餐廳: 茶木‧台式休閒餐廳 (德福廣場1期)
資訊:

2023-02-21 66 瀏覽
茶木提供台灣菜自助QR落單,晚市提供一人和二人套餐,我同朋友選擇咗二人套餐。😮😮😮我哋主食點咗烏魚子元貝手作麵和墨魚鮮蝦茶香藜麥飯,兩款都非常好食。手作麵的麵條有咬勁,醬汁味道濃郁,元貝大粒,而墨魚鮮蝦好新鮮,飯粒軟糯,茶果香濃。😁😁😁我哋又點咗小食,包括櫻花蝦魚湯浸娃娃菜(半份)、黃金鹽酥雞(半份)、黑麻油雞翅(2隻)同溏心蛋(1隻)。娃娃菜清爽又開胃,而鹽酥雞皮脆肉嫩,非常好食。黑麻油雞翅則香味濃郁,而溏心蛋亦煮得剛剛好,蛋黃流心,非常美味。😍😍😍飲品方面,我哋選擇咗佛手柑水果四季青萱茶同黑糖脆脆珍珠奶茶。青萱茶味道非常清新,有淡淡嘅果香味道,而黑糖脆脆造型非常適合打咭,珍珠Q彈有嚼勁。😆😆😆最後,我哋選擇咗草莓吉士可頌窩夫同白朱古力抹茶可頌窩夫作為甜品,口感鬆軟。😙😙😙

2023-02-19 42 瀏覽
今日喺德福行街,見到茶木換咗新裝修,靚咗好多,所以決定嚟呢一度食晚餐。換咗新裝修,同時都提升左新科技,餐廳已經轉咗用QR code落單,方便好多。每一次嚟都會叫台式麻辣半筋半肉手工拌麵,拌麵煙韌彈牙,而且又好掛汁,完全可以成為餐廳嘅招牌,見到同場嘅食客都好多人叫👍🏻另外,仲叫咗紅燒牛肉麵,但由於之前有朋友推介過話茶木啲米粉都好好食,所以就轉左米粉,食完發現朋友真係冇介紹錯,細細條,易入口有惹味,牛肉都燜得好淋,入口即融🤤除咗主食,我哋仲叫咗路邊攤小食(台灣腸、鹽酥雞同炸花枝丸)鹽酥雞炸到金黃酥脆,鮮嫩多汁,花枝丸口感幾彈牙,而且花枝嘅味道都好出,腸仔就甜甜地,皮脆肉香。最後,嚟到茶木一定要食返個多士結尾,呢個草莓香草磚塊蜜糖吐司相信唔使多講都應該好多人會知道係茶木嘅招牌,所以係必叫!
2023-02-06
2023-02-18 39 瀏覽
難得平日放假,去mcl 睇戲,睇完之後又走到我最喜愛的飯堂吃午餐啊!第一次來到德福的茶木,木系裝修,讓人感到很自然舒適,與其他茶木相比,這所餐廳的坐位很寬敞,坐得好舒服。平時來到都是喜歡點台灣菜食,今日決定是一是這裏的西餐。軟殼蟹龍蝦汁手作麵(套餐)一向喜歡吃茶木的手工面,這手作麵,依然沒有讓我失望,彈牙之餘,軟硬也恰到好處。軟殼蟹的份量很大,炸得香酥,龍蝦汁裡吃到鹹蛋黃的味道,提升了整個味道的層次,讓人吃到停不了口。套餐包沙律前菜及飲品,沙律份量小小的,不過蔬果也很新鮮。飲品方面,點了四季青萱鮮果茶,青萱茶茶色金黃透亮、甘醇也順口 ,陣陣的花香、甘甜且易入喉。除此之外,也選了一個小食-紅油抄手,香辣味也恰到好處。朋友也選了意粉,選了另一個signature烏魚子元貝手作麵。意粉汁稀杰程度適中,creamy 香滑,珍寶size 的元貝,鮮甜多汁。飲品即點了黑糖脆脆瀑布珍珠,喜歡喝珍珠奶茶的,必點這一杯飲品,奶味香濃,珍珠芋圓煙靭軟糯。來茶木又怎少得麵包磚甜品呢?我與友人都喜歡抹茶,所以點了抹茶鮮果流心歐軟。美美的一道甜品,每天限量發售,如果想食就要趁早order。麵包是自家新鮮製,特別

平時來到都是喜歡點台灣菜食,今日決定是一是這裏的西餐。

軟殼蟹龍蝦汁手作麵(套餐)

