𓍯 Best Basque in Town | ☕️ Sleep Well Eat More 🍰𓂃Happy CNY🐉💚 wishing everyone can 𝗦𝗹𝗲𝗲𝗽 𝗪𝗲𝗹𝗹 & 𝗘𝗮𝘁 𝗠𝗼𝗿𝗲 this year 🫶 Pun aside, celebrating the start of the lunar new year with my favourite basque in town @sleepwelleatmore_studio 🍰 As their dessert menu rotates regularly, very excited to finally try their 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙏𝙤𝙛𝙪 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 🍵 unbeatable flavour combo imo with the soft tofu cream perfectly balancing the richness of the matcha basque 💚The 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 is another of my favourites, rich
Matcha  Basque

The 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 is another of my favourites, rich pistachio basque topped with even richer pistachio paste 🤣

𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 is another pleasant surprise, with the texture so thick it’s almost like a smoothie 🍵 you can also tell they use good quality matcha just from the deep green color of the drink 🙌

P.S. they only take cash, and minimum order is one drink per person ~

‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱
✧ Matcha Basque with Tofu Cream ($68)
✧ Pistachio Basque ($68)
✧ Iced Matcha Latte ($60)
𖤥 Sleep Well Eat More
Matcha  latte
2024-02-10
Matcha  latte
2024-01-23 197 瀏覽
俗語有云一山不能藏二虎,但係西營盤竟然可以同時容納兩間巴斯克熱店,住係西環既人真係好幸福😍睡飽吃吃裝修樸實,有一股台灣老宅既氣息,兩層高既餐廳俾人一種寂靜感,彷彿入到鋪頭都會不自覺降低聲量,靜靜地渡過一個下午!🍰星野抹茶巴斯克配草莓cream星野貴為日本數一數二既茶園,以濃茶聞名,味道偏高雅又甘甜。睡飽吃吃製作蛋糕時拿捏到星野既長處,抹茶味又濃又澀,餘韻回甘,中間軟心部分非常綿密,感覺似飲緊一杯綠茶🍵旁邊既淡粉紅色草莓忌廉好清甜,平衡左抹茶既甘澀,可謂錦上添花🌷🍰西西里島開心果巴斯克超級滿意既一件蛋糕🫶🏻開心果味道非常濃郁,每一啖都食到果仁既鹹香。表層淋上開心果醬同灑上開心果碎,口感濃厚又有些微咬口,中間既軟心好順滑,亦比同區既H家更有紮實更來得實在。外側偏結實,但入口一樣好重堅果香氣,甜度恰到好處!成個甜品處處都充滿開心果元素,口腔被果仁包圍住令人回味無窮🥰📍睡飽吃吃西環西營盤皇后大道西368號地舖

🍰星野抹茶巴斯克配草莓cream

🍰西西里島開心果巴斯克

📍睡飽吃吃
西環西營盤皇后大道西368號地舖
第一次係open rice上邊留review。好榮幸比佐《食飽飽》呢間小小間既蛋糕店。我由2022年幫親到依家,佢呢一年半幾乎包攬佐我周圍所有朋友屋企人既蛋糕,自己時不時亦都會去間鋪頭堂食下,話者之前可以打包既時候去成日打包。逐步睇住佢地由裝修做到依家。但係今時今日,我真係失望到極點,我想將我自己係《食飽飽》用餐既個人經歷寫係度,比你地參考。今日中午本身1點客人唔多,成間鋪頭得12個客人坐著,出邊冇人排隊。我等左陣,終於有人招呼我。我睇定個menu,準備開口要嗌野食,唔知仲咩,特然有人打斷我,催我去樓上坐,但係明明樓上好多人,樓下有位,我就ask for樓下,即刻比個店員拒絕。我後尾亦都冇出聲,覺得岩好遇到佢哋心情唔好態度差啲姊,就繼續嗌餐。嗌左個朱古力草莓蛋糕卷,同埋個陣時,頭暈,想飲返杯特調熱茶就指著第一個蜜樹博士茶,問返店員會唔會加糖,佢話係加糖既,。咁我就比左錢,總共123蚊,上返層樓。上到去發現,得個長sofa,周圍比人圍著。佢哋傾得熱火朝天,我自己一個人坐係中間比人望住好尷尬。但係我諗諗下算啦,我頭暈食個蛋糕slice飲杯甜茶即刻走人啦,我就係度坐住,就咁等左好耐,差啲訓著

