2022-11-11 1016 瀏覽
和朋友到黃埔逛街,逛到差不多下午茶時間,在附近看到了這家素食餐廳,看著門口的素食介紹,和看到餐廳裏的裝修挺不錯, 便和朋友挑選了這家餐廳, 餐廳裝修光潔明淨,餐桌和餐具均乾淨衛生,裝修風格別有一番風味,蘋果山楂茶 - $30 (主食加$30)蘋果山楂茶有紅巧梅、山楂和甜菊葉, 上桌時會用一個透明的玻璃器皿裝著, 賣相很漂亮, 味道酸酸甜甜, 很開胃。Cappuccino - $34Cappuccino咖啡味香濃,口感滑溜, 還有漂亮的拉花。炸香芋番薯波波(5粒) - $38炸香芋番薯波波外皮脆,內裏香軟滑, 吃到香芋和蕃薯的味道,不會過甜,剛剛好。昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條 - $128昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條有沙律菜,昆布茄子和自家製他他醬,如果不知道這家是素食餐廳, 只看食物的賣相和味道,會誤以為這個是真正的漢堡包, 這個漢堡份量很大個,可以和朋友分享,沙律菜新鮮爽脆,茄子炸得外脆內軟, 配上自家製的他他醬,味道又不會太濃味,配上炸得香脆的蕃薯條, 這份主食又飽,味道又豐富。青森蘋果玉桂蛋糕 - $48青森蘋果肉桂蛋糕, 蘋果味和肉桂味很香, 蛋糕很大件, 有著肉桂的香味, 蛋糕
和朋友到黃埔逛街,逛到差不多下午茶時間,

在附近看到了這家素食餐廳,

看著門口的素食介紹,

和看到餐廳裏的裝修挺不錯, 便和朋友挑選了這家餐廳,

餐廳裝修光潔明淨,餐桌和餐具均乾淨衛生,

裝修風格別有一番風味,

昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條 - $128

如果不知道這家是素食餐廳, 只看食物的賣相和味道,
會誤以為這個是真正的漢堡包, 這個漢堡份量很大個,
昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條 - $128

可以和朋友分享,沙律菜新鮮爽脆,
昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條 - $128

茄子炸得外脆內軟, 配上自家製的他他醬,味道又不會太濃味,
配上炸得香脆的蕃薯條, 這份主食又飽,味道又豐富。

青森蘋果玉桂蛋糕 - $48

青森蘋果肉桂蛋糕, 蘋果味和肉桂味很香, 蛋糕很大件,
青森蘋果玉桂蛋糕 - $48
有著肉桂的香味, 蛋糕質感鬆軟, 配有青森蘋果薄片,為這頓下午茶畫上一個完美的句號。

總結:
餐廳裝修光潔明淨, 餐桌和餐具都乾淨衛生,
全店也是素食,但無論飲品或食品, 主食或小食或甜品
均漂亮好吃, 侍應招呼亦主動殷勤,
如果可以多開幾家分店,推廣素食就好了。
2022-10-23
2022-11-07 95 瀏覽
今日同朋友去咗紅磡食素,素年呢間素食餐廳都有幾間分店,間間嘅食物質素都好有保證。野菜焗薯黃金磚全日早餐 $138不可能豬柳咬落口感好像真肉類,味道幾有鹹香味、牛油果軟熟好滑溜、黃薑豆腐,薑味好濃郁,照燒雞髀菇、仲有大量新鮮羽衣甘藍沙律菜、車厘茄配上自家製他他醬,加埋香草好滋味。野菜焗黃金磚就好香脆,中間夾雜住野菜,口感豐富。巴斯克芝士蛋糕 $68軟滑而綿密,甜度適中,沾上奶油,更能帶出蛋糕既芝士味。柚子檸檬薑茶 $48好清潤既熱飲,飲落好舒服,柚子味道好濃郁,有原片生薑,柚子既味道又中和左薑既辣,同檸檬乾既酸,整體口感複雜得來又好夾。香蕉火龍果燕麥奶 $48香蕉味道好出,帶淡淡既火龍果味,而呈現出黎咁粉紅既顏色,賣相吸引,口感又好順滑。

