兩週年去完AIA玩,決定食個靚牛慶祝下上網見到呢間評價唔錯,又有啤酒挑戰男仔7秒/ 女仔9秒內飲完一罐啤酒,果杯啤酒就可免費!男友興致勃勃去挑戰,點知失敗左😂😂 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 「極上和牛盛會2人前」 🌸櫻花蝦味噌湯滿滿櫻花蝦,仲有幾片大海帶,味噌湯唔會過咸 🥗沙律都幾大份,沙律菜新鮮,配上芝麻醬同木魚片,又清新又好食 🍱前菜(三品)攞盤好有心機,好日式好靚牛丸 - 爽口彈牙,仲有啲肉汁,好食炸紫薯 - 外脆內軟,唔油膩 帶子群邊 - 醬汁比較多,味道正常 🥩日本九州A4 和牛三角胸油花最多最重,油花係口腔溶化,超邪惡 🥩美國頂級牛小排 本身應該係澳洲封門柳,但由於賣曬,所以轉左頂級牛小排 呢款肉味最濃郁 ,好重牛味,相對肉質比較緊致 🥩日本九州A4 和牛上前腿肉脂肪比例最平均,又有牛味又有油香,同時肉質非常細嫩,真係好好食!duckduck最中意呢個💕 🍨日本甜品好有驚喜,有得自己落手整抹茶🍵要先用茶具將抹茶粉加水攪拌均勻,再加落雲呢拿雪糕抹茶味好濃好濃,配雪糕一齊食,可以中和抹茶嘅苦澀味,抹茶控必食! 🍚另外重有飯同烏冬 (+$15)
兩週年去完AIA玩,決定食個靚牛慶祝下
上網見到呢間評價唔錯,又有啤酒挑戰
男仔7秒/ 女仔9秒內飲完一罐啤酒,果杯啤酒就可免費!
男友興致勃勃去挑戰,點知失敗左😂😂

「極上和牛盛會2人前」

🌸櫻花蝦味噌湯
滿滿櫻花蝦,仲有幾片大海帶,味噌湯唔會過咸

🥗沙律
都幾大份,沙律菜新鮮,配上芝麻醬同木魚片,又清新又好食

🍱前菜(三品)
攞盤好有心機,好日式好靚
牛丸 - 爽口彈牙,仲有啲肉汁,好食
炸紫薯 - 外脆內軟,唔油膩
帶子群邊 - 醬汁比較多,味道正常

🥩日本九州A4 和牛三角胸
油花最多最重,油花係口腔溶化,超邪惡

🥩美國頂級牛小排
本身應該係澳洲封門柳,但由於賣曬,所以轉左頂級牛小排
呢款肉味最濃郁 ,好重牛味,相對肉質比較緊致

🥩日本九州A4 和牛上前腿肉

🍨日本甜品

🍚另外重有飯同烏冬 (+$15)同兩杯野飲
和牛一定係配飯!信我!超滿足😌

總結: 真係好有驚喜,和牛質素意外地好,個甜品都好特別,非常推薦!

環境:🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5 (好細心)
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5
.📍#石一燒 出街行過大角咀,見到有一間用石板燒肉招牌,餐廳環境精緻,餐牌入面既款式吸引,決定同太太一齊食一個二人前既燒肉。一入餐廳坐低,枱上放住日系既枱墊同貓頭鷹筷子座🥢,簡潔得黎又舒服。⭐️尊上之二人前⭐️$ 598🧡🥗沙律餐廳選用新鮮嘅沙律菜,加上木魚絲,十分清新,配上沙律胡麻醬,十分有口感。🧡前菜三品前菜擺盤上非常有心思,用石春鋪排,再加上裝飾,令前菜十分精美。入面擺放柚子醬蟹棒,紫薯天婦羅同海蜇🪼,非常開胃。🧡🦐櫻花蝦味噌湯味噌湯加櫻花蝦,十分豐富,味噌湯不會太咸,恰到好處,櫻花蝦鋪滿湯面,每一啖都有蝦花蝦,啖啖湯有蝦嘅咸香味。🔥🔥主菜🔥🔥🐷日本佐賀縣明名水豚豬梅肉 日本豬梅肉嘅肉質、口感非常好味,肉脂較厚,需要將豬接面燒至硬身、脆皮,再配上燒肉汁及洋蔥片,Oishii🤤🐮美國頂級prime牛小排牛小排肉質淋滑,牛味重,以極快手法將四面煎封,食既時候只需加上少許鹽,即可享用。🐏美國羊西冷(皇室御用級別)第一次吃羊西冷,屬羊後腰、臀部之間,带肥膘和筋,但脂肪含量適中,加上少許胡椒,沒有羊羶味。🍄菇盛會用燒豬扒剩嘅油脂燒菇,十分香口,配上少許燒烤汁,送飯一流。🧡飯🍚餐廳選用珍珠米,加
📍#石一燒

