2024-09-01
走文青風格嘅素食餐廳素年,如果我話我第一次嚟食,係咪好out?🙈因為之前聽到係素食,總會覺得唔係好啱我,不過朋友講咗幾次,終於比佢捉咗嚟😂的而且確食完後令我對素食完全改觀,款式有創意又健康之餘,仲幾啱口味喎!台式古早肉燥飯鹽酥菇定食🥢使用有機本地菜,賣相豐富又精緻,一個主菜六個伴碟。肉燥飯真係食唔到同真嘅豬肉有咩分別,又香又有口感,甜醎兼備。鹽酥菇好香口,中間仲有好多汁🍄🟫關東煮有白蘿蔔,紅蘿蔔同蒟蒻,調味啱啱好,但如果再煮稔啲就perfect!另外仲有涼拌豆腐,酸蘿蔔同埋番石榴做飯後果~泰式香辣炸蝦秘製冬蔭意大利粉,勁大碟,男仔食完都會好飽,意粉屬幼身,煮得有咬口而且掛汁,每一條都有冬陰功嘅酸辣味🍝仿炸蝦炸得好開脆,食到中間帶點爽口,有層次感~另外仲有茄子同車厘茄🍅朋友想飲咖啡就叫咗杯燕麥奶咖啡,我就揀咗特飲爆炸維他命C果汁,主要係火龍果蘋果加檸檬,酸酸甜甜,夠冰涼又清爽👍🏻