野菜焗薯黃金磚全日早餐 $138

巴斯克芝士蛋糕 $68
軟滑而綿密,甜度適中,沾上奶油,更能帶出蛋糕既芝士味。

柚子檸檬薑茶 $48

香蕉火龍果燕麥奶 $48
2022-11-04 106 瀏覽
呢間素食CAFE一直都係我既BOOKMARK LIST好耐!今次㚵於有時間去屋企附近呢間分店試一試.檸檬刁草忌廉意大利粉掛滿大量刁草碎既意大利粉相當豐富,一份絕對夠2個人share!雖然帶有忌廉汁但配搭上檸檬後整個感覺變得清新唔會膩.每啖意粉都感受到淡淡檸檬青香,相當開胃.配上爽膽露筍就令人覺得更清新無負擔既感覺,食多少少份量都唔會覺得heavy. 韓式不可能純素煎蛋拌飯(暖食)平時係韓國餐廳我最常點既食物一定有韓式拌飯!飯面上充滿各式各樣既蔬菜,賣相好吸引.加上韓式甜辣醬後再拌匀蔬菜同珍珠米後每一啖都食到蔬菜天然既甜味及辣醬既辛香感,夠晒惹味.相比傳統有肉成份既拌飯,素食拌飯更突顯蔬菜清新感,除去肉膩感後更開胃.加上半流心煎蛋,濃稠既蛋黃令味道更香.朱古力香蕉撻香蕉同朱古力呢個絕配組合果然永遠唔會令人失望.朱古力撻用上黑朱古力,味道帶出可可既甘甜之餘又唔會過甜膩,撻內既甜味大部份源自香蕉天然既甜味.撻皮同樣用上黑朱古力製成,令朱古力味更濃厚.中間以朱古力慕絲及香蕉粒製成餡,幼滑香甜.特濃咖啡鮮橙汁將鮮橙汁加上Espresso呢個配搭夠晒fresh!酸酸甜甜既橙汁加上充滿堅果香既咖啡估

檸檬刁草忌廉意大利粉

韓式不可
能純素煎蛋拌飯(暖食)
朱古力香蕉撻
特濃咖啡鮮橙汁
將鮮橙汁加上Espresso呢個配搭夠晒fresh!酸酸甜甜既橙汁加上充滿堅果香既咖啡估唔到又幾match!
伯爵茶
甘香充滿彿手柑清香既伯爵菜消滯解膩.
午餐
2022-11-03 106 瀏覽
週末去紅磡探朋友,順道食午餐,選了人氣素食店素年。昆布炸魚柳茄子漢堡 - 份量相當大,即叫即製熱騰騰,以口感與魚柳相似的茄子,加入昆布調味令鮮味提升,猶如食緊真魚柳般,用上自家製他他醬,感覺輕怡些,還有炸蕃薯條,香脆中帶蕃薯甜味。印度烤餅黃薑飯配菠菜豆腐拼盤 - 烤餅沾上扁豆咖喱,充滿香氣得來又不太辣;菠菜豆腐及秋葵亦很有印度風味。一般印度食物都偏油膩,這裡的比較少油,更適合港人口味。Earl Grey Latte - 綿密的Latte散發出濃郁的伯爵茶。跟餐的免費飲品有玄米茶,天氣稍涼飲般熱茶消滯之餘還令人暖在心頭。欣賞餐廳用心設計餐單,素食也可以多元化。
週末去紅磡探朋友,順道食午餐,選了人氣素食店素年。