來茶木又怎少得麵包磚甜品呢?
麵包是自家新鮮製,特別柔軟。配合抹茶冰淇淋,甜度也剛好,不會覺得太甜膩,內裏有着煙韌的麻糬,增添了口感。

總的來說,茶木的食物保持水準,台式、西式也同樣好吃,讓人百吃不厭。
2023-02-16 32 瀏覽
疫情期間無得去台灣,想一解對台菜ge思念,惟有黎茶木食之前多數都係食牛肉麵,今次叫咗佢ge奶油帶子意粉,出奇地好食,d意粉有手工feel,而且算掛汁,係個驚喜個小食拼盤性價比都ok,有幾款台式小食,樣樣味道都唔錯
疫情期間無得去台灣,想一解對台菜ge思念,惟有黎茶木食

個小食拼盤性價比都ok,有幾款台式小食,樣樣味道都唔錯
2022-11-20
15 分鐘 (堂食)
  • 小食拼盤
2023-02-16 43 瀏覽
鳳梨鮮果甜酸肉 配肉燥飯擺盤超級靚,望到已經胃口好好🤣。甜酸肉好好食,仲有唔同種類嘅鮮果,非常驚喜😆茶香三文魚湯漬飯真係超級推薦比大家!佢有三款嘅味素可以自由加落去,配埋啲紫菜碎,成個湯漬飯係超級香口又唔會太鹹!三文魚都好香😋😋😋叫晚市套餐可以用優惠價$42加配兩款小食:黑麻油雞翅(2隻)/ 自家製台式烤香腸(一條)精選冰淇淋🍦草莓香草蜜糖磚塊歐軟黎茶木必叫既甜品🍮 每一次食都好滿意😚 磚塊好脆!金萱鮮芒果奶蓋冰蜜香小葉雜莓冰

鳳梨鮮果甜酸肉 配肉燥飯

茶香三文魚湯漬飯

叫晚市套餐可以用優惠價$42加配兩款小食:
黑麻油雞翅(2隻)/ 自家製台式烤香腸(一條)

精選冰淇淋🍦

草莓香草蜜糖磚塊歐軟
黎茶木必叫既甜品🍮 每一次食都好滿意😚 磚塊好脆!

金萱鮮芒果奶蓋冰

蜜香小葉雜莓冰
今日同媽咪去九龍灣睇戲後,再去茶木食台灣菜。 茶木這間餐廳光顧了十多年,一向都是平靚正聚會首選。 而佢既裝潢亦經大改造,有換言一新的小清新感覺。木系淺色調及舒適的沙發位,加上美味食物,每次都很滿足。-🐔金黃鹽酥雞🦐櫻花蝦花枝餅每次去台灣旅行,必會逛夜市歎地道美食。 而鹽酥雞是不能錯過的。 台式炸雞加了九層塔,總是有種獨特香氣,令人一試愛上。酥香的外層,軟嫩的雞肉,十分滋味。 另外,茶木的花枝餅亦有驚喜! 彈牙的花枝餅加了天然咸香的櫻花蝦去提升味道-🐟茶香三文魚湯漬飯一向很愛三文魚,這份茶漬飯是健康之選。 用上台灣有機高山茶葉及上湯熬製成茶湯,味道清甜又帶有淡淡茶香。先品嚐茶湯,然後再加上不同配料如櫻花蝦乾、木魚、米通,口感富層次;然而主角三文魚柳厚身,魚肉軟嫩-🦀軟殼蟹龍蝦汁手作麵這道台洋fusion 料理也不錯。 茶木的手作麵口感很彈牙,是我喜歡的。 軟殼蟹酥脆香口,入口不膩;配上濃郁鮮香的龍蝦汁,味道很好,還加了秋葵等蔬菜,整體質素很好-🍬抹茶鮮果流心歐軟🍬可頌窩夫茶木的甜品亦是不能錯過的。配上朱古力醬的窩夫很鬆化;而另一款歐軟亦是我的至愛。 有不同口味選擇,今次選舉了綠茶款式。
🐔金黃鹽酥雞
🦐櫻花蝦花枝餅

🐟茶香三文魚湯漬飯
一向很愛三文魚,這份茶漬飯是健康之選。

🦀軟殼蟹龍蝦汁手作麵

🍬抹茶鮮果流心歐軟
🍬可頌窩夫
茶木的甜品亦是不能錯過的。配上朱古力醬的窩夫很鬆化;而另一款歐軟亦是我的至愛。 有不同口味選擇,今次選舉了綠茶款式。 麵包烘得香脆,水果有芒果🥭、奇異果🥝、草莓🍓、藍莓🫐亦很鮮甜,擺盤賣相相當美!而且一切開就是綠茶流心,一口多士配上水果及綠茶雪糕,再沾濃郁的綠茶醬,十分滋味

