2022-01-04 102 瀏覽
荃灣出名的吉列牛有幾間,之前就食過初見,咁可以兩間作下對比~等想試呢兩間的人可以參考下💕💕今次食左「板燒吉列牛」Set加配金魚湯定食,套餐有秘之飯素、楓糖流心蛋、日式大根湯🍽🥢熱石上面有塊好似牛肉的脂肪,塗抹均勻就燒得😚對比起初見😌牛肉切得較薄,但口感亦比較好無咁乾身充滿油香炸皮唔厚粉,卜卜脆,唔怪得咁多人排,相對黎講係好食d😋大根湯 – 無咩特別份量好少,無羅白🥕+多$20轉櫻花金魚湯可能仲開心,有條錦鋰魚墨魚丸打個卡🤣秘之飯素– Normal,個汁幾好味楓糖流心蛋–太熟~變左實心,有d失望🥲 後記· 服務員的Service都可以,基本招呼換熱石、倒水都周到料下次會想試埋黑松露味 💰⭐️⭐️⭐️⭐️價錢 - 合理  🗺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️   地方 - 近荃灣西站,食完對面仲有荃灣各大商場可以行街🍽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦度 - 5星~

等想試呢兩間的人可以參考下💕💕

熱石上面有塊好似牛肉的脂肪,塗抹均勻就燒得😚
對比起初見😌牛肉切得較薄,但口感亦比較好無咁乾身充滿油香
炸皮唔厚粉,卜卜脆,唔怪得咁多人排,相對黎講係好食d😋
飯素

秘之飯素– Normal,個汁幾好味
楓糖流心蛋–太熟~變左實心,有d失望🥲

後記
下次會想試埋黑松露味

💰⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢 - 合理
🗺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
地方 - 近荃灣西站,食完對面仲有荃灣各大商場可以行街
🍽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦度 - 5星~
  • 板燒吉列牛
2021-12-19 318 瀏覽
秘,無疑是荃灣其中一間熱門餐廳,每次都因為太多人而放棄排隊。今天下午經過餐廳,門口竟然沒有人,便立刻walk in入座🥳餐廳主打板燒牛,只需加$20轉午市定食,包括板燒牛、飯素和糖心蛋。價錢只需約$100至$150,非常抵食。板燒安格斯牛小排🥩,雪花均勻,肉汁和油脂豐富,肉上只有鹽和胡椒調味,能突出牛肉本身的味道。糖心蛋煮得剛剛好,白飯🍚配上飯素,令每啖飯都非常開胃。板燒吉列牛內層是安格斯牛,外層多了吉列麵包糠。多了一層脆脆的口感😛以秘的牛市定食來看,價錢實惠,定食相當豐富,牛肉質素亦不錯❤️🥩

板燒安格斯牛小排午市定食

板燒吉列牛午市定食
2021-12-18
板燒安格斯牛小排午市定食
板燒吉列牛午市定食
2021-12-12 402 瀏覽
等到一肚氣🤬🤬! 話說一家三口 星期日諗住黎試吓!7點15分攞飛,話前面仲有一張,所以好乖咁等!等等下見唔對路,好似一世都等唔到咁!只係叫兩位。等到8點,終於叫我地啦!問左我地食咩,因為我地只有兩大一小,只叫了兩個餐兩個小食。但係佢應該見我地叫咁少野,所以叫我地再等一陣,然後叫多兩張兩人椅! 咁即係嫌棄我地啦!唔想比我地入,咪早啲講囉!晒我時間,等極都未到!於事好嬲咁走左!勸大家如果三人或者五日或者四人千祈唔好去!因為又俾人玩嘅感覺!以為自己好受歡迎!咁咁嘅服務態度遲早執笠!🤬🤬🤬
2021-11-29 339 瀏覽
留意左呢間店好耐試過兩次去都大排長龍今次專登lunch time黎11:30到達連門都未開就企定定以為自己已經好癲點知前面已經有一組人排隊🤨·-板燒吉列牛($108)附上一個小火爐比你自己加熱燒出想要既生熟度牛肉採用美國安格斯牛 外層舖滿日本既麵包糠而牛肉份量給得很慷慨·會先用一小舊牛脂肪開爐然後你可以慢慢燒牛肉邊燒邊吱吱聲D油脂迫哂出黎我比較喜歡牛肉生一點點食落外層酥脆裡面仲好嫩但食多左會有少少膩-板燒安格斯牛($118)另加配秘之飯素同糖心蛋同樣採用了美國安格斯牛肉肥瘦均衡輕輕燒熟 呈半熟狀態最正牛味重但口感無吉列咁豐富飯素超大一碗🤭最後食唔哂我用黎吸油😅而糖心蛋蛋黃呈半凝固狀態蛋本身有調味這個我很可以
留意左呢間店好耐
試過兩次去都大排長龍
今次專登lunch time黎
11:30到達
連門都未開就企定定
以為自己已經好癲
點知前面已經有一組人排隊🤨
-板燒吉列牛($108)
附上一個小火爐
我比較喜歡牛肉生一點點
食落外層酥脆
裡面仲好嫩
但食多左會有少少膩

