今晚同朋友嚟到位於北角嘅日式居酒屋「究極堂」食物有創意特色又抵食,而且食材刺身非常新鮮唔怪得平日晚上來都接近坐滿,好高人氣😎😎🔥避風塘炒枝豆🫛🫛🫛🌶️加入了港式避風塘的新元素,做法幾新穎😝每條枝豆都有着滿滿嘅蒜香和微辣既味道惹味既前菜小食😆😆🔥西京豚肉韭菜🐷🐷🍢🔥紫蘇免治雞肉軟骨🐔🐔🍢呢度嘅串燒都幾多款式選擇!串燒肉質爽脆,配搭特色醬汁,非常開胃!🔥究極丼🐟🐟🍚🍣賣相好精緻😍整個丼飯盛載着油甘魚、三文魚、三文魚籽、帆立貝、吞拿魚蓉、左口魚,海膽等🤩刺身厚切大片,每款都好有鮮味!牡丹蝦頭充滿濃香嘅蝦膏🫢 餐廳另外配上蛋黃紫菜,加入蛋汁後口感順滑,味道層次更豐富😋😋推薦‼️🔥究極金龍卷🦐🦐🍣🍣🔥脆香辣三文魚卷🍣🍣🌶️餐廳嘅卷物都非常吸引😍 用料豐富👏金龍卷物內裡有脆卜卜炸蝦,夾埋三文魚子、吞拿魚蓉、魚乾片好好食,酥脆和綿滑的口感令人難忘🤤👍👍🔥抹茶牛奶🍵🥛🥛🍫總共有三款味道選擇,我揀咗朱古力!牛奶順滑,朱古力味唔會太甜,和抹茶味道balance得好好,非常喜歡☺️❣️❣️📍究極堂 (蜆殼街) (北角)北角蜆殼街9-23號秀明中心地下D號舖
今晚同朋友嚟到位於北角嘅日式居酒屋「究極堂」
食物有創意特色又抵食,而且食材刺身非常新鮮
唔怪得平日晚上來都接近坐滿,好高人氣😎😎

🔥避風塘炒枝豆🫛🫛🫛🌶️
加入了港式避風塘的新元素,做法幾新穎😝
每條枝豆都有着滿滿嘅蒜香和微辣既味道
惹味既前菜小食😆😆

🔥西京豚肉韭菜🐷🐷🍢
🔥紫蘇免治雞肉軟骨🐔🐔🍢
呢度嘅串燒都幾多款式選擇!
串燒肉質爽脆,配搭特色醬汁,非常開胃!

🔥究極丼🐟🐟🍚🍣

🔥究極金龍卷🦐🦐🍣🍣
🔥脆香辣三文魚卷🍣🍣🌶️
餐廳嘅卷物都非常吸引😍 用料豐富👏

🔥抹茶牛奶🍵🥛🥛🍫
總共有三款味道選擇,我揀咗朱古力!

📍究極堂 (蜆殼街) (北角)
北角蜆殼街9-23號秀明中心地下D號舖
  • 究極丼
  • 究極火龍卷
  • 抹茶牛奶
2024-08-21 429 瀏覽
究極堂有兩間分店一間喺銅鑼灣一間喺北角,今天朋友就帶了我到北角的分店試一試,這間分店地方都算大,用日系🎎🎏裝修為主簡單優雅,除了座位之外亦有少量吧檯供選擇,如果一大班朋友一齊來仲有一間VIP房可作gathering之用。👍餐牌選擇好多,一般日本餐廳嘅食物酒水都有供應,價錢一啲都唔貴很合理,而且食物水準很高,職員服務態度很好,值得推薦。👍💯餐廳做緊生啤🍻🍺買一送一很抵飲,所以一坐低就叫了兩杯🍻再加了一個小食,慢慢唱談言後再叫其他食物。😍Suntory生啤$78/杯甜蝦🦐唐揚$48甜蝦🦐都唔算細隻,炸了後全身香脆,食落脆卜卜,送酒一流。😋👍💯溫泉蛋🥚蟹肉🦀沙律🥗$78先來個沙律🥗做前菜,沙律菜🥗非常新鮮爽口,蟹肉🦀非常之多食落鮮甜,為配合客人不同口味芝麻醬另上,很有心思。👍💯韓式泡菜章魚🦑玉子🥚燒$78玉子🥚燒得很滑身吃落很嫩滑,裡面的泡菜唔會太辣配合芝士🧀玉子🥚一齊吃原來味道可以很夾的,芝士🧀仲可以拉到絲,章魚🦑切絲食落很有口感。😋👍💯究極金龍卷🍣$138一上枱已經被吸引,壽司🍣表面配上吞拿魚蓉加脆薄片,造型很特別,份量都多有七嚿,裡面的蝦🍤炸得很香食落很爽口,三樣東西一齊食落口,口感十