2023-02-14 64 瀏覽
好耐冇去九龍灣德福廣場,所以就約朋友去逛街和晚飯。其實德福廣場有好多選擇,最後擇咗經常幫襯嘅台式餐廳~茶木。7:00pm到達茶木,等咗十分鐘就有位,當看見所有甜品都賣晒,有D傷心,下次一定要早D嚟補返數。首先我哋叫咗一個客飯,紅蔥地瓜燉無骨牛腩,牛腩燉得好入味,入口即融。跟住就叫咗小食~路邊攤小食,紅油炒手,自家製台式烤香腸,櫻花蝦花枝餅。記得食烤香腸時加埋蒜片,又夾又好味。至於櫻花蝦花枝餅,非常彈牙,值得encore。飲品就叫咗珍珠奶茶,佛手柑水果茶,記得揀自己鍾意嘅茶底,杯飲品就變得更加完美!🥰

2023-02-13 135 瀏覽
好耐冇食台灣菜,經過德福,見到座位都坐得幾舒服,於是就入咗去。餐牌有好多選擇,我地二個人,叫咗兩款小食同兩碗麵。金黃鹽酥雞$48鹽酥雞好香口,如果配酒就一流,可惜要揸車,唔飲得。台式滷味拼盤$86台式拼盤樣樣都有啲,包括滷水雞翼、牛腱、豬腩、滷水蛋,不過我覺得味道偏鹹。紅燒牛肉麵$88紅燒牛肉好淋,好入味,麵條好有𡁻頭,呢款好食。不過我個人覺得個湯底都偏鹹。紅䓤醬燒豬軟骨麵$82呢款都好食,豬軟骨同樣好淋好入味。原本叫咗兩杯果茶,可惜等得太耐,最後取消了,唯有下次再飲😅

餐牌有好多選擇,我地二個人,叫咗兩款小食同兩碗麵。

金黃鹽酥雞$48
金黃鹽酥雞

鹽酥雞好香口,如果配酒就一流,可惜要揸車,唔飲得。

台式滷味拼盤$86
台式滷味拼盤

紅燒牛肉麵$88

紅䓤醬燒豬軟骨麵$82
紅䓤醬燒豬軟骨麵

呢款都好食,豬軟骨同樣好淋好入味。

原本叫咗兩杯果茶,可惜等得太耐,最後取消了,唯有下次再飲😅
2023-01-20
台式滷味拼盤
紅䓤醬燒豬軟骨麵
1K
2023-02-12 30 瀏覽
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。茶木.想見你的滋味。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤想見你想見你想到台灣見你於是去吃茶木,感受那種種的美好以美食慰藉心靈! 這裡選擇很多,而且吸引小食與主食的吸引力都令人難以決定於是我們點了晚市2人餐,再追加小食  黑糖冬瓜茶:清甜潤喉的滋味珍珠奶茶:好好吃的珍珠,台灣的氣息  台式烤香腸:甜甜的台式滋味,配蒜片,好惹味黃金鹽酥雞:炸得香香脆脆,是久違了的台灣味  鹽酥排骨肉燥飯好大件的排骨,又大又脆,而且有香甜的流心蛋強肉燥好香好好食,配以粒粒圓圓的的珍珠飯,超級美味  紅燒牛肉麵香濃的牛肉,入味的蘿蔔寬寬的麵條,好好飲的湯,我真的很中意這種牛肉麵連湯都可以清!   櫻花蝦花皮餅香口彈牙,滿滿的蝦肉鹽香四射,可說是必食之選!   追加甜品 草莓吉士可頌窩夫芒果吉士可頌窩夫 適度的甜,香香的吉士醬令牛角包窩夫更有質感很好吃的甜品  此店格局都令人想到台灣真的好想你!

雜感女生   好味日記

˚*茶木.想見你的滋味*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

想見你想見你

想到台灣見你

於是去吃茶木,感受那種種的美好

以美食慰藉心靈!