⭐️尊上之二人前⭐️$ 598

🧡🥗沙律

🧡前菜三品

🧡🦐櫻花蝦味噌湯

🔥🔥主菜🔥🔥
🐷日本佐賀縣明名水豚豬梅肉

🐮美國頂級prime牛小排

🐏美國羊西冷(皇室御用級別)

🍄菇盛會
用燒豬扒剩嘅油脂燒菇,十分香口,配上少許燒烤汁,送飯一流。

🧡飯🍚
餐廳選用珍珠米,加以燒汁及海苔碎。

🍨日式甜品
餐廳提供兩人份雲呢拿雪糕,佢有一個日式抹茶粉,水,比你DIY抹茶磨製, 感覺很特別,可以自己調較質感。

🧡飲品
🍺沖繩奧利恩生啤 (+$46)
🍻沖繩奧利恩黑啤 (+$48)
黑啤麥味十足,氣泡十分順滑,冰凍啤酒配上燒肉,好惹味。

🥳店內現時有活動,如果7秒(男士)/9秒(女士)內飲哂一杯350ml啤酒,可以免費其啤酒🍻~~幾有趣,留比勇者挑戰😎

另外一提,女店員服務好好👍🏻問需唔需要圍裙,會用布遮住客人手袋,避免燒肉油彈到,值得一讚☺️

**需另收加一服務費**

——————————————-
📍 石一燒 (富多來新邨一期) (大角咀)
🏠 大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖

#hkfoodstep
#hkfoodstep大角咀
#hkfoodstep 燒肉
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#大角咀美食
  • 日式甜品
2024-01-03 37 瀏覽
終於與同事們來到了石一燒,在大角咀呢間店,因為地方不大,所以一直望門輕嘆,滿座……未能幫襯。今日特別早一點出門口,開開心心去搶位試食。麻雀雖小五臟俱全,當中不少人燒烤,而沒有很大的燒烤味,可見他們用心處理。今日選擇了滑蛋鰻魚丼飯,有沙律,有凍飲,簡單令人滿足。鰻魚超大仲要原塊,真心這才能吸引我想嚐嚐。滑蛋如外衫包住飯,已叫了少飯,都大大份,蛋一夾起內裡嫩滑與飯超夾。#要咖哩有咖哩#要燒烤就有豬牛雞#要找一晚去慢慢燒

