2021-11-17 48 瀏覽
今晚和好友來行旺角, 行過這間叫紅橋的餐廳,滿多人的,我們也決定在此醫肚!用手機下單,很方便的,又快捷!前菜與西湯前菜很開胃,很fresh的,還有我最愛的煙三文魚,高檔的。西湯的味道很濃郁的,creamy而且有菇香! 黑松露忌廉汁海蝦帶子燴意粉黑松露的味道很出,很重手!忌廉汁很creamy, 充份掛在每條意粉上,很滋味。帶子不得不讚,又厚又鮮甜。XO 醬安格斯牛柳粒意大利粉好友說牛柳粒的肉質很嫩滑,與xo醬味道很夾,值得一點。我加了18元加配小食---紫蘇蝦春卷(2條),內裡是大大口原隻鮮蝦肉,外面是脆脆的春卷皮,沾上沙津醬,好好味。熱咖啡多奶,口感很香滑,不會太甜,咖啡味很出。

用手機下單,很方便的,又快捷!

前菜與西湯

黑松露忌廉汁海蝦帶子燴意粉

XO 醬安格斯牛柳粒意大利粉
好友說牛柳粒的肉質很嫩滑,與xo醬味道很夾,值得一點。

熱咖啡多奶,口感很香滑,不會太甜,咖啡味很出。
2021-11-17 60 瀏覽
朋友在旺角按摩,所以我放工便找她一起旺角食飯!而我找了一間性價比高的平價西餐廳!進店後,由於我們享用晚餐時間較早,場內還未有太多人流,所以侍應也很好,安排我們兩個可坐4人位置!而位與位之間都寬闊,擁有自己空間,不怕談話內容被人偷聽。而這間餐廳是由QR CODE自助點餐,也很方便。我們最後決定選了一個麵、一份輕食、一盤沙律,兩杯飲料。 由於他們家晚市套餐太抵食,又選到我地想食的黑松露忌廉汁海蝦帶子燴意粉,所以也點了一份,套餐還包括了一杯熱飲(凍飲+$3)、一份細沙律、一碗餐湯(可選中/西湯),這個套餐都不超過$100。沙律無論跟餐的細沙律,還是我們額外點一份蜜蜂芥末汁鴨胸什菜沙律,都是很新鮮,兩款均配上胡麻醬,是無法抗拒的組合!當然我們額外單點鴨胸那款沙律比較大,鴨胸份量很足,也很大片,配上蜜糖芥末味,無得輸!很好吃也很開胃😋 餐湯我們選了西湯,西湯是超特別的紫薯湯!而主食黑松露忌廉汁海蝦帶子燴意粉,擺盤有點心思,帶子是偏細粒,但海蝦不細,很爽口,黑松露味道都出,配搭上忌廉汁,creamy好吃!意粉硬度適中! 份量也不少!至於輕食方面,我們點了小食併盤,包括雞翼、蝦春卷、蝦多士! 雞翼是

而這間餐廳是由QR CODE自助點餐,也很方便。

至於輕食方面,我們點了小食併盤,包括雞翼、蝦春卷、蝦多士! 雞翼是單骨,配上蜜糖,甜甜的味道很好吃,單骨也方便我地進食!而他們家蝦多士是必點,其實蝦多士構造就是類似蝦餅,但比我們平時食的蝦餅,更大一片,非常厚實,咬下去啖啖蝦肉,彈牙好感,平時已經喜歡吃蝦餅的朋友不能錯過,他們家更配上黑芝麻,更香口! 而蝦春卷非常特別做法,因為他們是整條蝦放入春卷皮裡,皮裡還有一層紫蘇葉,香口之餘帶有紫蘇葉獨有味道!而且能吃整條蝦很滿足!