-板燒安格斯牛($118)
另加配秘之飯素同糖心蛋
而糖心蛋蛋黃呈半凝固狀態
蛋本身有調味
這個我很可以

2021-11-28 289 瀏覽
今日同朋友咁啱去開荃灣,就專登搵吓荃灣有啲咩餐廳好食。搵吓搵吓見到有吉列牛食喎,就拉咗朋友一齊去食。------------------------------我哋大概八點幾去到,要等幾張枱,但係都等咗一段時間先有得入。入面空間唔算好大,唔係好多位。所以唔係好想等位嘅朋友仔應該要早啲去。🥸🥸------------------------------我同朋友分別嗌左吉列牛同埋牛小排定食。吉列牛定食:牛肉份量都算幾多,而且佢個飯素俾得一啲都唔孤寒,仲有一隻糖心蛋。啲牛肉肉汁唔會鞋,幾嫩。同埋可以自己控制生熟程度,幾好。牛小排定食:基本上所有嘢都一樣只係牛肉唔同,牛小排肉質比起吉列牛幾好,更多肉汁。------------------------------如果對吉列牛有興趣嘅話都可以嚟試吓,但我覺得未好食到要專登去食。😗😗
我同朋友分別嗌左吉列牛同埋牛小排定食。

2021-11-24 257 瀏覽
第一次黎食聽朋友講好出名~星期日夜晚8:30都仲大排長龍果然受歡迎不過都好快 等咗15-20分鐘就入咗去👍-因為朋友已經食咗少少嘢最後兩個人叫咗一個定食同埋兩份小食結果估唔到都好飽肚-叫左板燒吉列牛定食,蝦波同軟殼蟹🌟板燒吉列牛好味:9/10賣相:8/10板燒吉列牛自己調節個熟度同朋友燒左建議既7成熟我覺得唔使點汁都已經好夠味😋配埋飯好fit!肉嘅厚度都好適中~好好味💓我哋兩個人share嚟食肉嘅量都好夠個湯嘅味道都OK個擺盤好得意係一個笑哈哈-小食就叫左蝦波同埋軟殼蟹小食都好好食冇諗過個軟殼蟹會咁大隻新鮮整出嚟熱辣辣脆卜卜yummy😋-🌟整體個環境都好舒服,同埋出餐速度好快好快就有嘢食😎職員都好friendly最後3樣野埋單$283~ 飽肚滿足
第一次黎食
聽朋友講好出名~
星期日夜晚8:30都仲大排長龍
果然受歡迎
不過都好快 等咗15-20分鐘就入咗去👍
因為朋友已經食咗少少嘢
最後兩個人叫咗一個定食同埋兩份小食
結果估唔到都好飽肚

叫左板燒吉列牛定食,蝦波同軟殼蟹
🌟板燒吉列牛
好味:9/10
賣相:8/10
板燒吉列牛自己調節個熟度
同朋友燒左建議既7成熟
我覺得唔使點汁都已經好夠味😋
配埋飯好fit!
肉嘅厚度都好適中~
好好味💓