今日特別早一點出門口,開開心心去搶位試食。

今日選擇了滑蛋鰻魚丼飯,有沙律,有凍飲,簡單令人滿足。

#要咖哩有咖哩
#要燒烤就有豬牛雞
#要找一晚去慢慢燒
2024-01-02 140 瀏覽
今次去咗食石燒肉,之前好似好興,但最近好似少咗😂,選擇都幾多,豬牛羊都有,而且仲有啲平時比較少見到嘅品種,今次叫咗個有名水豚嘅餐-尊上の二人前($598),食物種類都幾多,有沙律,前菜,櫻花蝦味噌湯,名水豚,美國牛小排,羊西冷,雜菇,兩碗飯,兩枝汽水,仲有兩個甜品前菜有三種辣酒煮蜆,帶子裙邊,仲小蕃薯天婦羅,三種味道都唔錯,辣酒煮蜆比想像中辣小小,帶子裙邊似平時食到芥辣八爪魚嘅做法,小蕃薯好甜沙律菜好新鮮,用咗芝麻沙律醬,唔錯。櫻花蝦味噌湯落咗好多櫻花蝦,味噌湯唔算咸,但香氣幾足,唔錯肉類名水豚,無豬肉嘅騷味,但肉香好足,食落幾軟,燒耐咗啲肉汁都仲係好多,美國頂級牛小排,食落肉汁都好多,肉味濃而且脂肪含量少~羊西冷, 乾式熟成約28日,肉味好濃郁、軟嫩多汁,肉類質量獲得嚴格的英國皇室認證,食落騷味唔太重,鐘意食羊架嘅會幾欣賞,雜菇用嚟燒都幾好食,份量都ok兩碗飯落咗味素,上面落咗燒肉汁,味道同口感都幾好甜品-雲呢拿雪糕配抹茶醬雪糕上面有少少無花果乾,幾有趣~抹茶醬係自己整,整法其實同抹茶一樣,可以自己調整濃度,雲呢拿雪糕嘅雪尼拿味好濃,好食另外,餐廳有個啤酒挑戰可以參加,參加者 7秒飲

前菜

沙律
菜好新鮮,用咗芝麻沙律醬,唔錯。

櫻花蝦味噌湯
落咗好多櫻花蝦,味噌湯唔算咸,但香氣幾足,唔錯

肉類

兩碗飯落咗味素,上面落咗燒肉汁,味道同口感都幾好

甜品-雲呢拿雪糕配抹茶醬

另外,餐廳有個啤酒挑戰可以參加,參加者 7秒飲晒一杯350ml 同share挑戰片段去社交平台就可以免費飲一杯啤酒🍻 杯啤酒係沖繩嘅Orion,麥味好香好好飲~會飲啤酒嘅都不妨挑戰下😆
  • 前菜
  • 甜品
  • 櫻花蝦味噌湯
2023-12-30 25 瀏覽
大角咀富多來嗰邊 有間隱世燒肉店 店面唔算大 但絕對高質✨石一燒有唔同部位嘅和牛 主要嚟自岩手縣同九州各個城市例如熊本/鹿兒島/宮崎等等另外仲有好多種類嘅日本酒🇯🇵而家仲有個啤酒挑戰 只要7秒(男)或9秒(女)內飲完350ml嘅啤酒就免費請你飲🍺我哋雖然挑戰失敗 不過將挑戰過程share去社交平台杯啤酒都係送㗎😌兩個人叫set就最好 唔洗煩💭所以就揀咗極級和牛盛會之二人前🥩除咗燒肉 仲有前菜/湯/飯/甜品ꕥ 前菜三品 辣味煮蜆味道啱啱好 唔會太辣 幾惹味🌶️帶子裙邊都係帶有少少麻辣味 小甜薯好甜🥰另外沙律菜夠新鮮 超大碟 兩個人share都食剩少少🤏🏻櫻花蝦味噌湯夠鮮味 而且熱辣辣 而家天氣凍飲就啱晒ꕥ 日本九州A4和牛呢度係用熱石燒肉嘅 不得不讚個石燒爐細細個 但全程keep住猛火好夠熱👍🏻三款九州和牛分別係三角胸/上前腿肉同埋和牛肉眼 三角胸油花充足 入口爆汁 上前腿肉質地較為有彈性 肉味濃郁 我最鐘意和牛肉眼🥹超軟稔 入口有溶化感旁邊仲有洋蔥同菇都可以燒嚟食㗎🧅仲有呢度配嘅係紫菜飯 加咗少少日式醬油 勁正ꕥ 日式甜品 睇餐牌見到寫日式甜品 好期待會係咩嚟🤔結果係好有驚喜嘅綠茶雪糕
另外仲有好多種類嘅日本酒🇯🇵

