊 好夠味 唔洗點任何醬汁都食到舔舔脷😋豆腐魚餅一份有四件 真係可以做到外脆內軟 因為入面有豆腐 所以比起普通魚餅軟啲 食落都唔覺得好熱氣👍🏻日式甜咖哩軟殼蟹燴飯個軟殼蟹係新鮮炸起嘅 唔會太硬 平時正常軟殼蟹都會配忌廉燴飯 哩度係用甜咖哩 個感覺係幾新鮮嘅 🤤仲要都比想像中夾 佢個甜咖哩唔會太重 唔會食完之後都仲成口咖哩味😂串燒 (黑毛豬五花腩 三文魚腩 雞心)我哋叫左三款串燒 三文魚腩嘅串燒好似比較少有 又幾特別 佢果度仲有好多其他唔同魚嘅刺身🤪自家製雞肉軟骨棒佢個雞肉軟骨棒係自己整嘅 所以食落去啲肉都好實 又唔會太咸 口感唔錯 仲要加埋佢個燒汁 真係好正😍下次可以再encore🤩
留民料理
我有朋友住附近 所以就落樓下試下
日式生炸BB乳鴿

豆腐魚餅

日式甜咖哩軟殼蟹燴飯

串燒 (黑毛豬五花腩 三文魚腩 雞心)

自家製雞肉軟骨棒
一直都知道e間鋪,但因為彩華e邊比較偏市中心少少,所以成日去左市中心食飯就算☺️今日去朋友屋企佢樓下就係留民終於可以試到🔸燒雞心雞心燒到岩岩好,好有口感,而且醬汁甜甜🔸燒雞頸肉第一次食雞頸肉,我貼朋友都諗原來雞頸可以有咁大舊肉,口感好得意,少少彈牙加肉絲口感🔸黑毛豬橡果五花腩煲煲入面已經有金菇同蔬菜,配埋黑毛豬個鮮甜味走哂出黎💕🔸溫泉蛋五花腩芝士意粉以為以日式為主,點知佢連意粉都有,好驚喜到我同朋友,五花腩煎至脆口,五花腩既油份又同芝士好夾,加埋蛋黃令到醬汁稀杰度岩岩好👍🏻餐廳有左右邊之分別,如果有一班朋友一齊聚聚都非常適合黎e到🫶🏻

🔸燒雞心
雞心燒到岩岩好,好有口感,而且醬汁甜甜

🔸燒雞頸肉

🔸黑毛豬橡果五花腩煲
煲入面已經有金菇同蔬菜,配埋黑毛豬個鮮甜味走哂出黎💕

🔸溫泉蛋五花腩芝士意粉

2024-02-09 182 瀏覽
🌟#彩華花園 #隱世居酒屋 #fusion菜 #居酒屋屯門有好多隱世小店 今次就去左彩華花園樓下 💁🏻‍♀️留民料理店舖坐位數目唔多 🧡#煙三文魚海葡萄蟹籽沙律- 沖繩名物 好適合做沙律配料 咬起嚟好清脆- 煙三文魚加埋入個沙律度!🧡#燒三文魚腩串- 一串三文魚腩 油脂豐富 啖啖肉- 經過火燒之後 更加香🧡#日式生炸BB乳鴿- 其中一道得獎作品- 先將BB乳鴿用滷水方法作處理 之後再拎去生炸- 呢個乳鴿size啱啱好 唔會太大,唔會太細 個肚仲有位置食其他野😂😂🧡#青口意粉- 幾隻青口鮮甜- 好香ge芝麻味 配特製醬汁 - 意粉creamy但唔會太膩!呢間隱世fusion居酒屋 應該要被發現架🥹🥹
🌟#彩華花園 #隱世居酒屋 #fusion菜 #居酒屋

店舖坐位數目唔多

🧡#煙三文魚海葡萄蟹籽沙律
- 沖繩名物 好適合做沙律配料 咬起嚟好清脆
- 煙三文魚加埋入個沙律度!
🧡#燒三文魚腩串
- 先將BB乳鴿用滷水方法作處理 之後再拎去生炸
🧡#青口意粉
- 幾隻青口鮮甜
- 好香ge芝麻味 配特製醬汁
- 意粉creamy但唔會太膩!

呢間隱世fusion居酒屋 應該要被發現架🥹🥹

2024-02-07