Suntory生啤$78/杯

甜蝦🦐唐揚$48

溫泉蛋🥚蟹肉🦀沙律🥗$78

韓式泡菜章魚🦑玉子🥚燒$78

究極金龍卷🍣$138

一上枱已經被吸引,壽司🍣表面配上吞拿魚蓉加脆薄片,造型很特別,份量都多有七嚿,裡面的蝦🍤炸得很香食落很爽口,三樣東西一齊食落口,口感十分之豐富,好食。😍👍💯

究極炎之丼🍱$138

最後來一個丼🍱作為今餐的完結,丼飯🍱🍚用了赤醋令味道更加醇厚,帶微酸食落很開胃,丼飯🍱布滿了赤蝦🦐、三文魚蓉、油金魚、左口魚、蟹膏🦀豆腐同埋帆立貝,用料份量十足很豐富很飽。😋👍💯

2024-08-20
  • 究極金龍卷
  • 韓式泡菜章魚玉子燒
  • 究極炎之丼
等完個朋友收工,就一齊去炮台山食我bookmark左好耐的日本餐廳。呢間餐廳係銅鑼灣都有分店,但因為朋友係炮台山收工,所以揀左呢一間分店。打開餐牌好多食物選擇😍😍三文魚腩4切$68油甘魚4切$68兩款魚生都切到好厚身,好新鮮飽滿,口腔充滿左甘香魚油味🥰🥰推介。燒鱈魚乾$38烘到又薄又脆口,點埋美乃滋醬去食,好夾。海膽左口魚的蝦卷$78略略燒過的左口魚同海膽一入口好快溶化左,再伴隨炸蝦的脆口感,好似係個味蕾上面跳躍咁,好好食。海苔墨魚他他$28呢個配搭唔會有得輸,墨魚好彈牙爽口。日本雞柳配牛油果蓉$38牛油果醬帶起左件事,令到個雞柳冇咁單調。迷你鰻魚飯拼手肉烏冬$128個烏冬有驚喜,夠彈牙;鰻魚少少骨都冇,對於我呢啲少少骨都怕的人黎講係好重要。柑橘柚子酒$68酸酸甜甜,夏天飲好fresh,唔重酒味,好fruity,女仔飲多左都唔覺。🥰🥰都要大讚佢哋職員服務好好,又好主動refill茶👍👍臨走前行入去廁所時,見到有得包VIP房,都幾適合一大班朋友黎。

