2018-12-03 180 瀏覽
星期日收朋友邀請去參加佢既受洗禮;老老實實,成朝真係好悶(我唔係基督徒)但係為jor見證朋友,都黎到見證!早上崇拜完成之後,朋友邀請我留低同教會朋友一齊食飯。原來佢哋叫jor到會!於是我就一齊join佢哋,佢哋訂既食物都幾豐富~朋友話佢哋長期都係嗌哩間,尤其係聖誕、復活節或者洗禮日,都會叫到會成個教會一齊食飯分享喜樂。我見場上仲有個侍應招呼我地😂 我問落先知原來我地只要order就會assign一個侍應serve我地(乜宜家啲到會咁高級嫁‼️)識食到會一定係食菠蘿蜜糖腸🥰啲嘢食都好好味好高質!令我都忍唔住攞jor資料,等下次我公司都可以叫哩間到會!而係我地食緊既個層禮堂竟然有人結婚!所以一日就見證jor朋友洗禮加人地既婚禮,感覺都幾奇妙🌝
星期日收朋友邀請去參加佢既受洗禮;
老老實實,成朝真係好悶(我唔係基督徒)
但係為jor見證朋友,都黎到見證!

2018-12-02 209 瀏覽
今日得閒在屋企整理翻舊電話的相片,同時又有個老師朋友問我,佢學校運動會要負責訂午餐餐盒,問我知唔知邊間又準時,又平,又多款式野食選擇,又妥當,睇到啲舊相就諗起幾年前的大型活動。大家都知搞活動之前都要有一段時間開下飯盒會傾野,原來老友記會send定menu,可以一早揀定食乜。要健康的中式味道蒸飯餐盒又得,要啖啖肉加汁的港式味道扒飯餐盒又得,要少少辣又香口惹味的沙嗲、咖喱同黑椒味道又得,連男人的浪漫茶餐廳味道既火腩飯餐盒都有,味道濃又有,味道清淡又有,得左!同埋佢哋看來都準時,早又得,夜又得,無托手踭。可能始終佢哋係社企,餐盒用一個個紙盒,又方便又環保,兼且價錢仲非常合理抵食。最後我朋友仲話多謝我幫咗佢解答佢的疑難,下次有好野都會即刻介紹比我!

外賣送餐
2018-12-02 155 瀏覽
好友公司開張,與朋友group幫忙籌備招待食物,有人提議用這家「老友記到會」。我們預計要招待50名來賓,與餐廳表示會安排兩名侍應3小時服務,包含現場主持切燒豬儀式。到會用的長枱,連枱布和枱裙、即棄餐具、2枝香檳、50隻仿真香檳杯(膠)和15隻仿真雞尾酒杯(膠)、50罐汽水等。50人份的食物款式選擇多,有5斤鴻運燒乳豬、黃金雞、泰式炸魚餅、蝦多士等等。開張當天,到會準時送達,侍應服務有禮,老友記到會的確方便。

開張當天,到會準時送達,侍應服務有禮,老友記到會的確方便。

2018-12-01 137 瀏覽
一年一度的聖誕節一定要好好慶祝,聖誕節一定就要食下火雞,同朋友親戚等人開下party 開心下,迎接新一年的挑戰.這次我們參加了業主立案法團舉行的party ,不但有食物提供連工作人員同桌子,座位等,都一條龍服務,完全安排好了,最重要服務又好,各鄰居都十分滿意.工作人員十分認真服務,種類選擇又多,安排又好又方便,這次活動成400 多人參加,並沒有混亂,真是全靠這到會公司悉心安排.十分有氣氛.火雞又大又好食.各鄰居也大快朵頤.
十分有氣氛.
火雞又大又好食.
各鄰居也大快朵頤.
2018-11-30 114 瀏覽
是日跟朋友一齊係安慶英區議員辦事處做義工,由於地點係坪洲嘅關係,聽聞有唔少到會加錢都肯接order,但觀塘呢間老友記就真係唔話得,價錢唔貴之餘,連離島老遠都肯送嚟,仲要好準時添!全部即日製作,送到嚟坪洲都仲好新鮮熱辣。食物款式眾多,有party必備小食,例如咖喱角、春卷、炸雲吞、炸蟹鉗等等,炸物炸得脆卜卜另外甜點部分亦出色,有水果撻、士多啤梨mousse、啫喱糖。值得一讚是佢個芒果布甸,芒果果濃,仲有芒果肉係入面!現場成班老街坊都食得開心,遲d聖誕開party一定會叫埋老友記!

