谁能想到我在大角咀发现了一间平平无奇的小店,其实是高品质日式烤肉🤩好惊喜!店铺面积不大,但有种很舒适温馨的感觉-✨极级和牛盛会💰798/2人套餐📌前菜(三品)海蜇、小蘑菇、天妇罗小甜薯,刚刚出锅热腾腾甜滋滋📌沙律🥗超大一份!好吃😋📌樱花虾味增汤是我喝过最好喝的味增汤,加了樱花虾之后特别香,并且超大一碗,份量杠杠的📌日本九州A4和牛三角胸、和牛上前腿、和牛肉眼品质都超好,肉眼可见。自己边烤边吃好吃又好玩!牛前腿肉油脂比较少,肉质紧实口感十足🥰🥰三角胸相对来说油脂更多,吃起来很香肉眼太油了,多吃两口就会腻📌菇盛会蔬菜是各种蘑菇还有洋葱,解腻又好吃📌饭素📌日式甜品很好玩,自己手动调制抹茶淋在雪糕上

✨极级和牛盛会💰798/2人套餐

📌前菜(三品)
海蜇、小蘑菇、天妇罗小甜薯,刚刚出锅热腾腾甜滋滋

📌沙律🥗
超大一份!好吃😋

📌樱花虾味增汤
📌日本九州A4和牛三角胸、和牛上前腿、和牛肉眼

三角胸相对来说油脂更多,吃起来很香
肉眼太油了,多吃两口就会腻
📌菇盛会
蔬菜是各种蘑菇还有洋葱,解腻又好吃

📌饭素

📌日式甜品
很好玩,自己手动调制抹茶淋在雪糕上
2023-01-08 351 瀏覽
大角咀隱世小店,真系好容易miss咗。店面唔大,位置五算多,但都坐得舒適。店員服務一流,會幫手擺放手袋並蓋上防油套,服務好窩心。跟餐沙律都唔錯,沙律菜新鮮,胡麻醬味道夠濃郁,仲搭埋木魚絲,味道唔錯,正常水準。櫻花蝦味噌湯,足料,蝦味濃郁,搭配昆布真的好鮮甜。日本和牛肉眼,油脂豐富,牛味更濃郁,石燒時間可以自己控制。個人偏愛半熟,入口即溶,肉汁飽滿,正喔!!美國牛小排,明顯油脂會更少一些,唔算厚身,肉味濃,入口少少咬口,都好唔錯。海鮮盛有大蝦同帶子,另外準備了牛油,可以直接搽上牛油,擺石板度燒,帶子表面燒焦,更加香口。大蝦味道鮮甜,爽口。石燒都考到下功夫啦,個人覺得搭配距地自家鹽同埋黑椒一齊更加惹味。鮮菇盛,可以同牛牛一齊燒,等鮮菇充分吸收牛脂香味,更加好味。手作抹茶雪糕,親自溶好抹茶粉,然後淋落雪糕球,即刻凍住,好似朱古力甘。茶味濃郁,抹茶的茶香加埋奶香味濃郁的雪糕球,真系好好味。

牛小排

肉眼
海鮮盛
鮮菇盛
抹茶雪糕
大角咀燒肉店~石一燒 🔥今日嚟到大角嘴呢間日式岩石燒料理🔥🇯🇵之前已經見到好多人介紹呢間小店~一於嚟試下🤍我地就叫左兩個Set~套餐包咗前菜沙律、湯品、飯、飲品、甜品🤤整體用餐都好唔錯~店員服務亦都好好,每次都會介紹一下食物💛💛😆🥩澳洲和牛封門柳$238🥓西班牙豬頰肉 $198和牛封門柳食落香口多汁,食落香脆可口;豬頰肉肉質多汁爽彈,肉質鮮嫩,份量都幾多🙌🏼🔥櫻花蝦湯🤍表面佈滿櫻花蝦🦐啖啖都好滿足😆🍵抹茶雪糕呢個甜品簡直將呢一餐昇華🙈🤍超適合抹茶控~😌用綠茶自製雪糕嘅綠茶醬🤤🍵再倒上雲呢拿雪糕🍦🤤玩得又食得~📍大角咀鐵樹街10號
大角咀燒肉店~石一燒 🔥