打開餐牌好多食物選擇😍😍

三文魚腩4切$68
油甘魚4切$68

燒鱈魚乾$38
烘到又薄又脆口,點埋美乃滋醬去食,好夾。

海膽左口魚的蝦卷$78

海苔墨魚他他$28
呢個配搭唔會有得輸,墨魚好彈牙爽口。

日本雞柳配牛油果蓉$38
牛油果醬帶起左件事,令到個雞柳冇咁單調。

迷你鰻魚飯拼手肉烏冬$128

柑橘柚子酒$68

都要大讚佢哋職員服務好好,又好主動refill茶👍👍

• 海膽右口魚邊蝦卷
2024-05-30 709 瀏覽
之前食過銅鑼灣分店覺得好好味🤣質素保證!係附近見完客,同同事一齊食埋Dinner。餐廳日系裝潢簡約,座位唔升多但勝在夠舒服。三文魚腩 $68三文魚腩好厚切!夠哂肥美!有入口即溶既感覺,油脂感滿滿!蟹膏豆腐鱈魚乾 $58幼滑豆腐內,加入濃厚既蟹膏,配搭鮮味脆口既鱈魚乾,係好食既!明太子芝士玉子燒 $78玉子燒蛋味香濃而且十分嫰滑,口感綿密鬆軟,保留到半熟蛋汁。配搭埋明太子芝士,咸香惹味,完全抗拒唔到。魚子醬赤蝦壽司 $22赤蝦肉厚彈牙,配飽滿既魚子醬增加口感。炙燒明太子醬燒三文魚壽司 $16三文魚炙燒後魚油更濃郁香氣,肥美嫩滑,入口即溶,完美配搭我最愛既明太子醬,想再encore 😋!左口魚邊醬油漬炙燒壽司 $22炙燒後魚油香更重。炙燒七味姜燒帆立貝壽司 $22帆立貝肉身肥厚,味道鮮爽帶甜,輕輕,七味姜燒更突顯其鮮美。四重芝士炸蝦卷 $48四重芝士超級邪惡!面層有火炙芝士,中間捲住香脆既吉列炸蝦同埋cream cheese,口感豐富,滋味滿滿。海膽右口魚邊蝦卷 $78右口魚係比較罕有既食材,通常高級日本餐廳先會有。肉質非常滑嫰,油脂感爆燈。配搭脆卜卜既炸蝦同橙黃色甘甜既海膽,層次味道豐富
餐廳日系裝潢簡約,座位唔升多但勝在夠舒服。

三文魚腩 $68
三文魚腩好厚切!夠哂肥美!有入口即溶既感覺,油脂感滿滿!

蟹膏豆腐鱈魚乾 $58

明太子芝士玉子燒 $78

魚子醬赤蝦壽司 $22
赤蝦肉厚彈牙,配飽滿既魚子醬增加口感。

炙燒明太子醬燒三文魚壽司 $16

左口魚邊醬油漬炙燒壽司 $22
炙燒後魚油香更重。

炙燒七味姜燒帆立貝壽司 $22
帆立貝肉身肥厚,味道鮮爽帶甜,輕輕,七味姜燒更突顯其鮮美。

四重芝士炸蝦卷 $48

海膽右口魚邊蝦卷 $78
右口魚係比較罕有既食材,通常高級日本餐廳先會有。肉質非常滑嫰,油脂感爆燈。配搭脆卜卜既炸蝦同橙黃色甘甜既海膽,層次味道豐富。

究極炎之丼 $138
飯用左赤醋,令味道更加香氣醇厚濃郁,丼飯佈滿右口魚邊、赤蝦、三文魚蓉、油甘魚、蟹膏豆腐同埋帆立貝,份量十足,帶淡淡既炙燒香氣,實在太滿足。
2024-04-14 977 瀏覽
去開北角,遇到呢間都幾抵食嘅居酒屋,我哋先叫咗一客「明太子芝士玉子燒」($78),玉子燒都好大條,一定要趁熱食,入面嘅拉絲芝士多到好震撼!再加埋明太子嘅香味同蛋味,非常夾同好食。另一客叫咗「海膽右口魚邊蝦卷」($78),呢款卷物個底基本上係炸蝦卷嚟,蝦卷夠脆就不在話下,都幾欣賞餐廳加咗右口魚喺面,更突顯到鮮香,有少少油脂感,再加上細細塊嘅海膽喺面,再吊多啲鮮味出嚟。跟住係「豆腐魚餅」($68),呢款係送酒小食啦!都幾有驚喜,脆皮豆腐嘅配搭都幾特別,食落亦唔覺heavy,入面撈咗魚粒,加埋蛋黃醬,都幾惹味。 主食叫咗「究極丼」($218),呢款絕對係呢度嘅招牌喇,望到咁多魚生,好難相信佢賣咁平。魚生非常新鮮,就算係好常見嘅三文魚都好,都非常鮮香, 佢有齊油甘魚、帶子、左口魚、海膽、三文魚籽等等好多種類,而我最鍾意嘅係大大隻嘅牡丹蝦,超級厚肉,又超級新鮮,真係一食難忘。另外仲叫咗一客「燒油甘魚鮫」($98),呢款調味會比較重,應該係落咗啲鹽同胡椒去燒,但啲皮加上鮮嫩嘅魚肉都幾正,而我都幾鍾意佢唔會燒得太透,可以食到油甘魚本身嘅油脂香。飲品方面,我哋叫咗一杯「青檸梳打」($38),十分抵飲,