2018-11-30 69 瀏覽
做party搞手最怕訂野食,一個party,男女老少真是難迎合所有人口味,爬左好耐文先搵到間野食算幾多元化嘅到會。自助下單輕鬆又簡單,上網揀好加入購物車就搞掂。中西式、燒味、炒粉麵飯、壽司、甜品都有。好多食物都有拼盤,想一次食得多款又唔洗單點太多,的確唔錯。食物都夠熱,炸物唔會太油膩,壽司送到時仲是冷冷的,保溫做得不錯。值得讚嘅係佢地相當準時,唔怕客人黎齊都未有得食!今次PARTY大家都好滿意,男女老幼都食到肚脤脤走人,抵讚!馬來沙嗲串燒拼盤 有雞脾肉、牛柳肉等,伴以鮮青瓜角、蕃茄片及鮮菠蘿,沙嗲串很入味,肉也易咬,帶點炭香。春卷飽滿,很足料

爬左好耐文先搵到間野食算幾多元化嘅到會。
自助下單輕鬆又簡單,上網揀好加入購物車就搞掂。
中西式、燒味、炒粉麵飯、壽司甜品都有。
好多食物都有拼盤,想一次食得多款又唔洗單點太多,的確唔錯。
值得讚嘅係佢地相當準時,唔怕客人黎齊都未有得食!

馬來沙嗲串燒拼盤
有雞脾肉、牛柳肉等,伴以鮮青瓜角、蕃茄片及鮮菠蘿,
沙嗲串很入味,肉也易咬,帶點炭香。

春卷飽滿,很足料
2018-11-15 289 瀏覽
到會界有返咁上下名氣既話,我地都會選擇老友記。不只是因為他老實公道的價錢,還有那份對這社會回饋的心和為食客用心服務的態度。做到會不止是為了提供食物,還有的是分享快樂。這天放下了工作的煩憂,跟一大班人輕輕鬆鬆。最喜愛的是到會的形式卻有酒店的安排和服務。而且需要出動的設備,他們也一併供應。而且不同類別和溫度的食物,用不同的錫紙盒包起,再一盒盒地放進箱內,拿出來的時候,也感受到食物的溫度,絕對加分!

最喜愛的是到會的形式卻有酒店的安排和服務。

外賣送餐
2018-11-12 290 瀏覽
呀媽果晚一返到屋企就勁開心講”下次搞party 搵老友記”我心諗邊位?之後佢先講我知係果日,佢係人地到點樣勁飲勁食…仲俾左長輩式拍照既圖我睇,大家多多包涵喇話說呢間到會佢地既價錢好公道,當日佢地既食物選擇夠哂多,亦都唔會話食完呢轉就唔再補,所以我媽真係當正buffet,係咁食…返到黎屋企先話唔煮飯…Photos而我媽仲留意到佢地到會既侍應都好好服務,會KEEP住留意食物食哂未,有冇咩位dirty,仲好專業咁介紹有咩食,食物既配搭等等…講到咁好…味又係要我呢個做仔女既係你生日時幫你搞個party?
Photos
2018-11-12 216 瀏覽
大件夾抵食既到會美食,睇完表演大會安排到會小食。一問之下先知係呢間老友記供應。講小小佢地既背景先,原來佢地係一間私人社企,而佢地既服務同產品包羅萬有,無論你想搞咩類型既party佢地都可以滿足到你地要求。好似我呢D 小C9鐘意得閒同D同事朋友搞下D小聚會就岩哂喇。個個都食得好開心呀一黎到樣樣都見到擺得咁整齊,而要熱既野食仲有煙,凍既野食仲夠凍。相機食先既我,先唔客氣喇~!俾大家睇下當日呢個到會既相先:整體食物既份量同質素到比起我地成日叫既連鎖店既到會好好多~
大件夾抵食既到會美食,睇完表演大會安排到會小食。

