2019-04-09
呢排食得多西餐,上星期就揀左呢間私房菜同男朋友去食下。呢間餐廳裝橫好有特色,雲石枱配合亮麗嘅餐具和茶壺,幾有氣派。我地叫左幾款小菜,一飽口福。時令燉湯蟲草花燉雞湯,非常足料,入口鮮甜又滋潤。咸菜胡椒豬肚湯胡椒味剛剛好,配上新鮮咸菜,口感豐富。豬肚爽口彈牙,相當開胃。炸BB鴿炸得好香!皮脆肉嫩,好有肉地,咬落好彈牙。泰式豬頸肉估唔到仲有泰式野食。豬頸肉香嫩,配上泰式辣醬,酸酸辣辣,好正。蒜蓉炒菜心菜心超級新鮮,好鮮甜,實在驚喜。份量都好足!三色蔥爆海參視覺上已經好吸引。而海參好厚身又彈牙,大蔥、洋蔥和啲椒清新爽口,簡直係多重味覺享受。金瑤五谷炒飯推介!!賣相相當吸引,而且味道十分特別,首先啲三色椒粒爽口,金黃色炸過嘅瑤柱絲香脆,而個炒飯好入味,軟腍程度得宜,真係超好味。喺普通餐廳絕對食唔到咁高質獨特的炒飯。甜品又係個驚喜。呢個菊花豆腐色香味俱全,賣相精美,亦無諗過會咁好味。好正!感受到廚師真係放左好多心機落左啲菜式到,絕對值得再幫襯。
我地叫左幾款小菜,一飽口福。
時令燉湯
蟲草花燉雞湯,非常足料,入口鮮甜又滋潤。
咸菜胡椒豬肚湯
炸BB鴿
炸得好香!皮脆肉嫩,好有肉地,咬落好彈牙。
泰式豬頸肉
蒜蓉炒菜心
菜心超級新鮮,好鮮甜,實在驚喜。份量都好足!
三色蔥爆海參
金瑤五谷炒飯