表面佈滿櫻花蝦🦐啖啖都好滿足😆

🍵抹茶雪糕

📍大角咀鐵樹街10號
2022-12-23 103 瀏覽
天氣轉凍,石燒和牛就最適合。叫左2個set,先來一碗櫻花蝦面豉湯暖下肚,再來一個沙律開下胃,就可以正式燒我最鐘意既和牛啦。😍😍300幾度既高溫可以迅速鎖住和牛既肉汁,食落口外焦內嫩,簡直震撼味蕾,食多几件都五會膩。燒牛肉既同時加上幾片菇係隔離,滴菇吸收曬滴牛油,鮮味得來有牛既香味,別有一番風味。另外叫既海鮮會,帶子同虎蝦都好大粒,點上牛油進行香煎,嫩口得來有香濃既牛油味,呢滴咪就係高級餐廳既感覺羅。最後果個甜品依然有驚喜,睇落普通既雲呢嗱雪糕,淋上即磨抹茶醬,抹茶醬瞬間凝固,兩者加埋一齊食,口感層次豐富,很不錯的食飯體驗,值得再來。
2022-11-28 78 瀏覽
好耐無食石燒牛,聽人講大角咀d小店幾高質,同朋友去試吓。呢間小店唔難搵,跟google map 由奧運站行5分鐘就到。店舖很細,座位唔多,正值學生放飯時間,差唔多坐滿。朋友建議食尊上之2人前 $598沙律x 2沙律🥗好大碟,有幾款疏菜,中華沙律配芝麻醬,每款都新鮮。前菜:三品分別係炸魷魚,磨菇和裙子邊。最愛裙子邊,有少少辣好好食😋湯:樱花蝦味噌湯滿滿樱花蝦,好香,蝦味濃郁,個湯唔會好鹹主菜三款肉:英國羊西冷/美國頂級牛小排/日本豬梅肉呢個餐可以試哂豬牛羊,店員細心教每款燒的時間。我哋燒牛🐂小排先,店員話45秒內唔洗太熟,第一次燒有d生唔慣,燒多2塊掌握到自己要的熟度,牛味十足,喜歡嚼勁的會鐘意。羊🐑有點騷味,我同朋友都ok,肉質鮮嫩juicy。最愛係日本豬🐷梅肉,有油脂但食落唔肥膩,好腍。另外還有菇🍄盛會,有洋蔥🧅和菇,一向鐘意食菇,平時唔多食洋蔥,燒好的洋蔥好甜配肉一齊沾醬汁是絕配。甜品:抹茶雲呢拿雪糕需要自己用水調開抹茶粉後,淋在雪糕上面。可以自己調教抹茶的濃度,想濃d放小d水。我哋都係抹茶控,好滿意呢個配搭,有驚喜。飲品:包2杯$18飲品呢個餐好飽,好豐富滿足,我成碗飯都冇食到😂
好耐無食石燒牛,聽人講大角咀d小店幾高質,同朋友去試吓。