個個都食得好開心呀

整體食物既份量同質素到比起我地成日叫既連鎖店既到會好好多~
作為一個PR,好多工作安排都好苦惱,例如一要搵食物到會都好麻煩,又要平又要正。。。真係唔可以唔讚下老友記佢地安排既食物同服務!比到我一個難忘嘅工作回憶。 出到去戶外,今日仲要係個堆沙party,老友記就幫我地安排小點,一口過,唔洗客人要拎住慢慢食,呢個安排真係好好,唔洗食得飽,最緊要係口痕時,有野食下。小朋友都好開心,因為D甜點既味道都岩岩好,大人既又唔會覺得太甜,咁就緊係放心俾小朋友食喇~另外仲有D咸食小點,都一應俱全,照顧到客人每一個既需要~~而且就算幾忙都好,佢地都會令每個人行到黎都會見係擺滿哂食物,Fill得好足..睇見都覺得好豐富呀
2018-11-03
下午茶
2018-11-12 136 瀏覽
睇住成班細路最開心既就係勁玩勁食,聽佢地老師講呢間老友記既食物會因應唔同age group既人去設計返唔同既茶式,就咁睇,就緊係一人細路都岩食喇。我欣賞佢地唔係因budget而安排,而係真係了解返活動針對既人同埋性質而去決定俾D咩客人。你都知而家出面有幾多係睇錯做生意>< 而且佢地安排既侍應都好好服務,仲好細心,D野食唔夠熱都叫我地唔好拎住,長食長有。同埋佢地好好笑容,我地呢D拎多幾轉都唔會怕唔好意思哈哈 講到呢到,大食會正式開始,食呀~
同埋佢地好好笑容,我地呢D拎多幾轉都唔會怕唔好意思

哈哈 講到呢到,大食會正式開始,食呀~
2018-10-23
下午茶
2018-11-12 147 瀏覽
老人家都食到LamLam利😋唔知大家覺得老人家鐘意食淡味定濃味既食物呢!?可能冇一套既標準,但我發現佢地都好中意食中菜,可能就係對中菜夠哂鑊氣同濃味。🍳而我就覺得中菜有樣好就係一黎到大大份,可以一班人一齊慢慢分黎食,邊食邊傾計。💬💬💬而我估唔到既係到會既形式,都可以食到新鮮熱辣既食物!!!😋而我婆婆仲要話食物既味道都好香又唔會得個咸字,叫我自己玩下電話,唔好阻住佢食野😅🙈見到佢同成班老友記得食得咁開心,真係食得是福❣️
老人家都食到LamLam利😋

見到佢同成班老友記得食得咁開心,真係食得是福❣️
2018-10-27 303 瀏覽
成班由戰場上既同事變到而家老友鬼鬼,成班人緊係想搵個舒服又可以坐下慢活下既地方喇~講真,觀塘可以又有野食個場地又有得抖又有得玩既選擇唔多,但就俾我地發現到呢間老友記到會餐盒專門店佢唔止可以提供到會,仲可以安排埋場地。一條龍服務,價錢都幾吸引人,可以一試~不過試完包你話幾抵又夠正~Parma Ham係即場整出黎...呢個驚喜都真係幾大~BOOK果陣都係用返出面食過既大集團既standard去做比較...之前叫既到會,一黎到都係一盒盒,一早整好哂。但呢到就唔同!!!因為佢地個場地最多都係四十幾人左右,所以廚師可以即叫即煮,呢點真係好欣賞。到會可以食到熱lukluk既野食,一個字"抵"。有幾多到會服務可以咁樣即場煮俾你?不得不提呢個雕~呢個雕真係不得了,本身大家都沉醉緊係d美食到,轉過頭,見到d同事拎住相機,就見到"師傅,好刀功",又有得睇,又有得食。呢個價錢,真係唔貴呢~唔講咁多~食野先食到咁上下,就開始眼訓。場地仲要有d大張沙發,真係夠哂舒服。可以一條龍包飲包食包場地,呢個價錢希望可以一直keep住落去喇<3
,可以一試~不過試完包你話幾抵又夠正~