ꕥ 前菜三品

ꕥ 日本九州A4和牛

ꕥ 日式甜品
睇餐牌見到寫日式甜品 好期待會係咩嚟🤔結果係好有驚喜嘅綠茶雪糕 有一碗綠茶粉同埋一碗水 店員就介紹 如果想搽味濃啲就落少啲水 唔想太濃就落多啲水 我哋就落少水 拌勻之後就加落雪糕 好好味啊😍而且而家應節 仲有一粒雪人造型橡皮糖 可愛⛄️
住大角咀朋友介紹呢間燒牛,話性價比極高,今次試個二人餐。啤酒大獎賞-男仔7秒/ 女仔9秒內飲完一罐啤酒就可免費!朋友係啤酒怪即係挑戰左,冇難道😂極上和牛盛會二人前櫻花蝦味噌湯-十分足料,滿滿的櫻花蝦,味噌湯充滿鮮香沙律-份量好多好足,沙律菜新鮮爽脆-面頭仲有大量海帶,增加口感又健康前菜-炸日本蕃薯: 十分粉甜-帶子裙邊: 大條極有口感,新鮮-漬蜆: 醬汁好香甜,有辣椒,惹味和牛-日本九州A4和牛三角胸: 肥美,脂肪好香,真的入口即溶-日本九州A4和牛上前腿肉: 冇三角胸咁肥,牛脂同肉比例好好,牛質好嫩,牛味濃郁,姐最歡喜的一款-澳洲和牛封門柳: 偏瘦的部位但牛味最最最濃日本綠茶雪糕-自己mix 完綠茶再倒入雲尼拿雪糕,可以自己控制綠茶的濃度同多少,欣賞!
住大角咀朋友介紹呢間燒牛,話性價比極高,今次試個二人餐。

啤酒大獎賞

極上和牛盛會二人前

櫻花蝦味噌湯
-十分足料,滿滿的櫻花蝦,味噌湯充滿鮮香

沙律
-份量好多好足,沙律菜新鮮爽脆
-面頭仲有大量海帶,增加口感又健康

前菜
-炸日本蕃薯: 十分粉甜
-帶子裙邊: 大條極有口感,新鮮
-漬蜆: 醬汁好香甜,有辣椒,惹味

和牛
-日本九州A4和牛三角胸: 肥美,脂肪好香,真的入口即溶
-澳洲和牛封門柳: 偏瘦的部位但牛味最最最濃

日本綠茶雪糕

2K
🇯🇵大角咀日牛石燒小店🇯🇵-長假期又係覓食嘅好時候 尤其係可以去一啲平時比較少去或者容易行過咗嘅地方😗 今次就行咗去有好多寶藏餐廳嘅大角咀😎-👭尊上の二人前 $598因為大多選擇唔想散叫 所以叫咗一個二人餐 有前菜 三款肉 蔬菜同甜品 好豐富😋 餐廳宜家仲有得玩飲啤酒挑戰賽 男仔7秒女仔9秒飲晒一杯 就可以免費飲😂 當晚隔離枱玩到好hyper🤣-🥗前菜(三品)前菜好有意境 有齊甜鹹辣三個味 分別係炸蕃薯仔 味噌蟹柳 同辣味海蜇😚-🥗沙律沙律菜好fresh 配上芝麻醬同柚子醋 好開胃-🍤櫻花蝦味噌湯呢個湯全碗都放咗好多櫻花蝦 好足料 好香😙-🐷日本佐賀縣名水豚豬梅肉厚薄適中 肉質幾嫩滑多汁 而且唔會太肥 燒大約一分鐘左右就啱啱好🤓-🐮美國頂級Prime牛小排牛小排嘅部位肥瘦適中 會偏多啲肉味 唔會過份肥到食唔到肉 而且可以自己控制生熟程度🤪-🐑英國皇室御用級別羊西冷餐廳話佢地嘅羊肉係有做過乾式熟成嘅步驟 所以可以保持肉嘅嫩滑 而且我哋就覺得佢喺羊肉中騷味唔算太重 唔敢食羊嘅朋友都可以試吓-🍄菇盛會另外跟餐仲有好多菇菇添 全部都好肥美-
🍨甜品餐後甜品亦都好有心思 係一頭雲呢拿雪糕 配上可