上到去發現,得個長sofa,周圍比人圍著。佢哋傾得熱火朝天,我自己一個人坐係中間比人望住好尷尬。但係我諗諗下算啦,我頭暈食個蛋糕slice飲杯甜茶即刻走人啦,我就係度坐住,就咁等左好耐,差啲訓著。5個字後,終於,我杯用開水沖既蜜樹博士茶包上左上黎。我見到杯茶真係好嬲。

45蚊,沖杯茶包比我飲,仲要我等5個字?仲要係你地完全冇咩客人既情況下。 茶入面連一滴甜味都冇,我就問返個店員話,點解佢果陣時同我講係會落糖既。個店員態度串到爆,反駁我話係我指著凍飲問佢係咪會加糖,佢冇話熱野加糖。但係我明明指住蜜樹博士茶問佢。佢覺得我特登質疑佢,就話如果你想飲甜野,你自己落樓下加返糖。跟住拧身就走左。25分鐘等,等到咁既服務同一杯水。我不如去茶餐廳都好過你地啦。我真係好耐未比人咁對待。如果你地開蛋糕店唔想服務客人,唔該你地閂左間鋪頭啦。唔好污染你地難得buildup既reputation。

Such a humiliating experience in Hk…
蜜樹博士茶包
2024-01-14 342 瀏覽
《睡飽吃吃》是港島區大有名氣的Cafe,店內招牌的巴斯克蛋糕是由網店流浪甜點工作室所製作,蛋糕都是採用來自日本的材料。店舖一共有兩層,裝修風格以深色的木頭為格調,燈光暗淡呈現了一種獨特的寂靜感。店舖每天都會提供四至五款巴斯克蛋糕或蛋捲,而蛋糕Menu每日都有變動,建議去之前可以看看他們的社交平台參考一下。"Sleep Well Eat More" is a well-known Cafe in Hong Kong Island. The store's signature Basque cheesecake is made by the online shop "Wandering Store". The cakes are all made with ingredients from Japan. Tasteful decoration style giving a unique sense of silence. The cake menu changes every day, it is recommended to check their IG for reference be

"Sleep Well Eat More" is a well-known Cafe in Hong Kong Island. The store's signature Basque cheesecake is made by the online shop "Wandering Store". The cakes are all made with ingredients from Japan. Tasteful decoration style giving a unique sense of silence. The cake menu changes every day, it is recommended to check their IG for reference before going.
🔘 日本南瓜巴斯克 | hkd$68
南瓜巴斯克食材採用了日本南瓜,蛋糕的流心程度剛剛好,入口口感絲滑,南瓜味道香甜但不會過甜,配上海鹽芝士奶蓋,是幸福的味道呀!推薦!

🔘 星野抹茶巴斯克 | hkd$68
抹茶巴斯克蛋糕配上草莓cream,賣相吸晴,十分適合打卡!蛋糕以日本星野抹茶為基地,味道相對上比較淡,不太好甜點的人也會喜歡,這款蛋糕也是推薦!

🔘 西西里咖啡 | hkd$60
西西里咖啡選用了Ethiopia的咖啡豆,加入了檸檬汁及氣泡水,玻璃杯邊黏上了粗鹽,飲的時候可以感受鹹、酸、甜、和苦的味道,味蕾十分豐富,推薦!

🔘 水蜜桃冰茶 | hkd$45
水蜜桃冰茶則沒有驚喜,頗為普通,可點亦可不點~
🍽️ 食物 | Food: 4.5/5
🌅 環境 | Environment: 4.5/5
💆🏻‍♂️ 服務 | Service: 4/5
💰 價錢 | Price: 4/5
📝 總結 | CP Value: 4.3/5
A foodie documentation of dining experience in restaurants through image and text.