而兩杯飲料就點了凍奶茶和凍檸茶,不過不失。

最後買單時,老板都很好問我們用餐味道如何,也證明願意把食物造得更好!😎
2021-11-15
  • 小食拼盤
2021-11-16 37 瀏覽
放工經過旺角,見到呢間餐廳個鰻魚奄列飯好似好吸引咁,於是就入左黎食!呢間餐廳係scan QR code落order架!真係好方便!嗌左個dinner set B 鰻魚蛋包飯,仲包埋前菜+湯+飲品!前菜:煙三文魚沙律。煙三文魚正常,菜亦都新鮮,落左少少胡麻醬,好fresh,開胃菜一流!湯:可以揀中/西湯。我揀左中湯,好有呀媽嘅老火湯味道!清甜得黎,亦都無落味精,仲有啲湯渣食下添!飲品方面,嗌左熱奶茶,好有奶香味,奶茶醇香幼滑,呢杯好有茶餐廳奶茶嘅感覺!主菜黎啦!鰻魚非常大條!鰻魚汁份量落得岩岩好,出面食嘅話,起碼都要過百蚊一條,呢到一個set都唔洗$100,其實真心抵食!另外,蛋包飯亦都好飽滿,入面係用炒飯底黎整,粒粒分明,一啖蛋包飯,一啖鰻魚,成件事好滿足!之後我同女朋友覺得唔夠喉,仲嗌左個芝麻蝦多士($48),total有4塊,分別有兩塊白芝麻+兩塊黑芝麻。隔離有煉奶配塔,但我覺得唔洗配煉奶仲好食。上面一層芝麻,中間蝦肉,爽口彈牙,最底個層係烘好左嘅多士,層次感好豐富!另外,仲嗌左我最中意食嘅蒜蓉多士,$18有兩塊,而且每塊都鋪滿左好多嘅蒜蓉,多士亦焗得好香脆。最後,呢間餐廳真係好抵
最後,呢間餐廳真係好抵食,兩個人埋單都係$300左右,大件夾抵食,而且食物質素甚高,抱住個肥肚腩走呀!
2021-11-16
2021-11-15 51 瀏覽
約左朋友去旺角行街,行之前就係附近搵間餐廳食個午餐先,食飽飽先有力氣行嘛。呢間午餐時間有幾個set lunch揀,包餐湯同飲品。 🍴中湯:蓮藕煲豬骨🍴西湯:忌廉湯兩款都普普通通。 🍴蜜糖雞下脾伴蛋包飯$60蛋包飯賣相幾靚,形狀飽滿,蛋包整得好軟嫩唔會老,入面既飯有d硬,亦唔係普通炒飯或者白飯,係撈左蛋漿既飯,個人麻麻地呢種濕濕黏黏既口感。而雞下脾即係雞槌,肉質偏硬,用刀都比較難切,裡面近骨頭位置有d紅,所以淨係食左外層就冇食了。 🍴黑松露忌廉汁雞胸柳燴意粉$60黑松露味道算香,雞胸柳有4塊,份量算幾多,不過肉質比較乾,忌廉汁意粉黎講亦乾左少少,汁唔夠呢。 一分錢一分貨,價錢親民既西餐,份量算多,但食物質素真係有待改善呢。