小食就叫左蝦波同埋軟殼蟹
小食都好好食
冇諗過個軟殼蟹會咁大隻
新鮮整出嚟熱辣辣脆卜卜yummy😋

🌟整體個環境都好舒服,同埋出餐速度好快
好快就有嘢食😎職員都好friendly

最後3樣野埋單$283~ 飽肚滿足
2021-11-21
2021-11-23 275 瀏覽
荃灣人氣吉列牛黃店 - 袐行開荃灣,揾咗間人氣黃店黎食。地點尚算方便,係愉景新城行過黎大概10分鐘就揾到。今日早咗小小大概6點就去到,唔洗等位~ 正😌不過平日黎講食到一半就已經full house 咁濟,如果weekend 想過嚟食可能真係要早啲黎攞位先得啦🥴板燒安格斯牛 $115 牛味相對重啲,鍾意食牛味濃嘅朋友嗌依個就啱晒啦,牛花好平均,每邊燒咗廿零秒左右,都仲好juicy。板燒吉列牛 $115牛味相對冇咁出,不過勝在佢係吉列,有多種香脆嘅口感,而且吉列牛上面嘅脆脆面仲好完整,唔會係散晒,值得一讚。晚市定食(+$38),有櫻花昆布湯+飯素飯+溏心蛋,個湯係想像到嘅味精水,超咸,飲一啖湯要送十啖水嘅感覺🤢反而個飯就幾好,加左飯素仲淋埋啲汁,所以就咁齋食飯一啲都唔dry好夠味👍🏻另外見到枱枱都有人嗌咗枝葡萄汽水($26),本住試伏嘅心態跟隊型都叫左枝黎試。味道普通,有少少似QOO白提子汁咁嘅味,都幾甜下。如果食燒肉唔想咁普通齋飲可樂,都可以一試。最後2個人埋單$338 ,價錢合理,份量足夠,啱晒食肉獸嘅我哋,食到飽,好滿足😋餐廳環境裝修唔錯,不過地方有限坐得有啲逼,抽風都一般,比較重油
荃灣人氣吉列牛黃店 - 袐

行開荃灣,揾咗間人氣黃店黎食。

板燒安格斯牛 $115

板燒吉列牛 $115

餐廳環境裝修唔錯,不過地方有限坐得有啲逼,抽風都一般,比較重油煙味。

2021-11-22
  • 板燒吉列牛定食
  • 板燒安格斯牛定食
2021-11-21 190 瀏覽
晚飯時間,門口每次都排長長人龍,試過6點鐘去到,都係全院滿座,同需要排拾幾張枱,好幾次都無機會去這兒用餐。由於餐廳不太大,只有拾數張2人枱(可變4人),不過都幾迫,今次中午去,終於有位唔使等,Yeah....

2021-11-18 223 瀏覽
今日LUNCH 去食, 平時唔多人排隊但今日勁多人, 但等緊既時候個waitress己比左menu 我地睇, 可落定單同揀汔水, 咁都好efficiency… 等左幾個字終於入到. 間鋪唔太大,6-7張枱左右, 都唔算太過迫…. 之前去日本試過吉列牛好un, 所以香港唔敢再試, 淨係試左個安格斯牛, 有埋個爐仔比我自己燒幾得意, $118 包個牛+白飯+汔水, 價錢都正常…. 食頭嗰兩三舊牛有少少un 咬唔開要𠼱,但之後嗰d ok….唯一唔好既係D菜絲就咁擺喺D生牛肉上面…平時D菜絲會就咁生食點汁,但佢有D菜絲沾左D生牛既血水, 都唔知食唔食好….

2021-11-17 180 瀏覽
已經第二次食呢間餐廳💛一如既往都係好滿意👏🏻今次就去荃灣分店食,餐廳位置十分方便,鄰近荃灣廣場👍🏻 餐廳主要食牛🥩為主,今次就叫左安格斯牛dinner set🐮❤️套餐會有一碟分量相當充足既安格斯牛,一碗落左巨多飯素🍚既飯🤪,一碗湯同一隻溏心蛋🥚,溏心蛋真係值得一讚,勁入味👍🏻流心蛋黃用種黎撈飯真係超級好餸飯💕最後加埋罐可樂就正到爆🍹 最後total食左$168!(佢只收現金,大家記得帶夠cash呀!)餐廳會提供一塊熱石板俾你自助燒牛肉👍🏻鐘意燒幾熟完全自己話事!餐廳員工仲好細心,會不停幫你加🧊,令個石板keep住熱👏🏻👏🏻