日本南瓜巴斯克
西西里咖啡

日本南瓜巴斯克
西西里咖啡
睡飽吃吃係網店流浪甜點工作室嘅實體店,主要賣各種口味嘅巴斯克蛋糕、戚風蛋糕,仲有芋圓甜品、台式飲品。裝修採用柔和嘅黃燈,懷舊木系裝修,有種台南小店嘅感覺。*之前上網訂過芝麻豆腐花生麻糬,第一啖感覺係好強!個人覺得比巴斯克更強。戚風蛋糕體鬆軟、濕潤,第二日食都保持到水準,紅棗味相當弱。黑芝麻忌廉好濃好滑,豆腐夾心豆味香濃,有啲似奶凍。牛奶麻糬鋪面,煙韌似湯圓,加大量花生粉喺表面,有種台灣味啊!巴斯克芝士蛋糕中間軟心,質地濃稠順滑,外層比較挺身,似紐約芝士蛋糕。味道上,芝士味、奶味都比較薄弱,係蛋糕嘅口味更突出。同區其實都有另一個主攻巴斯克蛋糕嘅網店/實體店,兩者明顯走兩種唔同嘅路線。西西里島開心果巴斯克 $68開心果味比想像中濃,有明顯嘅果仁香。感覺除咗開心果,仲有少少其他果仁味。口感上有少少單調,多啲果仁碎會更豐富。星野抹茶巴斯克配草莓cream $68抹茶超級濃,濃得嚟唔會苦澀,淡淡回甘,配士多啤梨忌廉好夾。蜜樹博士茶 $45每人最低消費一杯飲品,所以一定要叫,就係熱水+茶包,兩個字:普通。
芝麻豆腐花生麻糬

西西里島開心果巴斯克 $68

星野抹茶巴斯克配草莓cream $68
抹茶超級濃,濃得嚟唔會苦澀,淡淡回甘,配士多啤梨忌廉好夾。
星野抹茶巴斯克配草莓cream

蜜樹博士茶 $45
2023-12-18
芝麻豆腐花生麻糬
星野抹茶巴斯克配草莓cream
西營盤Basque Cheesecake名店,長期人龍不斷,之前撲空失望而回,這次Happy Friday 下午三點多即興Walk-In,恰巧有空位,開心!小店裝修走簡約文青風,寧靜而不失格調。重點是甜品質素令人印象深刻,100%會Encore!西西里島開心果巴斯克 $𝟼𝟾近期大熱的開心果甜品,也不是每一間都能掌握到其Nutty的精萃。這個期待值100%的Pistachio Basque Cheesecake絕對沒有讓人失望,Nutty味道香濃突出,軟心效果滑溜,又不會甜到膩。上面還有特濃的開心果醬和開心果碎,簡直是三重的開心果盛宴!星野抹茶巴斯克 $68與開心果巴斯克一樣受到喜愛,抹茶味香濃,濃郁回甘,不會死甜。拌碟的草莓忌廉清香、不化學味,與Basque Cheesecake搭配不錯!單品巧克力 $65 選用來自Venezuela委內瑞拉的72% Dark Chocolate,超濃厚烘烤的可可味及帶微酸的餘韻,味道Long Lasting。只提供Cold Drink,但也不是很冰凍。卡布奇諾 $40選用單品Ethiopia埃賽俄比亞的咖啡豆,這杯Cappuccino不會太苦澀,綿滑

西西里島開心果巴斯克 $𝟼𝟾

星野抹茶巴斯克 $68

單品巧克力 $65
卡布奇諾

卡布奇諾 $40
選用單品Ethiopia埃賽俄比亞的咖啡豆,這杯Cappuccino不會太苦澀,綿滑的奶泡和拉花也交足貨,很適合聊天時細細品嘗。
卡布奇諾
2023-11-21 347 瀏覽
:睡飽吃吃📍 ɢ/ғ, 𝟹𝟼𝟾 ǫᴜᴇᴇɴ’s ʀᴏᴀᴅ ᴡᴇsᴛ, sᴀɪ ʏɪɴɢ ᴘᴜɴ睡飽吃吃飽睡呢個就係最開心嘅事,舖頭裝修好復古木系簡約風,好似去咗台灣老宅嘅感覺。可以留意住佢哋ɪɢ每日嘅蛋糕口味,每人最低消費一杯飲品☕️🍰西西里島開心果巴斯克 $𝟼𝟾巴斯克蛋糕中間有做到軟心嘅效果好好好濃郁嘅開心果味 個開心果醬完全係加分位感覺到係由開心果磨碎整出唔嚟咁唔會太甜又唔會食到覺得好濟一啖接一啖咁就食哂 完全覺得唔夠啊🥹🥤熱情果紅茶 $𝟺𝟻有熱情果肉 幾ʀᴇғʀᴇsʜ呢度仲係ᴘᴇᴛ ғʀɪᴇɴᴅʟʏ,可以帶埋主人們一齊嚟嘆返件蛋糕🐶