去開北角,遇到呢間都幾抵食嘅居酒屋,
我哋先叫咗一客「明太子芝士玉子燒」($78),
明太子芝士玉子燒

玉子燒都好大條,一定要趁熱食,入面嘅拉絲芝士多到好震撼!
再加埋明太子嘅香味同蛋味,非常夾同好食。

另一客叫咗「海膽右口魚邊蝦卷」($78),
海膽右口魚邊蝦卷

呢款卷物個底基本上係炸蝦卷嚟,蝦卷夠脆就不在話下,
都幾欣賞餐廳加咗右口魚喺面,更突顯到鮮香,有少少油脂感,
再加上細細塊嘅海膽喺面,再吊多啲鮮味出嚟。

跟住係「豆腐魚餅」($68),
豆腐魚餅

呢款係送酒小食啦!都幾有驚喜,
脆皮豆腐嘅配搭都幾特別,食落亦唔覺heavy,
入面撈咗魚粒,加埋蛋黃醬,都幾惹味。

主食叫咗「究極丼」($218),
究極丼

呢款絕對係呢度嘅招牌喇,望到咁多魚生,好難相信佢賣咁平。
魚生非常新鮮,就算係好常見嘅三文魚都好,都非常鮮香,
佢有齊油甘魚、帶子、左口魚、海膽、三文魚籽等等好多種類,

另外仲叫咗一客「燒油甘魚鮫」($98),

呢款調味會比較重,應該係落咗啲鹽同胡椒去燒,
但啲皮加上鮮嫩嘅魚肉都幾正,
而我都幾鍾意佢唔會燒得太透,可以食到油甘魚本身嘅油脂香。

飲品方面,我哋叫咗一杯「青檸梳打」($38),

十分抵飲,酸度適中,餸與餸之間可以清清喉嚨。

另一杯叫咗「姬京柚子檸檬酒」($58),

柚子味好突出,酒精濃度唔會太高,十分易入口。
2024-04-11
豆腐魚餅
2024-09-16 0 瀏覽
日本野就食得多,但有d菜式我未食過。今次係度就左麻婆豆腐炸雞蛋包飯,麻婆豆腐醬汁有四川果種spiciness,炸雞好香脆,係日本果種炸雞既味道,一飯二食,真係特別。叫左個右口魚海膽卷,有海膽係面頭,又有火灸右口魚、仲有炸蝦,呢3個層次帶來豐富既口感,也太吸引了吧?另外,小食叫左個蘋果蓉鵝肝,仲有金箔係面頭,也太尊貴了吧?每一啖都好享受,好好食,同埋個法包好香脆。食左咁多野都只係三百蚊,抵食呀!!!
2024-09-15
2024-09-15 0 瀏覽
究極丼呢個丼真係好正,裡面有帶子、三文魚、海膽、虎蝦同油甘魚,口感多層次😍🩷角切魚生丼呢個角切魚生丼有啲特別,魚肉切得好靚,口感滑溜,配上飯一齊食,簡直無敵!😊明太子玉子燒明太子玉子燒味道香濃,每一口都有濃郁嘅明太子味,口感軟滑,食完真係想再嚟一份😆醬燒三文魚虎蝦卷呢個三文魚虎蝦卷醬燒得恰到好處,外脆內嫩😆唔會太膩,食完真係令人回味無窮~😋整體嚟講餐廳好多食物選擇🩷😋每款都唔錯!!