這裡選擇很多,而且吸引

小食與主食的吸引力都令人難以決定

於是我們點了晚市2人餐,再追加小食

黑糖冬瓜茶:清甜潤喉的滋味

珍珠奶茶:好好吃的珍珠,台灣的氣息

台式烤香腸:甜甜的台式滋味,配蒜片,好惹味

黃金鹽酥雞:炸得香香脆脆,是久違了的台灣味

鹽酥排骨肉燥飯

好大件的排骨,又大又脆,而且有香甜的流心蛋強

肉燥好香好好食,配以粒粒圓圓的的珍珠飯,超級美味

紅燒牛肉麵

香濃的牛肉,入味的蘿蔔

寬寬的麵條,好好飲的湯,

我真的很中意這種牛肉麵

連湯都可以清!

櫻花蝦花皮餅

香口彈牙,滿滿的蝦肉

鹽香四射,可說是必食之選!

追加甜品

草莓吉士可頌窩夫

芒果吉士可頌窩夫

適度的甜,香香的吉士醬

令牛角包窩夫更有質感

很好吃的甜品

此店格局都令人想到台灣

真的好想你!

2023-02-10 34 瀏覽
食過唔同分店嘅茶木🍵今次呢間嘅裝潢好清新好木系🌱一入去staff已經好好態度幫我地安排梳化位置好寬敞好舒適👍🏻可以好舒服咁食餐飯🤣Scan QR code落單 好方便而且都好多選擇原本想揀套餐但我又想食香腸肉燥飯😆香腸配肉燥飯評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個飯係我每次去茶木都必嗌嘅飯一嚟我好鍾意食台灣腸 二嚟燒得好脆卜卜好好食我配埋肉燥飯食真係一流嘅配搭甜酸菠蘿咕嚕肉配肉燥飯評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻酸酸甜甜嘅醬汁好開胃 仲有啲水果唔止係得菠蘿 仲有火龍果同士多啤梨個擺盤有一節嘅空心菠蘿 好特別嘅擺盤而咕嚕肉嘅肉質適中 唔會太多粉 但又脆卜卜肉燥飯需要+$10轉 但肉燥真係冇得輸 好夾脆脆黑糖珍珠鮮奶評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個真係超級好飲 啲黑糖脆脆好好食面頭嘅芋圓好煙韌 好好咬口黑糖鮮奶好正 一飲就會忍唔住在啜停唔到口啲珍珠都係一樣好煙鏟好好咬芒果金茶🥭評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻芒果沙冰feel 好fresh 但芒果比較酸仲加配左兩個小食一個係紅油炒手 一個係鹽酥炸雞兩個都好好食 鹽酥雞好酥脆 係即炸紅油炒手個味少少辣咁🍓士多啤梨磚評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻賣相已經係好吸引 仲要切得咁
食過唔同分店嘅茶木🍵

中間個層嘅多士好脆好好食 仲加左啲蜜糖吊味
士多啤梨勁新鮮勁甜 當造季節係特別甜

Menu好多選擇 揀兩個晚套餐比大家睇下

位置係好寬敞舒適 而且好有空間感 相隔距離都好夠

今日同朋友往九龍灣德福商場shopping,行到見有點肚餓,見面前有間台式休閒餐廳"茶木",店舖環境不錯,座位舒適,一於入去品嚐一下台式美食.坐下後服務員很快便為我們送上服務,點菜可用手機打開店舖程式落單,點菜程式設計方便易用,每點一道菜還會為你總計你嘅消費額,非常體貼!店舖名"茶木"當然要點茶來品嚐一番!☺️☺️茶類種類很多,最後決定一試有機台灣高山茉莉龍珠茶,主食和小食就點了櫻花蝦花枝餅、台式肉鬆起司香蔥蛋餅、照燒雞刈包拼福州魚丸紫菜湯、話梅粉地瓜條拼甜不辣、烏魚子元貝手作麵和鳳梨鮮果甜酸肉.☺️☺️☺️😙😙落單後食物好快便遞上.茉莉龍珠茶花香味濃,入口生香,果然好茶!櫻花蝦花枝餅入口鮮甜彈牙,台式肉鬆起司香蔥餅就蛋滑餅香再加片青瓜和肉鬆,入口清甜香濃,正!照燒雞刈包拼福州魚丸紫菜湯就一定要推介俾大家,照燒雞刈包入口肉汁味濃,紫菜湯帶點蒜蓉味和微辣的香味,飲落感覺配搭恰到好處,非常可口!福州魚丸大家吃時要小心爆醬汁,入口鮮甜,好味!😊話梅粉地瓜條吃下感覺地瓜不太甜,但加上話梅粉一起吃就帶出地瓜味道,甜度增加咗返而變得甜度中!烏魚子元貝手作麵都要推介比大家!元貝面上加點烏魚子,入口更加帶出元貝