昆布炸魚柳茄子漢堡 -

印度烤餅黃薑飯配菠菜豆腐拼盤 -

Earl Grey Latte -
綿密的Latte散發出濃郁的伯爵茶。

欣賞餐廳用心設計餐單,素食也可以多元化。
2022-11-02 59 瀏覽
今次就同朋友去咗一間喺網上都幾出名嘅cafe,佢就係位於紅磡嘅素年,相信大家一定都聽過呢間餐廳嘅深水埗分店有幾出名。呢間餐廳嘅環境我都幾滿意,坐位都算幾闊落,同埋餐廳有擺到好多書同埋album cover,畀到人一種好文青嘅感覺。青森蘋果肉桂蛋糕餐廳嘅甜品全部都係自家製嘅,呢個肉桂蛋糕嘅肉桂味效果都做得幾好,食嘅每啖都有淡淡嘅肉桂香味。青森蘋果嘅味道都夠獨特,嗰種有水果香味嘅甜真係一般蘋果都滿足唔到。巴斯克芝士蛋糕相信大家對巴斯克芝士蛋糕都唔會陌生,呢間餐廳嘅巴斯克芝士蛋糕我覺得做得好出色,巴斯克芝士蛋糕獨特嘅口感再加埋軟滑嘅芝士香味真係做得幾好㗎。食嘅時候仲可以配埋酸忌廉一齊食。芒果伯爵茶撻我本身就好鍾意伯爵茶香味,所以如果有伯爵茶嘅甜品我都一定會試。今次呢個芒果伯爵茶撻嘅賣相真係夠晒靚,靚到我都唔太捨得破壞佢。伯爵茶同芒果都好夾,而且撻皮嘅口感做得幾好,有少少脆脆地嘅效果。奇異果蘋果羽衣甘藍燕麥奶有羽衣甘藍嘅燕麥奶我真係第一次飲,估唔到效果都幾唔錯。奇異果、蘋果同羽衣甘藍本身都係綠色嘅,所以飲品嘅顏色真係夠晒統一,而且畀到我好fresh嘅感覺,飲一啖同時feel到晒所有材料嘅味道。

青森蘋果肉桂蛋糕

巴斯克芝士蛋糕

芒果伯爵茶撻

奇異果蘋果羽衣甘藍燕麥奶
有羽衣甘藍嘅燕麥奶我真係第一次飲,估唔到效果都幾唔錯。奇異果、蘋果同羽衣甘藍本身都係綠色嘅,所以飲品嘅顏色真係夠晒統一,而且畀到我好fresh嘅感覺,飲一啖同時feel到晒所有材料嘅味道。完全係健康之選。

如果大家都鍾意文青cafe,相信呢間餐廳會啱你。
2022-11-02 46 瀏覽
新派Fusion素食 - 素年Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station呢期想食素食,小🐷同小仙子見到呢間cafe形式就試試😗見到menu都好吸引,好多款都想試最後order左,不可能芝士漢堡同川味芫荽意大利粉,凍Latte同Mocha不可能芝士漢堡 聽個名幾得意,份量都唔少,食落都似普通漢堡,不過始終唔係牛肉😅感覺有陣怪怪地既味道😅反而薯片幾好食😂另外一款川味芫荽意大利粉有驚喜🤩辣味好過癮,川味十足🥵如果芫荽再多啲就好啦🤣飲品就不過不失,overall體驗唔錯,食物fair! 試試都無妨😜
新派Fusion素食 - 素年
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

人氣素食Cafe「素年Years」分店越開越多,分別在深水埗、荃灣、黃埔「插旗」。提供日式及西式素食料理任君選擇。裝修以純白色調為主,舒適簡約。雖然是素菜cafe,但主打仿葷食素菜,因此完全不覺單調!吸引了不少素食者以及非素食者光顧。△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ △◉印度烤餅黃薑飯菠菜豆腐拼盤🍛這道素菜都幾特別呢~扁豆咖喱汁,沒有加入牛奶,無咁膩之餘,食落比較light,更加可以突出扁豆的清新和原味道,配黃薑飯好香,配烤餅的話,咖喱汁更能滲入烤餅,好惹味。菠菜汁同埋其他配菜味道好突出,羅勒醬都rich!◉佛系全日早餐$128🥣雖然菜品名稱叫佛系全日早餐,但其實都誠意滿滿,唔會佛系bo!店家很用心,這個全日早餐豐富而且飽肚,有印度烤猴頭菇、黄蓋豆腐、牛油果、羽衣甘藍、蘿蔔糕。最令人驚喜的是,店家以黄蓋豆腐取代雞蛋,照顧到素食人士之餘,亦頗具心思著重味道。◉玄米茶 🍵如果想飲茶暖暖身,玄米茶可說是最佳選擇。熱辣辣,玄米炒得恰到好處釋放香味!◉凍伯爵茶🧃勁多人推介這家的伯爵茶~果然這一杯伯爵茶佛手柑的香氣很是馥郁而突出呢~