朋友建議食尊上之2人前 $598

沙律x 2

沙律🥗好大碟,有幾款疏菜,中華沙律配芝麻醬,每款都新鮮。

前菜:三品

分別係炸魷魚,磨菇和裙子邊。最愛裙子邊,有少少辣好好食😋

湯:樱花蝦味噌湯

滿滿樱花蝦,好香,蝦味濃郁,個湯唔會好鹹

主菜三款肉:英國羊西冷/美國頂級牛小排/日本豬梅肉

羊🐑有點騷味,我同朋友都ok,肉質鮮嫩juicy。

最愛係日本豬🐷梅肉,有油脂但食落唔肥膩,好腍。

甜品:抹茶雲呢拿雪糕

飲品:包2杯$18飲品

呢個餐好飽,好豐富滿足,我成碗飯都冇食到😂。

2022-11-26 90 瀏覽
同朋友叫左一個專上二人前($598)試下🫕櫻花蝦味噌湯居然有咁多櫻花蝦😂🥗沙律一大盤沙律好吸精,豪氣!入面居然有海帶、中華沙律,沙律菜配爽口海帶,口感又幾得意🍡前菜(三品)炸魷魚,菇,裙邊,味道不錯到最期待既燒物啦✨日本佐賞縣名水豚豬梅肉肉質好冧,一d都唔硬,朋友好鐘意✨美國頂級牛小排職員建議煎30秒左右就可以,油脂好靚,入口冧滑,個人都係鐘意食牛多d✨英國羊西冷冇咩羊臊味,ok!✨菇盛會燒完羊之後,留低羊油燒洋蔥/菇會帶少少羊肉味,正呀!🍨甜品雲呢拿雪糕好好味,再加上自己調教既抹茶,玩得又食得雖然冇燒烤放題咁多野食,但勝在可以享受一餐慢活唔急既午膳,恰意又有趣味!
同朋友叫左一個專上二人前($598)試下

🫕櫻花蝦味噌湯
居然有咁多櫻花蝦😂

🥗沙律

🍡前菜(三品)
炸魷魚,菇,裙邊,味道不錯

到最期待既燒物啦
✨日本佐賞縣名水豚豬梅肉
肉質好冧,一d都唔硬,朋友好鐘意

✨美國頂級牛小排

✨英國羊西冷
冇咩羊臊味,ok!

✨菇盛會
燒完羊之後,留低羊油燒洋蔥/菇會帶少少羊肉味,正呀!

🍨甜品
雲呢拿雪糕好好味,再加上自己調教既抹茶,玩得又食得

2022-11-25 62 瀏覽
今日去左係大角咀既石一燒,點左尊上の2人前。依個餐非常豐富啊,有日本佐賀縣名水豚肉梅肉、美國頂級牛小排、英國羊西冷、前菜(三品)、好大份既沙律、櫻花蝦味噌湯、菇盛會、飲品(我地揀左烏龍茶同埋綠茶)、飯素,最後仲有日式甜品!前菜我特別鍾意食炸甜蕃薯,另外個兩個係加麻油同醋既菇,同埋辣海蜇。燒肉方面除左牛小排外,我覺得豚肉都好好食,食個陣記得配合埋個燒肉汁/自家鹽!最後甜品方面點左抹茶雪糕,個抹茶可以自己調製!

最後甜品方面點左抹茶雪糕,個抹茶可以自己調製!
2022-11-19 78 瀏覽
好想去BBQ😝😝食住石板燒滿足下自己先❤️❤️呢間餐廳性價比不錯 好岩大食的我們😎😎因為洋蔥同埋白飯係無限添加的!!!我地揀咗最基本嘅二人套餐 $598 套餐包左兩杯嘢飲 我哋揀咗烏龍茶同埋綠茶 另外有一份沙律 賣點係超級大份!鍾意食菜嘅朋友會好滿足 而且麻醬可以任落!沙律除咗沙律菜之外 由中華沙律同海帶~之後會有一碗熱辣辣嘅櫻花蝦味噌湯!前菜方面有三個 包括炸甜番薯,麻油同醋味嘅菇,仲有辣海蜇另外有兩個飯同埋上面有飯素燒肉方面總共有三款,有日本豬梅肉,美國牛小排同埋英國羊西冷 肉類份量也不錯的個人最喜歡牛小排!醬汁方面有燒肉汁,自家鹽同埋黑椒粉而且有一份菇類同洋蔥㗎 吸收哂燒完肉嘅油脂 好入味!最後甜品方面個人覺得有驚喜~係雪糕黎 特別為係個抹茶可以自己調配❤️❤️加一服務費石一燒 (大角咀) (大角咀)大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖
好想去BBQ😝😝食住石板燒滿足下自己先❤️❤️