睡飽吃吃

熱情果紅茶
熱情果紅茶
  • 開心果巴斯克
2023-10-07 464 瀏覽
Green Tea latte 🍵So surprised by the bitter taste of the green tea (you could easily find a green tea latte with lots of milk 🥛)but unlike this oneIt reminds me of the matcha tea latte in Japan, balancing bitterness and sweetness perfectly.Pistachios Cake, Cheese Cake 🍰 This texture is amazing, so soft😋 The taste is so rich, and it’s totally worthy to try😍
Green Tea latte 🍵

2023-09-18 545 瀏覽
1.常常於周末在去食Lunch嘅路上經過「睡飽吃吃」時都看到人龍,難得這天經過時他們剛開店,立即改變常規,先吃甜點再吃午餐。2.甜點共有6款選擇,我哋點咗斑斕(斑蘭)榴槤貓山王蛋糕和兩杯西西里咖啡。3.老實說,我哋有被貓山王蛋糕的外表驚艷到,蛋糕面有一坺榴槤茸,旁邊又放了一大坺榴槤茸,軟熟嘅斑蘭蛋糕裡面也是滿滿的釀了榴槤茸,份量畀得夠慷慨;入口啖啖榴槤,榴槤的微甘碰上忌廉的香甜,味道細緻香濃,有賣相又美味,絕對對得起$88一件蛋糕的價錢。4.西西里咖啡即係在黑咖啡的基礎上加上西西里檸檬,杯邊的海鹽原意是突出檸檬的酸甜,令人感受多一重風味,可惜對我來說它有啲太搶Fo,令第一口感覺帶苦,不過之後卻又能嘗到入口順滑中帶酸甜的獨有風味。5.當日坐在2樓,保留了舊唐樓閣樓的部分如地磚等原有裝飾,加上古董傢俬,令我有置身台灣老宅咖啡店的感覺。6.回頭指數:🌝🌝🌝🌝🌝
6.回頭指數:🌝🌝🌝🌝🌝
午餐
記得上年都有推出過一系列白桃蛋糕🍰今年則加入更多茶元素 而且比上年做得更出色✨白桃整體新鮮 香甜多汁 唔會出太多水🍑😚.<台灣紅烏龍茶水蜜桃卷蛋 配海鹽芝士奶蓋>紅烏龍茶忌廉甘香 餘韻帶陣陣果甜👍🏼蛋糕體都帶茶香 入面夾有白桃小塊🧏🏻‍♀面頭奶蓋鹹香味令層次更豐富 配合得宜😙旁邊仲配有白桃塊~.<水蜜桃湯 配大吟釀牛乳凍>水蜜桃湯以桃肉打成 味道以桃天然香甜為主✨仍然係有白桃塊在內😊牛乳凍香滑滲出啖啖酒香🫶🏻味道平衡得十分不錯❤️.<瑪黑伯爵茶水蜜桃戚風三文治 配自煮覆盆子果醬>戚風蛋糕體蓬鬆🫶🏻瑪黑伯爵茶比平常的伯爵茶更重黑茶香 另外有citrusy的回甘✨夾入生熟程度剛好的水蜜桃 一口咬下去 有桃肉、忌廉和蛋糕是幸福的味道🥺🍑隱約食到酸甜的莓果醬 存在感較弱 建議可以放多一點🤫.<八女抹茶拿鐵>抹茶與牛奶預先攪勻 口感似smoothie😚香滑順口(會過篩的) 有好濃郁的茶甘😚<cappuccino>比想像中有驚喜 fruity nutty味道平衡🫶🏻
<台灣紅烏龍茶水蜜桃卷蛋 配海鹽芝士奶蓋>
<水蜜桃湯 配大吟釀牛乳凍>
<瑪黑伯爵茶水蜜桃戚風三文治 配自煮覆盆子果醬>
<八女抹茶拿鐵>
<cappuccino>
比想像中有驚喜 fruity nutty味道平衡🫶🏻
2023-09-02
2023-09-02 330 瀏覽
好耐之前食過佢哋嘅芋泥芝士蛋糕覺得好好食🤩開咗實體店之後第一次去,都仲係好食😋試左三款質地都好出色🤩極流心同好滑💯開心果🌟🌟係我暫時食過最濃嘅開心果🥹🥹感動開心果偏甜去到尾段有堅果鹹香加埋個醬🥹🥹😋香水檸檬好清新但對我黎講有啲太酸🙈餅底係開心果幾得意但唔算最夾🤔Run n raisin🌟酒鬼必選🤣濃到近乎覺得飲緊酒Raisin 反而唔算浸左好多酒🤔木瓜牛奶好似少啲地方有🤔唔會好甜又有木瓜肉👍
好耐之前食過佢哋嘅芋泥芝士蛋糕覺得好好食🤩