🍴中湯:蓮藕煲豬骨
🍴西湯:忌廉湯

兩款都普普通通。

🍴蜜糖雞下脾伴蛋包飯$60

🍴黑松露忌廉汁雞胸柳燴意粉$60

2021-11-13
2021-11-12 38 瀏覽
早2日約朋友行下花園街,Shopping錢梗係要搵地方食飽先啦😌😌花園街附近有好多嘢食,但係比呢間西餐廳吸引咗,見價錢都平,選擇又多,所以就膽粗粗入咗嚟試吓😎😎呢間西餐廳用手機O都QR code落單,十分方便😏。嘢食既選擇算多,散叫可以加$轉套餐,亦有lunch set選擇,每日不同,可以喺門口嘅餐牌睇啱先入嚟食🧐🧐我地order左2個lunch set💁‍♀️吉列炸蠔伴意式茄蓉配意大利飯$65香草蜜糖雞扒配蛋包飯$60兩杯凍檸樂(另加$6/杯)芝麻蝦多士2件(加$18)紫蘇蝦春卷2件(加$18)跟餐配西湯x2*餐廳全日免收加一*😎😎自助落單之後,好快就有嘢食😆,今日嘅西湯唔知係咩嚟嘅,不過有啲蘿蔔味,好飲🙂。吉列炸蠔伴意式茄蓉配意大利飯,吉列炸蠔啱啱炸起熱辣辣,好正👍👍。香草蜜糖雞扒配蛋包飯,雞扒真係好蜜糖,朋友好鍾意食蛋包飯,而且仲有得選擇加飯,一流🥳🥳。另外我哋都交配左兩個小食,芝麻蝦多士外皮好脆,入邊滿滿蝦膠🦐,配煉奶一齊食,味道好特別🤤🤤。紫蘇蝦春卷,入邊係原隻蝦,點埋沙律醬點綴好夾🥰🥰餐廳都有好多客人幫襯,見到有陣都要拎飛排隊,不過好快就有位,價錢親民,嘢食份量適中,好抵食❤️

我地order左2個lunch set💁‍♀️
吉列炸蠔伴意式茄蓉配意大利飯$65
香草蜜糖雞扒配蛋包飯$60
兩杯凍檸樂(另加$6/杯)
芝麻蝦多士2件(加$18)
紫蘇蝦春卷2件(加$18)
跟餐配西湯x2
*餐廳全日免收加一*😎😎

2021-11-11
午餐
2021-11-10 41 瀏覽
今日出旺角去中電換禮品諗住係附近搵間快餐食個晚飯 見到隔離間西餐廳價錢幾相宜 可以幫襯一下基本上$100 內已經包曬前菜 湯 同埋野飲除左套餐 其他飯麵都可以加$12 變套餐精選套餐會多左巴拿馬火腿雜菜沙律餐飲可以加$10 配紅豆冰 紅豆冰係底 奶味甚濃 同傳統紅豆冰的賣相有d唔同另一杯可以唔駛加錢有菜蜜 餐廳檸蜜都唔駛加錢 蜜椒豬肋骨配蛋包飯 有兩排豬肋骨 份量唔失禮 酸酸甜甜幾開胃 可以加$18 有紫酥蝦春卷 幾脆口唔油膩另外一個主菜係黑松露忌廉汁海蝦意大利粉 入口幾清新 帶有d d 黑松露味 海蝦都有5-6 隻 人均一百蚊內有成set晚餐 平平地的晚餐之選
今日出旺角去中電換禮品

入口幾清新 帶有d d 黑松露味 海蝦都有5-6 隻

人均一百蚊內有成set晚餐 平平地的晚餐之選
2021-11-09
2021-11-08 31 瀏覽
今日去開旺角見到有間西餐廳望落個餐牌都幾抵食,入面環境乾淨裝修別緻,所以諗住入去試吓🤤呢間餐廳係掃QR code落單,佢嘅餐牌好多元化,有西式嘅沙律 焗飯意粉 意大利飯,亦都有泰式海南雞飯 咖哩豬排飯👍🏻👍🏻👍🏻我哋叫咗 黑松露忌廉汁海蝦帶子燴意粉 跟餐嘅 前菜有巴馬火腿沙律🥗 湯我哋揀咗中湯🍲 黑松露味道好濃烈 海蝦有3隻 都算大隻 肉質彈牙 帶子有5-6粒 仲有啲磨菇🍝跟餐仲有飲品送 我哋揀咗熱西洋菜蜜另外跟餐仲可以加錢叫小食 最多可以加兩樣 我哋加咗芝麻蝦多士 炸得非常香脆 啲芝麻鋪喺面頭好香 仲有煉奶可以點 都幾夾👍🏻我地仲加咗芝心雞翼 有要隻 又係好好食我地仲嗌咗 龍蝦汁海鮮燴意大利飯 呢個係冇得跟餐嘅 汁好重龍蝦味 有呑拿魚 蝦 帶子 值得一試👍🏻

