2009-04-11
假期工作天, 做到過哂鐘, 成兩點先落街食飯, 這時間也不錯, 因為下午茶餐剛剛好, 平時自己一定不會入去試, 一來對於pizza and pasta....芝士味主導, 自己也吃得不多, 跟老公一起就可以試多一點點!二人叫了一個皇牌午餐, $32, 一個下午茶餐, $23 + $2 (凍好立克少甜), 前者有海鮮焗飯, 薄餅及忌廉湯, 後者有招牌肉醬意粉, 檸蜜燒雞翼及餐飲! 意粉份量適中, 芝士量不多, 也慶幸沒有蓋過蕃茄味, 意粉有 Al dente 感覺, 不錯! 海鮮焗飯略鹹(個人口味), 料不太多, 且碎, 炒飯底, 熱辣辣, 還可以吧! 薄餅是厚底, 但脆身, 不油不膩, 老公 highly recommend! 雞翼是全隻上, 甜蜜蜜也有檸香味, 燒得剛好( dd 位唔太熟), 肉是嫩嫩的, 自醒覺健康飲食後, 吃上全隻雞翼真的少之有少...這隻真的不錯! 好立克淡如水, 在沒有清水供應, 唯有依賴它吧, 老公的忌廉湯濃稠度極高, 好與不好只有他知了! 此薄餅店最適合年青人, 價錢不貴, 份量夠, 薄餅及小食也不錯, 但我就不太適合, 因為吃完後胃口總覺又滯又悶!