2021-03-04
迪士尼樂園終於重開了,即刻網上預約帶埋仔仔去玩先!今次入園我哋去咗幻想世界內的皇室宴會廳食lunch,因為有人流管制,室內和室外都有一半座位無開放,所以到左食飯時段真係要等好長時間,我哋中午一入園就去等位,如果坐室外位置可以快d,排隊時要先登記資料先可以進入餐廳,大人小朋友都需要。朋友有金卡全年證,仲有餐廳套餐買一送一優惠,當然要用埋佢啦!兩個餐會收取貴d果個。我哋叫左一份肥牛肉湯拉麵,一份米奇壽司及壽司卷套餐,飲可樂和加$12飲Jasmine Tea。Jasmine Tea可以隨時叫職員幫手加熱水,茶味好香濃,朋友次次都會飲。肥牛肉湯拉麵的肥牛都幾多,配料有半熟蛋,木耳絲和粟米,湯底夠入味,麵夠林身,唔錯。米奇壽司及壽司卷套餐同小朋友一齊食就最啱,蟹柳壽司和卷物都啱小朋友口味,凍凍地的冷麵又好開胃,最後食埋香甜的西瓜就夠哂飽,米奇飯團內係有蟹子吞拿魚的,都好好味。