跟餐仲有飲品送 我哋揀咗熱西洋菜蜜

我地仲加咗芝心雞翼 有要隻 又係好好食

外賣自取
2021-11-04 135 瀏覽
黑松露海蝦帶子意粉味道都唔錯,蝦同帶子嘅份量都唔少,share都夠食🤣雖然賣相就冇蛋包飯咁靚,但係勝在有內涵🤣海蝦同帶子嘅份量都好足夠!而且又夠味🤣絕對對得住呢個價錢!豬扒蛋包飯蛋包飯加豬扒兩樣嘅賣相都好靚!估唔到呢個價錢都可以食到咁嘅嘢☺️豬扒都算幾大塊上面會有蜜糖,平時都好少食蜜糖豬扒,佢嘅配搭又幾特別😚蛋包飯入邊係粒粒分明,但係我唔記得影ㅜㅜ真係可以值得一試!味道適中!真係覺得呢個價錢食到咁嘅餐真係唔錯,好貼地!😍芝心雞翼入邊冇骨㗎!可以一口咬入去🤣咁樣食真係好爽😂真係好中意食呢d雞翼,芝麻蝦多士勁脆口!即使食食吓放低咗,隔咗一陣再食佢都仲係脆既!另外亦有一兜醬可以點,覺得可以試吓新口味嘅嘅都可以試吓,我就會覺得點再會好食啲😍平價西餐廳,價錢真係好貼地!咁多嘢食仲有嘢飲,價錢都係170左右!平時出去食$170都可能一個人都唔夠比😹呢個份量係二人價錢!真心夠抵~🤩另外上嘢食嘅速度都好快!大概10分鐘左右就已經有野食送到,一開始入到去未有太多客人,STAFF都可以俾我哋自己揀位,呢樣都幾好😹
黑松露海蝦帶子意粉
雞翼
黑松露海蝦帶子意粉
芝麻蝦多士
  • 芝麻蝦多士
食過好多次了😋❤️CP值超高嘅餐廳!好多選擇!除左西餐,連海南雞都有!唔洗$100食到黑松露忌廉汁帶子蝦意粉,好香黑松露味,仲要好足料,唔似得有啲餐廳百幾蚊啲餸唔夠攝牙罅😂仲有豬肋骨勁大份,唔會太咸,肉質又唔鞋,薯角略嫌外皮硬身🤨Btw佢啲白湯好唔掂😂我次次都要中湯