2021-11-16
15 分鐘 (堂食)
  • 板燒安格斯牛定食
  • 板燒吉列牛
2021-11-08 435 瀏覽
自從喺日本食過吉列牛便對它念念不忘。終於喺香港有得食喇,難得今晚人齊,於是乎就二話不說去荃灣開餐。去到間餐廳大約係晚上7:15分左右,門口已經排咗十幾人,好彩等咗二十分鐘就有位喇。等位嘅時候已經睇好咗餐牌,所以一坐低大家就開始order啦!四個人我哋嗌咗三份黑松露吉列牛同埋一個板燒安格斯牛,全部都要咗晚餐定食,另外我哋仲要咗個秘風塘軟殼蟹同埋芥末八爪魚。黑松露吉列牛真係好好味,俾埋個小烤爐你自己決定牛肉嘅生熟程度,仲可以keep住食物嘅溫暖,唔錯!至於另外嗰份板燒安格斯牛,嗰friend就話味道一般,冇乜特別。加咗38蚊轉定食有一碗飯同溏心蛋,仲有一碗湯。碗飯加咗日式醬油同紫菜條,非常惹味,但係蛋就一啲都唔溏心,差咗少少。Wasabi 八爪魚係嗰friend嘅至愛,芥末味唔算重,個人覺得ok啦!反而係個軟殼蟹有驚喜,炸得非常香脆,冇乜油漬,因為用嘅係避風塘炒法,佢哋加咗啲香口配料,提升曬成個口感,尼個小食我會highly recommend。因為我哋係四個人,侍應仲自動將兩隻蟹分成四份,非常貼心,俾個讚👍!因為係日式烤肉,餐廳無可避免係多咗啲油煙,加上燒肉嘅時候偶然會彈起啲油,我嘅fr

秘.燒黑松露吉列牛定食
板燒安格斯牛定食

芥末八爪魚
秘風塘軟殼蟹

因為係日式烤肉,餐廳無可避免係多咗啲油煙,加上燒肉嘅時候偶然會彈起啲油,我嘅friend就差少少整到隻眼,所以我會覺得尼間餐廳適合大人,如果有小朋友嘅就要三思喇!唔記得講,間餐廳浄係收現金,食嘢之前記得襟定機先喇!

2021-11-07
20 分鐘 (堂食)
秘.燒黑松露吉列牛定食
芥末八爪魚
秘風塘軟殼蟹
2021-11-06 276 瀏覽
講到荃灣既吉列牛一定會諗起兩間,今次就黎到其中一間,門口大大個秘字,內裡係簡單工業風,配合柔和既燈光都幾神秘嫁💛 餐廳主打兩款吉列牛當然要一次過試哂啦😬 另外仲有鰻魚同豚肉揀。1️⃣秘.燒黑松露吉列牛 $148餐廳選用新鮮黑松露加日本麵包糠造成。佢黑松露味道唔重,如果期望會有好香黑松露呢個可能會有d失望,但牛肉非常新鮮,油花分怖好均勻,我數過有成16塊咁多嫁🤤加上個日本麵包糠真係發揮得好好,食落口真係肉juicy吉列超脆🤩🤩🤩十分推介要食佢👍🏻2️⃣板燒吉列牛 $108呢個係美國安格斯牛,同樣外層用日本麵包糠,所以都係非常鬆脆,兩隻吉列牛都各有特色😋3️⃣秘.燒牛肉野菜鍋 $98面頭鋪滿牛肉,肉用湯燜得透而入味,底下原來有滿滿既野菜,而個湯先係精華,用左牛骨牛肉熬出黎,非常鮮甜同牛香味🤤🤤🤤我係有飲哂d湯嫁🤣今次黎食lunch 所以加左秘之飯素同溏心蛋,飯係超大碗好好味,仲包埋汽水。真係超full 😆 不得不提餐廳用牛脂黎比客人塗係熱石板,未燒吉列牛都已經好香,燒到一半餐廳仲會主動加火服務非常好。鋪頭長期有大量捧場客,想試既朋友一定要預留時間早d排隊呀😬
講到荃灣既吉列牛一定會諗起兩間,今次就黎到其中一間[秘],門口大大個秘字,內裡係簡單工業風,配合柔和既燈光都幾神秘嫁💛 餐廳主打兩款吉列牛當然要一次過試哂啦😬 另外仲有鰻魚同豚肉揀。