我地揀咗最基本嘅二人套餐 $598
套餐包左兩杯嘢飲 我哋揀咗烏龍茶同埋綠茶
沙律除咗沙律菜之外 由中華沙律同海帶~
之後會有一碗熱辣辣嘅櫻花蝦味噌湯!
前菜方面有三個 包括炸甜番薯,麻油同醋味嘅菇,仲有辣海蜇
另外有兩個飯同埋上面有飯素

個人最喜歡牛小排!醬汁方面有燒肉汁,自家鹽同埋黑椒粉

而且有一份菇類同洋蔥㗎 吸收哂燒完肉嘅油脂 好入味!

加一服務費

石一燒 (大角咀) (大角咀)
大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖
2022-11-17 74 瀏覽
每次黎大角咀搵食都充滿驚喜✨今次就同朋友揀咗一間不起眼嘅小店食石燒牛,雖然店舖小小但服務非常親切,店員同客人有講有笑之餘,燒肉時仲會有個套蓋住你啲個人物品防止比油彈親,難怪見到有好多街坊同回頭客到訪😌我同朋友揀左個尊上の2人前套餐($598),貪佢豬、牛、羊乜都有😉櫻 花 蝦 味 噌 湯表面係滿滿嘅櫻花蝦,每一啖都好足料🦐前 菜(三 品)每日嘅前菜都有唔同,但都係甜、醋、辣嘅組合,可見廚房嘅心思😌沙 律大大盤新鮮沙律菜好開胃🥗燒 肉 拼 盆🐷日本佐賀縣名水豚豬梅肉 - 咬落爽口多汁 🐮美國頂級牛小排 - 牛味極濃,每面燒40-60秒唔好太耐會有入口即化嘅感覺☺️🐑 英國羊西冷 - 肉質幼嫩唔會太騷🍄 菇盛會 - 有大量嘅菇、洋蔥同椰菜平衡燒肉嘅油膩感,最驚喜係洋蔥燒完之後冇咗嗰種辛味而迫出左甜味,令平時唔係點食洋蔥嘅我都食咗好多😆甜 品食完燒肉飽到差啲唔記得咗有甜品😂但呢個甜品絕對係impressive!客人可以用綠茶粉DIY雪糕嘅綠茶醬,稀杰度自己調配再倒上雲呢拿雪糕,綠茶味濃好玩又好味😋飲 品食燒肉真係唔少得有氣飲品🍻我哋特登加咗少少錢轉札幌啤酒同柚子梳打汽水,係日本嘅感覺返晒嚟🇯🇵
每次黎大角咀搵食都充滿驚喜✨
今次就同朋友揀咗一間不起眼嘅小店食石燒牛,
雖然店舖小小但服務非常親切,
店員同客人有講有笑之餘,
燒肉時仲會有個套蓋住你啲個人物品防止比油彈親,
難怪見到有好多街坊同回頭客到訪😌

我同朋友揀左個尊上の2人前套餐($598),
貪佢豬、牛、羊乜都有😉

櫻 花 蝦 味 噌 湯
表面係滿滿嘅櫻花蝦,每一啖都好足料🦐
尊上の2人前套餐

前 菜(三 品)
每日嘅前菜都有唔同,
但都係甜、醋、辣嘅組合,
可見廚房嘅心思😌

沙 律
大大盤新鮮沙律菜好開胃🥗
燒 肉 拼 盆
🐷日本佐賀縣名水豚豬梅肉 - 咬落爽口多汁

🐑 英國羊西冷 - 肉質幼嫩唔會太騷

甜 品
食完燒肉飽到差啲唔記得咗有甜品😂
但呢個甜品絕對係impressive!
客人可以用綠茶粉DIY雪糕嘅綠茶醬,
稀杰度自己調配再倒上雲呢拿雪糕,
綠茶味濃好玩又好味😋