◉印度烤餅黃薑飯菠菜豆腐拼盤🍛

◉佛系全日早餐$128🥣

◉玄米茶 🍵

◉凍伯爵茶🧃
2022-10-23 135 瀏覽
全香港的素食店以傳統齋鋪為主,較少新派素食餐廳,今日去呢間以新派純素餐廳自居,務求提供另一種新派體驗。到訪當天為閒日午餐時間,提供多款午市套餐,值得一讚的是,餐廳有個細心位,全部套餐也是圖文並茂,令食客可一眼便可了解大慨形態,不用對著文字估估下。我選的是素年經典不可能肉醬意粉,店家採用以黃豆製成的仿製肉作材料,香濃的蕃茄及肉醬混合後,本身已是不敗的配搭,店家更用上芝士增加香味,雖然是仿製肉,卻不失解豬肉的香味,在進食的途中,我更一度忘記這是素菜,難得以仿製肉造出媲美鮮豬肉依家製成的肉醬意粉。朋友點的日式吉列豬扒定食,我只嚐了一塊吉列豬扒,同樣地出色的原材料搭上烹調手法,吉列豬扒酥香,再淋上豬扒醬,淡淡的肉香,實在真假難分。

2022-10-21 131 瀏覽
好耐冇食素,想食得健康啲就去咗素年😊 檸檬刁草忌廉意大利粉 ( 可走五辛) $88意粉落了大量嘅蘆筍,白菌同蓮藕係脆片,刁草味香噴噴,要了走五辛, 所以食落去唔會太濃味,  意粉炒得好香口,冇油膩感 ,意粉咁唔會淋身👍🏻👍🏻👍🏻 昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條( 可走五辛) $128有兩塊厚身素魚柳,好嫩滑🥰  雖然魚柳其實係昆布茄子,但賣相同食落去嘅質感都好似真魚柳, 配他他醬汁好夾! 漢堡有洋蔥同沙律菜,昆布茄子,自家製他他醬 芒果伯爵茶撻$58 撻好脆口,上面芒果肉好香甜juicy, 撻嘅中間係伯爵茶cream, 伯爵茶味幾濃郁,cream好綿滑, 配埋花生碎同朱古力醬好和味! 炸木薯片$28食落好似蝦餅細細塊,好香脆,做小食一流😊 每份主食附送一杯熱玄米茶或涷伯爵茶伯爵茶味夠濃, 無糖消滯! 下午5點30前免收加一服務費 😯👍🏻
好耐冇食素,想食得健康啲就去咗素年😊

檸檬刁草忌廉意大利粉 ( 可走五辛) $88

昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條( 可走五辛) $128

芒果伯爵茶撻$58

炸木薯片$28
食落好似蝦餅細細塊,好香脆,做小食一流😊

每份主食附送一杯熱玄米茶或涷伯爵茶
伯爵茶味夠濃, 無糖消滯!
下午5點30前免收加一服務費 😯👍🏻
2022-10-17 102 瀏覽
素年係新派純素餐廳,提供多元化亞洲、西式及不同風格素食美食。素食一直都好有水準,今日試下黃埔分店。😋之前食過荃灣分店,發現份量好大,飽到食唔哂,所以今次三人行嗌左2個main 2個小食share.🥙生酮夏威夷三文魚牛油果沙律碗 (可走五辛)-三文魚其實係蒟蒻,無乜味-擺盤砌得好精美-食材都算新鮮🍝不可能肉醬意粉- 質感同真肉醬好接近- 調味偏甜-勁多麵同時又多肉醬夠撈哂🍟 秘製SHAKE SHAKE薯條-巨量,食極都食唔哂-shake shake 粉配自家製酸忌廉醬好好食-粗薯條,正-必食!🍰 巴斯克芝士蛋糕-可能因為純素造,質感同我哋食既芝士蛋糕有啲分別,比較粗糙-唔推介食完真係好飽🫃🏻
素年係新派純素餐廳,提供多元化亞洲

🥙生酮夏威夷三文魚牛油果沙律碗 (可走五辛)
-三文魚其實係蒟蒻,無乜味
-擺盤砌得好精美
-食材都算新鮮

🍝不可能肉醬意粉
- 質感同真肉醬好接近
- 調味偏甜
-勁多麵同時又多肉醬夠撈哂

🍟 秘製SHAKE SHAKE薯條
-巨量,食極都食唔哂
-shake shake 粉配自家製酸忌廉醬好好食
-粗薯條,正
-必食!