唔講咁多~食野先

好多人會覺得party room係比一班年青人圍威餵租間房食下飯傾下偈玩下uno嘅地方,但係因為呢次公司聚會嘅經歷令我知道原來party room都可以好舒服好高級,甚至做得比私房菜更加好。可能係你同我嘅印像之中party room都係比較殘破, 但係今次我哋嚟到觀塘工廠大廈樓上呢間私隱度超高嘅party room, 唔只環境乾淨,仲有好多高級嘅設備, 例如卡拉ok,紅酒櫃等等。去party room,野食都係大家常苦惱嘅話題,食得太頹又唔想,外賣又驚凍晒唔好食;呢到最估唔到係呢間到會同租場原來係同一間公司,佢地會有提供埋到會服務,如果想新鮮d,更加可以要求廚師到場即席烹調。呢次公司出錢一定唔太失禮,叫左原隻火腿即埸切!食落咸咸香香,唔太油膩,最正係配以紅酒,簡直生活享受!有d同事唔欣賞高級火腿,佢地更鍾情於酥盒,一口一件方便得黎又好食,即埸整仲要唔會焗到酥皮腍晒。除左酥盒,仲有cupcake,甜品等等,全部水準之上!仲有好令嘅擺盤,簡單得黎又高雅。服務係絕對值得讚賞嘅,甜心了解客人嘅需要,比最好嘅package客人。呢次party room經歷,令我對party room 文化有更不

呢次party room經歷,令我對party room 文化有更不一樣嘅好印象。
最近一次公司聚會,我經朋友介紹知道觀塘工業中心樓上一間與別不同嘅party room,特別之處係佢無論裝飾佈置,器材全部都走向高級嘅路線,唔單止有高級烹飪煮食廚房,娛樂設施;仲有卡拉ok,名牌按摩椅,電動麻雀機等等。 牆身用咗木酒箱去裝飾,更加身處喺法國嘅酒莊感覺;室內當然不乏靚酒啦!原來呢個場地嘅背景,仲有一間catering公司,可以安排到會;除左食物到會,更加會有侍應都會同埋廚師即席烹調服務, 我老細屬於識嘆之人,所以佢今次都好豪氣咁樣安排咗廚師即席到場烹煮。我諗我哋大家啲同事都未見過係partyroom可以見到廚師即席表演去雕刻食材呢個奇觀,平時只會係飲食界大型展覽城時先會見到,而家竟然搬左上party room!師傅熟手感一刀一刀刻畫,好快就將瓜果雕刻成藝術品, 每一個部位都都工明細,神似非常!當然藝術品始終都係藝術品,睇得唔食得,廚師都不忙我哋呢邊為食嘅食客,好快就用咗同一款瓜切成品酒前菜。而家香港party room競爭激烈,如何可以突圍而出?其實真係要諗諗計。欣賞呢個party room裝修華麗高級,舒適得來有私人空間,更加提供廚師到會,確保食物新鮮;地方唔算好難搵,觀

而家香港party room競爭激烈,如何可以突圍而出?其實真係要諗諗計。欣賞呢個party room裝修華麗高級,舒適得來有私人空間,更加提供廚師到會,確保食物新鮮;地方唔算好難搵,觀塘地鐵站行過去唔到十分鐘。呢度絕對適合商界人士聚會,係一個放鬆嘅好地方。