🐑英國皇室御用級別羊西冷
🍄菇盛會
另外跟餐仲有好多菇菇添 全部都好肥美
🍨甜品
餐後甜品亦都好有心思 係一頭雲呢拿雪糕 配上可以自己整嘅抹茶醬 打卡啱哂😎
📍石一燒 (富多來新邨一期) (大角咀)
大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖
2023-12-20 26 瀏覽
今日起動去食燒肉🔥呢個二人尊上套餐幾特別🤩首先有一個好精緻嘅🍱前菜,放喺石頭上邊,好似去走居酒屋一樣有蟹柳、炸紫薯、海鮮😙跟住就有一碟精美嘅沙律,新鮮嘅生菜配上木魚絲同埋芝麻醬,好開胃呀🥗跟住上嘅係佈滿🍜櫻花蝦嘅味噌湯,碗湯好特別啊,一路飲都可以食到櫻花蝦嘅鮮,好有誠意😌於是就到主菜啦🥩三款肉類再加雜菇放喺一個木盤上,側邊仲有啲鹽,可以自由配搭,亦都可以因應自己嘅喜好放喺鐵盤上面慢慢燒🔥🥩日本豚肉梅肉佐賀縣名水豚店員介紹因為日本水源靚,飼養環境優美,所以豚肉肉味特別突出、肉質嫩滑多汁~🥩美國牛小排美國牛肉係以美國農業部(USDA)按油花分布情況和同隻屠宰既年齡將牛肉分為八個等級,只有Prime、Choice、Select這三個等級才能用來做牛排架呢隻就係極佳級 (Prime),即係等級稀有,油脂分布適中,口感好嫩滑,放喺熱盤上邊少少時間,燒幾燒就食得啦🥩最後係英國羊西冷,呢個肉味特別濃郁、軟嫩多汁,聽講肉類質量係獲得嚴格既英國皇室認證架💛食燒肉加埋🍚白飯食就最好味最後就係雲呢拿雪糕配無花果乾再加埋抹茶🍵呢個抹茶係diy 好有情調啊!!!而家仲有🍻啤酒比賽!只要在7秒(男士)/9秒(女士
今日起動去食燒肉🔥
呢個二人尊上套餐幾特別🤩

首先有一個好精緻嘅🍱前菜,放喺石頭上邊,好似去走居酒屋一樣
有蟹柳、炸紫薯、海鮮😙

於是就到主菜啦🥩

🥩日本豚肉梅肉佐賀縣名水豚

🥩美國牛小排

食燒肉加埋🍚白飯食就最好味

而家仲有🍻啤酒比賽!
只要在7秒(男士)/9秒(女士)内飲完一杯350ml啤酒,就可以免費品味遺杯清涼又爽快既日本啤酒!超時就得付正價🤣係時候展現本事,飲盡無限的既啤酒,享受挑戰既刺激!😆
2023-08-31 409 瀏覽
極上和牛盛會の2人前 $698前菜(三品)沙律櫻花蝦味噌湯菇盛會飯素、飲品日本九州A4和牛三角胸日本九州A4和牛上前腿肉澳洲和牛封門柳日式甜品沙律菜新鮮之餘 份量亦很足夠,櫻花蝦味噌湯的櫻花蝦非常多😂,有著濃郁的蝦味。前菜三品個人喜歡辣味噌帶子裙邊。日本九州A4和牛三角胸,日本九州A4和牛上前腿肉,澳洲和牛封門柳各有特色三角胸油花最多,吃的時候肉味相對淡一點而封門柳脂肪比例較少,吃起來肉味濃郁,帶少少的𡁻勁,而上前腿肉就介乎兩者之間,有肉味之餘又有脂香,肉質軟嫩細緻,來一客和牛蓋飯也不為過~菇菌跟牛肉一同燒來吃,吸引了牛肉釋出的油脂肉汁,吃起來特別可口。跟餐的茶皿亦很美,茶湯亦是香醇。更有令人歡喜的是餐後送上的甜品,抹茶配上雪糕。先用茶具將抹茶粉加水打拌至適合的濃稠度,再淋在雪糕上,吃起來有著濃郁的抹茶味,抹茶控又豈會失望🤤後記餐廳的人手不多,但服務還是細緻,食材選料都是用心搭配,望下次光顧還是保持同樣水準
極上和牛盛會の2人前 $698