🍰 巴斯克芝士蛋糕
-可能因為純素造,質感同我哋食既芝士蛋糕有啲分別,比較粗糙
-唔推介

食完真係好飽🫃🏻
2022-10-17 108 瀏覽
素年 (黃埔天地百寶坊) (紅磡)紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G27號舖日式精選料理九宮格順序從一食到九,日式漬物,先開味蕾,胡麻蕃茄冷奴,好有麻香味,薄薄嘅蕃茄夾住嫩滑豆腐,入口冰凍,好好食😋唐揚猴頭菇🍄唐揚猴頭菇,制作得很特別,整個菇身炸得金黃脆脆,咬入口就一疏疏冧滑有汁,好好食👍👍👍信太卷(腐皮,四季豆)腐皮,四季豆,捲起嚟食,好清新,好清甜🥒將由茄子🍆漬將由茄子,加少少麻油,好香,好味,夠冧滑😋三文魚🍣牛油果🥑迷你飯,三文魚好新鮮,切得細細粒,牛油果好香好滑,粒粒珍珠米,超好食,好有口感,😋😋😋梅子冷素面,🍝梅子冷素麵,夠冰凍,條條銀絲細麵,爽滑,清新,正😄檸檬🍋柚子寒天。檸檬柚子寒天,啫喱狀,檸檬清香,Q彈,👍日替水果🥭日替水果,飯後水果吃大柑,清甜,蜜味。🍊炸香芋番薯波波,圓圓一粒好似乒乓波咁大,外脆內软滑,好好食😋薄荷朱古力,夠香濃,薄荷葉清香透心,好飲🍹清林蘋果肉桂蛋糕🍰,蘋果肉桂味好香濃,蛋糕幼滑鬆軟,超級好食😋😋😋
素年 (黃埔天地百寶坊) (紅磡)
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G27號舖

日式精選料理九宮格
唐揚猴頭菇🍄
信太卷(腐皮,四季豆)
腐皮,四季豆,捲起嚟食,好清新,好清甜🥒
將由茄子🍆漬
將由茄子,加少少麻油,好香,好味,夠冧滑😋
梅子冷素面,🍝
梅子冷素麵,夠冰凍,條條銀絲細麵,爽滑,清新,正😄
檸檬🍋柚子寒天。
檸檬柚子寒天,啫喱狀,檸檬清香,Q彈,👍
日替水果🥭
日替水果,飯後水果吃大柑,清甜,蜜味。🍊

薄荷朱古力,夠香濃,薄荷葉清香透心,好飲🍹

2022-10-09 485 瀏覽
我同班食肉獸朋友諗住今次試下食素,揀左“素年”,本來已經上網book左位,結果未到七點已經到左,所以試下可唔可以walk in 入去,好彩等左一陣就入得!環境舒適,好好坐!4個人叫左5樣野食!-生酮夏威夷三文魚牛油果沙律碗 $108本來對呢個沙律碗冇太大期望,試完大家都覺得好好味!!最特別係彷三文魚,口感同賣相都同真既好似,佐但其實係蒟蒻。 所有既菜都好新觧,好甜,配埋一齊食個感覺好fresh!-秘製shake shake薯條 $68薯條係啱啱炸好,所以非常鬆脆,配埋個shake shake 粉同酸忌廉醬好夾好好味,我地食到要叫佢另外俾多兜酸忌廉醬我地點!-冰鎮秋葵配梅酒啫喱 $58平時食開秋葵配麻醬,今次食配梅酒,個感覺都幾特別,食落口酸酸地,好啱天氣熱個陣食,有解暑效果! 旁邊係桂花蒟蒻,要點埋個梅酒食先有味,就甘食味道好淡。-不可能肉醬意粉$98做到每條意粉都掛汁,唔錯!!-夏日不可能芝士漢堡 $138蕃薯薯條,比較之下都係鍾意食秘製shake shake薯條; 彷漢堡係做得幾似,但口感相比都係食真肉開心D..XD
我同班食肉獸朋友諗住今次試下食素,揀左

環境舒適,好好坐!

4個人叫左5樣野食!

-生酮夏威夷三文魚牛油果沙律碗 $108

-秘製shake shake薯條 $68

-冰鎮秋葵配梅酒啫喱 $58

-不可能肉醬意粉$98
做到每條意粉都掛汁,唔錯!!