好似少啲地方有🤔唔會好甜又有木瓜肉👍
  • 提子rum酒巴斯克
  • 開心果cheesecake
2023-08-27 299 瀏覽
午餐的路上看到这家小店,挺可爱的,想着吃完午餐可以take away块蛋糕品尝下。于是吃完午饭,便推门而入(没注意到需在室外排队),站着柜台旁看餐单,前面恰好有位客人在拿走打包好的蛋糕。服务员小姐提示我要在外面排队,我说我不坐下吃,只是想买块蛋糕打包带走。她面无表情地说:“不可以!” 我吃了一惊,但也不想跟她理论,只是对蛋糕、对这个店铺忽然就没了兴趣,真庆幸没有吃成。

2023-08-25 213 瀏覽
Bookmark左呢間小店好耐個名好得意 名符其實睡飽吃吃店鋪每日只係開五個鐘 一點至六點-餐廳裡面有兩層 但座位都不算太多假日應該就要排隊了🤔🤔當日平日兩點去到 被安排坐在上層最低消費是每人一杯飲品另外見到有開心果巴斯克 即刻點左黎食😋好有開心果味 巴斯克蛋糕亦都好好味 超推薦👍🏻-飲品方面亦都冇其他評論咁唔好木瓜牛乳都好有木瓜味🤤(建議20分鐘內飲用)-門口是必定的打卡位🫶🏻很有台式小店的感覺
Bookmark左呢間小店好耐
最低消費是每人一杯飲品

另外見到有開心果巴斯克 即刻點左黎食😋
好有開心果味 巴斯克蛋糕亦都好好味 超推薦👍🏻
飲品方面亦都冇其他評論咁唔好
木瓜牛乳都好有木瓜味🤤(建議20分鐘內飲用)
門口是必定的打卡位🫶🏻很有台式小店的感覺
2023-08-23
下午茶
<睡飽吃吃> 📍西營盤🔸首先要比掌聲佢個名 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 🔸睡飽吃吃 💕 夫復何求今次已經係第二次幫襯<流浪甜品工作室>,呢間蛋糕店so far取材相當有要求 💗 佢哋堅持用日本上白糖,忌廉用上北海道純生乳,根據唔同季節購入當做水果食材。今次採用嘅水蜜桃升級至大糖嶺level 🔝🔝🔝 忍不住這種精緻 💗💗💗 心動不如行動,買一個回家細細品嚐。🤭伯爵茶日本桃蛋糕’6 ($680) — 鬆軟、空氣感十足嘅Mariage Frères黑盒伯爵茶,經典嘅茶香味濃郁,面頭&中間都夾雜着最高級嘅大糖嶺水蜜桃,清甜無比 🤤 如此精緻可口嘅蛋糕,可謂食過返尋味,此齒頰留香,令人回味無窮 🍰大糖領桃的甜度可達13.5以上,係🇯🇵山梨縣御坂町出產最高級別嘅水蜜桃。一盒5-6個,市價$4-500(平均$75一個🍑)。粗略估計,你哋眼前所見嘅蛋糕裡裡外外,應該用上3.5個桃 🍑🍑🍑 店家相當抌本!!!係呢個咁步伐急促,下下都講成本效益嘅石屎森林裡面,感謝小店出於污泥而不染地堅持高品質嘅精緻蛋糕 🍰💛💛💛 店內設計走文青風格,為免打擾食客嘅心情,我無影用餐環境。門面清雅
<睡飽吃吃> 📍西營盤
🔸首先要比掌聲佢個名 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
🔸睡飽吃吃 💕 夫復何求