😊話梅粉地瓜條吃下感覺地瓜不太甜,但加上話梅粉一起吃就帶出地瓜味道,甜度增加咗返而變得甜度中!烏魚子元貝手作麵都要推介比大家!元貝面上加點烏魚子,入口更加帶出元貝嘅鮮甜香濃,手作麵入口彈牙!大家一定要試試!鳳梨鮮果甜酸肉入口酸甜開胃,鳳梨、草莓和火龍果果肉新鮮,酸肉外脆內軟,真的開胃醒神!吃完今餐真的大滿足!還有很多美食未試,下次一定要再來品嚐其他美食一番!
2023-02-09 31 瀏覽
我最愛嘅台灣仲未通關,呢日就同女朋友黎德福廣場嘅「茶木」餐廳食Taiwanese food,望梅止渴!德福廣場呢間茶木地方好大,裝修新淨企理,店員都幾殷勤。餐牌食物選擇非常多。睇左一輪,我地最後決定叫套餐,再外加啲小食同埋特飲。小食我地選擇左鹽酥雞:雞塊外層炸得外脆,但裡面嘅雞肉仲好juicy鮮嫩,熱辣辣食真係令人上癮!女朋友話想健康啲食菜,所以佢就選擇左櫻花蝦娃娃菜。啲菜同上湯唔會好鹹,清清地好健康!至於我就叫左黑糖雞翼:啲雞翼漲卜卜,鹵得好入味!主食方面:我地梗係要order一人一份茶木嘅招牌菜:「紅燒牛肉麵」啦!呢度嘅紅燒牛肉麵非常好味,大大塊嘅牛展唔會韌,而去鹵得好入味。湯底嘅香料好惹味,配合埋好有咬口嘅麵一齊食,真係一流!飲品方面,我點左巨峰葡萄乾高山茶。茶壺賣相好吸引,飲落去唔會甜,但就有淡淡嘅巨峰提子清香。食左啲炸物,飲呢個茶真係好解膩。至於女朋友就叫左一壺水果茶。果茶好香甜,啱曬女孩子嘅口味!女朋友食完呢餐都幾好滿意,下次一定再來!

德福廣場呢間茶木地方好大,裝修新淨企理,店員都幾殷勤。

至於我就叫左黑糖雞翼:啲雞翼漲卜卜,鹵得好入味!

至於女朋友就叫左一壺水果茶。果茶好香甜,啱曬女孩子嘅口味!

女朋友食完呢餐都幾好滿意,下次一定再來!
  • 紅燒牛肉麵
  • 綜合水果茶
2023-02-04 38 瀏覽
今日經過茶木嗰陣俾佢嘅最新Menu吸引住一眼就已經睇中咗個羅氏蝦龍蝦汁手作麵。佢仲可以升級做晚市套餐,可以跟前菜或者甜品,勁正⚠️羅氏蝦雖然得一隻,但係勝在夠大,而且個頭仲有膏。龍蝦汁掛咗喺每一條意粉上面,味道尚算濃郁。可以追加一份菜 健康d,味道都唔錯雞蛋係流心嘅雞白同蛋黃都入味蝦餅彈牙厚度足,有甜酸辣醬比你點第二個餐係雞扒肉燥飯,肉燥份量多,基本上每單飯都可以沾到肉燥食,雞扒肉好嫩滑雞翼入味但又唔會太重味珍珠有咬口,叫左少甜,加埋杯邊嘅脆脆甜度岩岩好。表面仲有奶蓋,真係邪惡又吸引水果茶就清新好多,而且飲完之後店員仲可以幫我繼續加熱水逐杯,成餐食完,但係果茶仲好有味甜品方面我哋揀咗窩夫同埋鳳梨酥。窩夫嘅質地有少少酥皮嘅感覺,加埋啲朱古力醬,識落熱辣辣都幾好食。而鳳梨酥嘅鳳梨餡就係酸甜酸甜,個皮唔會好厚,上枱嘅時候一樣係熱辣辣,所以食落感覺好似比平時自己買來食嘅好食整體嚟講我覺得佢食物嘅水平都係比較高質,而且因為套餐,所以其實唔貴,幾抵食
今日經過茶木嗰陣俾佢嘅最新Menu吸引住