前菜(三品)
飯素、飲品
日本九州A4和牛三角胸
日本九州A4和牛上前腿肉
澳洲和牛封門柳
日式甜品

前菜三品個人喜歡辣味噌帶子裙邊。

三角胸油花最多,吃的時候肉味相對淡一點

跟餐的茶皿亦很美,茶湯亦是香醇。

後記
2023-08-17
2023-08-23 293 瀏覽
老婆心血來潮想食石燒牛肉😅,記得富多來新村附近有一間石燒店“石一燒”,一直未去試過,今日正好去試下😆。極上和牛盛會之2人前套餐 $698前菜三品柚子汁蟹柳,味道微酸帶甜🥰,同蟹柳好夾,十分醒胃😋。辣汁煮蜆,蜆肉🦪新鮮,味道鮮甜帶辛辣味🌶。天婦羅小蕃薯,小番薯🍠一口一粒,味道清甜😋。櫻花蝦味增湯味增湯內放入勁多櫻花蝦🦐,飲落蝦味濃郁,又帶有淡淡增香味,味道鮮甜鹹香😋。沙律沙律🥗份量十足,除咗平時常見嘅沙律菜,仲有昆布及木魚碎,沙律菜新鮮😍,混埋芝麻醬一齊食,十分醒胃😋。九州4A和牛三角胸三角胸🐂油花豐富,輕輕煎一煎,油香味四溢😍,表面封煎後加上少少鹽花,一口咬下,入口即溶🤤,滿口油香,勁正😋。九州4A和牛上前腿肉上前腿肉的油脂相對少,肉質比較緊緻🥰,口感十足,牛味🐂更香濃😋。澳洲和牛封門柳封門柳肉質軟腍🤗,封煎後,牛肉香味香濃☺️。菇盛會多款新鮮雜菇🍄,煎香後蘸上醬汁,juicy又好食😋。飯素白飯🍚面上鋪有紫菜碎及芝麻粒,配埋油香味勁重嘅牛肉🐂一齊食,真係好食到停唔到口😋。店員見我地差唔多食完,就奉上一碗玫瑰🌷花茶,話俾我哋消消滯,解解膩,好貼心❤️。甜品甜品是雲呢拿雪糕🥰,另外準備了抹茶

