2024-08-17
之前喺佐敦分店食過,最近開到去銅鑼灣登龍街,呢間餐廳主打懷舊粵菜‼️行古典風格裝潢,鍾意食中菜嘅朋友可以留意吓🦀糯米炒膏蟹 💰$588用上原隻膏蟹,連埋膏炒埋落糯米度,所以舀起每一啖都有蟹膏,糯米飯食落就會多咗蟹膏嘅味🤩上枱嘅時候夠晒熱,職員會再幫你撈勻啲蟹同糯米飯,建議即刻食,因為糯米飯凍咗就會冇咁好食✨滷水豬生腸 💰$158鍾意食滷水嘅人可以揀呢一款豬生腸,煮得都夠腍,但係又帶爽口,亦都好入味,有甜醬同芥末醬俾你點嚟食❄️涼拌豬腳筋💰$98Q彈Q彈嘅豬腳筋,咬落去係爽口,而且感覺骨膠原滿滿嗰種,夏天食啲涼浸浸嘅前菜,係好唔錯🔥黑松露玻璃燒鵝 💰$238少有見到會用黑松露嚟整燒鵝,唔點醬之前食落都已經食到黑松露嘅味,燒鵝帶脆,肉質都好嫩滑多汁,想試吓就叫個例牌都要試🤩🔥蜜汁燒脆鱔 💰$278鱔係用上蜜汁去燒,面頭會帶點甜,但係燒得啱啱好唔會太乾身,份量適中,大概有8件,一啖食晒好過癮🍀荷香宣威麒麟雞 💰$188出邊少有嘅粵式菜式,荷葉喺底,上面有雞肉火腿冬菇,材料有淡淡嘅荷香味,而且朔晒雞嘅味,連帶火腿同冬菇都好入味,三種配料一次過食晒好滿足
🦀糯米炒膏蟹 💰$588
✨滷水豬生腸 💰$158