可以追加一份菜 健康d,味道都唔錯

雞蛋係流心嘅雞白同蛋黃都入味

蝦餅彈牙厚度足,有甜酸辣醬比你點

雞翼入味但又唔會太重味

2023-02-02 33 瀏覽
台式至愛一定系茶木,款式選擇多,又會有時令款色🤤🤤🤤樣樣都想食香煎沙朗肉燥飯 必食推介 ,沙朗肉即係牛扒,牛扒鮮嫩又juicy,香氣四溢、讓人口水直流的肉燥飯,保證令你食過返尋味😋😋😋巧克力花果流心歐軟 又柔軟又香脆的歐軟麵包,造成吐司後沾滿濃濃幽香的抹茶朱古力流心,還加入了麻薯,雲呢拿曲奇雪糕脆皮淋面,非常好味。軟殼蟹龍蝦汁手作麵金黃香脆的軟殼蟹,配美味的龍蝦汁手作麵,熱辣辣,一口接一口🤤🤤🤤脆脆黑糖奶茶黑糖瀑布珍珠奶茶以黃金瀑布為靈感,將黑糖懸掛喺杯中,好似瀑布一樣,加上粒粒脆脆朱古力,賣相已經相當吸引。

香煎沙朗肉燥飯

巧克力花果流心歐軟

軟殼蟹龍蝦汁手作麵

脆脆黑糖奶茶

2023-02-02 706 瀏覽
今日黎到九龍灣食野啦 經過德福呢間 茶木·台式休閑餐廳 就發覺自己原來好耐冇食過 望一望餐牌見到好似唔同左 同埋裝修完靚左好多 啲櫈睇落都坐得舒服啲 咁就即刻入去試下啦😗 今次我哋揀左呢個二人餐 $258有2份小食,2份主食,2杯飲品 好吸引😍 TeaWood紅燒牛肉麵配新竹米粉呢個牛肉麵係招牌啦😋 湯底好香濃 牛肉煮得好淋好入味 仲要係半筋半腩 真係啖啖都好滋味😌 今次轉左新竹米粉 米粉煮得岩岩好 吸左啲湯好正👍🏻 鹽酥排骨肉燥飯排骨大大塊 炸得香脆唔太油膩 咬開仲有肉汁😌肉燥飯係用左珍珠米 粒粒分明有咬口 配埋肉燥好好食😋 金黃鹽酥雞食台灣菜鹽酥雞是必須點的🤣 估唔到半份都有唔少 炸得香脆又唔會好厚炸粉👍🏻 味道調得岩岩好 好食😋 自家製台式烤香腸係大腸包小腸既腸呀🥹 味道真係好似 好食! 脆脆黑糖珍珠奶茶 +$21嘩🤩 淨係賣相已經好吸引我啦 打卡真係好岩🤣 叫左少甜 杯邊既脆脆係好甜但都要咬下😌 芋圓同埋黑糖珍珠都煮得好煙韌好好咬😬 310溏心蛋 $38因為喜歡溏心糖所以要試🤩 好好食🤤 最後梗係要食埋甜品啦🤩🥰😋 草莓香草蜜糖歐軟磚塊 $78呢個真係每次食茶木都係必點!依加既

TeaWood紅燒牛肉麵配新竹米粉

肉燥飯係用左珍珠米 粒粒分明有咬口 配埋肉燥好好食😋
鹽酥雞排肉燥飯肉燥飯

黃金鹽酥雞

自家製台式烤香腸
係大腸包小腸既腸呀🥹 味道真係好似 好食!

脆脆黑糖珍珠奶茶 +$21
脆脆黑糖珍珠奶茶

310溏心蛋 $38
因為喜歡溏心糖所以要試🤩 好好食🤤
310溏心蛋

最後梗係要食埋甜品啦🤩🥰😋

草莓香草蜜糖歐軟磚塊 $78
呢個真係每次食茶木都係必點!依加既賣相仲愈來愈靚😍 好岩打卡🤣 切開入面係細細舊又滿滿蜜糖味嘅磚磚麵包 加埋cream同埋雪糕 真係啖啖都好幸福🤤

冰淇淋拼草莓吉士可頒窩夫 $58
係牛角包窩夫呀🧇🥐😋 窩夫機壓完牛角包變得脆脆又香 加埋吉士同雪糕真係好夾好好食🥹

草莓香草蜜糖歐軟磚塊

整體來講 呢間茶木 環境舒適 食物質素不錯 感覺真係好似去左轉台灣咁呀 一定會再嚟😋
紅燒牛肉麵配米粉
鹽酥雞排肉燥飯肉燥飯