極上和牛盛會之2人前套餐 $698

前菜三品
柚子汁蟹柳,味道微酸帶甜🥰,同蟹柳好夾,十分醒胃😋。
辣汁煮蜆,蜆肉🦪新鮮,味道鮮甜帶辛辣味🌶。
天婦羅小蕃薯,小番薯🍠一口一粒,味道清甜😋。

櫻花蝦味增湯

九州4A和牛三角胸

九州4A和牛上前腿肉

澳洲和牛封門柳
封門柳肉質軟腍🤗,封煎後,牛肉香味香濃☺️。

菇盛會
多款新鮮雜菇🍄,煎香後蘸上醬汁,juicy又好食😋。

甜品
甜品是雲呢拿雪糕🥰,另外準備了抹茶粉🍵和水🥛,可按照喜好自由調配濃度再加在雪糕上面😋,秒變抹茶🍵雪糕🍨。

總括而言,大角咀真係好多隱世小店,真係唔覺行過,好易錯過🤣,就好似呢間咁唔起眼嘅小店咁,牛肉絕對係高質素,另外店員服務非常窩心貼心,又有禮貌。係Duck哥真心推薦嘅大角咀必食餐廳之一❤。
2023-08-15
2023-08-23 159 瀏覽
嚟到位於大角嘴嘅呢間日式石燒小店@石一燒,同奧海城只係一條馬路之隔,交通好方便!唔好睇佢舖仔細細,裝修簡潔!服務員好有禮貌! 極上の二人前$698首先有* 櫻花蝦味噌湯🍲滿滿嘅櫻花蝦,好香,唔會得個咸字* 🥗沙律,份量非常大,日式胡麻醬配沙律真係好好食* 前菜(三品)~淨係睇個賣相都非常之得,三小碟前菜,有番薯仔,好似好好味,醬油煮蜆、同埋好特別嘅蟹柳,蟹柳撈咗柚子汁,好特別又醒胃到主菜啦,🐮16oz和牛盛會,真係冇得彈* 九州A4和牛上前腿肉~係我最鍾意嘅,脂肪比例均勻,甘香又嫩滑,真係有齒頰留香嘅感覺㗎* 澳洲和牛封門柳~牛味非常重又有咬口,喜歡有嚼勁嘅就啱晒啦* 九州A4和牛三角胸~呢款脂肪比較多,入口即溶,好滿足仲要配上大大碗嘅日本珍珠米飯配上紫菜飯素,本來想食少啲飯,但係都忍唔住口😋當我哋食到飽飽嘅時候,服務員就嚟先清理好枱面,再上以下落嚟嘅嘢!我即刻👀, 已經好夠份量喎,仲有?原來仲有好戲在後頭👁️🤭🤭食完濃味嘅燒肉,要飲返杯黑枸杞玫瑰茶🌹🍵我哋清一清口腔之後仲有抹茶俾我地自己整,好似去咗日本玩茶道咁,然後就可以自行淋上雪糕面,真係好日式!呢一餐真係大滿足有得食有得玩
唔好睇佢舖仔細細,裝修簡潔!服務員好有禮貌!

極上の二人前$698

首先有
* 櫻花蝦味噌湯🍲滿滿嘅櫻花蝦,好香,唔會得個咸字
* 🥗沙律,份量非常大,日式胡麻醬配沙律真係好好食

到主菜啦,🐮16oz和牛盛會,真係冇得彈
* 九州A4和牛三角胸~呢款脂肪比較多,入口即溶,好滿足

原來仲有好戲在後頭👁️🤭🤭

食完濃味嘅燒肉,要飲返杯黑枸杞玫瑰茶🌹🍵我哋清一清口腔
之後仲有抹茶俾我地自己整,好似去咗日本玩茶道咁,然後就可以自行淋上雪糕面,真係好日式!呢一餐真係大滿足有得食有得玩!性價比超高!

呢一餐嘅每一道菜由服務、食物質素、擺盤⋯都可以睇得出店主係用心經營!
  • 澳洲和牛牛板腱
  • 前菜
  • 甜品
2023-08-01 183 瀏覽
🚩大角咀鐵樹街🚩今日晚餐隨意走入一間餐廳,主打日式燒肉,可以飲下酒🍹🥂🍻不過因為今日趕時間,就食左一個定食😜😜😜🐖豚的誘惑 $84烏冬定食 嚴選烏冬湯 加配凍檸茶🥤鬆脆既吉列豚肉,都幾大塊,仲有沙律🥗菜伴碟😍😍😍📌食完仲有一張$30現金券添,可以下次用☺️📍 石一燒 (大角咀) (大角咀)🗺️ 大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖心
🚩大角咀鐵樹街🚩

🐖豚的誘惑 $84
烏冬定食 嚴選烏冬湯 加配凍檸茶🥤
鬆脆既吉列豚肉,都幾大塊,仲有沙律🥗菜伴碟😍😍😍

📌食完仲有一張$30現金券添,可以下次用☺️

📍 石一燒 (大角咀) (大角咀)
🗺️ 大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖心
I recently had the pleasure of dining at this Wagyu beef stone grill restaurant with excellent service from the heart, and I must say, it was a truly exceptional experience. The Wagyu beef on the stone grill, delivering a mouthwatering taste and texture that was absolutely delicious. The quality of the meat was apparent from the first bite, and it was evident that the restaurant takes great care in selecting their ingredients.But what really made the experience stand out was the exceptional serv

But what really made the experience stand out was the exceptional service from the heart. The staff was friendly, attentive, and went above and beyond to ensure that our dining experience was enjoyable and memorable. They were knowledgeable about the different cuts of meat and offered helpful suggestions for how best to prepare them on the grill. The personalized touch and attention to detail made us feel valued and appreciated as customers.