角切魚生丼

明太子玉子燒

醬燒三文魚虎蝦卷

整體嚟講餐廳好多食物選擇🩷😋每款都唔錯!!
2024-09-15 0 瀏覽
今日係炮台山附近做完野超級肚餓,即刻問住附近嘅朋友有無好介紹。朋友就帶左我黎食我地最愛嘅日本野。其實我之前都去過佢銅鑼灣嘅分店,即刻有信心嘅保證。一入門口就好有feel,好似去左日本咁。識揀就梗係坐bar枱睇師傅表演。第一眼望餐牌,就俾呢個究極丼深深吸引住。每樣魚生都係肉眼可見嘅新鮮,每啖都係肥美、甘甜,加埋特制嘅醬汁,更加提升多一個層次。朋友叫左呢個滑蛋吉列日本黑豚包飯。吉利豬扒炸得岩岩好保留到肉汁,面層非常香脆,而底層吸收左醬汁,一啖有多重口感,性價比好高。朋友強烈推介一定要試呢個明太子芝士玉子燒。滑溜嘅玉子燒加埋拉絲芝士,呢個組合本身已經無得輸,加埋明太子嘅香,一啖一啖眨下眼就清左碟。見到呢個麻婆咖哩芝士薄餅,好奇嘅我立刻叫左個黎試試。侍應話係即叫即焗,熱辣辣嘅芝士配埋有少少辣嘅麻婆咖喱,新奇得黎又幾夾。完美嘅一餐永遠需要甜品作為結尾。脆卜卜嘅焦糖加上香滑嘅芝士蛋糕,洗滌了整天工作的辛苦,換成滿足甜美的一天。

• 究極丼
呢間餐廳喺銅鑼灣都有分店,之前朋友帶過嚟VIP房成大班一齊玩,有私隱度之餘,啲食物都好美味深刻!1. **黑松露牛油果軟殼蟹卷 (118.0)** 精緻的軟殼蟹卷包裹著滑順的牛油果,搭配獨特的黑松露香氣,讓每一口都充滿奢華感,口感層次豐富,軟殼蟹新鮮!2. **明太子芝士焗炸豆腐 (58.0)** 香脆的炸豆腐外皮包裹著濃郁的明太子芝士,焗烤後更添香氣,滑順的口感與微微的鹹香交織,正!3. **京蔥地雞(芝士忌廉汁) (68.0)** 鮮嫩的地雞搭配香濃的芝士忌廉汁,讓每一口都充滿滿足感,京蔥的清香更是為這道菜增添了獨特風味!4. **麥粒味噌黑豚肉薄餅 (118.0)** 薄餅外皮酥脆,內餡融合了香滑的黑豚肉與麥粒味噌的獨特風味,口感豐富且富有嚼勁!5. **蜜糖芥辣章魚丸 (42.0)** 外酥內嫩的章魚丸,搭配甜美的蜜糖與微辣的芥末醬,口感上演了一場甜辣的完美交響樂,"絕對出色到可以出邊開一間章魚丸專門店6. **麻婆豆腐炸雞蛋包飯** 鮮香的麻婆豆腐淋在香軟的雞蛋包飯上,不過不失!
1. **黑松露牛油果
軟殼蟹卷 (118.0)**