係呢個咁步伐急促,下下都講成本效益嘅石屎森林裡面,感謝小店出於污泥而不染地堅持高品質嘅精緻蛋糕 🍰💛💛💛 店內設計走文青風格,為免打擾食客嘅心情,我無影用餐環境。門面清雅脫俗,奈何出邊個棚架,搞咗半年都未拆 🙃 有點兒殺風景。

❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈二訪西營盤人氣蛋糕店✨假期的下午到訪了一直心念念的睡飽吃吃之前吃不到開心果巴斯克 今次終於試到 鼓掌👏🏻很幸運地還試了貓山王斑蘭蛋糕及冧酒提子巴斯克😍到訪前可以先留意IG Story更新菜單可能天氣太熱假日1點到訪也不用排隊呢┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜西西里島開心果巴斯克 $68 (9/10)超美味又濃郁的開心果巴斯克😍蛋糕保持半流心狀態 表面還淋上濃稠的開心果醬 口感非常順滑細膩 甜度恰到好處 好滿足❤️喜歡開心果的十分推薦!!𐂐 ⠜斑斕榴連貓山王cream cake $88 (8.5/10)非常重本的貓山王蛋糕🍰光是賣相已經流口水蛋糕分為三層 另外再配有榴連蓉 只吃榴連蓉也好滿足🤤口感好creamy之餘味道又香甜 再配合斑斕蛋糕挺不錯也中和了榴連的膩感✨不過個人覺得斑斕味再突出一點會更滋味𐂐 ⠜冧酒提子巴斯克 $68 (9/10)第一口真的驚艷到我!強烈的酒味在口腔中蔓延🤩流心效果比開心果味出色 質感好軟滑 中間夾雜提子乾 甜度依舊恰到好處 配合果乾雙重口感好正🤤這款太有驚喜了 成為我心中第一😳!𐂐 ⠜水蜜桃紅茶 $45 (5/10)𐂐 ⠜熱情果

二訪西營盤人氣蛋糕店✨

假期的下午到訪了一直心念念的睡飽吃吃
之前吃不到開心果巴斯克 今次終於試到 鼓掌👏🏻
很幸運地還試了貓山王斑蘭蛋糕及冧酒提子巴斯克😍
到訪前可以先留意IG Story更新菜單
可能天氣太熱假日1點到訪也不用排隊呢
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜西西里島開心果巴斯克 $68 (9/10)
超美味又濃郁的開心果巴斯克😍
蛋糕保持半流心狀態 表面還淋上濃稠的開心果醬
口感非常順滑細膩 甜度恰到好處 好滿足❤️
喜歡開心果的十分推薦!!

非常重本的貓山王蛋糕🍰光是賣相已經流口水
蛋糕分為三層 另外再配有榴連蓉 只吃榴連蓉也好滿足🤤
口感好creamy之餘味道又香甜 再配合斑斕蛋糕挺不錯
也中和了榴連的膩感✨不過個人覺得斑斕味再突出一點會更滋味

𐂐 ⠜冧酒提子巴斯克 $68 (9/10)
第一口真的驚艷到我!強烈的酒味在口腔中蔓延🤩
流心效果比開心果味出色 質感好軟滑 中間夾雜提子乾
甜度依舊恰到好處 配合果乾雙重口感好正🤤
這款太有驚喜了 成為我心中第一😳!

𐂐 ⠜水蜜桃紅茶 $45 (5/10)
𐂐 ⠜熱情果紅茶 $45 (5/10)
假期每人最低消費一杯飲品及甜品
所以選了2款解渴的茶飲