2023-05-02
早幾日行過九龍灣間茶木,因為好想食台灣菜所以就決定食呢間😌平時去茶木都係食下午茶多,晚餐真係第一次,原來都一樣咁出色!九龍灣呢間茶木好舒適好寬敞,好適合人少少咁傾下計😋佢嘅餐牌都好多選擇,可以視乎需要+$30升級做晚市套餐,仲可以追加小食添,超豐富😛🔻🐮Teawood 紅燒牛肉麵 $118呢個係茶木嘅招牌所以必叫,佢嘅湯底好濃郁,啲麵都好彈牙好入味,牛肉煮到好腍,正呀🔻🐷蜜汁燒豬小腿配火炙金鑽鳳梨 $120賣相好靚,燒豬充滿左蜜汁,肥瘦適中,聞落好香,夾埋清甜嘅菠蘿一齊食感覺一啲都唔會膩🔻🍍Teawood 鳳梨酥(2件)入面真係食到一條條菠蘿絲,真材實料🔻🍗黃金鹽酥雞(半份)$22炸到好香口,份量都幾多,食到停唔到🔻🍗黑麻油雞翅(2隻)$20好入味,充滿左黑麻油味道🔻🥚310溏心蛋(一只) $22呢個糖心蛋嘅蛋白滲透醬油味,蛋白熟得黎但個蛋黃半熟,好正。🔻🧇精選可頌窩夫好脆,面頭仲有朱古力醬同杏仁片,好食!🔻🍓草莓櫻姬 $21呢杯飲品粉紅色好靚,又唔會好甜,上面仲有好多cream同幾粒士多啤梨🍓🔻🍍冰爽鳳梨沙冰 +$15好清爽好fresh,面頭塊菠蘿好甜,打卡一流
🐮Teawood 紅燒牛肉麵 $118
🐷蜜汁燒豬小腿配火炙金鑽鳳梨 $120
🔻
🍍Teawood 鳳梨酥(2件)
入面真係食到一條條菠蘿絲,真材實料
🍗黃金鹽酥雞(半份)$22
炸到好香口,份量都幾多,食到停唔到
🍗黑麻油雞翅(2隻)$20
好入味,充滿左黑麻油味道
🥚310溏心蛋(一只) $22
呢個糖心蛋嘅蛋白滲透醬油味,蛋白熟得黎但個蛋黃半熟,好正。
🧇精選可頌窩夫
好脆,面頭仲有朱古力醬同杏仁片,好食!
🍓草莓櫻姬 $21
🍍冰爽鳳梨沙冰 +$15
好清爽好fresh,面頭塊菠蘿好甜,打卡一流