2. **明太子芝士焗炸豆腐 (58.0)**

3. **京蔥地雞(芝士忌廉汁) (68.0)**

4. **麥粒味噌黑豚肉薄餅 (118.0)**

5. **蜜糖芥辣章魚丸 (42.0)**

6. **麻婆豆腐炸雞蛋包飯**

鮮香的麻婆豆腐淋在香軟的雞蛋包飯上,
不過不失!
2024-09-06 84 瀏覽
「究極堂」有兩間分店,之前吃過銅鑼灣店,覺得很不錯,所以今天在炮台山就決定去另一分店。店面雖然不是很大,但裝修雅致,而且有獨立房間,可供一班朋友聚會。坐Bar 枱跟㕑師邊聊天邊吃,感覺很輕鬆,店員很親切。毎天都有一些廚師推介抹茶牛奶咖啡 $48抹茶和咖啡味道都很香,口感 creamy。蟹膏豆腐鱈魚乾 $58鱈魚乾魚味濃厚又脆卜卜,加上蟹肉和蟹膏豆腐,真是鮮上加鮮。特選壽司拼盤9件 $298九款不同種類寿司🍣,最緊要夠新鮮,要濃郁有濃郁,要爽口又爽口,要鮮味有鮮味。究極海鮮杯 $98煙燻蘿蔔配奶油芝士 $58海鮮杯:刺身蟹肉三文魚籽鮮味豐富,再加上蜜柑啫喱的清新果香,味道更多層次。煙燻蘿蔔配奶油芝士:蘿蔔酸酸的、少少奶油芝士的奶品香、少少烏魚子的鮮味、加上這道菜的靈魂,就是久久不散的煙燻香味,在口腔內迴盪。餐牌選擇多,總有大家喜歡的口味。

毎天都有一些廚師推介

抹茶牛奶咖啡 $48
抹茶和咖啡味道都很香,口感 creamy。

蟹膏豆腐鱈魚乾 $58
鱈魚乾魚味濃厚又脆卜卜,加上蟹肉和蟹膏豆腐,真是鮮上加鮮。

特選壽司拼盤9件 $298

究極海鮮杯 $98
煙燻蘿蔔配奶油芝士 $58

餐牌選擇多,總有大家喜歡的口味。
2024-09-03 70 瀏覽
同朋友去開炮台山整陶瓷,發現到一間好好食既日本菜。我哋各叫左份午市套餐,另外叫左兩份特色菜。套餐係究極丼和壽司定食配烏冬😋究極丼既蝦真係好大隻同新鮮,魚生厚切,食完好滿足🥰壽司定食配烏冬既壽司好驚喜,有吞拿魚,還有炙燒,一口一個壽司啱啱好👍🏻整體依間舖頭既海鮮好新鮮,而且份量好適宜。個飯同烏冬唔會太大份,但餸方面海鮮好豐富,食起來啱啱好👍🏻。另外我地叫既特色菜有😋:帶子他他,個名好得意😆 食起黎外面好香脆,入面好滑😋。明太子芝士玉子燒好有驚喜,好厚身好滑,而且入面既配明太子好多好大粒。同埋都大份,兩個人分享好適合呢😆。原來炮台山之外仲有銅鑼灣分店,如果大班朋友gatherings, 兩間店都仲可以book VIP房,夏天有個舒服好去處👍🏻

套餐係究極丼和壽司定食配烏冬😋

究極丼既蝦真係好大隻同新鮮,魚生厚切,食完好滿足🥰

另外我地叫既特色菜有😋:

帶子他他,個名好得意😆 食起黎外面好香脆,入面好滑😋。

2024-09-03 61 瀏覽
首先,我哋點咗海膽右口魚蝦卷,賣相精緻,紫菜包裹住右口魚片、炸蝦以及壽司飯,上面有新鮮嘅海膽,入口嗰陣右口魚片嘅嫩滑同埋海膽嘅濃郁鮮味好夾。🍣至於究極丼,放滿咗唔同種類嘅刺身,有鮮嫩嘅三文魚、肥美嘅吞拿魚腩、滑溜嘅北寄貝,同埋幾款魚卵,份量十足,每一啖都係刺身嘅鮮甜,壽司飯略帶醋味。🍚然後就係九州槍魷魚(魷魚肝醬)配蒜蓉法包。呢道菜嘅魷魚肝醬味道濃郁,帶有少少鹹香味,魷魚肉質彈牙,配埋蒜蓉法包非常惹味。🦑真鯛薄切帶有輕微嘅油脂感,入口即化,帶出魚肉嘅自然香氣,搭配少量嘅檸檬汁或者山葵,更加突出刺身嘅鮮味。🐟最後,清酒煮蜆嘅蜆肉鮮甜而且無沙,煮得啱啱好,清酒嘅香氣滲入蜆肉入面,湯底非常鮮甜。🦪