飲 品
食燒肉真係唔少得有氣飲品🍻
我哋特登加咗少少錢轉札幌啤酒同柚子梳打汽水,
係日本嘅感覺返晒嚟🇯🇵
2022-11-17 85 瀏覽
店舖不大但坐得舒服,我們去到的時候差唔多是午膳時間完結,所以不是太多人,而且定食價錢不太貴合理。我們叫了兩客午餐定食:1.日本橫濱咖哩丼飯ㄧ吉列海鮮盛(有炸蝦、炸日本蠔、蟹肉忌廉薯餅) 另附沙律、櫻花蝦味噌湯2.滑蛋丼飯ㄧ日式炭燒雞扒 另附沙律、櫻花蝦味噌湯味噌湯很多櫻花蝦,不太鹹很好味。吉列海鮮炸得很鬆脆,飯粒軟滑,很好味。
我們叫了兩客午餐定食:
另附沙律、櫻花蝦味噌湯
2.滑蛋丼飯ㄧ日式炭燒雞扒
另附沙律、櫻花蝦味噌湯
味噌湯很多櫻花蝦,不太鹹很好味。
吉列海鮮炸得很鬆脆,飯粒軟滑,很好味。

2022-11-16
  • 櫻花蝦味噌湯
2022-11-15 96 瀏覽
石一燒🔥奧運附近嘅足料燒肉石燒小店,2人餐份量十足夠哂飽😆尊上之二人前 ($598)櫻花蝦味噌湯 & 沙律櫻花蝦十分足料,每啖都有滿滿嘅櫻花蝦沙律十分大碟,新鮮沙律菜加上海帶同芝麻醬當然好食😜前菜餐廳有心思地將甜薯、菇、帶子裙邊分別對應甜、酸、辣三種口味日本佐賀縣名水豚豬梅肉油脂甘香,又唔會太肥膩,肉質鬆化juicy,配上少許鹽已經好食😋美國頂級牛小排牛味濃陏,厚度適中,有咬口得黎亦夠嫩🤤英國羊西冷其他地方比較少有得食,食落有少許羶味加上燒過後嘅香味,口感都軟嫩菇盛會&飯素燒肉時同時燒菇類為菇菇增添左唔少油香燒過嘅洋蔥亦更加甜另外亦有飯素,唔洗怕唔夠飽甜品有得玩又有得食,DIY綠茶醬配上雪糕係perfect 😎制作綠茶醬時已經聞到香味,可以自己調教稀杰濃度淨食個醬有少許苦澀,加埋雪糕食就岩岩好🥰店員除左細心講解每種肉類嘅烹調時間,仲好貼心用布蓋上我地嘅隨身物品,免得比油彈倒👍🏻
石一燒🔥
奧運附近嘅足料燒肉石燒小店,2人餐份量十足夠哂飽😆