仲有豬肋骨勁大份,唔會太咸,肉質又唔鞋,薯角略嫌外皮硬身🤨

Btw佢啲白湯好唔掂😂我次次都要中湯

2021-06-01
2021-10-29 37 瀏覽
將燒豬肋骨配蛋包飯,份量非常之多,豬肋骨切開有成六條,差唔多係出邊西餐廳一份嘅份量,但係呢度食嘅價錢$100都唔使,仲要包埋前菜餐湯蛋包飯同埋飲品,非常之抵食。豬肋骨嘅味道都唔錯,醃得好夠味。另外叫咗一個小食拼盤,入邊有蜜糖單骨雞翼,芝麻蝦多士,同埋蝦春卷。特別想推介嘅係芝麻蝦多士,本身以為係一塊好厚嘅多士,點知原來成塊都係蝦,有啲似台式月亮蝦餅嘅厚實版。蝦春卷亦都非常足料,又大大隻蝦喺入邊。總括嚟講呢間餐廳價錢非常親民,好抵食,而且仲有海南雞飯鰻魚飯意粉等等唔同嘅菜式。
2021-10-27 30 瀏覽
今日同朋友係附近行街,係門口見到menu都幾吸引幾平,就入左去食晚飯🤩🤩。餐廳點餐自助化,係用QR code落單,真係節省左好多時間同人手👍🏻👍🏻。精選菜單仲成日都會轉添架,好多選擇我同朋友叫左2個主食同1個小食,其中一個主食跟左餐,包左餐飲、餐湯同埋沙律。餐湯可以簡中湯同西湯,我地叫左西湯,係粟米忌廉湯,味道濃郁😍。大約10分鐘,啲野食就上齊啦,全部都仲係熱辣辣,新鮮出爐😈。🌟車打芝士汁豬扒焗飯 $76呢個係套餐,包左湯、沙津同餐飲先$76🤓,真係街坊價,成個飯都係芝士汁🥰🥰,豬扒既份量仲好似成個碟咁大,肉質仲好軟熟唔痴牙😛。🌟黑松露忌廉汁野菌海蝦帶子意粉 $65呢個我地就咁呢叫 冇跟餐,因為怕太多會食唔哂,意粉好濃黑松露味,仲好爽口彈牙。海鮮都幾足料🥰,仲不少既帶子同蝦,食到lum lum脷🥳🥳。🌟芝士焗肉醬薯角 $55本身諗住當小食咁食,估唔到薯角都成個主食咁大份🥺🥺。薯角上面佈滿肉醬同濃郁既芝士,趁熱食仲可以有拉絲效果👍🏻👍🏻👍🏻

🌟車打芝士汁豬扒焗飯 $76

🌟黑松露忌廉汁野菌海蝦帶子意粉 $65

🌟芝士焗肉醬薯角 $55
2021-10-27 28 瀏覽
今日貓貓去行完街,就入左呢間餐廳食野。見到環境都算舒適,所以決定入黎試下。餐廳空間大,坐得又舒服,唔會好嘈,好適合貓貓食晚餐。貓貓order左個燒汁豬扒蛋包飯套餐。呢個豬扒係貓貓見過最大嘅豬扒呀!厚切到咁真係好滿足。豬扒好juicy,側邊煎得香脆,好肥美!蛋包飯入邊嘅飯粒粒分明而且好香滑,好香蛋味。真係好抵食。煙三文魚沙律好清新,有芝麻醬,食到好開胃。西湯好靚,濃味,份量啱啱好。之後再order個黑松露白汁牛肉焗飯。超級大份。貓貓好興奮。上邊嘅芝士好多,餐廳真係好捨得。啖啖黑松露清香,同埋大大嘅牛肉。食得超過癮!仲有呢個芝士雞翼,上邊係去骨架!食一啖好濃嘅芝士牛油味,好邪惡!芝麻蝦多士第一次食。芝麻味好香,同蝦好夾。呢個有驚喜,一定要食!咁嘅親民價錢黎講,野食又好味,唔得彈。貓貓巧開心喵!
今日貓貓去行完街,就入左呢間餐廳食野。
煙三文魚沙律好清新,有芝麻醬,食到好開胃。
西湯好靚,濃味,份量啱啱好。
仲有呢個芝士雞翼,上邊係去骨架!食一啖好濃嘅芝士牛油味,好
邪惡!
咁嘅親民價錢黎講,野食又好味,唔得彈。貓貓巧開心喵!
2021-10-25 32 瀏覽
路經旺角見到有好多人圍觀睇餐牌嘅茶記,心諗應該好好食,就行咗入去🤣原來佢入面係2個舖位黎,好大!見到餐牌好多野揀咼!有中餐,西餐,日本嘅蛋包飯都有🤩🤙🏻任我地揀!唔錯咼!!最後叫咗兩個晚餐好抵個價,而且有沙律又有湯!有中湯西湯我鐘意西湯夠哂creamy!!個日係磨菇湯!!沙律🥗原來有塊ham添呀!!high class咗🤣菜亦好新鮮!牛魔王焗飯 $86有2個汁!黑椒汁同芥末汁!黑椒汁都係最夾!!有牛仔骨同牛肉添!!好食!炒底嘅飯,正!加咗$10飲紅豆冰,仲要多紅豆🤣超大碗!唔係用杯裝㗎!!好特別!!由頭飲到尾都得🤣🤣🤣黑松露忌廉蟹肉闊條麵 $97High class 意粉🤣以為自己去咗Cafe添!!味道唔會太重,好多帶子同蟹肉!好鮮味!條條闊條麵都有汁㗎!!叫咗小食芝心雞翼😏肥仔之選🤣🤣加18蚊就有!性價比高👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
有中湯西湯
我鐘意西湯夠哂creamy!!個日係磨菇湯!!