2024-08-21 104 瀏覽
北角蜆殼街晚上人流唔多,但有間食日本菜,就上比較多人。今晚我約咗朋友去食,睇下你係咪咁正。有個梅酒menu,來杯先(易入口、微甜、好香、飲完感覺順口)。小食有蟹膏豆腐鱈魚乾,估唔到豆腐同蟹膏會咁夾,墊底有鱈魚乾,脆口夠味,呢個小食可以再encore👍🏻。醬燒三文魚炸蝦卷都唔錯,加了醬燒係幾好。究極丼上場😋可以話係豐盛,好新鮮,而且大部份魚生都係厚切,仲有隻蛋黃比你撈飯,食落口感豐富、有層次感,真係好好食。再來有炸串海苔墨魚他他,又幾彈牙,幾好咬口,少少脆,又有紫菜👍🏻另外還有日本雞柳配牛油果蓉,這個食法幾特別,但又真係幾好食😂。甜品有Frozen士多啤梨🍓配煉奶。效果幾好😋。非常滿足,而且價錢大眾化😊可以成日黎食都唔怕👍🏻。
醬燒三文魚炸蝦卷都唔錯,加了醬燒係幾好。
2024-08-12 200 瀏覽
呢日黎到北角呢間究極堂,係面面見到佢個餐牌都覺得好吸引, 好彩早左入黎, 遲多少少都可能要等位! 入面坐得都幾舒服, 又有啤酒飲, 同朋友食下野飲下酒都真係好chill! 不過我今日就係黎食野多過要飲酒! 我地叫左火炙燒丼飯, 究極丼, 海膽右口魚邊蝦卷, 吞拿魚腩卷同埋炙燒三文魚蝦卷~ 火炙燒丼飯燒到好香, 好吸引, 份量都唔少, 食到我地lamlam利, 究極丼D 刺身勁新鮮, 塊塊魚生都厚切咁, 食到我地停唔到口, 真係好好味! D飯仲可以撈埋隻生蛋, 真係一流! 海膽右口魚邊蝦卷好高質, 入口既多種口感令到我覺得好好味! 吞拿魚腩卷同埋炙燒三文魚蝦卷都好好食, 但最好食都係海膽右口魚邊蝦卷! 呢度將會成為我既飯堂!

2024-08-12 135 瀏覽
之前食過銅鑼灣分店好鐘意,試埋北角一樣滿意👍🏻明太子芝士玉子燒明太子唔會咸,總體都係清甜嘅海膽右口魚邊蝦卷海膽甜,魚片甜,蝦脆,冇嘢挑剔!究極炎之丼超強油脂感,火炙控要點!用上赤米飯,單食飯都好正究極海鮮杯外形可愛,刺身都好鮮甜,底部仲有啫喱,女士一定鐘意~4重芝士炸蝦卷芝士愛好者表示滿意,好rich好香!帶子他他大大粒帶子,炸完都食得出好新鮮京蔥地雞雞件外脆多汁,配上芝士忌廉汁,唔會有油膩感,個汁點埋幼薯條都得~

之前食過銅鑼灣分店好鐘意,試埋北角一樣滿意👍🏻

明太子芝士玉子燒
明太子唔會咸,總體都係清甜嘅

海膽右口魚邊蝦卷
海膽甜,魚片甜,蝦脆,冇嘢挑剔!

究極炎之丼
超強油脂感,火炙控要點!用上赤米飯,單食飯都好正

究極海鮮杯
外形可愛,刺身都好鮮甜,底部仲有啫喱,女士一定鐘意~

4重芝士炸蝦卷
芝士愛好者表示滿意,好rich好香!

帶子他他
大大粒帶子,炸完都食得出好新鮮

京蔥地雞