尊上之二人前 ($598)
櫻花蝦味噌湯 & 沙律
櫻花蝦十分足料,每啖都有滿滿嘅櫻花蝦
沙律十分大碟,新鮮沙律菜加上海帶同芝麻醬當然好食😜

前菜
餐廳有心思地將甜薯、菇、帶子裙邊分別對應甜、酸、辣三種口味

美國頂級牛小排
牛味濃陏,厚度適中,有咬口得黎亦夠嫩🤤

菇盛會&飯素
燒肉時同時燒菇類為菇菇增添左唔少油香
燒過嘅洋蔥亦更加甜
另外亦有飯素,唔洗怕唔夠飽

甜品
有得玩又有得食,DIY綠茶醬配上雪糕係perfect 😎
制作綠茶醬時已經聞到香味,可以自己調教稀杰濃度
淨食個醬有少許苦澀,加埋雪糕食就岩岩好🥰

2022-11-15 55 瀏覽
勁耐冇食過燒肉呀,岩石燒以前好興,呢排少咗好多呢類燒肉,今次食都有驚喜,質素唔錯👍🏻呢間小店細細,但職員非常細心,會留意住客人嘅需要,例如主動幫客人嘅袋、隨身物蓋上布避免沾上油煙味,又會主動遞上紙巾👍🏻我哋叫咗「尊上之二人前」,包咗前菜、沙律、味噌湯、一盤肉、菇類、飲品、甜品👉🏻沙律賣相好靚,有沙律菜、海帶、中華沙律等等擺埋一齊,但係睇落一啲都唔雜亂,擺盤不錯。味道就正正常常,酸酸甜甜咁,材料新鮮好味😋👉🏻櫻花蝦味噌湯好多櫻花蝦係湯面,有賣相😍味道唔會過咸,都幾好飲👉🏻前菜用小碗裝住3款唔同前菜,分別係酸菇、甜蕃薯、辣帶子裙邊 ,辣帶子裙邊有驚喜呀,食落有淡淡椒麻香味😍👉🏻主菜肉類分別有日本名水豬梅肉、美國頂級牛小排、英國羊西冷,同埋有啲菇類。我最鍾意名水豬梅肉,因為油脂夠多,燒到燶邊最正✌🏻✌🏻牛小排油脂分佈不錯,食落嫩滑,有肉香🤩🤩羊肉我平時好少食,不過呢隻羊西冷唔會太羶,肉質又淋👍🏻係好食嘅羊肉配埋飯素飯一齊食😍😍,好滿足呀~👉🏻甜品好啱打卡呀,自己加抹茶粉調較濃度,幾有趣咁,之後倒喺雪糕度就變咗抹茶雪糕啦😆😆味道都唔錯~

👉🏻沙律

👉🏻櫻花蝦味噌湯
好多櫻花蝦係湯面,有賣相😍味道唔會過咸,都幾好飲

👉🏻前菜

👉🏻主菜
尊上之二人前

配埋飯素飯一齊食😍😍,好滿足呀~

👉🏻甜品
2022-11-13 40 瀏覽
食咗間服務非常好的石板燒,一定要記低佢,店員非常有禮貌,每度菜都細心介紹,每款菜的名稱和大約要燒幾耐都介紹得非常清楚,希望老闆見到我這篇文。我哋叫左個尊上の 2 人前 $598 沙律有生菜、海藻、仲有我最喜愛的中華沙律加了芝麻醬和木魚絲。櫻花蝦味噌湯湯面部門櫻花蝦,鹹到適中,很美味。前菜 ( 三品)帶子裙邊、甜薯、酸菇甜薯非常有驚喜,脆口內暖🤤🤤🤤想食多幾粒。美國頂級牛小排口感豐富,肉質厚實,味道香濃,肉色呈現一種櫻桃般的色澤,輕煎來吃,已經肉香撲鼻,完美脂肪比例,牛味香濃日本佐賀縣名水豚豬梅肉豬梅肉片肉質柔軟而多汁,每塊梅肉片佈滿了大理石油花紋路,油香而不膩。豬肉纖維較細緻,肉質柔軟且滑潤不澀,非常香口。英國羊西冷石燒羊西冷,肉質豐富,非常濃的羊味,燒至10成熟都非常嫩滑。甜品自製的綠茶雲呢拿味雪糕,有得玩有得食,十分滿足。PS : 白飯和洋蔥🧅是無限制添加的。