1️⃣秘.燒黑松露吉列牛 $148

2️⃣板燒吉列牛 $108

3️⃣秘.燒牛肉野菜鍋 $98

• 秘燒黑松露吉列牛
這店就算是平日晚上都大排長龍,像不用錢一樣,我連排隊的機會也從來未給過它,但這星期六下午已兩點多,終於它外面是沒人的,好,進去,但店長說,「我們還有四十五分鐘下場了 ...」我未等她說完,已急不及待回答:「食,梗係食啦!」雖然只剩四十五分鐘,娘娘的選擇困難症依然是末期,我不理她了,我先點了支澳洲薑啤潤下喉。我還點了個“燒黑松露吉列牛”,吉列皮夠脆,石板上燒牛肉更香,牛肉靚,汁不太鹹,沾上一點已很好味,美中不足是,飯有少許生米,用熱飯送牛肉時不能盡興!我幾乎吃完玩完,娘娘才說不如點個雞😴,那好,“唐揚雞件” ... 嫩滑、勁juicy、像一個很好味的麥樂雞,沾一點mayo,超好味!還剩下幾粒飯,繼續玩 ...

還剩下幾粒飯,繼續玩 ...

2021-10-30
2021-11-01 379 瀏覽
板燒吉列牛第一次決定要試啲最受歡迎嘅野✌🏻首先,賣相非常吸引!好大個哈哈笑🤡 睇見都開心!儘管有啲油煙味,但係當時我已經比碟吉列牛吸引左🤤有咁多塊牛,我緊係玩下啦!燒一陣又得,燒耐啲又可以,但原來真係點燒都咁淋!地獄廚神都變Gordon Ramsay😏 加埋碗飯真係不得了😍 因為佢加左大量飯素係面。一啖吉列牛,一啖飯,Oishii~ 識玩仲可以燒下粒蕃茄仔🍅Deep-fried Beef Cutlet on Hot PlateWhat an eye catching plating, which I absolutely adore. Who wouldn’t be cheered after seeing a beef smile on a plate🤡Just look at the beef marbling, something that you’d love to see in beef. It means tenderness, and yes! It melted in my mouth. One of the best parts of this is that you
板燒吉列牛

Just look at the beef marbling, something that you’d love to see in beef. It means tenderness, and yes! It melted in my mouth. One of the best parts of this is that you get to cook your own beef - rare or well done, just enjoy the fun 🤩 That is why I can make it crispy on the outside, and succulent and tender on the inside. Not a bad cook, eh?
2021-10-31 258 瀏覽
.📍秘 Secret Chefs📍 #饅頭去荃灣 #饅頭食日本菜------------------------------1️⃣板燒吉列牛 ($108)牛嘅紋理同油花同好靚✨,色澤均勻,每塊厚薄適中,脂質味道較重,燒嗰陣不斷有油脂分泌出嚟,入囗鬆軟冇筋,牛肉味就唔算濃,不過連埋炸到香脆嘅吉列皮,食落好香口😍,層次豐富,難得地又唔覺得膩。店員已經預先幫我哋用鹽同胡椒簡單調咗味🧂,唔會太鹹太搶,感覺就咁食已經好好味,唔需要額外點照燒汁。一碟有16塊吉列牛左右,志在比我哋慢慢享受燒嘅過程,感覺都幾好玩😆。◾評分:7.8/10------------------------------2️⃣午市定食 (+$20)午市定食包括一隻溏心蛋同秘之飯素,溏心蛋軟彈滑身👍🏻,楓糖漿嘅味道明顯,蛋黃唔會過熟,係好食嘅;至於秘之飯素其實就係飯素加白飯,珍珠米煮到半熟透明有咬口,配埋飯素其實就好難難食嘅,白飯可以中和吉列牛嘅油膩感,份量多加上價錢唔貴,所以都幾推薦大家追加呢個定食🙈。◾評分:7.5/10------------------------------🔸整體評分:7.6/10🔸小編回頭率:7/10整體偏中
1️⃣板燒吉列牛 ($108)

◾評分:7.8/10
2️⃣午市定食 (+$20)
◾評分:7.5/10
🔸整體評分:7.6/10
🔸小編回頭率:7/10
整體偏中上水平,份量食得飽同cp值都幾高,而且店員服務態度都唔錯❤️,大家不妨一試。
板燒吉列牛 午市定食
板燒吉列牛 午市定食