沙律🥗
原來有塊ham添呀!!high class咗🤣菜亦好新鮮!
牛魔王焗飯 $86
加咗$10飲紅豆冰,仲要多紅豆🤣
超大碗!唔係用杯裝㗎!!好特別!!由頭飲到尾都得🤣🤣🤣

黑松露忌廉蟹肉闊條麵 $97
叫咗小食芝心雞翼😏
肥仔之選🤣🤣加18蚊就有!性價比高👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2021-10-25 35 瀏覽
旺角有咁多好嘢多,今次就試間新嘢,之前未食過嘅。見佢餐牌上嘅食物款式有好多選擇,主打係西餐,有牛扒豬肋骨燒春雞等等,仲有鰻魚飯海南雞等其他國家嘅菜式。今次就揀咗個鰻魚蛋包飯食,$92,有好大條鰻魚,如果同樣份量係其他餐廳食價錢一定係會過百。鰻魚肥美多汁,再加埋蛋包飯一齊食,可以中和返鰻魚嘅油膩感。另外叫咗個小食,芝心雞翼,叫任何主套餐或者main course都可以+10幾蚊就換到小食。雞翼已經拆骨,釀入芝士,所以一咬落去芝士就會爆出黎,口感豐富。
2021-10-20 48 瀏覽
又差唔多黎到月尾嘅時候揀咗呢間平民嘅西餐廳雖然好平但係餐廳都仲有少少嘅裝修襯托返個主題睇返Menu上面嘅價錢佢嘅套餐CP值真係超高平均$80就已經可以有餐湯沙律主菜加飲品另外仲會有好多散叫嘅主菜同埋小食除咗西餐之外仲會有部份係馬來西亞食物好似海南雞咖喱等等加上佢採用左QR code自助落單減少左等候嘅時間落單嘅時候自己望得清清楚楚,非常之方便前菜沙律配上日式芝麻醬,正常發揮西湯係忌廉芋頭湯,仲食到粒粒嘅芋頭,感覺唔會好稀黑松露忌廉汁蟹肉帶子闊條麵望落造型都唔錯配料份量一啲都唔小成個意粉絕對對得住佢$78呢個價位有多另外叫咗半隻海南雞海南雞嘅髀位肉質非常之鮮嫩雞皮脂肪比例適中配埋個辣汁相當之好味另外我哋再追加左兩款小食分別係泰式香烤雞鎚同埋芝心雞翼我個人就偏好芝心雞翼,芝士夾咗係個雞翼入邊味道非常之濃厚

又差唔多黎到月尾嘅時候

另外仲會有好多散叫嘅主菜同埋小食
除咗西餐之外仲會有部份係馬來西亞食物好似海南雞咖喱等等
加上佢採用左QR code自助落單
減少左等候嘅時間
落單嘅時候自己望得清清楚楚,非常之方便

前菜沙律配上日式芝麻醬,正常發揮

西湯係忌廉芋頭湯,仲食到粒粒嘅芋頭,感覺唔會好稀

黑松露忌廉汁蟹肉帶子闊條麵望落造型都唔錯

雞皮脂肪比例適中
配埋個辣汁相當之好味

另外我哋再追加左兩款小食
分別係泰式香烤雞鎚同埋芝心雞翼
我個人就偏好芝心雞翼,芝士夾咗係個雞翼入邊
味道非常之濃厚
2021-10-18