我哋叫左個尊上の 2 人前 $598

沙律
有生菜、海藻、仲有我最喜愛的中華沙律加了芝麻醬和木魚絲。

櫻花蝦味噌湯
湯面部門櫻花蝦,鹹到適中,很美味。

前菜 ( 三品)
帶子裙邊、甜薯、酸菇
甜薯非常有驚喜,脆口內暖🤤🤤🤤想食多幾粒。

甜品
自製的綠茶雲呢拿味雪糕,有得玩有得食,十分滿足。

PS : 白飯和洋蔥🧅是無限制添加的。
2022-11-13
2022-11-13 34 瀏覽
老婆今日帶我去大角咀食石板燒,第一次食石板燒,非常期待😎😎😎 店內裝修簡約,非常和風,除了有石板燒之外,仲有啤酒🍻sake ,配搭燒肉簡直是一絕配👍👍👍尊上の 2 人前前菜 ( 三品)甜薯、酸菇、帶子裙邊,店員介紹每天也不同,他們會選用最新鮮的食材🤤沙律非常健康的沙律,作為前菜非常開胃。櫻花蝦味噌湯好濃郁既蝦味 試一啖湯底口感非常濃郁鮮甜creamy 👍👍👍日本佐賀縣名水豚豬梅肉梅肉部份是比較瘦的,我比較鍾意食冇咁肥膩的黑豚,口感度強,肉質都相當淋,有彈性,加埋燒汁一起食用,非常美味🤤美國頂級牛小排牛肩肉非常嫩滑,肉質鮮嫩多汁,在石頭上的時候,香噴噴,令人流晒口水,自己在石頭上燒可以自己調教牛肉的熟成度,隨着自己的喜好而定👍👍👍英國羊西冷肉質細緻,香味濃郁 ,大約燒八成熟便可以,大大提升了味道。甜品自製綠茶雲呢拿雪糕,自己味道自己話事,自己調配出適合你口味的綠茶🍵

尊上の 2 人前

前菜 ( 三品)

沙律
非常健康的沙律,作為前菜非常開胃。

英國羊西冷
肉質細緻,香味濃郁 ,大約燒八成熟便可以,大大提升了味道。

2022-11-13 39 瀏覽
今日探望朋友,在大角咀一帶搵嘢食,見到有間石燒專門店就一於試一試。店舖雖然面積細,店員感覺親切有善,推介了二人餐,免卻選擇的麻煩。尊上の二人前前菜(三品)有新鮮即摘的小番薯,還有兩款醒為前菜。醒一醒胃。沙律份量十足,用了麻醬和醋,好開胃。如果食唔晒仲可以包肉食,減去肥膩感。櫻花蝦味噌湯非常足料,有濃厚櫻花蝦味,好鮮甜。主要燒肉材料有。日本佐賀縣名水豚豬梅肉。美國頂級(Prime)牛小排。英國羊西冷,由於本人不太好羊,店舖都可以彈性處理,轉為西班牙黑毛豬豬頰肉。總括嚟講肉質新鮮,配上大量洋蔥,非常惹味,美國頂級小牛牌油脂分布平均,好有牛味,識落好軟滑。而西班牙黑毛豬頰肉,油脂比較多,即使全熟也有入口即溶的感覺。而配菜方面,仲有菇、椰菜、洋蔥。洋蔥和白飯可以任添。最啱大胃王。日式甜品本人熱切期待,因為店舖十分有心思,安排了DIY綠茶雪糕新玩法,除咗齋食之餘,客人也可親自體驗由綠茶粉變為綠茶醬的過程,稀杰度任意調配,再親自淋在雲呢拿雪糕上,感覺幾新鮮,好互動。

前菜(三品)
有新鮮即摘的小番薯,還有兩款醒為前菜。醒一醒胃。
前菜(三品)
櫻花蝦味噌湯
非常足料,有濃厚櫻花蝦味,好鮮甜。
主要燒肉材料有
。日本佐賀縣名水豚豬梅肉
。美國頂級(Prime)牛小排
美國頂級(Prime)牛小排
西班牙黑毛豬豬頰肉