Overall, I highly recommend this stone grill restaurant for anyone seeking a high-quality meal with exceptional service. The combination of expertly meat and heartfelt service makes for a truly unforgettable dining experience.
依間值5星有凸!唔試真係會後悔!根本就係去左日本嘅街邊燒肉小店!不過最好唔好穿白色衫,食完件衫會有油….我入到店先知自己book錯星期二, 我地好好彩, 本應佢星期一係唔開,咁岩老闆招待朋友先開.入到去, 店員已經好熱情咁向我地講解餐牌,之後我地兩人 點左1. 日本九州A4和牛肉眼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2. 日本九州A4和牛三角胸 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3. 菇盛會 ⭐️⭐️⭐️4. 飯素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5. 完熟桃味梳打 ⭐️⭐️⭐️⭐️.絕對推介 A4和牛肉眼會比三角胸更多油脂, 係近乎入口溶個隻,質素比得上大阪嘅和牛, 次高山飛驒和牛一級,小建議:如果兩個人食, 叫晒和牛肉眼都唔過份!. 飯素極好味個飯上面有D類似紫菜碎嘅料理,勁好味, 唔係普通紫菜黎!真係要加一碗, 連和牛一齊食.Remark: 我地係用左折扣
依間值5星有凸!唔試真係會後悔!
根本就係去左日本嘅街邊燒肉小店!
不過最好唔好穿白色衫,
食完件衫會有油…
我入到店先知自己book錯星期二,
我地好好彩, 本應佢星期一係唔開,
咁岩老闆招待朋友先開
入到去, 店員已經好熱情咁向我地講解餐牌,
之後我地兩人 點左
1. 日本九州A4和牛肉眼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2. 日本九州A4和牛三角胸 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
3. 菇盛會 ⭐️⭐️⭐️
4. 飯素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
5. 完熟桃味梳打 ⭐️⭐️⭐️⭐️
絕對推介 A4和牛肉眼
會比三角胸更多油脂, 係近乎入口溶個隻,
質素比得上大阪嘅和牛, 次高山飛驒和牛一級,
小建議:如果兩個人食, 叫晒和牛肉眼都唔過份!
飯素極好味
個飯上面有D類似紫菜碎嘅料理,
勁好味, 唔係普通紫菜黎!
真係要加一碗, 連和牛一齊食
Remark: 我地係用左折扣
日本九州A4和牛肉眼+ 日本九州A4和牛三角胸
完熟白桃汁
2023-05-01
5 分鐘 (堂食)
日本九州A4和牛肉眼+ 日本九州A4和牛三角胸
完熟白桃汁
  • 日本九州A4和牛肉眼
2023-03-18 364 瀏覽
呢間餐系偏僻左少少,所以唔洗點等位,幾好佢有唔同款牛,仲有3款豬 1款羊可惜當晚供應無哂羊食唔到😪🐂日本九州A4和牛三角胸 $328呢嗰和牛入口有牛味 煎個陣油脂好多食落口好淋 質素對得住價錢 煎兩煎已經食得 但要配鹽食 幾好食🐮美國頂級(prime) 牛小排 $248試左和牛 都試左另一款牛呢款牛相對無咩牛味 可以加燒汁入口都唔會硬身 🐗西班牙黑毛豬豬頰肉 $188個豬都幾好食 可能因為黑毛豬的關系煎左好耐先食得 但又唔會太韌對唔食牛嘅人嚟講系個幾好的選擇🥗每個套餐都包沙律 櫻花蝦味僧湯 飯素 $18以下飲品 同日式甜品個湯比相像中好飲好多 好重蝦味 仲落左好多櫻花蝦!🍵日式甜品系要自己撈抹茶粉 加落雲呢拿雪糕 有得自己玩下 都幾得意
呢間餐系偏僻左少少,所以唔洗點等位,幾好
佢有唔同款牛,仲有3款豬 1款羊

🐗西班牙黑毛豬豬頰肉 $188
個豬都幾好食 可能因為黑毛豬的關系
煎左好耐先食得 但又唔會太韌
對唔食牛嘅人嚟講系個幾好的選擇

個湯比相像中好飲好多 好重蝦味 仲落左好多櫻花蝦!