2020-02-25
//#黃店地圖系列間野叫:紅伶飯店邊度黎:佐敦吳松街19號地舖環境點:家庭式經營鋪頭細細 搭檯可以與同路人你眼望我眼作眼神交流 (不定時休息 留意佢地社交平台page)🌝:110-1112罷工 網上發表反送中言論▪冰鎮芥末墨魚片 $888.5分潮州打冷黃店真係極為稀有 仲要好食就更加難搵 呢間仲要咁創新發明呢個鎮店之寶 絕對無伏 墨魚片食落好爽口 又夠冰凍 輕輕淋上麻油去提鮮 點埋wasabi 夠曬開胃 有一刻以為自己食緊日本刺身 可惜佢個生抽又將我拉返走 若果可以轉做壽司豉油就更加一絕啦 另外值得一讚係墊底嘅鹹酸菜 無渣又夠味 夾埋墨魚黎食又另一番享受▪蠔仔粥 $707.5分蠔仔粥十分足料 蠔仔 豬肉碎 芫荽 芹菜 魚乾 全部有齊曬 蠔仔份量唔少 仲幾飽滿添 可惜本人並非芫荽愛好者 呢兜有好多芫荽 唔鍾意西嘅記得走西 .▪韮菜豬紅(人頭計) $7x7分豬紅彈牙 不過可以更加入味 韭菜都爽口 略嫌太油 表層會有層油浮起 另外提一提 小店係以人頭計份量價錢 嗌之前可以問清楚老細落order 以免造成誤會以為海鮮價就唔好啦
#黃店地圖系列
間野叫:紅伶飯店