-夏日不可能芝士漢堡 $138
秘製shake shake薯條
不可能肉醬意粉
生酮夏威夷三文魚牛油果沙律碗
冰鎮秋葵配梅酒啫喱
夏日不可能芝士漢堡
2022-08-27
5 分鐘 (堂食)
秘製shake shake薯條
不可能肉醬意粉
生酮夏威夷三文魚牛油果沙律碗
冰鎮秋葵配梅酒啫喱
2022-10-08 139 瀏覽
我們於8/10(六)下午兩點半左右到達餐廳,內裡客人不算少。由於沒有下午茶menu,我們叫了2個午餐(晚市及週末假日餐牌)。韓式不可能純素煎蛋拌飯($108):跟餐的辣醬真的辣🔥,拌飯已有泡菜,煎蛋,素肉,蓮藕,菠菜,芽菜,蘿蔔,翠玉瓜,飯並不太熱,飯量算少,對女孩👧🏼來說是足夠的。昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條 ($128):炸魚柳茄子🍆口感真的很像炸魚,番薯🍠條熱騰騰又多又很好吃😋焙茶燕麥奶 (+$32):原價$38,跟餐都要$32🤣,不過真的很焙茶,非常解辣伯爵茶(跟餐)侍應待我們叫完餐比餐具,居然比一set,是想怎樣啦🤣🤣,不過發現素年的🥄挺大挺深的因為menu只寫平日不用加一,故我們埋單才知weekend menu 要加一
伯爵茶(跟餐)

韓式不可能純素煎蛋拌飯
昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條
焙茶燕麥奶 +伯爵茶
2022-10-08
10 分鐘 (堂食)
昆布炸魚柳茄子漢堡配番薯條
2022-10-07 106 瀏覽
老顧客了,今次黎到試新款,試咗個新豬肉肉醬意粉,第一個感覺,超級大堆頭,分量多到夠我食三餐,如果女士食量唔算大,可能會有少少浪費,味道不錯,有少量蛋碎在上面,茄汁味不太濃,不過好啱我口味;另外點左昆布魚柳漢堡包,有驚喜有創意喎,冇諗過昆布可以咁樣食,不過魚柳有雪水,如果下次可以處理得好啲就好喇,番薯條伴碟,超級超級好食;而咖啡就正常啦,不過不失,不過紅磡分店環境好闊落,坐得好舒服,又唔怕隔籬枱太嘈。
2022-09-26 187 瀏覽
😎第一次打菜式全名😂懶得勤力一次我自己每逢初一十五就會食齋 所以對素食餐廳有要求嘅😏🖤生酮夏威夷三文魚牛油果沙律碗:其他唔講 因為都好standard 最impressive 就係個”三文魚” 😍樣同口感係一模一樣 有一刻我真係以為係真嘅三文魚 立即淆底😂😂😂😂👉🏻😨😨其實係蒟蒻👍🏻👍🏻👍🏻🖤印度烤餅黃薑飯菠菜豆腐拼盤:我覺得黃薑飯同個黃色汁(扁豆咖喱)係整得好香個烤餅係淋嘅 但掂個扁豆咖喱係好正 個餅嘅香味係即刻”吊”出嚟😍😝個菠菜汁呢 菠菜味好濃😂🖤青森蘋果肉桂蛋糕:‼️如果對nuts敏感嘅話 就唔好叫呢個!!!! 因為佢係用核桃打成溶而制成😂‼️我自己本身無敏感 但唔鍾意核桃嘅味道我本身對呢個有d卻步😂但staff話食落去完全無核桃味 加上好多甜品都賣曬 所以就試下真係完全無核桃味 肉桂味好出 雖則個賣相一般 但完全唔會覺得一舊麵團味 啖啖蘋果香味 配埋勁出嘅肉桂cream 一流!!! 下次一定再食😍總括而言: 價錢同出面d素食餐廳就差唔多架喇 (都貴架喇😢😂) 加2杯熱飲 已經係$324🤔🤔但起碼抵食 豐富 同高質素 所以會再食🖤😛
😎第一次打菜式全名😂懶得勤力一次
我自己每逢初一十五就會食齋 所以對素食餐廳有要求嘅😏